Environmental Monitoring med BeagleBone eller RaspberryPI och Arduniodetta är ett projekt jag har jobbat på ett tag, och har fortfarande sätt att gå, men jag har nog framgång just nu som jag kan jag dela vad jag har. Detta täcker anslutning till en Beaglebone och en Arduino via TTL följetong och I2C, med en parallell LCD med en Arduino, med en DHT-22 med Arduino och använda DS18B20 1-wire sensorer med en BeagleBone i nästa vecka eller så.

Jag anser att alla instruktioner här kommer att gälla mer eller mindre som-är att en RaspberryPI eller pcDuino eller någon annan liten dator som stöder TTL följetong och i2c och 1-wire för DS18B20. Som jag får några ArchReactor (den lokala hackerspace) medlemmar att prova detta på sina enheter, jag ska uppdatera här bekräftar vad enheter fungerar och lägga till all relevant information.

Mitt slutmål är att använda flera temperatur, luftfuktighet och andra sensorer som sprids genom mitt hus, även utanför, och styra min värme och AC och hela huset fläkt för att optimera och balansera komfort och energianvändning. Detaljer om hur det kommer att fungera ännu att spikas, och jag ska börja med övervakning så jag kan se vilken typ av data jag har att arbeta med.

Detta instructable kommer att förklara hur du kommer igång med att använda en Arduino och Beaglebone och ett par sensorer och en display.

Saker du behöver:
-BeagleBone
-Ardunio
-TFT LCD
-Sensorer
-massor av hoppare ledningar!

Jag har haft en BeagleBone ett tag, men en svart bör fungera samma. För Arduino kan du prototyp med en Uno eller andra standard arduino kompatibla, men jag använder ett set av brödunderläggen arduino och jag ska så småningom göra en PCB för det, så att jag kan integrera det i så fall som möjligt. För LCD, har jag valt en 2.8" TFT med pekskärm. Det finns säkert lättare att använda LCD-skärmar där ute, men här är endast $18, och jag har tillräckligt IO att göra detta i 8-bitars körningsläge. Jag börjar med DHT-22 temp och luftfuktighet sensor, och jag kommer att lägga DS18B20 temp sensorer snart.

Jag har gjort en SparkFun önskelista för kopplingsdäck Arduino delar och sensorer.

Ett annat mål för mig var att kunna uppdatera den Arduino program från den BeagleBone TTL följetong. Jag har detaljerade som i detta instructable, och de seriella delarna här baseras på det. När jag fick det LCD arbetet insåg jag att det kräver användning av D0 och D1 (seriell port) och så för att kommunicera med Beaglebone jag var tvungen att använda något annat. Jag bestämde mig att lära sig något nytt och använda I2C.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man skapar ett ljusbord med avstånd sensor och Ardunio

behöver du:1. urgröpt shadow box1. Ardunio1. prototyping sköld1. HC-SR04 ultraljud utbud modul1. N + kanal Mosfet1. extern strömförsörjning (12v 2a)Vissa LED StripsDetta är hur du gör en LED Lightbox som kommer att lysa upp som din betraktare blir nä...

Realtid BitCoin Price monitor med ledde matrisen, Arduino och 1Sheeld

I grund och botten detta projekt illustrera hur uppdatera priset på BitCoin i USD i realtid och visar priset på en stor LED-matris som vi har hackat låta det kommunicera med Arduino istället för PC.Vi har haft några problem i projektet som hacking LE...

Illuminans Monitor med ESP8266 - IoT

Detta projekt kan du skapa en illuminans monitor med en ESP8266 SoC och en belysning sensor (TSL2561) med nästa möjligheter:Mäter illuminansÖvervaka belysning från din smartphoneFör att slutföra detta projekt måste du skapa tre sakerHårdvara - i prin...

Yun baserade El Monitor med Cloud stöd / Temboo och Google Drive

detta Instructable visar hur man gör en El skärm för ditt hem som använder några av de viktigaste funktionerna i den Arduino Yun som gör det ett idealiskt val för Cloud aktiverade sensor projekt som detta.Funktioner:WiFi-anslutning möjliggör kontinue...

Resa med en Mac laptop eller iPod och kamera laddare? Ta inte att nätsladden!

Här är en mycket enkel instructable för dig som ofta reser med en Mac laptop (som en MacBook) eller en iPod och har en digitalkamera som har det är egen laddare. Det behöver inte mer än ett steg, eftersom det är ganska uppenbart när man ser den.Istäl...

Trådlös temperatur och luftfuktighet Monitor med ESP8266

Målet med detta projekt är att göra en temperatur/luftfuktighet bildskärm som loggar temperaturen och luftfuktigheten trådlöst till en fjärrserver. Vi kommer att använda en Arduino Uno (eller klon), en DHT11, en ESP8266 och ThingSpeak.com för detta p...

En trådlös Smart Home (var: hem simulator och larm med Arduino eller Atmega328 (Uppdaterad maj 2016))

Obs: det nu är en android bluetooth kontroll app ibble för detta projektObs: Även om det började som ett projekt simulera min närvaro i hemmet, det har vuxit till ett smart hem, därav titeln jag detta InstructableNär folk är på semester, eller ibland...

Environmental Monitoring Rover - drivs av Intel Edison

Detta är en instructable inspirerad av Mars Rover Nyfikenhet , jag förväntar mig inte denna rover att göra det till Mars! men du efterlikna det och genomföra några häftiga funktioner använder Intel Edison. Med detta sagt, på moder jord kan du hitta i...

Redundant molnlagring med en vän och en Raspberry Pi

tycker du om de många fördelarna med molntjänster men gillar du också att ha full kontroll över dina egna data? Du kanske är orolig om sekretess eller kanske du vill ha bara lite mer flexibilitet. I mitt fall ville jag ha en redundant lagring driva f...

8 x 8 ledde matrisen för RaspberryPi och 3 program

Detta är en 8 x 8 ledde matrisen för en RaspberryPi och tre program som körs på det:1 - ett "Hello World" program med en fullständig Engelsk teckensnitt.2 - ett tärningsspel.3 - en liten 8 x 8 version av Conway's Game of Life..Du behöver:Raspber...

Handledning: Kommunikation mellan en RaspberryPi och en Attiny85

Denna tutorial ska show dig hur man ställer in en RaspberryPi och en Attiny85 att skicka digitala signaler i båda riktningarna.Attiny85 drivs av 3,3-volts linje linje från RaspberryPi så inget nätaggregat är nödvändigt.RaspberryPi används i den här s...

Trådlös Phone Remote-Controlled LED Strips: RasPi w / Fadecandy driver w / WS2811/WS2812 adresserbara LED Strips med TouchOSC Smartphone App med Iphone eller Droid

Här går en allt mer omfattande design översikt över mitt senaste projekt. Nedan är en video som jag har lagt upp visar vissa funktioner:Den ursprungliga idén progressionen gick ungefär så här:Adresserbara lysdiodsrand (s vi vill alltid ha mer skinand...

Touch skärmen soffbord DIY med 32-tums TV och låg kostnad CCD sensor

UPPDATERA 04/04/2016: Multipoint program + Emulating NES video och bilder + OPTION_7 punkt och klick + hastighetstest alternativet videoUPPDATERA 03/24/2016: CCD-sensor reverse Engineering + med 2 CCD-sensorer + Laser gravyr vektor filer + Retropie s...

Skapa en IOT air quality monitor med Intel Edison

Ren luft blir en lyx i dagens samhälle. Bekanta dig med din osynliga omgivning med en Intel Edison med Arduino breakout ombord, Grove Starter Kit och IBM Bluemix - en online-resurs för nördar, tinkerers och vetenskap sinnade personer.Steg 1: förbered...

Vem är i kaffebryggaren? Ansiktsigenkänning med Raspberry Pi, OpenCV och Sigfox

IntroduktionHar du någonsin under hur ansiktsigenkänning fungerar? Har du hört talas om Sigfox? Gillar du hallon?I den här guiden kommer vi att utveckla en prototyp med en Raspberry Pi att känna igen ansikten med OpenCV och skicka Id för den igenkänd...

En "Enkel" multi-material 3D tryckt prydnad med Proto-pasta, TinkerCAD och Printrbot enkla metallen

' Tis säsongen för beslutsfattande och 3D-utskrifter är ett bra sätt att fira! Utforska gränslandet mellan konst och hantverk med denna enkla men teknik-kritisk metod för att göra multi-material utskrifter från en enda hot slutet system. Design till...

Bygga en bågreaktorn med grundläggande verktyg och kompetens

jag trodde det skulle vara häftigt att gå som Tony Stark för Halloween, och jag vände mig till Instructables för idéer om hur man bygger en bågreaktorn. Problemet är att de bästa och mest korrekta Arc reaktorerna på webbplatsen som Honus' och Kyling...

Barns Robot kostym med ljudeffekter, godis detektor och mer

jag gjorde min dotter denna robot kostym till halloween. Jag blev inspirerad av denna Kid Robot kostym. Jag tog mig i lite av en annan riktning och till några mer nyheter såsom lampor i antenner och öron, en big button-kontrollen med en ljudeffekt fö...

Handgjorda Steampunk läder korsett med mässing Inlays och anpassade verktyg

Kolla in www.starboardsky.com för mer av mitt arbete!Följ mig på www.facebook.com/starboardskyleatherworks Handla mina objekt: www.etsy.com/shop/starboardskyLWSteg 1: Prepwork Så, eftersom detta var min första korsett, jag bestämde mig att beställa e...