Hemmabyggd (DIY) CNC router - baserade Arduino (GRBL)Redan för några var månader eller år, jag planerar att bygga mitt eget CNC fräsmaskin. Nu bestämde jag mig för det var tid att göra det! Jag läser mycket om andra DIY projekt och till slut jag gillade designen från Arduino CNC intstructable som jag hittade här. Även om måtten var oklart och programplanering och kalibrering var alla i spanska, tänkte jag att alla som själv. I slutändan använt jag bara designen för referens.

I detta instructable, jag ska försöka förklara mina steg, från början av konstruktionen, fram till slutet av din första gcode.

Obs: Jag använde en 3D-skrivare för att göra några av delarna, men om du arbetar korrekt, är det möjligt att göra dessa delar från trä också!

LÄS VÄNLIGEN:

Jag märkte några rörelser i min design efter första operationsföljderna. En lösning kanske använder tjockare stång än 12mm som jag använde. Men: Denna konstruktion fungerar! Jag för närvarande fortfarande förbättra utformningen och kan uppdatera detta instructable inom en snar framtid! Om du har några frågor, fråga Vänligen och jag ska försöka besvara dem.

Om du gillar detta instructable, snälla rösta på mig i tävlingen Arduino. :)

Uppdatera - 29 December: Jag är verkligen tagen av alla intresse du alla visar för detta projekt! Jag ska försöka att lägga till några resultat och video's i helgen. För närvarande jag routning hårt skum, eftersom det är lätt att testa med. För hårdare material hastigheter måste vara lägre, annars kläm-men är lite för mycket. Jag letar efter ett sätt att fixa detta (antagligen tjockare rails) och kommer att uppdatera detta instructable så snart som möjligt. Jag vet att det finns några beprövade sätt att lösa detta, men det är mitt mål att göra det så billigt som möjligt. :)

Uppdatera - 3 januari: Jag la några resultat och video's i steg 11. Jag är fortfarande räkna ut CAM funktionaliteten i Fusion 360 och hade inte mycket tid de senaste dagarna, så de sista "C" faller av gränserna för skummet. ;) Men: Det är klart att maskinen fungerar och att några ganska bra kvalitet kan nås!

Uppdatera - 30 januari: Under de senaste veckorna uppdaterat jag detta instructable avsedda för rör 18mm stål istället för 12 mm stång. Jag ritade också, mer 3D tryckta delar för bättre/lättare justering av delar. Dock på grund av semester och andra projekt, har inte jag haft mycket tid att göra fler tester, så dessa kommer snart. Designen är redan mycket styvare än tidigare, så jag antar att jag kan öka matningshastighet, även på trä.

Uppdatera - 3 februari: Waahjoo! Även om jag inte uppdaterar denna sida så mycket (jag är arbetar på maskinen), jag fick nyheten att jag vann förstapris i Arduino allt tävling! Tack till alla som röstade! Jag är mycket nöjd med detta!

Ha roligt att bygga!

Se Steg
Relaterade Ämnen

DIY CNC Router planer: Hur man bygger

Obs: Jag Ursprungligen postat detta på min konst och hantverk blogg, Gör det med Jason, och du är välkommen att gå besök och kolla in min andra tutorials, recensioner och steg för steg ritning och målning lektioner.Ända sedan jag såg min första CNC,...

DIY CNC Router

Bygga din egen 3-axlig CNC router är både rolig och lärorik. Detta Instructable visar alla de steg som jag följde för att göra min DIY CNC Router. Detta är andra jag gjorde, efter att lära sig mycket från att bygga den första versionen.Detta är en my...

Hemgjord X Y Z axel bild för DIY CNC Router fräsning

Hemgjord X Y Z-axeln Slide för DIY CNC Router fräsningHemgjord mini DIY X Y Z skjut CNC Drill hem byggt svarv Router-maskinenPerfekt för att passa den mest kritiska delen av ditt hem görs eller professionell CNC projekt.Mer bra projekt hemlagad trevl...

DIY CNC router - klassprojekt

Varje extravaganta verktyg förvärvet är att din genomsnittliga person, ett mysterium. "Vad fan behöver du det för?" handlar vanligen exclaimed. Jag behöver oftast inte specifika svar på dessa frågor till vill ha ett verktyg. Bara det faktum att...

DIY gitarr med min diy cnc router

Hej, detta är min andra "stora" instructable. Det är ett projekt som... för nu har tagit mig över 40 timmar.Jag bygger en gitarr kropp från körsbärsträ och Ipé trä med min cnc router för att dirigera contour och fickor.Jag kommer att uppdatera d...

DIY grov CNC router?

En idé till en grov och felaktiga men ändå roligt och enkelt DIY CNC router.För skärning ark av polystyren och andra mycket mjukt material.I stället för en styckning bit snurrar på en hög rpm spindeln, monterad på en robust ram, rörd av mycket exakt...

Aluminium cnc router

Detta Instructable kommer inte att vara en steg för steg bygga logg över min maskin, men en översikt av min design och vad jag lärt mig under loppet av denna bygga. Förhoppningsvis kan jag dela ett par saker att hjälpa till med din CNC bygga.Min ram...

3020 CNC + Arduino + GRBL + CNC sköld V3

Låt oss konvertera en billig kinesisk CNC-maskin från parallell Port till Arduino och GRBL.Okej killar, detta är en kulmen på veckor läser, forska och beslutsamhet. Det är min första instructable så hoppas den här hjälper dig där du behöver gå.Lite b...

Sable 2015 CNC + Arduino + GRBL = LunchBox CNC

Detta är min 2: a Instructable och min 2nd Arduino powered CNC, den här gången jag upp svårighetsgraden genom att besluta att göra en själv innehöll CNC enhet av design min egen elektronik kapslingar och placeringar.Stegen i detta Instructable är mer...

Hemgjord X Y Z axel bild av Aluminium för DIY-Laser 3D-skrivare CNC Router Mill maskin

Hemgjord X Y Z-axeln glida av Aluminium för DIY-Laser 3D-skrivare CNC Router Mill maskinNär designar eller bygga en CNC router är det viktigt att tänka på de krafter som är utvecklats. På så sätt kan du justera din design och kontrollera att det uppf...

Hemgjord X Y Z axel glida av aluminiumlegering för DIY-Laser 3D-skrivare CNC Router fräsmaskin

Hemgjord X Y Z-axeln Slide av aluminiumlegering för DIY-Laser 3D-skrivare CNC Router fräsmaskinMaterial:1 st 57 mm Stepper motor 1,8 grader1st 6,5 x 8 mm CNC Motor käken axel Coupler Flexokoppling4 st SK20 SH20A 20mm linjär axel stöder XYZ tabell CNC...

Hemgjord trä metall Mini svarv Collet ER11 DIY Spindelhuset Chuck spindel dubbdockan CNC Router fräsning

Hemgjord trä metall Mini svarv Collet ER11 DIY Spindelhuset Chuck spindel dubbdockan CNC Router fräsningMaterial:1 st styrka aluminium legering 42 mm L Motor fästet DC Motor montering1 st Aluminium 100 mm x 70 mm x 35 mm1 st motor 50 Watts ta från ga...

Hemgjord trä metall Mini svarv Collet ER11 DIY Spindelhuset Chuck spindel dubbdockan bild CNC Router

Hemgjord trä metall Mini svarv Collet ER11 DIY Spindelhuset Chuck spindel dubbdockan bild CNC Router1 st höghållfast aluminium legering 6061 42 mm Motor fästet dc Motor montering2 st SZS grossist FL08 2 bult 8mm Bore self-aligning fläns kullager1 st...

Hemgjord Mini cirkulär tabell Jig såg DIY spindel dubbdockan Skjut CNC Router vedhuggning PCB aluminiumlegering

Hemgjord Mini cirkulär tabell Jig såg DIY spindel dubbdockan Skjut CNC Router vedhuggning PCB aluminiumlegering1 st Aluminium 100 mm x 50 mm x 50 mm gör hål 42 mm för motor1 st rund specialstål rör 25 x 40 mm1 st rund specialstål rör 8 mm x 60 mm1 st...

Hemgjord Mini cirkulär tabell Jig såg DIY spindel dubbdockan bild CNC Router vedhuggning PCB Spindelhuset Chuck

Hemgjord Mini cirkulär tabell Jig såg DIY spindel dubbdockan Skjut CNC Router vedhuggning PCB Spindelhuset Chuck1 st Aluminium 100 mm x 50 mm x 50 mm gör hål 42 mm för motor2 st SZS grossist FL08 2 bult 8mm Bore self-aligning fläns kullager1 st motor...

3 axel CNC Router - 60 "x 60"x5"- JunkBot

detta Instructable är först i en serie dokumentera byggandet av en DIY 3 axel CNC router. Detta är också min post för Universal Laser Cutter tävling.Målet med detta Instructable är inte att visa en fullständig steg progression utan att passera längs...

Göra en 3D-skrivare med en CNC router - "Deltabot"

En annan möjlig titel skulle vara "Göra en 3D-maskin med en 2D maskin."Detta Instructable handlar om med en CNC router och 2D design för att skapa en Delta 3D skrivare.I min forskning om 3D-skrivare för hobby har jag funnit en blomstrande gemens...

Baserade Arduino Bi-color LED Matrix Tetris spelet

En av elektronik DIY kit jolliFactory kom upp med är den Bi-color LED Matrix Driver modul Kit. Denna modul är utformad för att kunna kedja-så att du kan seriekoppla moduler tillsammans med antalet moduler du behöver för att passa ditt projekt.Följand...

P9L - Lounge stol gjord med CNC Router

CNC möbler har varit för ett par år redan men har inte riktigt tagit fart. Jag tror detta beror på att designers inte har tillbringar tillräckligt tid designa med att tekniken i åtanke. De flesta CNC möblerna jag hittade på nätet har den typiska Snic...