Grundläggande CMD spel (körbar och kod textfil ingår i länkar)jag skrev ett spel i C-språket som körs i Kommandotolken.
Den använder wasd-tangenterna för att flytta en 0 runt i ett hav av * s.
Du kan ange upp till 6 wasd-tangenterna och tryck enter.
Detta gör att du kan flytta en ruta i taget eller flytta många rutor i taget (som jag vill kalla teleportera).

Länk till koden textfil:
http://bit.ly/1dDLhCF

Länk till körbar kod:
http://www.mediafire.com/download/mhoflnrjd322r6r/cmdgame.exe

Kod-textfilen innehåller kommentarer som jag göra mitt bästa att förklara programmet.
Jag uppmuntrar dig att bygga vidare på denna grundläggande koden. Prova att lägga 7s som jagar din 0 och 9s som försöker skydda din 0 men bli uppäten av 7s.

Jag har bara varit med dem för 2 lördagar, men Junior Knights programmet på UCF är där jag lärt mig att programmera i C. Jag tackar dem för allt de har lärt mig i just dessa 2 dagar.

Relaterade Ämnen

Grundläggande konst-bot målning och ram av återvunnen metall -

Följande är en enkel guide för ett grundläggande projekt som gör att du kan återanvända en bit av gammal utrustning för att skapa en utmärkt och unik ram för ett konstverk.I detta fall, har jag använt den solo cup art roboten från en annan Instructab...

Grundläggande motorcykel hantering färdigheter och tänkesätt

Det finns många anledningar att köra motorcykel började jag personligen 10 år sedan för skojs skull. Flera år senare blev det min primära transport för min dagliga pendla.När min fru började ta lektioner ca 3 år sedan blev jag påmind om några enkla k...

Grundläggande Scratch spel

Hey guys! Många människor älskar att spela spel, barn, tonåringar och vuxna. Här är ett bra sätt att göra ett spel att du vet att du, dina vänner, och/eller barn kommer att njuta av att spela. Om du inte har noll, kan du hämta det från MIT hemsida (d...

Bygga Quadcopters, drönare och Uav: s-en förklaring och lätt bygga av en grundläggande Quad.

Så du är intresserad av Quadcopters, Quadrotors, UAV, drönare och vad de kallar dem.Men vilka är de består av, och varför? Kan jag bygga en eller är de för mer avancerade elektroniska typ individer.Väl aldrig rädsla. Jag presentera en grundläggande ö...

Container Wood elgitarr (med grundläggande handverktyg)

Jag byggde denna gitarr från trä som jag drog från en container, som titeln antyder och mestadels handverktyg som används. Jag använder två elverktyg, en borr och en dremel.Det tog mig över en månad att göra, spenderar i genomsnitt ca 8-10 timmar om...

Android-utveckling: Att skapa en grundläggande kalkylator

Välkommen till en rolig tutorial på att göra en grundläggande kalkylator på en Android-applikation. I denna tutorial guidar jag dig genom dataöverföring all nödvändig programvara, utforma layouten för ansökan, kodning till att få det att fungera orde...

Hur man gör en grundläggande c ++ program

Välkommen. I detta instructable lär du göra ett enkelt icke - grafiska c ++ program. Programmet kommer att konvertera celsius till Fahrenheit.Steg 1: Gör det! Så kan börja göra det. Dessa är koderna för att göra det:#include#includeMain){clrscr();int...

Grundläggande elektronik

att komma igång med grundläggande elektronik är lättare än du kanske tror. Detta Instructable kommer förhoppningsvis att avmystifiera grunderna i elektronik så att alla med intresse i att bygga kretsar kan slå i marken kör. Detta är en snabb översikt...

Lektion 4: Grundläggande Arduino Pt. 2: Introduktion till kodning

Välkommen tillbaka, ivriga elever. För de nya till denna serie, se mitt tidigare lektioner i grundläggande elektroteknik. För de inte nya, förbereda sig för att ange en värld av kodning, där du kan ändra hur din krets fungerar via en dator. Detta är...

Att skapa grundläggande planritningar från en arkitektonisk ritning i AutoCAD

dessa instruktioner hjälper dig att skapa tydliga och korrekta planritningar från komplicerade bygghandlingar. I dagens värld den enklare och mer koncis en ritning eller karta är, desto bättre och snabbare en person kan använda den för avsett ändamål...

Intro 555 & grundläggande komponenter

här är svar på nybörjare frågor. Jag ska förklara vissa grundläggande komponenter. Resister, kondensator och ett batteri är mycket grundläggande. Om du vill gå vidare finns transistorer och digital logik. Jag kommer att få dem i en senare instructabl...

Med chipKIT grundläggande i/o-sköld med Analog RGB Strip LED

För några månader sedan jag skrev ett blogginlägg om chipKIT grundläggande I/O sköld och används Analog RBG remsor att demonstrera den öppna avlopp fETsna.Detta inlägg är att ge information om hur tråd upp remsan lysdioder till I/O sköld.Du bör redan...

Grundläggande Arduino början krets

kolla in TECHSHOP. TECHSHOP. WS. Detta kommer att vara en grundläggande krets med 2 lysdioder och 1 switch. Vi kommer att använda arduino uno. kretsen kommer att utföra som: när ingenting trycks det röda ljuset kommer att bo när knappen trycks in sed...

Arduino Uno Tutorial #1 - grundläggande blink program

Hej alla!Jag är glad att publicera min första instructable!Denna idé som kommer till mig när jag hade kamp att få min Arduino Uno arbetar, så som jag hade vissa svårigheter jag kommer att göra några förklaringar till al noobies runt här som till exem...

Arduino nybörjare och grundläggande elektronik Kit Primer

lärde jag mig att en av mina systerdöttrar hade ett intresse för programmering. Hon arbetade med robotics på gymnasiet och har en sommar praktikplats där de hade Arduinos. Jag tror att hon kunde låna en Arduino för att experimentera med hemma men var...

Bygga en bågreaktorn med grundläggande verktyg och kompetens

jag trodde det skulle vara häftigt att gå som Tony Stark för Halloween, och jag vände mig till Instructables för idéer om hur man bygger en bågreaktorn. Problemet är att de bästa och mest korrekta Arc reaktorerna på webbplatsen som Honus' och Kyling...

Grundläggande "Klä upp" Flash spel

Dress-up spel är en de enklaste spel att göra med blixt. Detta instructable kommer att instruera dig om sätt att göra din egen dress-up spel.För att följa detta instructable, behöver du Adobe Flash av något slag. Jag använde CS6, som du kan ladda ner...

Grundläggande arbetsflöde för 3D-design i Sketchup och 3D-utskrifter @ home:

jag har haft några folk frågar mig om min process för 3D utskrift och tänkte jag skulle dela en hög gå igenom med hjälp av Sketchup till design och en MakerBot Thing-O-Matic fysiskt skriva ut mina mönster hemma i min lilla lilla kontor, i min lilla l...

Förbättra din Ultimate Frisbee spel med dessa grundläggande kasta tekniker

som tidigare ledamot av Iowa State University Women's Ultimate Frisbee Team, Kvinna hånad, som har synts på College medborgare 2009 och 2011, jag har några insikter i sporten Ultimate Frisbee. Jag har fått alla mina färdigheter och kunskaper från and...