Flying pendel ålar

master tinkerers på BionicBlox byggleksaker presentera Flying pendel ålar för lärande om all-mekaniska tidhållning enheter.

Gångsegment uppfanns i slutet 1800-talet, och är en mekanisk anordning som överför energi från en sår klocka (en oscillerande anordning) till elementet tidtagning. Tidtagning elementen var ofta pendlar som i en golvuret eller Big Ben i London. Tidtagning element kan även fjädrar och vibrerande kvarts kristaller finns i de flesta klockor idag. De ålar kraft kommer från en ringlar våren eller en svävande vikt och överförs genom en drivlina. "Kryssa" hörs med en mekanisk klocka eller klockan är verksamheten för ålar släppa och sedan låsa.

Historiskt sett som Spärrhakar för uppfinningen av all-mekaniska klockor och alla ansträngningar för att "spåra tid". Den flygande pendelur uppfanns 1883 av Adler Christian Clausen och J. C. Slafter. Klockan var senare omdöpt pendelur Ignatz flyger efter en karaktär i serien Krazy Kat.

Titta på videon och notera hur tidsplanen för ålar "reglerar" frigöraren.

Happy byggnad!

Relaterade Ämnen

Trä Gear Clock med Stepper Motor Drive

Ännu en annan klocka med trä redskap. Denna design var inspirerad av DickB1's Instructable (visas här på botten).Men i stället för körning klockan med en magnetiskt pulsade pendel, använde jag en liten stegmotor.Först måste jag få en stor gripe med D...

Hemming Jeans på ett enkelt sätt

jag kan inte ens börja att berätta hur många nålar jag har brutit fördriva tiden försökande till fåll jeans. Vid ett tillfälle skulle jag don skyddsglasögon för att skydda mina ögon från flying nålar! Men inte mer! Jag trodde att det måste finnas ett...

Laser skär klocka ålar och pendel

efter flera prototyper och misslyckade försök, lyckades jag skapa en konsekvent klocka ålar som en del av en större kinetic skulptur. Denna modell bygger på en variant av deadbeat ålar. I allmänhet fungerar Spärrhakar av begränsande hur snabbt potent...

Unik pendel våg och frigöringsmekanism

detta är den första halvan av en tvådelad instructable. Denna första halvan behandlar matematik (algebra, trigonometri, geometri) att skapa en pendel våg och frigöraren, som följer den pendel våg design och dimensioner. Del 2 kommer detalj processen...

Galaxen halsdukar med tumla Dye målar

vi har alltid velat besöka Medusa nebulosan personligen men trots alla våra försök "Doktorn" har inte visat med TARDIS, så vi fick bara lista ut ett sätt att få galaxer till oss. Vi valde en metod som inte kräver blekning, så det är säker för al...

Hur man målar på tyg med Dharma Fiber reaktiva färger

Du kan måla på tyg gjort av naturliga fibrer med Dharma Fiber reaktiva färger. Dessa färgämnen finns i många levande och rika färger och är permanent. I detta Instructable, jag kommer att blanda upp en kall parti av Dharma Fiber reaktiva färgämnen oc...

Billiga och lätt Lara Croft hacka

Jag gjorde dessa för min "Stiga av the Tomb Raider" Lara Croft cosplay, men jag hade svårt att hitta mycket information om det eller något tips på hur man gör det som inte involverar trä eller metall eller bara färdigheter, material och pengar s...

DIY alla hjärtans dag hårnålar och band

Här är en länk till videon.Steg 1:Hej alla! Idag gör jag en annan vervison av min hemmagjorda hårnålar! Jag älskar att använda dessa presenter till mina vänner och även för mig själv!En sak jag gjorde förra året som var otroligt kul var ha en tjejkvä...

DIY Paracord FID (Permalok-liknande nålar)

Denna handledning visar hur du gör din egen paracord fid för under en dollar och med minimal ansträngning. Jag bestämde mig för att prova min hand på att göra min egen paracord fid (Permalok "som" nålar). Jag tittade på två olika metoder, en av...

Hur du gör din egen permalok nålar

er Messina runt omkring med paracord förmodligen vet vad dessa är redan.Om du inte, är de i princip stor diameter nålar som tråd från baksidan, parallellt med nål kroppen, så att de inte skapa extra tjocklek från threading dem på stor diameter grejer...

Möta målare Hand avspegla

Som ansikte målare gillar jag alltid att leta efter sätt att krydda upp mitt ansikte målning set-up. Så jag beslutat att ta en handhållen spegel jag hittade nyligen och slå int en rolig konstnärliga mästerverk! Detta var inspirerad av Mark Montano "J...

Alla hjärtans dag DIY: Hårnålar och Mason burkar

Hej alla. Här är en video som jag gjorde visar steg för steg instruktioner om hur man gör söta hårnålar med filt, falska blommor och stift bobby. Också, jag visa dig hur du kan dekorera mason burkar för alla hjärtans dag! Njut!...

Lätt att göra konkreta skålar och krukor...

För en snabb, rolig och lätt trädgård projekt, ta en påse av betong, din fantasi, och följ mig!Konkreta krukor och trädgård ornamentik är ett utmärkt komplement till utomhusmiljö runt ett hem. Sådan inredning kommer ofta, med ett högt pris, enorma st...

Hur man målar en paintball mask

i detta instructable jag visar dig hur man sprayfärg en paintball mask kamouflage. Du kan också välja olika mönster och färger på din mask att måla. Detta instructables är bra för amatör paintball lag som vill ha matchande masker. Följ bara de enkla...

En annan enklare inverterad pendel Robot

Detta är en förbättrad version av min tidigare instructable med titeln "A enkla och mycket lätt inverterad pendel balansera Robot". Det finns fyra fördelar i denna version.Lättare att få ett materialFärre material som behövsEnklare program för a...

Hemgjord pålar

Jag har velat göra en stor monster kostym för Halloween ett tag nu. Jag såg till att få några gips styltor bet hittade de var $60 eller mer. Jag tänkte att jag kunde göra min egen för billigare än så och få nöjet att göra något coolt.Här är länken fö...

BALLISTISK PENDEL FYSIK!

Lärande mål:Bevarande av rörelsemängd. M1 * v1 = m2 * v2 massa projektilen gånger hastighet av projektil före islaget = massa pendel gånger hastigheten på pendeln + projektilen efter effekt. Ballistiska pendeln uppfanns 1742 av engelsk matematiker Be...

Hur man målar din Longboard/skateboard

detta är en lätt Nybörjarguide om hur man målar botten av din longboard eller skate board. Samma metod kan användas på lastbilar för din styrelse!Steg 1: Vad du behöver - En longboard däck, helst tomt - vit sprayfärg eller valfri färg-Spray färg färg...

Hemgjord Crystal tvålar

Dessa kristall tvålar är lätta att göra och har en mild citrus doft. De ser så söt, du inte ens behöver använda dem, titta bara på dem.Steg 1: Guidematerial:Tvåltvål färgcitronoljaEn gammal krukaPlast mugg eller silikon formvass knivFörfarande:Smälta...