Grundläggande Joule tjuv ficklampaHej Välkommen till min andra instructable!!! Idag ska jag visa dig hur man bygger en mycket enkel joule tjuv ficklampa. Om du inte har sett min andra instructable, kolla upp det för ett enklare sätt att driva detta än jag kommer att visa dig! Jag vet att detta har varit Inlagd/gjort förut, men jag tänkte bara jag skulle skicka med min egen twist lagt till.

Mitt mål är att bygga denna joule tjuv med alla bärgade delar (förutom LED kanske), och har den makt min hög effekt vit ledde med ett batteri som de flesta människor skulle tro var döda. Jag kommer att förklara var jag få delar och hur man bygger denna enkla men fantastiska gadget.

En joule thief är en egen oscillerande spänning booster som är små, Billiga och lätt att bygga. Det kan använda nästan alla av energin i en enskild cell batteri, långt långt under den spänning där andra kretsar anser batteriet helt urladdat (eller "dead"). Det hette "Joule tjuv" eftersom kretsen som stjäl energi eller "joule" från källan. Jag tycker det är en mycket smart namn.

Kretsen använder själv oscillerande egenskaperna för den blockerande oscillatorn, för att forma en oreglerad spänning uppsving omvandlare. Den tillverkade spänningen ökar på bekostnad av högre strömförbrukning på indata.

Om du är någon mer intresserad av hur denna krets fungerar faktiskt, jag skulle rekommendera att kolla in i Wikipedia-artikeln joule tjuv, jag fick de flesta av min information från dem, de har mycket väl förklarat detaljer, bättre än jag kan förklara. Jag är bara en kille som arbetar i sitt garage, inte en raketforskare... Ännu. = P

http://en.wikipedia.org/wiki/Joule_thief

Se Steg
Relaterade Ämnen

Altoids Joule tjuv ficklampa

en ficklampa som jag gjort av en enkel joule tjuv krets, 2 ultra brite leds och ett dött batteri....

DIY ALTOIDS SMALLS JOULE tjuv ficklampa

Hej, alla. Jag älskar att göra projekt från Altoids burkar speciellt Altoids smalls burkar, de är så liten och väldigt söt och de passar perfekt i fickan så att du kan ta dem med dig överallt och när som helst.Jag har sett ett par Instructables på hu...

Joule tjuv ficklampa.

Det är inte först eller sist. men detta gjordes nästan fullständigt från delar som lögnaktig runt omkring.Jag köpte bara transistorn och fallet.Toroid - datormoderkortToroid omslag - dator bandkabelLysdioder - jag har en gelé burk samling :)Motstånd,...

Joule tjuv ficklampa uppgradera

Tja, här går vi... "Offret", en mycket liten AAA ficklampa.Jag vill tacka "unknownuser 2007" och "1up" för detaljer och information om detta projekt, ger mig den fyndighet att prova detta...Steg 1: "Offret" att uppg...

Göra en Joule tjuv spole utan en ferrit Toroid

Det finns många olika artiklar och videor som finns online som lär dig hur man bygger en Joule tjuv krets och power LEDs bort av döda batterier. De flesta av dem, dock kräver någon form av spolen med en ring eller toroid, gjord av ferrit. Detta kan v...

Joule tjuv lågspänning batteriladdare

En "Joule tjuv" är en enkel voltage booster krets. Det kan öka spänningen av kraftkälla genom att ändra konstant låg spänning signalen till en serie av snabba pulser på en högre spänning. Oftast ser du denna typ av krets som används till power l...

Hand vevas ficklampa Mod plus Joule tjuv

jag har ett par av handvevad ficklampor liggandes och jag var aldrig nöjd med sin prestation.När jag fick dem färska ut lådan fungerade de bra. Men när batterierna tog slut var alltför ansträngande att ladda batterierna manuellt. Och efter ett par år...

Ficklampa med Joule tjuv

detta är förmodligen den 1001 ficklampan med en joule tjuv, men sedan igen detta är min :)Jag använde en penna stil ficklampa från duracell.Den har en 2,2 volt lampa och två AAA-batterier.En av penlites kommer att ersättas av joule tjuven.Och naturli...

Joule tjuv 6 LED ficklampa

Joule tjuv 6 LED ficklampaEfter att ha läst Evil Mad Scientist Laboratories på hur man gör en joule tjuv, beslöt jag att återuppliva min 1 AAA cell Ficklampa Ficklampa använder joule tjuv design.Steg 1: Joule tjuv 6 LED ficklampa jag gjorde först en...

Skapa en Joule tjuv LED ficklampa eller nattlampa genom att återvinna en Kodak engångskamera.

Efter att ha sett information om Joule tjuv LED drivrutiner på internet bestämde jag mig för att försöka göra dem. Efter att få några fungerande enheter började jag experimentera (som jag brukar) med olika källor av delar från föremål jag kan återvin...

Lätta upp Minecraft ficklampa med en Joule tjuv

För alla som någonsin har velat göra sina egna ljus upp Minecraft fackla, och skulle vilja leka med lite kul elektronik i processen, detta Instructables projekt är för dig! Elektroniken förklaras tillräckligt bra (och med länkar till allt som behövs)...

1 Watt LED Joule tjuv

* kit köpa information kan hittas här: http://www.easternvoltageresearch.com/joulethief30.htmlSom jag hade en del ledig tid i sommar, beslöt jag att ta tillbaka några av de populära mönster jag hade skapat nästan tio år sedan med mitt fritids belysni...

Dollar Store Joule tjuv!

Viktig anmärkning * om du börjar att läsa detta och undrar vad är så cool om att förvandla en ficklampa in i en annan ficklampa Google "Joule tjuv". Detta är en instructable för att förvandla en ficklampa till en låg källa spänning mer komplicer...

Grundläggande jorden batteri

Jag såg jorden batteriet och beslutat att göra mitt eget att prova det som jag gillar att göra saker och se saker fungerar. Här är min erfarenhet att göra det med många avsikter för förbättringar och uppdateringar snart.Detta är mycket grundläggande...

Joule tjuv IR brännande Laser

Njuta av men ta hand om dina ögonGå igenom http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_safety innan behandlingen och komma till någon bestämning om ämnet.Steg 1: Enkel kopplingsschemat Joule tjuv.Du kan hitta detta diagram vart där över hela internet. Den arb...

Joule tjuv LED kretsar

många av oss är intresserade av Joule tjuv, det gemensamma namnet för en spänning öka omvandlare som gör att en 1,5 volt eller lägre batteri källa att driva en LED som kräver uppemot 3-volts för ljus. Denna krets använder en enda-transistor blockerin...

Super enkel induktor Joule tjuv!

Hej alla! I detta Instructable ska jag visa dig hur man gör egna enkla induktor joule tjuv, i knappt 10 minuter! Denna krets är så enkelt, även de inte bekant med elektronik kan prova det som deras första projekt!Vad är en Joule tjuv?En Joule tjuven...

På någon värde Joule tjuv - enda AA hög effekt vita LED driver

detta instructable visar dig hur man bygger en enda AA batteri vita LED driver som kan leverera mer 200mW, därav så att du kan använda high power ljusare lysdioder, inte de mesiga 5 mm standard LED, och det fungerar med en verkningsgrad på mer än 70%...

Evighet ljus - en bättre Joule tjuv att återvinna din gamla batterier

Första sakerna första!Jag vet att stjäla idéer och mönster är gemensam praxis i dessa dagar.Alla kan använda denna krets för egna projekt men om de används på något sätt för kommersiella produkter vill jag ingå i lönen!Jag är inte girig och erbjuda m...