Hur man bygger och Arm en skala modell slagskepp från ScratchVälkommen till den fascinerande världen av R/C BIG GUN örlogsfartyg bekämpa. Så vad exakt är R/C örlogsfartyg bekämpa? Det är en hobby där skala modell krigsfartyg, beväpnade med lågt tryck CO2 kanoner eld små kullager på en motstående fartyget. När tillräckligt många hål sätts i lätt punkterad balsa trä täckt skrovet att överbelasta den inre länspumpen, kommer att fartyget sjunka. Alla fartyg har ett flöte och återhämtning sortiment så det finns ingen anledning att bada om du vill också. Ja, vi skjuter hål i våra modeller med flit. Hur annars kan du simulera verkliga sjöslag. Det är allierad mot axeln; Slagskepp, och kryssare och jagare manövrera för attack, eller kämpar för att skydda de lastfartyg som försöker tappert att få leveranser. Åh, och vi får inte glömma behovet av att försvara din stad från beskjutning från havet. Frågor? Bra, kan du be någon Mellanvästern Battle Group medlem. Men, vi måste varna dig, du kommer att fastna på denna hobby.

Fartyg:
Fartygen är 1/144 skala (varierar från 3 till 6 + fot i längd), WWI - WWII era (1900-1946) krigsfartyg, transportfartygen och ibland ubåtar. Trä eller glasfiber skrov är täckta med balsa trä hud. De har länspumpar att simulera skadekontroll, är elektriska driv och är beväpnad med lågt tryck CO2 kanoner, som kan rotera och tryck. Modellerna är utrustade med en flottör som bifogas en återhämtning linje. Detta tillåter enkel återvinning av fartyget när det sjunker. Fartygen är snabbt återhämtat sig, repareras och sätta tillbaka i spelet. Den enda skadan är att balsaträ på skrovet, eftersom de interna komponenterna är skyddade genom skärmning och den elektroniska utrustningen som vanligtvis är vattentät.

Detta instructable leder dig genom processen med att bygga modellen krigsfartyg från bara en uppsättning av overhead och sida visningar.

STEG 1 VÄLJ ETT FARTYG

Första saker först-bestämma vad du vill bygga fartyg. Detta beslut enbart kan ta många månader av förhalning samtidigt sortera våra alla fakta som verkar relevant när det i själva, det gör inte så mycket skillnad. Jag har deltagit i ca 50 rc bekämpa örlogsfartyg striderna under de senaste 5 åren och har noga följt av andra klubbar. En sak som jag har lärt mig är generellt, det finns inget sådant som en dålig båt. Förutsatt att en båt är pålitlig och välbalanserad så det är sjödugliga, och sätta i händerna på en skeppare som har lärt sig att använda funktioner i detaljen fartyg till sin fördel någon fartyget kan vara en effektiv del av ett team.
Fråga dig själv varför du vill delta i denna hobby. Anledningen är förmodligen att ockupera fritid och konsumera några disponibla pengar, för denna hobby kommer säkerligen att göra det, men mer troligt det verkliga skälet är att ha kul. Det bästa sättet att ha kul är att ha ett fartyg som är pålitlig och sjödugliga. Det är mycket frustrerande att ha din fartyg roll över och sänka så fort det börjar ta på vatten, eller för att tillbringa dagen med att sitta vid sidan av dammen arbetar på ditt skepp i stället för att delta i spelet.
Betrakta ett begagnade fartyg som ditt första skepp. Detta gör att du kan börja spela spelet förr och det finns inget bättre sätt att besluta vad fartyget passar din stil än att delta i spelet för en stund för att lära dig dina styrkor och svagheter. Ett idealiskt gör ägaren att du kan slåss mot fartyget innan du köper den. Om du gillar hur det svarar på din stil att slåss och det fungerar på ett tillförlitligt sätt genom dagen är det ett bra val att få dig i spelet snabbt. När du får ett fartyg test alla system så att de fungerar, och hur de fungerar, sedan använda detta fartyg att få bekämpa erfarenhet och stöd som en konstruktion och test bed för din nya idéer. Det är rätt. Att prova ut dina nya idéer. Om alla Modellerare har jag någonsin har känt hans eller hennes eget sätt av att utföra uppgifter och du befinner dig frågar, "Varför den ursprungliga byggaren göra det här sättet?" Fanns ofta det en anledning, men ibland var det bara ett misstag, ett försök att genomföra en ny idé som inte fungerade mycket väl. Det finns ingen ersättning för erfarenhet av att bygga ett fartyg och lärande bekämpa tekniker.
Undvik komplexa samt små fartyg för din första byggnad erfarenhet. Det finns många operativa system i våra krigsfartyg och alla system är lika viktigt i sin egen rätt. Tänka på det, vilket är viktigare, kanon, drive motorer, pumpar, styrning eller balans? Efter lite eftertanke bestämmer dig förmodligen att alla system är lika viktiga eftersom ditt skepp inte kommer att bekämpa effektivt om något av dessa system inte fungerar bra. Är det särklass lättare att lära sig grunderna i service och installation på ett fartyg som har färre operativa system. Det är lättare att få den maskinvara som har installerats i ett större fartyg. Små fartyg testa talanger mest kvalificerade byggare. För ditt första skepp kommer att du vara klokt att bygga ett större fartyg snarare än en mindre. Det är mer stryktåligt i strid samt större fartyg.
Hålla det enkelt. En annan sund godbit råd vore – försök inte uppfinna hjulet på nytt. Hålla sig till de grundläggande och beprövade metoderna för att genomföra en funktion. Titta på fartyg av de rutinerade skepparna och uppmärksamma hur de genomför de olika funktionerna, då följa efter.

STEG 2 FÅ EN UPPSÄTTNING PLANER PÅ 1/144TH

Jag har ofta fått frågan vad jag kände var det bästa sättet att konstruera ett skrov "från grunden." Jag har sett flera metoder som används med vissa metoder fungerar bättre än andra, men jag är fortfarande inte säker på om det finns en bästa metod. Jag tror om skrovet inte varp, inte alltför tung, och flyter något nivå vid tom (ingen större lista) är det ett bra skrov. Jag antar att jag bör lägga till ett andra kriterium också, det inte ska läcka. Denna artikel kommer att omfatta: att göra en mönster in Val av byggmaterial och montering.
Utgångspunkten för att utveckla mönster uppsättningar för en scratch byggt skrov är att fartyget kommer att byggas på en platt bottenplatta med revben, fören och aktern kölarna som limmas i vertikalt alla toppas av en caprail. BDE erbjuder flera sådana mönster uppsättningar klar för kapning och montering, men detta avsnitt täcker grunderna för att utveckla ditt eget mönster uppsättningar inte bör de vara kommersiellt tillgänglig. Med metoden bottenplatta i byggnaden rekommenderas annars måste du ställa in revbenen på en köl, vilket kräver jiggar och fixturer att uppnå goda resultat och kölen kommer att vara i den vägen senare ändå. Plan botten båtar är mycket lättare att bygga, men blanda inte ihop en platt botten med en skokartong formade skrovet. Sidorna kommer fortfarande att avrundas, liksom de flesta av skrovet under vattenlinjen. Verkliga krigsfartyg är allmänt platt i botten som kan kontrolleras av dina skepp planer.
Först, skaffa en uppsättning av planer för ditt skepp. Ju större detaljer som visas på planer bättre, men bli inte förvånad om detaljer som saknas. En uppsättning av planer består ofta av en topp och sida i skrov och överbyggnad och en ritning av revbenen på några stationer längs skrovet, men detta kommer att räcka.

STEG 3 KÖP ELLER SKAPA ETT MÖNSTER

Ett foto av en typisk rib station ritning visas till höger. Planerna vanligtvis inte ger tillräckligt revben för önskad avstånd (1, 2 eller 3 inches) så måste du dra extra revben. Titta på översiktsbild av de medföljande revben platserna. Nästa bestämma avståndet du vill använda. Använda ¼" brett revben på 2" är det vanligaste valet, men för stora fartyg 3/8" bred revben på 3" avstånd används också. Du kommer att behöva rita linjer på din översiktsvy där du behöver lägga till revben med din valda. Ofta måste du lägga till en och ibland upp till tre revben mellan dem som tillhandahålls av planet som. Vad jag rekommenderar är att göra en kopia av den ursprungliga revben och hand skissa rätt antal revben däremellan medföljande revben profilerna. Bara ögongloben även avstånd för antalet revben som du lägger till. Var noga med att minska totala rib bredd av tjockleken på balsa presenningen på skrovet, och den totala höjden av tjockleken på caprail och botten plattan. Gör detta genom att rita en linje nedan (3/8" för plast ¼" för trä) upp på sargen för din nya rib top och en linje 1/8" över botten av båten. Också dra referenslinjer för vattenlinjen och en fodra en tum under vattenlinjen över revbenen. Observera att ofta bara hälften av revbenen dras, så du får Rita spegelbilden av varje revben bäst du kan inklusive extra revben. När jag gör det använder jag en ljus ritpapper att kan du se lätt, dra hälften av revben, vik papperet på mitten och kopiera den andra halvan av revben av första halvlek. En annan metod är att göra en kopia av revbenen sedan spåra dem på baksidan av papperskopia, vilket gör en spegelbild. När du har en komplett uppsättning av full bredd revben kopiera allt ditt arbete och spara de ursprungliga ritningarna. Göra en kopia för varje revbenen.
För varje revben höjdpunkt rätt yttre skrovet linjen upptill och nedtill (kom ihåg att följa raderna som möjliggör bottenplattan och caprail). Också på den yttre linjen Markera en 1/8" djup skåra på varje sida av sargen på en punkt börjar en tum under vattenlinjen och sträcker sig till botten av revbenet. Lövträ stringers installeras här senare för att bilda ogenomträngliga området du Hull. På några av bredare revbenen behöver inte ett revben som går helt över botten av skrovet. Om platt plats i sargen är mer än 4,5" brett kommer du ritar en vänster- och bit. Du kanske vill läsa avsnittet om vatten kanaler på denna punkt så kan du designa din rib mönster att rymma vatten kanalisering. Vattenledningen blir 2,75" brett så-åtgärd 1 och 5/8" inches vänster och till höger om mittpunkten på platt undersida rib profilen för vatten kanal stringer. Gör dessa märken ¼" hög. På den yttre kanten av platt plats måttet ½" och rita en diagonal från denna punkt till toppen av linjen ¼" tall som markerade upp i innersta kanten av det revben botten. Nästa skiss i en linje ca ½" i från yttre skrovet linjen att slutföra inre kanten av din rib. Du kommer att markera platsen för prop skaft på lämpliga rib mönster, oftast av revben bara framåt av propellern och två revbenen fram av där axeln går in skrovet. För revbenet bara framåt för stöttan måste du dra i hängslen att stödja en cirkel stor nog att borra hål genom för den stötta förpackning röret.
Nästa objekt göra mönster för är fören och aktern köl plattor, caprail och bottenplattan. Börja med bottenplattan. Ta din rib mönster och mäta "platt" bredden på botten av revbenen. För alla revbenen med en platt plats minst 3/8" bred och att touch bottenplattan överföra dessa mätningar över till ett pappersark. Kom ihåg att också mäta avståndet från fören till varje revben från din översiktsvy och överföra dessa till din bottenplattan mönster. Du bör sluta med en centrera fodrar med rib platser markerade och varje revben plats kommer att ha en vinkelrät linje centrerad på mittlinjen som representerar bredden på platt undersida med revben. För att slutföra bottenplattan mönstret bara ansluta den yttre kanten av revbenet raderna. Bredvid gör spåra och akter kölarna vyn sida för och akter profilen. Mäta i ca ½" i från profilen och gör en annan linje. Du kommer att vilja se kölarna länge nog att överlappa botten plattan minst 3 inches. Kom ihåg att ta en 1/8" hänsyn till bottenplattan. Observera också att några av framåt och aktern revbenen inte fäster bottenplattan utan antingen fören eller aktern köl. Dessa revben ritningar bör ändras med ett snäpp att glida på kölen och kom ihåg att hålla djupet av revbenen ända till botten av kölen eftersom de inte vila på bottenplattan. Några revben på bottenplattan kan behöva ha ett snäpp till deras mönster för överlappande fören och aktern kölarna. För att göra ett mönster för caprail spårningen däck den yttre kanten av fartygen från översiktsvy (Vänligen observera att vissa udda fartyg är bredare vid vattenlinjen sedan på däck eller caprail). Dra en andra linje a ½" i att slutföra mönstret. Du kanske också vill designa i några kors hängslen i caprail mönster. Dessa hjälper fartyget upprätthålla dess önskad bredd och för att förstärka skrovet ska det någonsin behöva dras från vattnet med 100 pounds vatten i det!!!. Göra kopior av alla dessa mönster också.

STEG 4 SKROVKONSTRUKTION

Nu är det dags att välja material för din scratch byggt skrov. Vissa människor föredrar 5-lagers plywood, medan MBG har nu tre plast skrov fartyg. Plasten är skummad PVC och kan erhållas i olika tjocklekar från en industriell plast leverantör. Skummat PVC kommer har fördelen av att lätt och stark, lätt skära och limmade med CA lim, är inneboende vattentät och inte varp eller ruttna. Om du väljer att använda plywood följande försiktighetsåtgärder måste följas. Skär dina caprail och bottenplattan mönster i bitar mellan 12 till 18 inches att förhindra att träet skevhet. Nedskärningarna bör göras på en rib plats.
Limma kopior av tracings att plywood med Elmers lim eller andra lite vattenlösligt lim, då såg dem ut lite oversize. Använda material av lämplig tjocklek motsvarar rib avstånd i ditt mönster. För bottenplattan använda 1/8" och för caprail 3/8" för plast och ¼" för trä. Nästa sand bitar till rätt storlek. Slutligen ta bort papperet från trä eller plast med varmt tvålvatten, sedan torka delar väl. Inte var berörda om trädelar warp något. Om träet kommer till varp, nu är det dags att ta reda på. Om skevhet i den längsta avsnitten av cap järnväg eller botten plattan inträffar bara skär dem i kortare avsnitt, helst på rib läge. En liten varp skadar inte något i detta skede av konstruktion. Vi ska fixa det senare.
Om du väljer trä som ditt material kommer att du behöva limma delarna av caprail och bottenplattan tillsammans, slutpunkt till slutpunkt på en plan yta och samtidigt som man lägger över en spårning av planerna. Detta kommer att säkerställa avsnitten har ordentlig kurvan att matcha skrovet. På samma sätt med de nedre delarna av skrovet. Epoxi lim fungerar bra för detta ändamål, men CA är alltför skör och kommer inte att fungera väl. Inte var berörda om de ser svag ligga där. Vi ska stärka dem mycket senare på. När limmet torkar, Lägg dessa sektioner över planerna och markera positioner där revbenen fäster. Nu fäst revbenen till bottenplattan med 1 eller 2 droppar av CA lim. Inte limma dem alltför väl just nu eftersom du kan behöva ta bort den senare om något inte rada upp rätt. Nästa, titta på skrovet från slutet och visuellt kontrollera att revbenen är symmetriska på båda sidor av skrovet. Det finns ett foto av detta steg senare i denna artikel. Nu fäst cap rail till toppen av revbenen. Några av revbenen kan inte rada upp med cap järnväg väl, men tvinga inte caprail ner, eller upp till revbenen. Trimma eller fil revbenen som behövs med den nivå caprail. Observera ordet nivå! Det finns bilder som åtföljer denna artikel som hjälper dig att visualisera hur skrovet kommer att gå ihop.
När skrovet är limmad (kryssade) tillsammans i detta tillstånd fortfarande är mycket svaga så hanteras varsamt, men panik ingen ännu. Nästa kommer att stärka. Skrovet på en plan yta och granska noggrant för att se om skrovet har utvecklat en varp. Om så bara bryta några lim skarvar för att lätta på trycket, sedan limma dem igen. Du kan också behöva göra några nedskärningar genom caprail eller base plattan att minska trycket att eliminera varpen. Du hittar bilder av detta steg åt i slutet av denna artikel. Göra så många nedskärningar som behövs för att få varpen ut. Återigen, oroa dig inte, du försvaga inte din skrovet permanent.
Förstärkning av skrovet börjar nu. För trä skrov installera remsor lövträ (Gran) tjocklek balsa lakan tillåts (1/16 till 1/8 tum). Dessa vägare blir 3/8" bred. Denna bredd gör att remsan för att överlappa revbenen med 1/8", eftersom den wood caprail bara ¼" tjock. Dessa band är installerade runt caprail på insidan och utsidan skrovet. Du kan klippa stringers i kortare avsnitt, men se till att lederna är vacklade och insidan stringer gemensamma uppstår inte på samma sargen som utanför stringer. Installera dem igen på fören och aktern är den svåraste delen att utföra. Om du vill tillåta lövträ att böja runt böjda områden notches cut ca 2/3 men trä stringer om varje ¼" på insidan den sida som kommer att vara bredvid skrovet, sedan böja stringer tills det sprickor på skårorna. Jag använder verktyget Dremel och avbröt hjulet att göra skårorna.
Nästa, installera 1/8" 1/8" stringers (helst spruce) i v-form-delen på revbenen som startar 1" under vattenlinjen och sträcker sig ner till bottenplattan. Stringers behöver inte rumpa upp nära tillsammans, som kommer att omfatta denna del av skrovet med glasfiber. Förutsatt att din skrovet är fortfarande sant och inte skev gå tillbaka och friska epoxy lim på alla trä leder som var kryssade med CA lim. För plast leder kommer en pärla CA lim längs båda sidor av gemensamt permanent band plastdetaljer tillsammans. Invertera skrovet och borsta epoxin inuti smörgåsen bildas av två lövträ vägare och caprail. Vänta på epoxin bot och du ser att detta steg kommer att ha stärkt din skrovet dramatiskt.
Skrovet ska nu se ut nästan komplett spara för sidan huden. Slipa alla yttre ytor av skrovet så att de är smidig i förberedelse för fiberglassing botten. Nästa, placera upp skrovet ner på en plan yta och tillsätt spacer under den för att kunna ligga platt och stödjas. Om skrovet har tagit på någon varp måste du få varpen vid denna tid. Kolla skrovet noga för skevhet. Inte vara rädd att klippa skrovet i två och limma det tillbaka tillsammans om behövs för att korrigera en varp. Nu är den bästa tiden att fixa dem.
Glasfiber harts har en doft (det stinker) så hitta ett område att arbeta med bra ventilation. Täcka arbetsområdet med ett skikt av plast. Nu gör en monter för att hålla skrovet utanför arbetet så att det kan lägga inverterade (upp och ner) och vara stabil. Montern måste hålla hela skrovet (för trä endast) bort arbetsytan att inkludera den båge och cap railen eftersom vi ska glassing dem också.
Därefter skär lätt glasfiber tyg till små sektioner ca 12" torget, eller oavsett storlek eller form behövs för att täcka skrovet. Små delar av tyg är lättare att arbeta med och att hålla luftfickor av. På denna punkt skulle jag rekommendera köper en ultra violett härdad harts säljs av SolarEZ. Det här är precis som epoxy resin med den extra fördelen att bara härda när de utsätts för ca 30 minuter i starkt solljus. Om du håller windows i din shop kommer du att kunna arbeta i din egen takt och inte i takt med inställningen tiden för normala harts. Applicera ett tunt lager av harts till skrovet botten och sidor ner till området genomträngliga sedan låg på ett avsnitt av glasfiber tyg och använder en annan tunt lager av harts över duken. Upprepa den här proceduren om du vill använda i nästa avsnitt av tyg, överlappande föregående avsnitt med ¼ till ½ tum. Fortsätta om trasa tills alla trä stringers på undersidan av skrovet är täckta med glasfiber tyg och harts. Kom ihåg ett tunt lager av harts är allt som önskas. Tillämpa mer kåda bara gör en röra och ökar mängden slipning behövs. Slipa glasfiber är inte roligt. Duken kommer att försöka "glida" över virket som du borsta kåda på, så vända riktningen på penseldragen regelbundet och använda ett behandskade hand att skjuta eller dra trasan. Som du är fortskrida smidigt ur trasan, arbetar ut alla luft fickor och rynkor. Skära duken med en Exacto kniv att låta luft flykten om nödvändigt och överlappa trasan över nedskärningen sedan jämna det. Detta är särskilt nödvändigt i fören och aktern där det finns en hel del kurvor. Fortsätter detta arbete tills skrovet är täckt, böja sig för stern, till att omfatta fasta fören och aktern block.
Tillåta glasfiber kådan delvis ställa, sedan använda en Exacto kniv skära bort någon överflödig glasfiber tyg som har förlängts till de genomträngliga områdena av fartyget. Efter styckning, släta tyget igen längs den skurna kanten med en behandskade hand. Vätning kådan med vatten först för att ge vissa smörjning hjälper till att hålla kådan slät. När kådan på undersidan av skrovet är ställer in tillräckligt (men inte helt botade) Invertera skrovet och Använd tyg och glas till toppen av bågen stern och cap järnväg, överlappande sidorna av caprail ner till området genomträngliga. När du är genom hela utanför skrovet kommer att täckas med glasfiber tyg och harts utom de genomträngliga. När kådan börjar ställa in klipp bort någon trasa som sträckte sig in i genomträngliga områden och slät ner duken. Minns inga rynkor eller luftbubblor bör tillåtas i tyget. Nu Invertera skrov och sit tillbaka på trä blocket upp och ner.
Gäller ett lager av glasfiberväv och kåda ned mitten av skrovet botten från fören till stern. Detta blad behöver inte sträcka sig upp på sidan av skrovet till området genomträngliga, men bara täcka den platta delen av skrovet botten för att ge mer förstärka i bottenplattan att stärka rumpa lederna som limmades ihop.
På denna punkt kan du installera valfria ramar för att rumpa din balsa presenningen upp mot. Vissa människor som dessa eftersom de skapar en "fönsterkarm" som du skär balsa att passa in. Fördelen är att allt arbete i avsmalnande Balsaflak till skrovet profil görs när ramen är nackdelen är att det måste klippas för att passa denna ram när du installerar balsa. Om du vill lägga till denna ram kommer du behöva få några trä stringers som är 14" brett och tjockleken på din balsa-lakan. Limma dessa 1,25" under vattenlinjen (detta ger en ¼" Hull för dig balsa att limma på till) och ¼" för och akter av genomträngliga områden. Använda bil kitt vill konforma i utkanten av inramning till fartygets skrov. Låt torka och sand. Du kan behöva Applicera ett par lager för att få den slät.
Pensla en annan tunt lager kåda över hela skrov och caprail. Som denna päls av harts se uppsättningar till att jobbet "ser rätt". Leta efter tunna fläckar i kådan. Om det ser bra och du är nöjd med det så låt skrovet torka helt. Annars Använd en annan tunt lager av harts. Om det finns några "grova" områden det kommer inte att göra mycket skillnad och de kommer att rättas senare. På en varm dag detta kan ta endast några timmar för harts att bota, andra gånger kan det ta flera dagar för alla "bli smaklöst turistigt" att försvinna. Igen den del två hartser är knepiga saker att blanda och solar lufttorkad kådan är att föredra även om användningen av en gammal spegel kan krävas att få solen att alla delar av skrovet för fullständig härdning.
När en glasfiber kådan har set helt slipa lätt med (150) tillverkade av fint slippapper på en slipning block eller orbital sander. Sand är lätt ett nyckelord. Du vill inte sand genom kådan och i tyg som helst! Efter slipningen är komplett torka ut skrovet med en fuktig trasa sedan skumma på en kappa av automotive spackel över hela skrovet ytan som var fiber inglasad. En plast spackel fungerar bra för att skumma på filler, att låta spackel att fylla i bara låga ställen och att jämna ut grov områden. Jag rekommenderar automotive filler spacklet eftersom det är lätt att arbeta med, är vattentät, och är lätt att slipa. När det torkar slipa skrovet igen. Du kan behöva upprepa proceduren för att få en riktigt slät yta, särskilt i områden där glasfiberväv överlappade varandra.

STEG 5. GÖRA AXELN PROP FYLLNING RÖR.

4.5 att göra Prop fyllning rör
Tillverkning av prop skaft rör kan vara en mycket enkel uppgift. Bara besöka din lokala modell butik och hitta deras sortiment av mässing slangar. Eller köpa en fyllning röret kit BDE. För att göra de flesta jobb behöver du en 12" bit av 7/32" mässing slangar för varje prop fyllning röret, en 12" bit av 3/16" mässing slangar, en 12" bit av 5/32" mässing slangar och en 12" bit av 1/4" mässing slangar. Du behöver också några tunna mässing presenningen för din axel dödläge stöder, men du bör ha gott kvar från att göra ditt roder. Du kan också överväga att köpa en speciell passande från BDE som kommer att glida över din 7/32" röret och att du kan använda en standard fettspruta passande för att fylla din prop skaft. Jag har använt detta på flera båtar och det slår fylla en nål med fett och spruta in i skaftet.
Du behöver även något att skära mässing slangen med, rekommenderas en dremel verktyg med en glasfiber cut-off hjul. För att löda slangen tillsammans behöver du en 100 Watts lödning pistol eller en liten ficklampa, ett par modeler's hjälpande händer eller ett skruvstäd och några klämmor, vissa flux och en rulle silver lödtenn.
Använd din plan att identifiera lokaliseringen av din rekvisita och studera din skrovet för att avgöra där du kommer att placera din motors. Mät längden krävs för var och en av dina prop rör och subtrahera ¼" överföring dessa mätningar till 7/32" slangar och skär dem till längd. Nästa klipp två 1" långa bitar av 3/16" och 5/32" slangar och en 1" lång 1/4" slang för varje fyllning tub. Ta bort alla grader och Använd ljus sandpapper att rengöra alla rör till blanka.
Nästa för att förbereda din skrovet standoff stöd skära en ½ "x 1" remsa från mässing bladet för varje fyllning tub. Använda antingen din vise eller hjälpande händer för att hålla den ½" breda änden av mässing remsan mot 1" långa avsnittet i 1/4" slang. Tillämpa flux och löda ihop. Låt svalna sedan glida över din 3/16" slangar. Se till att du håller detta från någon lödning verksamheten så att det inte blivit fäst på fel ställe. Du ska limning det på plats när du installerar det i skrovet.
Om du har fettsprutan montering från BDE skjut över din 3/16" slangar nu och håller din röret över din båt och identifiera där skulle vara det bästa stället att få tillgång till din fettspruta passande. Markera den och gäller flux till 3/16" röret och värma BDE montering och tillämpa lödtenn. Måste du ta en 1/8" borr och använda den för att borra igenom din 7/32" mässing röret kommer genom hålet i BDE passande att montera skruvarna i fettsprutan.
Nästa tillämpa flux på din 3/16" sektioner och glida dem in 7/32" slangar lämnar ca 1/8" sticker ut. Sedan tillämpa flux på din 5/32" sektioner och glida dem in i avsnitten 3/16" lämnar ca 1/8" sticker ut. Du har nu en röret klev från 7/32 5/32 och redo att löda. Värm den 7/32" slangar precis bakom de två skär och gälla båda lederna lödtenn. Uppvärmning det större röret bakom gemensamt hjälper draw löda i leden.
Rensa dem och du är redo att installera dem i din båt.

STEG 6. INSTALLERA PROP FYLLNING RÖREN

2.2 installera Prop packning rör
Innan du börjar leta reda på positionen för din bak kanoner i ditt skrov sätta dem inuti och avgöra ungefär där du vill hitta din motors och där du vill att packning rören till slut. Detta kommer att eliminera behovet av ändring av din prop fyllning rör senare när du börjar installera hårdvaran i din båt.
Installera prop skaft och packning rör är långt mindre svårt än de flesta byggare gör det. En viktig sak att komma ihåg är inte att vara alltför kritisk när du klipper en hole(s) i du skrovet för prop skaft. Hålen kommer förmodligen vara på fel plats oavsett hur mycket tid du spenderar tänkande om hur som helst, så bara klippa dem. Överdimensionerade hål är lättare att fylla senare.
Om du har en träram skrov kan du installera axeln prop packning rör före eller efter är skrovet tälttak och fiberglassed. Pågrund av Iowa prop och skädda arrangemanget valde jag att installera dem först. Kom bara ihåg att det är mycket viktigt att bestämma hur och var din kanon kommer att montera i skrovet innan du installerar packning rören, annars kommer du säkert installera dem på fel ställe.
Övre bilderna Visa hur packningen rör var linje parallellt med varandra och nivå, limmade till en trä pluggen som noggrant mätt och märkt. Om du använder en glasfiberskrov och mässing dödläge stöder for the ends of din packning rör sedan använda en dremel att skära en kortplats för din mässing dödläge stöd i slutet av förpackning röret. Skjut mässing stöd i kortplatsen som du luta din förpackning röret på plats och limma mot trä pluggen. Revbenen var marken bort som behövs för att låta rören till lögn nivå med varandra och passar på plats i en liten nedåtriktad vinkel. Rören var säkrade på plats med epoxy kitt, vilket också förstärks revbenen som maldes ner avsevärt.
Om du använder mässing dödläge stöd i slutet av din prop skaft och har inte ännu tälttak botten av din trä hull sedan limma cross stöd mellan revbenen så att du har något att limma stöder till.
Trä-lakan installerades runt rör och stand-offs (redaktion Obs: ovanstående artikel på trä skrovkonstruktion antyder användningen av lövträ remsor istället för balsa trä lakan), men ett litet utrymme lämnades öppen runt sargen. Detta hål fylldes med epoxispackel, som är en stor vatten tätning och ger också ett trevligt utseende på skrovet och ser ut som rutorna packning på riktiga fartyg.
Den tredje bild visar hur den över storlek hål skär i en glasfiberskrov fylldes med epoxispackel. Det visar också extrem vinkeln på kopplingen för motorerna som krävdes för att tillåta kanonen för att passa mellan motorerna. Som det visar sig, center motorn var fortfarande i vägen för aktern kanonen och fick tas bort och installeras "baklänges" ovanför förpackning röret med en o-ring eller redskap enheten. Motorerna är installerat genom att fästa små delar av mässing röret på skrovet med epoxi och sedan glider plast tråd band genom mässing och runt motorerna. Detta är ett system som har visat sig fungera mycket bra.
Den nedre bilden visar löpverket av Scharnhorst, som är en av de svåraste fartygets skrov till outfit. Tre rekvisita och två roder passar in i ett mycket litet utrymme, men det kan göras.

STEG 7 att bygga vattenledningen
Har du någonsin undrat varför vissa fartyg kvittar ganska jämnt i vattnet när de översvämma internt medan andra tar på en svår lista? Anledningen är sannolikt otillräckliga vatten kanalisering. Vatten, att vara en vätska kommer att söka upp den lägsta punkten av fartyget och gå i den riktningen. Det följer fysikens lagar och reagerar när fartyget rör sig. Om fartyget visar rätt kommer att vattnet flytta till vänster, och visum-versa. Också, när fartyget rör sig framåt vattnet körs mot baksidan. Det är därför nästan alla ships sjunker av deras stern, snarare än att böja först. I själva verket av flera dussin fartyg har jag sett sjunker har jag aldrig sett en diskbänk böja först. Även om sjunkande bow första skulle vara en bra funktion eftersom detta har potential att spara roder och rekvisita från skador när fartyget träffar botten eller återvinns. Jag säger "potentiella" skada eftersom efter 6 års kämpande MBG har ännu att se alla rekvisita eller roder skadats genom att sjunka, men det kunde hända.
Jag har utvecklat effektiva vatten kanaler med tidigare 9 fartyg jag har konstruerat och den metoden har jag kommit att gilla bäst skum fyllda vattenledningen. Jag gillar denna metod eftersom jag har funnit det det enklaste att utföra. För att göra vattenledningen jag först installerat två trä stringers ned mitten av skrovet och åtskilda av ca 2,75 inches. Vägare bör ¼ "x ¼" lövträ. Dessa stringers också fungera att lägga till lite styrka eftersom bottenplattan av detta fartyg (trä konstruktion) bestod av sju sektioner att förhindra skevhet. Nästa slipa ner del av revbenet som limmas mot bottenplattan så att det bildar en sluttande linje som går från ½" höga höjd av revben till center ¼" tall strip (Redaktörens anmärkning: det är lättare att layout av revben mönster med denna sluttning i åtanke och spara mala). Förutom kanalen i mitten kan du lämna en öppen sektion storlek för dina batterier så du kan hålla denna stor bit vikt låg i din skrovet. Gör detta batteri utrymme en 1" längre än batteriet du tänker använda och vanligtvis centrerad midskepps med batterierna placeras ut mot sidan av fartyget för att möjliggöra en CO2 tank dem emellan.
Om du lägger en kanal i en glasfiberskrov är ditt jobb lite lättare. Du kommer att behöva lägga till en stringer som går från kanten av waterchannel ut till sidan av skrovet om varje 4" längs skrovet efter fästa sidorna av din kanal till botten av skrovet. Du kommer att behöva skära en lutning på dem så att de är ¼" tall på waterchannel kanten och ½" tall på slutet nära sidan av skrovet. Jag rekommenderar att du arbetar med 3/4" av ¼" lövträ remsor. Mät ut längden på stringer som kommer att passa i avsnittet i skrovet du arbetar för närvarande på och mäta i ¼" på motsatta sidor av rektangeln och rita en diagonal linje mellan två. Resultatet bör bli ett matchat par kilar som har samma längd och ¼" tall på ena änden och ½" på den andra. Gör din diagonala snitt första ner centrum sedan göra korset skär. Limma dessa två bitar på skrovet och du har skapat din egen "rib" stringers och du är redo för nästa steg.
Jag installerade då en bit av balsa över revbenen mellan vatten kanal stringer och sidan revbenen av fartyget som visas i medföljande bilderna. Sedan delen av revbenen som limmades på skrovet köl plattan var sluttande mot centrum kan eventuellt vatten som kommer in genom hål på sidorna att köra in i vatten cannel och pumpen. Sedan jag borrade ett hål i Balsaflak mellan varje revben och med en burk med "Bra grejer" minimal expanderande spray skum jag fyllde varje revben avsnitt med skum. Mitt första försök på detta för flera år sedan skummet helt enkelt tvingas av balsa, sprickbildning det i bitar. Den medföljande foto visar hur ens minsta Expanderande skum fortfarande expanderar kraftigt (det finns några nya mycket minimal expansion skum på marknaden få några och experimentera). Mellanrummen mellan revbenen var bara 2/3 fyllda!
Med en liten kniv på min fickkniv skära jag bort det överskott skum, som helt enkelt var fulländat, tälttak sedan över den med ytterligare 1/16" Balsaflak. Var noga med att använda epoxy lim för detta eftersom CA lim smälter skum, som kommer att glasfiber harts. När hela skrovet var tälttak på insidan så jag inte kunde se skum cured någonstans jag lägga ett tunt lager av "SolarEZ" UV polymer harts över insidan av fartyget. Denna produkt inte kommer att skada den skum och botemedel mer förutsägbart än konventionella glasfiber. Tricket är solljus måste kunna nå den för att bota kådan.
Nu när vattenledningen installeras bör du ha ett fartyg som kommer att reglera nivån som det tar på vatten.

Fartygets konstruktion sekvens
En detaljerad beskrivning av varje objekt kommer att följa i listan nedan.

STEG 8. Installera kanon. Montera alla kanon först när utrustningsarbetet skrovet. Kanon måste installeras i sin rätta plats och motorer och annan hårdvara måste gå där kanonen finns inte. Om någon hårdvara installerat i skrovet innan kanonen är monterade kommer säkert vara i vägen och måste omarbetas.
STEG 9. Installera roder och rodret axeln.
STEG 10. Installera rekvisita och stötta axlar.
STEG 11. Installera drive motorer.
STEG 12. Installera batterier. Installera batterier ligger platt oftast mitt i fartyg, under vattenlinjen. Installera dem så att de inte kan flytta, ändra balansen i fartyget. Användning av trä block limmade på skrovet med krokar och gummi band för att säkra komponenter rekommenderas.
STEG 13. Installera CO2 tanken.
STEG 14. Installera pumpen. Pumpen bör i vattenledningen så långt akter som möjligt.
STEG 15. Installera den elektriska ledningar. Hålla strömbrytare lättillgängligt utan att ta bort däck för att få dem.
STEG 16. Installera skrovet huden.
STEG 17. Tillämpa silkspan och färg.
STEG 18. Om du har utrymme för en vattentät låda eller tube installera det nu.
STEG 19. Montera alla radiokontroll redskap. Alla elektroniska apparater bör vara hög i skrovet och upp och ner om möjligt. Aldrig installera servon på botten av skrovet där de kommer att bli blöt alltför lätt.
STEG 20. Genomföra första havet prövningar. Detta ger dig en känsla av prestation och kan du kontrollera hastigheten, förskjutning och balans. Om du är långt bort inom något område kommer du vill göra korrigeringar nu innan du fortsätter med följande steg.
STEG 21. Installera CO2 VVS och test. Säkerhetsbrytaren bör vara placerad nära den elektrisk strömbrytare på en lättillgänglig plats. Detta är ett måste när återvinna ett sjunket fartyg som kan skjuta okontrollerat när drog till ytan.
STEG 22. Bygga däck och överbyggnad. Bygga dem ljus, mycket ljus! Detta är ett område där de flesta nya byggare misslyckas, vilket resulterar i fartyg som är framtung och instabil.
STEG 23. Installera återvinning linjen.
STEG 24. Tillbaka till dammen för den slutliga kontrollen ut. Ta med bly ballast med du justera ditt skepp trim. Det måste flyta på skala vattenlinjen enligt fartygets planer. Hålla ballasten låg i skrovet och säkra den så inte kommer den att flytta. Nu träna din eldledning färdigheter innan en strid. Har flytande mål att skjuta och öva att snabbt byta ditt mål från ena sidan av fartyget till den andra ca 6 fot från din flytande mål. Om du kan svinga dina vapen över och släppa din höjd och nå målet inom den tid det tar för ditt skepp att resa 6 fot i full fart ska du hålla din egen i din första bekämpa furball.

STEG 8 INSTALLERA DIN KANON

8.1 installera kanon för enkelt underhåll
Phil S. har länge varit en förespråkare för montering av din kanon på modulära plattformar som kan installeras snabbt genom hooking, knäppa eller bultning till botten av fartyget. Tim M. tog modulära plattformen på steg längre genom att inlägg som skärs nivå på däck och säkrade till däck struktur. Eftersom Phils metod är lätt ändras till Tims ska vi börja med att man sedan avsluta med Tims idé. Personligen gillar jag Tims metod eftersom skruvarna som håller plattform montering på plats är mycket lättare att komma åt.
Skapa ett papper mönster för din pistol basplatta. Om du monterar ett par kanon på samma platta det fungerar bäst om bottenplattan är tillräckligt lång så att det fastnar i minst ½" vidarebefordra och akter om dina två kanoner. Om du roterar din kanon måste du förlänga din bottenplattan att rymma enheten rotation. Om du har följt instruktionerna för vattenledningen bör du klippa en 2,5-tums bred bit papper och band den centrerad i vattenledningen. Gör det mer än lång nog så du papper att arbeta med. Nästa mäta planerna på att fastställa platsen för centrera av turret(s). Överför denna mätningar till papper i botten av vattenledningen. Också markera waterchannel sig på dessa platser så att du vet var du lägger plattformen senare. Sitt de två kanonerna och rotation servo i och åtgärd för att se till att de är i rätt läge och centrerad. Använd en penna för att markera framåt och aktre kanten av din plattform. Du vill göra den tillräckligt länge så att du kan se mönster av och i båda ändarna. Detta ger dig en plats för att fästa plattformen längst ned på däck, som kommer att diskuteras senare. Ta bort kanonen. Ta bort papperet och rita i din för och akter avslutar av plattan. Nu dra en ½" brett genom 1" djupa rektangel centrerad i fören och aktern ändarna av bottenplattan mönstret. Rita ett X i denna rektangel som det kommer att klippas för att göra en gaffel formen i varje ände som tillåter dig att centrera din basplatta. Skär i bottenplattan för din kanon från en ¼" tjock bit 5 lager plywood. Hjälp dina märken mittläget för varje torn och borra 9/32 hela genom för att fästa kanonen.
Ställ din bottenplatta tillbaka in i waterchannel och linje det med märken på vattenledningen och se till att den är centrerad. Spåra sidorna av din gafflar på botten av skrovet samt fören och aktern kanterna på bottenplattan och ta bort bottenplattan. Skär två ¼" skivor från en ½" av ½" bit av lövträ att bilda två guide block. Skär fyra ½" långa bitar av trä från ¼"x ¼"hardwood att bilda fyra hållplatser. Nästa limma guide block på märken gjort i botten av vattenledningen med vissa epoxi så att de radas upp ytterkanterna av bottenplattan och sitter mellan varumärkena för sidorna av "gaffeln". Också limma stoppen på botten av skrovet i slutet av varje "tang" av de två "gafflarna" av bottenplattan. Medan du väntar för epoxin att gälla en bra päls för antingen färg eller epoxi din bottenplatta. När guide block har ställt mix upp några mer epoxi och päls guide block och stoppa block helt. Obs guide block kommer att centrera din pistol bottenplatta, medan stoppen kommer att hålla det från att flytta för och akter.
När allt är torrt tillmäta kanonerna i bottenplattan med skruven som tillhandahålls. Använda några silicon lim så kanonerna inte roterar. Test passar i skrovet innan kisel sätter.
Nu måste du installera en plattform för din rotation servo. Först mäta djupet av skrovet på den plats där du planerar att sätta servo (oftast precis akter av B kanon eller förord av C kanonen). Om du har ca 4" och minst ett skikt av överbyggnad ovanför servo position kommer du att kunna montera servo upp och ner. Skär fyra bitar av 1/4 "x 1/4" lövträ 1 och 7/8" inches lång dessa kommer att vara dina ben. Skär två bitar 3 inches lång för rails och skär två stycken 2,5" lång för servo stöttar. Epoxi två ben till varje järnväg i båda ändar, vilket resulterar i en C-form 3" höga och 2.125" brett. Nu epoxi benen på varje tåg in till den yttre kanten av cannon's bottenplattan så att rälsen löper parallellt med kanoner ackumulatorn och är nära kanten av cannon's magazine. Nu borra 1/8" hål i din servo stöd så att servo är monteringshålen är centrerade på stöd. Sit servo stöder på den översta sidan (trumma) servo monteringshål. Du måste antagligen använda en dremel verktyg för att slipa ner en irriterande liten flik där så stöd sitter nivå. Bult servo till stöd med #6 x ¾" maskinskruvar och muttrar. Aktivera denna församling upp och ned och grenslar rälsen. Ska du koppla upp din drivremmar eller ledningar på denna punkt (se annan artikel). Med driva systemet på plats dra servo längs rälsen tills enhet bälte/trådarna är spända. Sedan borra 1/8" hål genom stöd och i rälsen. Fixa på plats med #6 x ¾ "trä skruvar.
Nu måste du bestämma hur du vill låsa kanon plattformen. Du kan sätta din låsa flikar längst ner på skrovet eller förlänga pelarna upp från kanon plattformen så att däck kan vara fäst vid den och sedan används för att låsa Kanonerna på plats. Som sagt föredrar jag metoden däck även om det är lite mer arbete eftersom du plumb och tråd båten ner till botten för att låsa plattformen på plats kan bli knepigt att få händerna.
Om du vill använda den förenklade metoden av botten låsa här nere är vad man ska göra. Först borra ett 1/8" hål genom centrum av din guide block rätt genom botten av ditt skrov. Ja genom botten på skrovet. Använda konformad slipning fäste för din Dremel verktyg för att blossa hålet på utsidan skrovet så att du kan spola montera en skruv. Ta en 1,25" lång #8 infälld montering maskin skruv och skruva fast den utifrån och in och täcka över med lite epoxi för en vattentät försegling. Nästa klipp två bitar av ½" av ½" lövträ 1 tum lång. Borra ett 9/32" hål genom centrum. Måla både bitar och låt torka. Nästa Skjut dessa över maskin skruv och säkra med en låsmutter nylon. Göra det tätt men inte två tight att vända. Rotera denna spärr så det parallellt med waterchannel sidor. Om du kopplat guide block på rätt plats och skär "gafflar" djup nog din bottenplatta ska kunna gå runt på spärrarna. Prova med att vrida på spärrarna om de klämma bottenplattan för hårt ta bort spärren och installera en tunn bricka mellan guide blocket och spärren bar.
Gör så här om du vill bifoga däck till din bottenplatta. Först noggrant mäta höjden från fyra utsatta delar av kanon-plattformen (två i varje ände) längst ned i däcket och skär två bitar av ½ "x ½" ädelträ till denna längd och epoxi dem till plattformen. Du bör nu ha fyra pelare som sträcker sig från pistol plattform upp till botten av fartygets däck. Vill du täcka toppar i din pelare i epoxi och några tunna glasfiber att förhindra uppdelning trä när du skruva däcket till det (kom ihåg att borra hål). Också måla allt trä bitar för att förhindra vattenskador. Beroende på hur kraftig din pelarna är kan du behöva lägga till några kors hängslen diagonalt från toppen av varje pelare till plattformen ungefär halvvägs mellan pelarna. Går över kanonen måste du arbeta runt kanonen. Kom ihåg, när den är i båten din guide block och hållplatser position kanonen pelarna bara hålla kanonen från poppar upp. Att göra pelare robust är mestadels så du kan ta bort kanonen för underhåll.

STEG 9. Installera roder och rodret axeln.

2.5.2 att göra och installera rodervinkeln och roder fyllning rör
Bygga roder församlingen är relativt enkel. Först hitta där rodret axeln bör placeras och överföra mätning från ritningen till din fartygets skrov. Nästa klipp ett block av balsa ca 1" fyrkantiga och lång nog att gå från botten av skrovet till ca 1" ovanför vattenlinjen (eller så högt som möjligt). Ta detta block och sand botten konturer så att det sitter vinkelrätt i skrovet. Sedan använda en vice och borra tryck för att borra ett 5/32" hål ner i mitten av blocket. Sedan limma blocket i skrov försäkring hålet är rätt plats och inlägget är vinkelrät mot skrovet. Nu kan du använda en handborr med 5/32 bit helt borra genom botten på skrovet. Om blocket är för djupt för din bit en bit av 5/32 mässing slang med en roughened slutet kan vara kastade i övningen och det så småningom kommer att skära sig igenom. Denna metod rekommenderas eftersom det är lättare än att försöka sitta ett slagskepp rakt under en drill press, men om din butik kommer att stödja gör att det skulle vara ett snabbare och kanske mer korrekt alternativ.
Nästa klippa en del av 5/32 slang som är lite längre än din roder post block. Sätta en liten CA lim på den och peka på det i trä stöd posten. Kommer du att lämna om en 1/16" av en tum över brynjan inne i skrovet och under botten utanför skrovet. Använd en dremel att skära slangen om det behövs.
Nästa klipp en 1/8" mässing stav lämplig längd för rodret axeln. Axeln bör omfatta ½" ovanför rodern support block (eller högre beroende på var ditt roder servo är belägen) och hela djupet av rodret under skrovet. Test passar skaftet och kontrollera dina mått.
Nästa steg är att skära ut ett roder från tunn mässing lakan. Det bör vara tillräckligt tjock så det inte böjer lätt, men inte så tjock som du inte kan klippa det med metall aktre språnget. Min favorit metod är att använda mycket tunn mässing och layout ett mönster så att du kommer att vika spegelbild roder runt skaftet. Den tunna mässingen är lätt att skära och färdiga rodret har en mer hydrodynamiska formen.
Nästa fil rodret axeln platt där du kommer att fästa rodret. Du behöver bara att platta på ena sidan om du använder en en dubbelsidig roder, men på båda sidor om du planerar att använda wrap runt rodret. Satte flux på den platta side(s) av axeln och sedan använda skruvstäd grepp för att klämma rodret på plats. Använd en liten ficklampa eller en 100 Watts lödning pistol att värma roder och axel och använda silver lödtenn.
När du installerar rodret behöver du någon form av bussningen mellan skrovet och roder. Om din fartygets rodern är an mot skrovet bara använda en liten tunn bricka och glida den över axeln så Skjut rodret på plats. Om rodret måste stå utanför en bit sedan använda hjulet krage för att låsa ner rätt montern avstängt avstånd.
Det sista steget är att installera länkarm. Om armen blir ovanför ditt inlägg behöver du även en hjulet krage att rida mot rodret fyllning röret. I de flesta fartyg en enkel spak som låser på axeln med en fästskruven är tillräckligt, men för de riktigt smala sterns en tandad remskiva och Tandat kuta kan användas. Tandad remskiva metoden fungerar mycket bra för dubbla roder i smala aktern på en Scharnhorst. Bältet går runt både roder remskivor sedan runt en matchande remskiva på din servo och har du en snabb och enkel dubbla roder enhet. Försiktighet är det kuter driven roder kan glida lätt om rodret är stötte under fartyget sjösätta eller gått på grund när man går bakåt så använder konventionella kontroll armar och valstråd där så är möjligt.

STEG 10. Installera rekvisita och stötta axlar.

Du har redan byggt och installerat din prop fyllning rör under din skrovkonstruktion så allt som är kvar för att göra är att installera shaft(s) och prop(s). Första bilden en bit 1/8" mässing stav i prop fyllning röret. Du kommer att ha 3/8"(du kan behöva mer beroende på vilken typ av drive systemmaskinvara du använder) tum sticker ut från fyllning röret inne i skrovet och ½" sticker ut utanför skrovet. Markera shaft(s) och skär till längd. Nästa hitta där fästskruven för prop kommer att vara på axeln och mark. Använda en fil för att platta till denna plats. Ett trick jag lärt mig är att hålla filen i en vinkel så platt plats är djupare på fartygets sida av axeln. Detta gör det mycket svårare för stöttan att glida från riggen eftersom fästskruven måste tvingas upp en ramp. Bifoga stöttan med fästskruven sitter i din vinklade notch och glida in i packboxen. Dubbelkolla längden inne i skrovet kom nu ihåg hur mycket skaftet du behöver kommer att vara en funktion av vilken typ av drive systemmaskinvara du använder. Justera längd om det behövs. Markera platsen där enheten hårdvara ställskruven kommer att ligga på axeln. Ta bort skaftet och skär en vinklad platta plats denna gång med djupare slutet mot sidan av axeln prop. Nästa lägga axeln igen och bifoga enhet hårdvara. Äntligen fylla packboxen med fett. Pumpa fettet i tills du ser det spruta ut båda ändarna av axeln. Bara några minuter av ungreased operation kommer att förstöra en axel (varit där gjort det).

STEG 11. Installera drive motorer.
När du har valt typ av drivsystem (se senare kapitel) hur du skyddar din motor(s) till din skrov. Den enklaste metoden är att köpa en plast motorfäste från BDE eller du kan bygga din egen med några tunna muromgärdade PVC slang som bara passar över din valda motor(s) "diameter. Skär bort en längd att matcha motorns längd. Sedan skär av om den övre tredjedelen av röret och epoxi två längder av ¼ "x ¼" lövträ vinkelrätt mot botten av röret till göra benen. Benen tjäna två syften först att höja motorn lite från botten och andra ger ett utrymme att skjuta två zip band under dra tuben tätt runt din motor. Med motor fastspänd i och benen ordentligt fastsatt, blanda upp en annan batch av epoxi och bestryka alla sidor av benen och Ställ in önskad plats i båten. Koppla upp motorerna till axeln och hålla på plats när du provköra. Om det går ganska och rekvisita vänder sedan allt är uppradade korrekt och du kan låta epoxin ställa in i montern. Nu när du behöver byta ut motorer bara klippa zip band sätter i en ny och cinch det tillbaka upp.

STEG 12. Installera batterier.

Du kommer att behöva välja vilka batterier du använder se lämpligt avsnitt i kapitlet på elsystemet. Du bör redan ha ett utrymme i din vatten kanal där sitta dina batterier. Du vill hålla vikten som låg i skrovet som möjligt och att lägga stora bly-syra batterier på deras sida. Den snabbaste och enklaste metoden är att sätta några self självhäftande kardborrband loop remsor på undersidan av batteriet och matchande kardborrband krok remsor som du vill koppla batterierna. Om du lämna tillräckligt utrymme för att flytta batterierna för och akter och lite sida till sida kardborrband möjliggör snabba ändringar i batteri läge och därmed trim av fartyget. Om kardborrband börjar någonsin lossnar, bara använda en liten CA lim att lägga fram det tillbaka på batteri/fartyget.

STEG 13. Installera CO2 tanken.
STEG 14. Installera pumpen. Pumpen bör i vattenledningen så långt akter som möjligt.
STEG 15. Installera den elektriska ledningar. Hålla strömbrytare lättillgängligt utan att ta bort däck för att få dem.
STEG 16. Installera skrovet huden.
STEG 17. Tillämpa silkspan och färg.
STEG 18. Om du har utrymme för en vattentät låda eller tube installera det nu.
STEG 19. Montera alla radiokontroll redskap. Alla elektroniska apparater bör vara hög i skrovet och upp och ner om möjligt. Aldrig installera servon på botten av skrovet där de kommer att bli blöt alltför lätt.
STEG 20. Genomföra första havet prövningar. Detta ger dig en känsla av prestation och kan du kontrollera hastigheten, förskjutning och balans. Om du är långt bort inom något område kommer du vill göra korrigeringar nu innan du fortsätter med följande steg.
STEG 21. Installera CO2 VVS och test. Säkerhetsbrytaren bör vara placerad nära den elektrisk strömbrytare på en lättillgänglig plats. Detta är ett måste när återvinna ett sjunket fartyg som kan skjuta okontrollerat när drog till ytan.
STEG 22. Bygga däck och överbyggnad. Bygga dem ljus, mycket ljus! Detta är ett område där de flesta nya byggare misslyckas, vilket resulterar i fartyg som är framtung och instabil.
STEG 23. Installera återvinning linjen.
STEG 24. Tillbaka till dammen för den slutliga kontrollen ut. Ta med bly ballast med du justera ditt skepp trim. Det måste flyta på skala vattenlinjen enligt fartygets planer. Hålla ballasten låg i skrovet och säkra den så inte kommer den att flytta. Nu träna din eldledning färdigheter innan en strid. Har flytande mål att skjuta och öva att snabbt byta ditt mål från ena sidan av fartyget till den andra ca 6 fot från din flytande mål. Om du kan svinga dina vapen över och släppa din höjd och nå målet inom den tid det tar för ditt skepp att resa 6 fot i full fart ska du hålla din egen i din första bekämpa furball.

Relaterade Ämnen

Hur man bygger och flyga en RC plan

Hej allihopa, i denna video tutorial jag beskriva hur att bygga och flyga en mycket enkel rc plan helt från grunden. Planerna för detta plan finns på min blogg; http://timcarlielle.blogspot.ca/2013/02/How-to-build-and-fly-RC-Plane.html...

Hur man bygger och overhead kamerarigg

jag behövs för att bygga och overhead kamerarigg och letade efter några specifikationer på hur man men kunde inte hitta några. så här är min.jag senare sluta gå och köpa en $30 stativ som kunde hålla en tyngre kamera...

Hur man bygger och spela ett spel av stegar

stegar är en enkel spelas i amerikansk campingplatser. Golfbollar förbundna med rep (känd som bolos) kastade växelvis på konstruktioner av två lag. Målet är att Linda bolos runt en av tre stegpinnarna av stegen, få poäng för ditt team.Hela projektet...

Hur man gör en till-skala modell av Parthenon i Grekland

Jag har alltid varit typ av intresserade av antik grekisk arkitektur, så en dag när jag var uttråkad, beslutat att göra en till-skala modell av Parthenon i Grekland. Detta visade sig vara faktiskt ganska enkelt, bara klippa ut olika stora rektanglar,...

Hur man bygger och ratta en AM-Radio

Introduktion och MotivationSyftet med detta Instructable är att demonstrera hur att designa och bygga en resonator krets som kommer att låt oss ställa in en viss AM radio frekvens. Vi kommer också kort diskutera hur radiofrekvenser överförs och hur a...

Hur man bygger och ultimata snö Fort!

Okej är här en video som visar dig hur vi här i Kanada gör awesome snö forts - på ett säkert sätt. Varje år gör vi ett stort fort. Ett år var 25 fot lång med en intern bild (se videon för att en!) ... och ett annat år byggde vi en bild som gick från...

Hur man bygger och kasta din egen bumerang

bygga en bumerang är lätt och roligt. Med bara några verktyg och en kort tid kan du vara ut kasta din egen bumerang.Steg 1: Steg 1. Saker du behöverMaterial1. en 2 ft x 2 ft ark 3/8 tum plywood2. vertikal bandsåg3. bandslip4. sand papper5. Fasadmater...

Hur man bygger stjärnor avfyra

Star brand eller indiska brand är som namnet antyder är det en traditionell brand design används främst av indierna av vilda västern. Denna typ av brand är bränsle effektiv och bäst för överlevnad och primitiva situationer. Bränsle för elden kan vara...

Nybörjarguide till 3D-utskrifter med Objet Connex 500: hur man bygger en missil bärraket Tank (och rensa i röran som du gjort i processen)

The Objet Connex 500 3D skrivare... ett mystiska, magiska och fantastiska Hi-Tech mästerverk, kan 3D utskrift hög detaljerad prototyper. Att veta hur att driva denna förunderliga enhet är en hemlighet bara känd av några valda de. Och nu har du, min k...

Solid-State Halloween controller och hur man bygger en Haunted House

detta var ursprungligen en artikel i gör 03 där min awesome redaktör Paul Spinrad faktiskt gjorde en kopia av min controller och gjorde ett mycket bättre jobb som dokumenterar det än jag skulle. För styrkort, kolla om du behöver mer förklaring än "få...

Hur man bygger en modell raket av holden

behöver:-skyddsglasögon-2 liter tomma läsk/flaska-2 koppar vatten-1 kopp ättika-karamellfärg valfritt tillval (vilja utställning strömmen av vatten klart)-2 msk bakpulver-hushållspapper-cork-några silvertejp-skruv (ungefär 3 Inches)-träbit att lanser...

Hur man bygger en atombomb... (Detta är inte verklig, bara ning för skratt och om du på allvar vill bygga en... Jag tycker synd om dig)

detta är bara för skratt... De åsikter som uttrycks här är åsikter av individen och inte av paramount föreställer... Om du är kränkt på något sätt av uttalanden sagt här inom detta instructable, då inte läsa det, klaga inte och du inte skicka det til...

Hur man bygger en DIY RC Jeep med fjärrkontroll mini missile launcher och inbyggd HD kamera

följer min Youtubekanal: http://www.youtube.com/user/educatetowin?feature=mheeHemsida: http://www.educatetube.comVärd: SipskiHur man bygger en fjärrkontroll RC Jeep med mini missillauncher. Alltid bära skyddsglasögon och göra experimentet utanför. De...

Hur man bygger en tidsmaskin (Vortex snedvridning utrymme och tid Dilating enhet)

väl kan uttrycka det så, ive alltid hade denna sak om resa genom tiden, och att ha en tidsmaskin. Så jag satte om att göra en, jag bestämde mig för att i stället för att ett fartyg att resa i, jag vill hellre ha något bärbara.Många timmar funderar ko...

Hur man bygger en kartong och duct tape båt

Båtbygge är kul, men kan vara tidskrävande. Om båten är byggd för som en tvåsitsiga, då tiden tillbringade making tar det längre tid. Kom ihåg att göra mätningar av båten innan du börjar. Inte ögongloben det, eftersom det oftast inte fungerar. Ha kul...

Hur man bygger ett hem bibliotek i källaren med hjälp av bokhyllor och tusentals böcker

följer min Youtubekanal: http://www.youtube.com/user/educatetowin?feature=mheeHemsida: http://www.educatetube.comVärd: SipskiHur man bygger ett hem bibliotek i källaren. Du behöver bara minst 5 till 7 bokhyllor (beroende på hur stor din källaren vägg...

Hur man bygger en vedgas grill och aldrig köpa träkol igen

Vedgas grill är mycket effektiv eldas upp omedelbart och ger maten smak av trä du använder plus värmen styrs av enkla sekelskiftet en knopp. Den använder trä bitar och väldigt få av dem och ersätter träkol så gå grönt och gör det smakar bra tillSteg...

Hur man bygger en segelbåt som är mycket billigare än detaljhandeln och kära.

Varning: bära skyddsutrustning hela tiden. HANDSKAR, STÖVLAR, OCH NÄR DU MÅLAR EN GASMASK. FÖRSÖK INTE ATT SEGLA DETTA PÅ HAVET ELLER PÅ DJUPT VATTEN UTAN EN FLYTVÄST. Denna båt är gjord för lugnare vatten och grov vågor kan strimla båten.Åk inte om...

Hur man bygger en 8 x 8 x 8 LED cube och styra med en Arduino

det finns en hel del LED kuber på Instructables, så varför göra en annan? De flesta är för små kuber som består av 27 eller 64 lysdioder, sällan större eftersom de är begränsade till antalet utgångar på mikrokontroller. Denna kub blir 512 lysdioder,...