Gjuten betong hänge med återvunnen plastPlast är ett stort problem för återvinningsföretag. Fallande oljepriser innebär att göra ny plast är ibland mer ekonomiska än insamling och återvinning. Det är en mycket arbetsintensiva process att separera och rengör alla att material.

Jag började tänka på direkt användningsområden för efter konsument plastavfall. Problemet med industriell plast återvinning är att det tar mycket energi och resurser att vända upparbeta det. Lösningen är att hitta användningsområden för plastavfall som kräver liten eller ingen ytterligare behandling. Idén att använda plast som en samlad fyllning i betong verkade som ett logiskt steg. Problemet med att använda plast i betong är att det är betydligt svagare än det omgivande materiellt. Detta skulle försvaga den resulterande betong vilket gör den oanvändbar för strukturella ändamål. Idén att använda strimlad färgglada plastavfall som ett aggregat och sedan polera ytan höll löftet som en dekorativ teknik. Jag gjorde ett test gjutning här, men jag ville hitta en praktisk tillämpning för tekniken. Hmm... Smycken! Jag tänkte en ring skulle vara alltför nätta och örhängen skulle vara tung. Jag tänkte på pärlor, men det skulle ta några saker jag inte har tillgång till. Ett halsband verkade som en lätt bevis på konceptet.

Här är min gjuten betong hänge med återvunnen plast samlade.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Gjutning av betong med återvunnen plast aggregat

En av de största utmaningarna med återvinning är plast. Det finns inte mycket av en marknad för skrot plast, så att vinstmarginalerna på bearbetning och säljer det är smal. När oljepriserna sjunker, blir det billigare att göra ny plast än att återvin...

En Man, en Dremel och en DREAMel - hur man gör fantastiska POI LED leksaker med återvunnen plast Drink flaskor / behållare

Hej där!,Detta instructable är avsedd att visa den genomsnittliga hushållsnära amerikanska hur att förbereda, montera och använda dina egna anpassade Poi LED leksaker - 75% som alla de material som krävs görs från din genomsnittliga dagliga husgeråd!...

Sammanfogande & virkning återvunnen plast påsar

en kort video på hur till gå med återvunnen plast påsar och virka dem....

Gjuten betong bricka med metall inlaga

Detta är något jag har velat göra ett tag, så när vi fick några Chang Shapecrete från programmet Instructables bygga natt, jag var helt inställd. Detta är en gjuten betong bricka med koppar och aluminium inlays.Jag gillar ekologiskt, slitna ytor. Ren...

Gjuten betong lampa

Jag tror att detta är ett ganska enkelt projekt för dig som vill få din fot våt gjutning konkreta. Detta var det andra gjutna konkreta projekt som jag någonsin provat och jag tror att det visade sig ganska bra. Det finns några nyanser som gör det lit...

Arkitektoniska gjuten betong: Vägg mössor, kolumn mössor, och öppen spis härd och Mantel

Som arkitekt har jag ibland en vision för en designelement eller finish som är svåra eller dyra att förvärva eller bygga. Exempelvis är gjuten betong produkter som bänkskivor eller möbler vacker och tålig, men relativt dyra.2011 var jag starta min eg...

Gjuten betong skrivbordsklockan

äntligen flytta in i ett nytt ställe där jag kan ha mer än en sko box-stora verkstad. Jag beslöt att göra detta klockan så jag inte behöver släppa och eller få min telefon smutsig att kontrollera hur sent jag har puttering runt. Plus slipper att vara...

Gjuten betong hängande halsband

detta är en liten cast konkreta hänge jag gjort för min vackra flickvänner födelsedag ett litet tag sedan, Parade den med hamrade koppar armband och en tjusig liten display stå.Hela detta projekt tar ungefär 2 eller så timmar från start till mål, och...

Livet stora gjuten betong Zombie gård konst

Jag lekte med några Chang Shapecrete häromdagen när min kompis föreslog med några kraftiga gummihandskar som en mögel. Jag bestämde mig att kombinera den med en kommersiell form av en mans dace att skapa en cool zombie clawing vägen ut ur graven. Här...

Potato väskor från återvunnen plast

modefluga racing över Förenade är en polyethelyne fiber väska för växande blommor, potatis och örter. Som med Yankee intuition och vansinnig nyfikenhet manifesteras jag ibland. Istället för att betala $12,99 och försöker lista ut fraktkostnader träff...

Tog upp sängar från återvunnen återvunnen plast virke

det finns många fördelar med att plantera grönsaker i en upphöjd bädd. En av dem är att det tillåter dig att mer noggrant kontrollera innehållet av jord och jord som du placerar i rutan.Steg 1: Montering av boxen För att dessa lådor har jag använt åt...

Gjuten betong Mono högtalare

Detta var min college projekt och jag älskade design så mycket kändes som jag behövde för att visa er! Detta är en gjuten betong.behöver du;material-akryl (valfri färg, jag använde svart, se till att dess ovan 2mm i tjocklek.)-redo blanda betong-Modr...

Återvunnet glas hänge med vattenrutschbana dekal konst

förvandla vanliga fönsterglas till en vacker, miljövänlig fantastiska konst glas hängande. Denna handledning är att Instructables medlemmar som har grundläggande glas fusing kunskap, tillgång till en glas ugn och grundläggande glas verktyg.Du behöver...

Snabb skidan från återvunnen plast

jag plockade upp denna kniv på en loppmarknad för $2.us, dess stämplad Kina, jag tänkte att det skulle göra ett bra arbete/gården kniv men skidan lämnade mycket att önska. Jag tror det är tänkt för att bandet till din underarm men det finns inget sät...

Återvunnen plast flaska blomma

hur man skapar en plast blomma ur en gammal plast flaska.Detta är en "Hands On" handledning och har kommit till dig genom "The EVE mynning Artist Group" i samarbete med Rachel Kiernan.Genom processen att skapa en återvunnen plast blomm...

Gjuten betong Mono högtalare 2

Detta är min andra, enklare, gjuten betong högtalare. Detta var en snabb och enkel praktisk och jag avslutade produkten inom en dag. de flesta av denna gång väntade på betongen för att ställa in som detta tog 20 timmar.för att göra detta behöver du;-...

Gjuten betong ödla och frog

gjuten betong ödla och groda, med hand blåser glas ögon. Först började jag med att snida en positiv av critter (Foto #6), lera än jag sprutade det med en två del gummi. När jag hade negationen jag gjorde ett massivt gummi positiva igen (Foto #7). Nu...

Funky Om Nom Nom hänge med godis örhänge

Hej Fellows,Jag brukade vara en gamer i Mario & Contra dagar. Jag har inte spelat mycket sedan dess och tills touch baserat rörlig gaming revolution. Och det kom ett spel så ont att det kan döda din tid utan att du ens veta om det.. Det kallas "S...

Wire-wrap Dragon hänge med folie vingar

Jag älskar drakar och jag älskar att göra saker. Jag vill dela hur man gör en metal dragon hänge med ingen lödning, gjutning eller heta arbete.Du behöver:Verktyg:rund näsa tångkedja näsa eller nål näsa tång (om de har åsar på käkarna, täcka med maske...