Geodetisk kupol växthusgaser - del 10 - ROCKET MASS VÄRMARE

detta Detaljer hur jag bygga en raket massa värmare för min geodetisk kupol växthusgaser. Det är ganska fantastiskt hur effektivt det bränner och värmen att det genererar!

Nedan är en utskrift från videon:

Välkommen tillbaka!

Detta segment Detaljer rocket mass värmare byggandet för geodetisk kupol växthuset. Jag kommer inte att detalj mätningar av värmaren, men informationen kan hittas i en bok med titeln "Rocket Mass värmare: supereffektiv Woodstoves kan du bygga" av Evans & Jackson.

Hela burn tunnel och termiska batteriet är avsedd att vara under golvet. När den är klar blir den enda utsatta del 55 gallon trummor och trä foder hålet. Jag började med en sand bas och lade några gamla uteplatsen asfaltläggare inom området burn tunnel och sedan lagt ut några antika tegel som en vän till mig gav mig. Jag vet inte hur länge de håller till värmen, men priset var rätt! Den andra kursen av tegel läggas på deras ändar att ge ordentlig höjd i Bränn-tunneln. Jag beslutade att köra skorstenen ner hela vägen och klippa det så de passar mot området burn tunnel. Murbruket ligger mycket tunn och används mer för att fylla luckorna mellan tegelstenarna.

Efter skorstenen är inställd, ett par tegelstenar ligger på toppen av burn tunneln och murbruk appliceras runt alla öppna lederna.

Du kommer att se en serie av betong tegel i ett cirkulärt mönster kring skorstenen. Detta dispositionen för 55 gallon drum som kommer att placeras över skorstenen stacken som kommer att stödjas av tegelstenar. Detta område kommer att samla in någon aska innan det går in i termisk batteriet.

Ventilen via området termiska batteri är galvaniserad rökkanalen leda i rör. Observera att den galvaniserade beläggningen kommer att bränna bort stål och är giftiga. De första flera brännskadorna av systemet bör göras även om området är väl ventilerat. Alla lederna förbinds med Mylar band, men det är mest att hålla saker ihop medan jag sätta ihop bitarna. Limmet kommer att snabbt bränna bort.

Den termiska massan valde jag att begrava systemet med sand istället för traditionella cob. Sanden är billigt och sprids genom resten av golvet i växthuset. Det blir också lätt att gräva upp ifall rökkanalen leda i rör behöver underhåll i framtiden.

En bas för de 55 gallon trummorna består av några extra cement tegelstenar mortared samman. Det är inget märkvärdigt, bara tillräckligt för att förhindra att sanden fyllningen från att gå igenom någon av sprickor.

När murbruket har in, är hela området återfyllt med sand och den komprimerade. Så småningom, kommer asfaltläggare tegel att ställas på denna sand bas i hela hela växthuset.

Denna översikt visar trä foder hål, burn tunnel och del av skorstenen. Det visar också fat basen och sedan hur avgaserna lämnar området och går in det termiska massa batteriet. Jag sprang ut sand så jag inte kunde slutföra som täcker området.

Den yttre delen av skorstenen är gjord av två bitar av rökkanalen leda i rör skruvas ihop. Du kanske har märkt att den galvaniserade beläggningen är mestadels bränns bort eftersom jag har gjort några test burns innan slutföra installationen.

Igen, jag bröt sig traditionell design och beslutade att isolera skorstenen med stenull i stället för vermikulit. Det ska bli intressant att se hur väl den rymmer upp till värmen inne i skorstenen.

Tillbaka på termiska massan, rökkanalen sträcker sig ut i området med en tee. Botten är maximerad och en massa hål borras in i det att låta kondensationen rinna. Det resterande området är återfyllt med mer sand. Rökkanalen röret avslutar genom rörets vägg som är skyddad med en fingerborg tillverkad av locket på en 55 gallon drum. Ventilen är begränsad med en tee för att förhindra tillbaka utarbetandet.

För att tvinga ett starkare utkast, jag bestämde mig att bygga skorstenen längre än de flesta värmare. Jag behövde cirka en och en halv fat att täcka höjden på skorstenen. Jag fick två identiska fat som hade avtagbara lock och skär botten ur varje fat.

Botten fat, som var kortare, ligger upp och ner på cement block botten och övre pipan sätts höger att fat bottnarna rumpa tillsammans. Den ursprungliga lock klämman in på botten läpparna och skärpt för att försegla gemensamt.

Det är en perfekt dag att testa brand värmaren! Kupolen är täckt med ett täcke av snö. Det fastnar inte i brantare avsnitt av polykarbonat så lite naturligt ljus kan komma in. Några träffar med kratta handtag och jag kan slå några av andra snön och det lättar upp det mesta av området.

För att starta värmaren, jag fuska lite och sätta en liten kanal fläkt i avgas ventilen. Detta skapar en fin sug i burn tunneln när systemet är fortfarande kallt och garantier för att det finns ingen rökiga tillbaka utarbetandet. Från att tända matchen att det är fullt igång tar ca 2 minuter och jag kan ta bort kanalen fläkten.

Jag startar den med några tidningsartiklar tillsammans med ett gäng av tall kindling. Eftersom elden bygger jag lägga till några större bitar av tändved och Lägg små bitar av lövträ. Vid den här tiden kan jag ta ut trumman fläkten och det håller på att utarbeta på egen hand. Systemet har inga problem att köra med större bitar av trä.

När det är upp till temperatur det mestadels uttömmer CO2 och vattenånga. Det finns knappast någon lukt av rök. Bränning i ca 16 timmar, det används mindre än en skottkärra av trä och lämnade ungefär 2 koppar av aska.

Jag hoppas du gillade videon. Vänligen ge tummen upp och glöm inte att gå med i vår Facebook-sida!

Fire tunneln ligger under golvet och inre skorstenen reser sig ur den. Yttre skorstenen monteras och sedan brandsäker isolering är packad mellan skorsten bitar. Utloppsröret är installerat för termiska massan och begravd under golvet. Det går sedan vertikalt och sedan ut genom rörets vägg. En 55 gallon drum installeras över skorstenen.

När elden kommer, upp värme formulerar skorstenen tvingar elden bränna i sidled, att hindra den från att brinna upp röret. Några av värme strålar ut ur tunnan, kyls det ner och skapa mer utkast. De varma avgaserna pressas genom termisk massa batteriet där mer värme absorberas in i massan. Det löneförhöjningar sedan vertikalt där mer värme utstrålar arbetslösa exponerad kanal. Det då vädrar ut ur byggnaden vid ca 85 grader.

Så småningom, tänker jag som täcker fat och blåser värme utstrålade från det ner under golvet i växthuset, med hela golvet som en stor termisk massa.

Relaterade Ämnen

Bygga en geodetisk kupol växthusgaser - del 2

här är den andra videon i serien för att bygga en geodetisk kupol växthusgaser. Det omfattar 3 olika nav mönster (och fel) uppgifter om hur de monteras. Jag försöker inte göra dem för tråkigt, men det är ju bara en massa diagram, skärning och svetsni...

Bygga en geodetisk kupol växthusgaser - del 3

Fick äntligen runt för att göra tredje video i min serie av byggnad geodetiska kupolen. Detta omfattar hur alla struts är gjorda. Det är filmade i HD så du bör kunna utöka det till full-skärm! Jag hoppas du gillar det!Om du missade de första 2 i seri...

Geodetisk kupol växthusgaser - del 7 - fylla Foundation hålet

Denna extra längd segment visar alla de olika lager som är begravda i stiftelsen hålet. Det är slang för termiska massan och dränerande rörsystem kommer in i sumpen tanken. Nästa video kommer att Visa dome struktur går upp!Prenumerera på denna kanal...

Bygga en geodetisk kupol växthusgaser - del 4

jag fick äntligen runt till publicering nästa video för att bygga den geodetiska kupolen. Jag ska erkänna att det inte finns en massa "instructable" Detaljer i den här, men det visar det arbete som är involverad med förbereda landet för byggnade...

Geodetisk kupol växthusgaser - del 8 - montering KUPOLEN!

Denna nästa del i serien dome visar kupolen som monteras och "verktyget" skjul byggprocessen.Nedan är avskriften för hela videon:Återigen är du behandlas till en extra lång video om att bygga kupolen!Struktur gick på en dag! Jag började morgonen...

Geodetisk kupol växthusgaser - del 12 - avsluta

Hej alla. Jag är Rob Torcellini från Bigelow Brook Farm. Detta är den senaste videon i serien på att bygga geodetiska kupolen. Jag ville tacka er för att titta på alla dessa. Jag har haft en fantastisk tid i fjol bygga detta. Lärde mig mycket, kom gj...

Geodetisk kupol växthusgaser - del 6 - betongblock väggarna

Jag har gjort några utmärkta framsteg under den senaste månaden på kupolen! Hela betongblock väggen byggdes och jag nu flyttar några av uppvärmning och VVS som kommer att begravas under golvet. Jag hoppas fortfarande att ha mest av det byggda före sn...

Bygga en geodetisk kupol växthusgaser - del 5

i min senaste video, jag att täcka hur de fundament och avlopp installeras om grundandet av kupolen. Bra saker är precis runt hörnet!Här är en utskrift för video:Hej allaDenna video handlar om inrättande av fundament för kupolen. Fundament och en fro...

Geodetisk kupol växthusgaser - del 9 - polykarbonat!

Här är senast i kupolen greenhouse serien visar polykarbonat installationen. Det är skönt att ha det inneslutna och inte arbetar i lä. Det är fortfarande kallt, men värmesystemet är nästa på listan!Här är en utskrift för din läsning nöje! ;-)Välkomme...

Geodetisk kupol växthusgaser - del 11 - skum, dörrar & golv

vi får i slutet! Att sätta ner golvet verkligen städas upp insidan och det ser bra ut! En mer video efter detta som visar några av det färdiga yttre!Vi närmar sig slutet av projektet! Det blir en mer video efter detta med några sista handen och sedan...

Bygga en geodetisk kupol växthusgaser - Del1

detta är först av en serie av filmer som beskriver hur man bygger en geodetisk kupol växthusgaser. Jag kommer att täcka så mycket som möjligt om utformning och konstruktion som möjligt. Jag hoppas du njuta av äventyret är en patient under nästa år el...

20' geodetisk kupol växthusgaser

Geodesic Domes är awesome. Detta Instructable kommer att visa dig hur jag byggde en 20' kupol för omkring $250, med flesta av dessa kostnader som växthus plast ($167 med frakt.) Det är rätt, strukturera sig kosta mindre än $100! Jag kommer också skri...

Geodetisk kupol växthusgaser

Hej! Hej! Vi finansieras från Ja-2-Tech, del av ett program som heter ungdom att utforska vetenskap (Ja) på Saint Louis Science Center, av National Science Foundation som en del av deras ITEST program (Information Technology erfarenheter för studente...

Gå Off-Grid i Aquaponic geodetisk kupol växthuset

jag äntligen avslutat den solar setup för geodetiska kupolen. Det är fantastiskt hur du måste titta på varje watt du konsumerar när du inte är ansluten till driver företaget! Denna video beskriver hur det gick ihop. Njut!Nedan är avskriften:Stora sol...

Geodetisk kupol Media Pod

det är ingen hemlighet att geodetiska kupolen är en av de starkaste strukturerna i världen i förhållande till de material som används för att skapa det, och har också enastående akustiska egenskaper som inte kan kopieras i valfri annan design. Detta...

Hur man bygger en PVC geodetisk kupol

vem vill campa i ett tråkigt tält när det finns så många andra alternativ? En geodetisk kupol gör en fin hut-liknande struktur att när omfattas, är ett bra skydd för camping (eller festar).Steg 1: Verktyg och material Denna kupol kan byggas med tre v...

100" geodetisk kupol för kretsloppsodling

ju större en kupol blir, desto bättre det är energieffektivitet.Tack för att titta på min post. Jag kommer lägga Instructables för alla aspekter av projektet som vi slutföra dem.När jag får frågan om att bygga en kretsloppsodling center som har en yt...

Bambu geodetisk kupol

denna intructable visar hur man gör en enkel och låg kostnad geodetisk kupol skydd av återvunnet material och bambu.Steg 1: Bambu och struktur Vad du behöver är 26 4ft bambupinnar och cirka 120ft nylonrep.Strukturen i denna geodesic domes visas i bil...

Arcrylic geodetisk kupol med LDR belysningssystem

Geodetisk kupol - IntroÄr en av de starkaste strukturerna i världen.Uppfanns av en amerikansk man kallas R.Buckminister Fuller.Det definieras som den lättaste, starkaste och mest kostnadseffektiva struktur någonsin utarbetats. Det bildas av ett nätve...