Göra en modulär tesla ventil av foam clay - ett bra sätt att Visa teknik och fysik av vätskor för barnStoryline
Hej alla,

Jag letade begrepp relaterade till turbiner och rotorer. Jag kom först till Tesla turbin vid visning av video från en välkänd video plattform... Vad ett konstverk! Efter video föreslog internet utsiktsplattform mig en sekund på Tesla ventilen.

Jag tänkte vad är det... Detta är så konstigt... En utformad bit material som ett flöde av gas eller vätska är antingen begränsas i en riktning eller inte begränsas i den andra riktningen.

Jag ville testa det själv. Så först insåg jag en första regelbundna tesla ventilen mycket liknar de som finns efter en enkel internet forskning.

OCH den här arbetat mycket, jag blev så förvånad! Coooool grejer!

Men jag ville förstå mer, så jag trodde en modulär Tesla ventil (jag tror jag är uppfinnaren av den här, tror jag... Innovation är alltid ett steg före rätt! Även om det är mycket inspirerad av sådana pionjär som Mister Tesla... Där det inte har något annat syfte som uppfostrande och detta är cool så... rätt!)

Detta modulära Tesla ventilen har utformats som kombination av Tesla ventil och en musik instrumenterar: brännaren. Och vet du vad... Det fungerar!!!

Mer hålen är stängda av spelaren på denna modulära tesla ventil (på samma sätt som en brännare att spela lägre toner), mer tvång segmenten motverka flödet.

Det är intressant att uppleva detta!

Redigera: "Detta är ganska lätt att göra, jag tror att detta är gör-stånd för barn över 12 år gammal. Men, jag antar arbete med sina föräldrar eller med en vuxen att hjälpa och vägleda kan vara ganska fördelaktigt ;) nedan för barn under 10 år gammal kan det vara knepigt"

Varje begränsning segment består av ett inlopp ett flöde backdraft loop och en öppning leder utåt.

Bara ett omnämnande på innehållet i detta instructable--> erkännande icke-kommersiell DelaLika.

Du kan återanvända mina texter och mina bilder, ändra eller vad, om du gör så vänligen citera författaren, min arbetet eller jämn bättre sätta en länk till detta instructable. Jag skulle uppskatta ert samarbete :) Dessutom om du har någon kommentar eller förbättring som du skulle vilja dela med mig gör det. Jag skulle vilja göra en galleri av tesla ventil i slutet av detta instructable, om du hantverk, skicka mig en bild :)

som vanligt:

Legender eller titlar

oformaterad text

säkerhetsfråga eller viktigt meddelande

kommentarer

Se Steg
Relaterade Ämnen

Göra en modulär tesla ventil av foam clay - ett bra sätt att Visa teknik och fysik av vätskor för barn - OCARINA DESIGN

StorylineDetta är en ytterligare design, jag gjorde faktiskt.Jag frågade mig själv om en modulär tesla ventil (från som jag antar att jag är typ av "uppfinnaren" men jag erkände att jag inte tittat i litteraturen att se om detta gjordes innan -...

Hur rulle förseglar en Tesla ventil eller foam Clay rulle-cast prototyping metod

Handling:Hej alla, jag nyligen Inlagd tre instructables där detta instructable kan vara mycket användbar.Därför träffade jag några hinderances när man försöker få en enhetlig Tesla ventil design. Luften inte flyter i dubbel Tesla ventilen (kontrollve...

Trä Tesla ventil med en Dremel!

Tesla ventil eller klaffar conduit, tillåter som Teslas 1920 patent förklarar, vätska att resa i endast en riktning, utan rörliga delar mekaniska komplexitet.Under våra senaste bygga natt på ADXbyggde en av våra medlemmar en från trä med hjälp av Dre...

SLAYER MAGNETISERINGSMASKINER & TESLA SPOLAR allt du behöver veta för att komma igång!

Hej Instructables!Jag började skriva en explination på tesla spolar och slayer kretsar och hur de fungerar i en kommentar på YouTube, och på något sätt det blivit flera hundra rader av djup förklaring av teorin bakom tesla spolar och slayer kretsar.J...

Ett dumt och helt enkelt ett steg instructable om hur man gör en nyckelring från en dators gamla minne modul (eller först av en "bara ett steg instructables" tävling också!)

i denna korta instructable jag kommer att visa hur man gör en enkel men geekie nyckelring från ett minne från en 90-talet (eller äldre?) dator, faktiskt är den som jag använderde enda delarna du behöver är:-några nycklar sätta ihop-ett minne som kan...

Den Ramen Stand - A Portable, modulära Workstation

bärbara arbetsstationer är användbara för många grupper av människor. För campare kallas de Chuck lådor. För militären och Ham radio folk kallas de fältet skrivbord. Vi har tagit för att kalla detta en Ramen stativet. Det ser ut ungefär som en ramen...

SinkScience med Tesla CD turbinen

för detta Instructable jag har tämja vilda fät "PumpkinCutter" CD turbin av den senaste Instructable och gjorde det till ett roligt, smidigt och säkert kök verktyg som kör på kran vattentryck!Grundläggande kök modell CD turbinen och magnetiska k...

Kombinationen CNC-maskin och 3D-skrivare

Hur man gör egna 2D CNC-maskin som konverterar till en 3D-skrivare och tillbaka till en CNC-maskin på mindre än en timme. Kostar mindre än en CNC-maskin eller 3D-skrivare! (~ $1,000.00) Dessutom kommer att utformningen gå längre än den traditionella...

Bygg en fjärrkontroll Deadbolt

detta instructable visar dig hur man bygger en fjärrstyrd dörr låsa ut av valfritt antal 110V solenoider, solid stål pluggen, några olika småsaker och en X10 remote apparaten kontroll. Jag byggde detta för min garageport för mindre än $30,00, men din...

CupBot - 3D tryckt Robotics plattform

Här är en stor helg robotics projekt som du kan genomföra kallas CupBots baserat på Raspberry Pi och BeagleBone svart som är kreditkort storlek datorer och även 3D-utskrifter...De flesta 3D tryckta delar är gemensamma för både versionen av CupBot och...

DriveMyPhone - Smartphone kontrollerade 3D tryckta fordon

DriveMyPhone är ett projekt jag har placering på min dator i digitalt format för senaste 6 år nu. Konceptet kom runt när jag arbetade på min andra robotliknande projekt kallas MobileEarthRover en am MobileEarthRover två.Jag har äntligen haft tid att...

Tillförlitlig vatten Rocket Launcher

Vatten raket är ett bra sätt att ha kul och ge möjligheter till utbildning. Vi utformade ett vatten raketgevär för våra 4 H klubb eftersom flera av våra medlemmar gjorde vatten raketer för ett projekt. Tanken bakom denna launcher var att göra det av...

HackerBoxes 0002: Klivet upp till ARM32, MCU Video, Wii Nunchuck

Detta Instructable delar grunderna i arbetar med HackerBoxes #0002. HackerBoxes är den månatliga box prenumerationstjänsten för elektronik hobbyister, beslutsfattare och hackare. Om du vill få en box som denna rätt till din brevlåda varje månad, kan...

Hur man gör en kartong eremitkräfta kostym

IntroduktionDet är ofta svårt att hitta en kostym för händelser såsom en Halloween maskerad. Om du letar efter en kostym i en butik, blir det mycket dyrt. Lösningen på detta problem är att skapa din egen kostym. Detta Instructable erbjuder en kreativ...

Din egen monter på Maker Faire

ett par veckor sedan Make.com höll sin 10: e någonsin Maker Faire (och 5th för Bay Area), en gigantisk helgen händelse där kommersiella byggare, konsthantverkare och DIY entusiaster kommer från hela världen för att visa upp sitt fantastiska arbete. N...

Raspberry Pi brandvägg och Intrusion Detection System

kanske du tänka "Varför ska jag skydda mitt pivate nätverk? Jag har ingen kritisk information på min dator, inga känsliga data". Är din e-post verkligen offentliga? Du har inte några bilder du inte vill ladda upp till Facebook, eftersom de är pr...

Realtime temperaturgivare och Dashboard

Mikrokontroller blir billigare, mer kraftfull och mer flexibel. Nya moduler och sensorer fortsätter att skapa nya användningsfall och Sakernas Internet fortsätter att skjuta i höjden.Bortom samla bara eller upptäcka data, vi vill göra något med våra...

Multitonal steg Sequencer & Sonic Art buller Blaster. E.Z. min egen nybörjare kod.

Min första någonsin arduino thing.simply förstått och ganska jargong gratis .drawing visar teorin av ledningarna, kod grunderna förklarade så gott jag kanläge 1 är 33variable flerverkande buller maskin, full på mayhem.mode 2 är kod baserad 24step ton...

Hur man gör en skala ser interiören i en skala 1/10 rc bil

Hej, jag kommer att visa hur man gör en semi-realistisk interiör i en rc-bil som titeln säger. I detta instructable anledningen till att göra något sånt här kan variera och vara till hjälp med miniatyrer i foto/video att ge ett mer verkligt utseende...