Hur man tråd sångaren 491D industriell sömnad machineYuKonstruct har en industriell sömnad machine - sångaren 491D.

YuKonstruct är den första makerspace i Kanadas norra. Vårt uppdrag är att ge tillgång till delade utrymme, kvalitetsverktyg, tillgänglig expertis och en kollaborativ miljö att hjälpa beslutsfattare bygga eller sy något!

Industriell sömnad är ett fantastiskt verktyg i vår repertoar, och om du inte vet något om symaskiner... det är inte din körning av mill inhemska maskinen.

Skillnaden mellan en inhemsk och en industriell sömnad machine är skillnaden mellan en vanlig bil och en lastbil loggning. Din bil är utformad för att få dig till kontoret eller till snabbköpet, men loggning lastbilen kommer att dra stora, tunga laster i 10 timmar om dagen, varje dag, på motorvägshastigheter.

Användande den här maskin, våra medlemmar har gjort några fantastiska projekt: vantar med varg päls beklädnader, klänningar, förkläden, läder projekt, duk plastkassar, Säkerhetsselar för hundar etc.

Här går vi igenom stegen till threading maskin Singer.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Renoverade industriell sömnad Machine

dessa är de före och efter bilder på en femtio år gammal industriell sömnad machine som jag köpt på eBay. Maskinen är en "darner" som, som jag förstår, användes för lagning och skarvning webben för textiltillverkning.Jag byggde en ny tabell åter...

Hur man förbereder läder för sömnad

I detta instructable jag ska täcka de olika sätt du kan prep din sömnad linje och stansa hål i läder för att sy. Jag var helt befuddled av denna process när jag först börjar leatherworking, men efter några månader av försök och misstag jag känner mig...

Komma igång på en Pfaff 461 industriell sömnad Machine

Hitta hur man ställer in trådarna och hur man styr en Pfaff 461 symaskin med en tråd fräs och vända pedal.Steg 1: Ställa lägre tråd Om nödvändigt ta ut hela maskinen lite med höger arm (det är tunga), nu lägga undan locket för att avslöja den nedre t...

Hur till ren din industriell sömnad Machine

{"sammanhanget": {"läge": {}, "sidfot-robot": {}, "du-bild": {}, "spinner": {"jQuery110209858817844975204": 194}, "jQuery110209858817844975204": 1}, "selector": "#editor-...

Hur man Rygghäftning läder

Hand sy lädret är lättare än du tror! Jag gillar att sy läder med en Rygghäftning. Det liknar en backstitch i styrka, men skiljer sig genom att du sätter båda nålar genom varje hål. Allt du behöver är lite tålamod, starka händer (eller stark tång!) o...

Hur man färga läder

När jag först börjar lära sig om leatherworking, läste jag massor av forumämnen om hur du färga läder och hittade många olika svar om "rätt" sätt att göra det. Efter att ha spelat med det för lite, jag fick reda på vad som fungerade och gjorde i...

Hur man limma läder för sömnad

En av de första sakerna jag upptäckte när jag började leatherworking är att försöka sy läder tillsammans är tuff. Det finns dock hopp! Limma ditt projekt tillsammans innan du stansa hål eller sy gör processen mycket enklare.Limning läder också kommer...

Hur man gör veck i läder

När du gör leatherworking, är det vanligt att springa över mönster som innebär vikning eller klaffar. I detta instructable jag ska visa dig ett par tekniker jag använder för att få fina veck i läder!Skärpa av luckan beror helt på hur tjockt läder är...

Hur man skär läder

Skärande läder är super lätt med rätt verktyg. Det kan verka ganska skrämmande om du försöker att gå på det med en sax, dock.I detta instructable jag ska visa dig hur man skära både tjocka och tunna läder och ge några tips om hur att få bästa snittet...

Hur man tråd en läder nål

Gängning läder nål kan vara lite knepigt när du gör det första par gånger, men det blir lättare för varje gång. Detta var en av de mest förvirrande sakerna för mig när jag började arbeta med läder - jag hade aldrig gängad en nål så sätt för någon av...

Hur man gör en Fab labb med endast $4.10

nästan ett år sedan, jag hade en idé för projektet RE_ som kommer att behöva en hel del 3D-utskrifter. Tyvärr, jag hade inte tillgång till en 3D-skrivare. Jag är i en designskola och vi ens har inte tillgång till en 3D-skrivare!? Vi har en, ja, men d...

Hur man gör en Laptop Case/väska ur en gammal våtdräkt

Jag är en surfare som tenderar att samla extra våtdräkter och surfbrädor så alla mina vänner kan lära sig! Här har jag samlat några för många, och några är wayyyy längre än en permanent datum med den container. Laptop så jag fick som gåva säger dess...

Hur man gör en cykel mask racer

Denna 16 fot lång var daggmask/cykel tävlade i Davis dödliga Derby VI med Team mask Bin (jag, Clara, Jenny, Bobby och Veronica). Vi fick tredje plats av 10 lag! Det är stödramen är 3 tum PVC-rör, huden är från säckväv säckar och fyllningen är droppen...

Hur man bygger din allt riktigt riktigt snabbt

några år sedan, skrev jag ett kort dokument om metoder för snabbt tillverka delar av mekaniska system med titeln hur till bygga din Robot verkligen riktigt snabbt. Det var något till studerande på MIT: s 2,007 inledande design och tillverkning klass...

Hur man gör kaffe på TechShop

alla vet hur man gör kaffe hemma i sitt eget hem, men industriella kaffebryggare är lite skrämmande när du aldrig har använt en innan.Detta Instructable har du att göra kaffe med Bunn kaffebryggare finns i TechShop på nolltid!Du behöver:Bunn kaffebry...

Hur man gör en Transformers: "Humlan" kostym

En av de mest ikoniska figurer i Transformers är humla. Min vän älskar honom som en karaktär, så vi beslutade att göra henne en kostym för Chicago komisk och Entertainment Expo (C2E2)Ett särskilt tack till David Ngo för hans hans awesome bild. Kolla...

Hur man gör alla det VideoGame saker du alltid velat

Ah TV-spel... Jag menar, seriöst... har det någonsin funnits en bättre senaste tiden? OK, så det har, men ingen som är brytt sig om att klicka på denna speciella post har inte lidit sinne bedövande timmar det tar att verkligen och desperat älskar ett...

Hur man bygger en kniv

så du vill göra en kniv?Jag är inte här att avråda dig (snarare, jag skulle vilja uppmuntra dig), men låt mig först få detta ur vägen: kniv är en långsam, delikat, omsorgsfulla, mångfacetterade, ibland frustrerande process. Det kräver skicklighet i m...

Hur man gör små robotar med nRover styrelsen

NRover, är en liten styrelse för att bygga små robotar som UGV (unmanned ground vehicles), linje anhängare eller att hemautomation, det kan styras med wifi, Bluetooth eller radio kontroll. Det huvudsakliga målet är utveckling av en liten lösning med...