Gör en Nike FuelBand! Typ av...Tillbaka i oktober 2012 jag vann en Nike FuelBand under en fundraiser på mitt CrossFit gym *. Jag är verkligen till insamling av uppgifter, så jag var glada över att ha en 24-timmars aktivitet logger. Jag hade ingen aning hur FuelBand fungerade. Jag såg inte någon galvanometer sonder (perspriation), IR-lysdioder (puls) eller någon form av restriktiv resår (blodtryck), så klart det inte var med biometriska avläsningar. Eftersom jag är ganska uppdaterade på gemensamma sensorteknik, som lämnade endast accelerometrar och gyroskop. Om jag saknar något, maila!

Jag omedelbart märkte det första de flesta alla meddelanden: ju mer du skaka bränsle bandet, det mer måttet för NikeFuel ökar. Uppenbarligen är detta inte en sofistikerad mätning och deras användning av godtyckliga NikeFuel mått verkar vara ett tecken på detta. Jag inser att gränserna för bärbara telemetri, så jag visa denna produkt inte som vetenskaplig apparat konstruerad för att mäta kalori utgifter eller VO2max till fem decimaler, utan snarare ett sätt att göra motion kvantifierbara och ger en mekanism för att utveckla en rutin för folk som behöver det extra knuff.

Detta ledde mig att tänka: Hur kan jag fånga mer detaljerad statistik om min träning. Jag kom med ungefär sju olika sensorer jag kunde bygga som skulle vara icke störande och bygga bara motion data ensam. Men först hade jag faktiskt göra min egen bärbar plattform med mycket grundläggande rörelsedetektor.

Den här instructable använder en 3D accelerometer monterad på en Arduino Uno, flash-minne för registrering, och en ganska grov användargränssnitt kontroll kalibrering, loggning och filhantering. Alla på ett litet handled-monterad paket. (Jag gillar Uno dess storlek, prototyp sköldar ger mycket mer utrymme än de mindre enheterna.)

Produktstruktur:

Arduino Uno
https://www.Sparkfun.com/products/11021
SparkFun 3D Acceleromtoer (och några pin standoffs löd den)
https://www.Sparkfun.com/products/10955
DFRobot LCD knappsatsen sköld
http://www.dfrobot.com/index.php?Route=Product/Pro...
DFRobot Uno prototyp styrelse
http://www.dfrobot.com/index.php?Route=Product/Pro...
5 x 3.3V zenerdioder
SPST Slide Switch
8Mbit W2Q80 WinBond Flash Chip
Fyra 1/2" standoffs & 8 skruvar som passar en Uno fotavtryck
En liten mängd 20ga solid strand tråd
Kardborrband
4xAAA batterihållare
4xAAA batterier
Silvertejp

* Tyvärr, mitt bränsle band var konsumeras av en väns hund några veckor senare. Det överlevde tyvärr inte resa genom den hund mag-tarmkanalen, inte att om det hade överlevt skulle jag fortfarande vill använda den.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Att göra Mayo... Kök kul med dina barn

att göra majonnäs är enkel och snabb. Resultaten är så värt det också. Du kommer att bli förvånad över hur god hemlagad majonnäs jämförs att lagra köpt. När jag började göra det jag såg aldrig tillbaka. Det finns inga faktiska matlagning, du gör bara...

High Power RGB LED Moodlamp som synkroniserar med Philips nyans

i detta instructable huvudfokus ligger på den programvara som jag har skapat - inte så mycket på maskinvarusidan. Du behöver inte använda en hög effekt ledde till detta, kan du använda varje RGB - LED du.Den "High Power RGB LED Moodlamp" är en h...

Hur man gör en staty (Angel av Nike)

för en produktion av Boeing Boeing på min college som jag fick i uppdrag att designa och bygga tre statyer. Här följer är den processen jag används för att producera statyerna med Trimble Sketchup och 123D make.Samma metod kan användas för att göra v...

BARA göra det: Hur man gör ett papper Nike Sneaker kostym

tror du älskar sneakers? har du blivit kallad en sneaker freaker eller en sko huvud? Drömmer du om svett-shop gratis, eco friendly, låg kostnad, coola skor? Så detta är kostym för dig.Din sko behöver inte vara en Nike, om du ändrar mönstret och utelä...

Nik Nilsson Lip St Patty's Day Edition

Obs: detta projekt tog vägen längre än jag trodde det skulle... och det är lite mer utmanande då jag väntat... men det var verkligen roligt att göra.Jag ändrade upp namnet lite för att undvika komplikationer från företaget skull.Jag är säker på att d...

LASER skär BOKTRYCK typ

Här är en snabbgenomgång av olika slag för alla som har tillgång till en laserskärare och vill skapa sin egen boktryck trä typ.Steg 1: Skär typ Först och främst inte gör vad jag gör varje gång jag gör typ som är laser skär dem tryckta sidan, med andr...

Lätt 3D-utskrifter från Fusion360 till typ A maskiner serie 1

Vi använder 3D utskrift varje dag i vår studio från prototyper, till formella utforskning, slutanvändning produkter det är verkligen vår gå till för att formalisera våra idéer. Som tidiga användare har vi haft att ställa upp med en massa prov och mis...

Alla ätliga Bridal hårkam Cookie - med 2 olika typer av ätbara fjädrar

Här är hur man gör en fullt ätbara cookie version av en brud / Gatsby style jewelled hårkam. Det är relativt enkelt, men om du vill göra det som kan vara tidskrävande detaljerad som denna. Bara ha kul med det och se vad du kommit fram till :)Jag är n...

Bryta typ

Hej. Mitt namn är Yi, och idag skulle jag vilja berätta om varför jag är så kär i rörelse.En ganska välkänd kampsportare sa en gång, "vara formlös, oformlig, som vatten. Nu, du sätta vatten i en kopp, blir det cup. Du sätta vatten i en flaska blir de...

Skapa mål typ frågor i Excel

jag använde denna typ av fråga papper för att skapa exempel på frågor för ISTQB prov papper för kandidaterna att testa deras aptitude. Samma mall kan användas för att göra många andra frågan papper på samma sätt. Du måste bara använda samma mall och...

Koncept: Icarus, lönn frö & Beetle Wing-typ hoppa fallskärm.

Ikaros är en begreppsbaserad metod för att utveckla en ny typ av hoppa fallskärm.Kompakt och vikbar, användbar från och med hög och låg nivå höjder.Jag försöker att utveckla denna idé till verklighet med ett team av flyg och utstå ingenjörer, i enlig...

1s LiPo parallella avgift styrelsen för flera kontakt typer

I detta instructable jag kommer att bygga en liten PCB styrelse att parallella charge små 3.7V 1S LiPo batterier, typ vanliga i RC leksaker såsom quadcopters. Dessa batterier generellt har låg kapacitet och har inte mer än en cell. Större, mång--cell...

Nike Blazer Costume

hello.... Jag är Frank Guillen, 16 år, och i år jag gjorde mig en Nike BrawnZ kavaj sko kostym. Detta är min första gången att göra denna specifika kostym och det var mest inspirerad av någon annan som gjorde en Nike Dunk kostym... det tog mig ett ta...

3D papper pumpa - 1 typ

Verkligen enkel 3D papper pumpa som du kan göra med barn :)Du kan se en annan typ av 3D papper pumpa här:Steg 1: materialDu behöver:papper (vit om du vill färga det, orange och grön om inte)saxlim och/eller staplesSteg 2: remsor Vik pappersbunten har...

Skapa din egen Nike + (Nike Plus) Sensor hål i dina löparskor

Obs: instruktionerna är inkluderade i varje bild.För att se alla bilder (och se alla steg) måste du registrera dig för ett gratis konto på denna webbplats.En gång loggade i kan du klicka på varje bild för en större version med instruktioner.)Det finn...

Öppna låst DVD fodral (The grön/röd Lock typ)

jag kommer att gå du igenom hur du öppna låsning DVD fodral som har grön/röd låssymbol i utkanten av fallet. Om du har typ med den röda stapeln, se detta instructable.Naturligtvis uppmuntrar jag inte dig att använda det för olagliga syften. Jag räkna...

Homebrew vörten svalare, Twin Coil nedsänkning typ

Johannesört (uttalas Wert) är den heta malt sprit som öl är gjord från, innan jästen kan vara lägrade (Tillagd till vörten) det måste kylas ner till runt 30 ° C andra kloka jästen kommer att dödas. Denna kylande process om utan hjälp kan ta timmar so...

3 typer av billiga tycke ringar för alla typer av människor

Det är alltför lätt, vad jag kommer att berätta umaterial som behövsRainbow trådBladetrackbeltett par saxInstant lim2 Ställ in epoxy (fast)en hjärnamänskliga händeren själ!Steg 1: först är för tjej typ mänklippa rainbow ledning efter mätning det runt...

Lägga till en MCX typ antenn uttag i en Dell Inspiron 1501

jag letade efter ett sätt att ansluta en hemmagjord "cantenna" till min laptop internt trådlöst kort. Jag hittade den här instructable: men som du kan se, författaren använder en SMA-kontakt, som projekt från sidan av laptop fall. Jag ville ha e...