Hur till bygga naturlig trädgård ström med vattenfall + ljus + CROSS bana + block + LINER + damm-PUMP + funktioner

Hej killar, här är Carl landskap killen. Idag vill jag visa dig steg för steg hur man bygger en 18 meter lång ström. Jag hoppas du gillar min video och att det hjälper dig med ditt eget projekt. Jag skulle dock uppskatta en "tummen upp" och en kommentar från dig. Ta gärna en titt och om du gillar det, Vänligen prenumerera på min kanal hittar du mer av mina videor om trädgårdsskötsel och landskapsplanering! Tack för att titta på och se dig nästa gång!

Hej killar, detta är Carl din landskap kille. Idag vill jag visa dig steg för steg hur jag byggde denna 18 meter lång ström. På denna plan innehåller att strömmen går från höger, förbi terrasser omges av sten trädgården och hela vägen till vänster in i sumpen behållaren. Integrerad naturlig sten passage ger enkel åtkomst till området gräsmatta från terrassen. Naturligtvis byggs flera fördämningar in i ström, vilket är avgörande för trevliga vatten stänk. Vattnet transporteras från sumpen behållaren en pump tillbaka till början av strömmen. Sumpen behållaren är utrustad med ett överflöd, så att överflödigt regnvatten dräneras till nästa diket. En naturlig terräng övertoning finns på detta privat egendom, så att en ström kan integreras perfekt i miljön.

Först är regn fat installerad, märkning den lägsta punkten på strömmen. Jag valde en stabil 800 liter regn fat. Innan du lägger i marken, ge jag behållaren dataspill, så att överflödigt vatten kan tas bort under kontrollerade förhållanden. För detta ändamål, är ett passande hål skuren i sidan för att passa PVC-rör som är förseglad från insidan med silikon. Nu installeras behållaren i marken med ett lager av grus under för att göra det stabilt. Det är viktigt att det är samhällsfrågor på rätt höjd. I det här fallet ett grundvatten rör är ansluten till behållaren, så senare finns det konsekvent nog rent vatten tillgängligt för ström. Innan du använder marken eller regn vatten strömmar eller dammar, bör vattnet testas för komponenter eftersom vissa ämnen kan skada organ av vatten och deras invånare. Översvämningen är ansluten till ett dike och sedan allt fylls igen med jord.

Nu terrängen ungefär kan modelleras med grävmaskinen, och en hel del manuellt arbete sparas detta sätt. Man kan nu föreställa sig där vattnet kommer att köras senare. Nu fortsätter vi på den övre delen av strömmen. Här har vi börjat att bilda flodbädden. Gamla gatstenar ligger i betong så att vattennivån har en stabil bank och hålls rak. Strömmen kan sedan formas snyggt mellan detta. Också på detta område placeras ett rör för leverans av grundvatten, så att den kan användas senare till antingen leda direkt in i sumpen eller att mata ström.

Flodbädden är beredd att vara naturligt bredare i vissa delar andnarrower i andra.

Glöm inte att installera kablar nu när du kanske behöver på andra sidan av strömmen senare.

På platser där fördämningar ska byggas, en liten cross dike är först grävde ut. Stenläggning plattor monteras sedan kanten före. Detta kan ställas in i betong för bättre stöd, om det behövs. Ner i backen av terrassen är den inställd på samma sätt på vattnet.

Nu kan konkreta vatten kanterna göras på dammarna alltför. Som förhindrar tunga stenblock från hängande senare, vilket skulle kunna orsaka vattenförlust.

Regn tunnan sitter avsiktligt mycket djupare än i terrängen, och sedan gamla bana plattor skydda jorden från hängande i den.

Lite högre kanten av gatsten här innebär att senare vattnet rinner mot centrum och i regn tunnan.

Nu skall slangen till pumpen vara utformade. Den är placerad bakom strandlinjen från reservoaren till början av strömmen. Det är viktigt att se till att slangen inte är hoptryckt eller tilltrasslad.

Utskjutande hörn av dammarna skall vara slipas bort. Således, liner kan ligga ordentligt utan att allvarliga spänningar senare. kilar ställs också in fördämningar med betong.

Regn fat kommer inte vara synlig senare och kommer att försvinna under stenarna. Så håller detta galler från en galvaniserad bit staket stenar från att falla in i den. För att skydda stream liner, täcks flodbädden först med gammal damm liner bitar och tyg. Sedan kan den nya linern installeras i ett stycke. Jag se till att fodret inte är för trång och inte har alltför många rynkor.

På regn fat skär ett hål i liner i mitten av trumman. Galvaniserat stål staketet är placeras på toppen.

En bit av dammen liner används som ett skyddande lager för att bygga sten passage på. Nu är naturliga stenar plockade med en platt yta och ställ i betong. Senare, måste vattnet bland stenarna flöda genom, så jag ägna uppmärksamhet åt tillräckligt avstånd.

Ovansidan av alla stenar på vägen bör installeras på samma nivå för att bidra till en harmonisk bild på vägen.

De fyra vattenfall-dammarna också in i betong. Detta kräver en viss ögat och erfarenhet för rätt inställning av matchande block så att vattnet rinner över dem på rätt sätt senare.

När betongen är botad, fortsatte jag att placera stenblock in i och runt bäcken genom att använda de största stenarna först. Innan du lägger mindre stenarna jag installera de elektriska apparaterna och köra trådarna på liner. Jag ansluter en aquamax 6000 pump till slangen och placera den på botten av tunnan. Även satt jag upp 3 vattentät lampor att lysa upp bäcken.

Alla kablar är centralt dirigeras till den FM-Master att göra allt omkopplingsbar till fjärrkontrollen senare.

Liner bör inte längre synliga senare så fler stenar placeras i strömmen. Men innan dess, utvalda platser arrangeras med vattenväxter.

Utanför strömmen ligger nu en konkret mow remsa klädda med tegel. De mjuka former anpassa med harmoni i vattnet och bidra till det övergripande temat.

Mellan flödet av strömmen och mow remsan sätts ogräs kontroll tyg ner, för plants'holes är skuren i tyget innan plantering. Tyget är sedan täckt med Rhine grus. För en naturlig utseende distribueras även rhine grus mellan blocken i strömmen.

Runt området är lite jord arbete nu ändå nödvändigt. Efter ordet sprids, och jorden är arbetade klippning kanten rätt höjd, kan gräsmattan vara besådd.

Slutligen, trevlig ljudet av rinnande vatten på terrassen och i hela trädgården skapar en tilltalande atmosfär.

Alla besökare till ström njuta av naturen.

Den japanska stilen i vinterträdgården var valt och omdefinieras av strömmen med stenpartier och lämpliga växter som tall, lavendel, pieris och gräs.

I skymningen fungerar en subtil belysningssystem tillsammans med svag sorl av bäcken för en trevlig stämning.

Jag hoppas du gillade min video och kanske det hjälpte till med ditt projekt.

I vilket fall jag skulle uppskatta en "tummen upp" och jag ser fram emot din kommentar.

På min kanal hittar du mer videos om trädgårdsskötsel och landskapsplanering, ta en titt och prenumerera om du gillar den.

Tack för att titta på och tills nästa gång,

Min hur-till-video är fri att se för alla tittare. Att skapa mina videor innebär stora tekniska, ekonomiska och tidsmässiga krav för mig. Om du delar, uppskattar tycke eller att prenumerera på mina videor, jag det! Om du vill stödja mitt arbete, att hjälpa tusentals människor att spara tid och pengar, kan du göra en donation över paypal (CarlTheLandscapeGuy stort tack till alla supportrar. Din Carl landskap killen.

Relaterade Ämnen

Hur till bygga en LED mood lampa / löda säkerhet ljus

Hej,Hur många gånger har du bränt ner ditt hus eftersom du glömde att stänga av det lödkolv eller limpistol? Jag har väl aldrig bränt ner mitt hus (och förhoppningsvis du har inte heller) men på detta instructable jag kommer att lära dig hur man bygg...

Hur till bygga en motor walker!

Welcome!Här är Instructables om hur man bygger en rullator med endast en motor! Denna design är basenamorteringsdelen av B.E.A.M robotics! Bygga enkla och eleganta robot inspirerad av insekt.Denna robot var bygga i 2000 och vill visa dig hur man bygg...

Hur till bygga raket godis

dessa är instruktionerna på hur till bygga en raket med kök material. Jag är inte ansvarig för några skador.Raket godis används till bränsle raketer och det är en blandning av oxidationsmedel och bränsle. Du behöver KNO3 (Salpeter) för oxidationsmede...

Hur till bygga smuts billiga hus

någonsin undrar hur man bygger en enkel hem för väldigt lite pengar, utan att gå in skulden? Nyckeln är att använda billig, lokalt tillgängliga naturmaterial sådan jord, liten diameter trä och halm för att hålla kostnader till ett minimum. Roligt är...

Scout projekt: Hur till bygga en Trebuchet

så av någon anledning, framsidan av min Instructable är tom... efter jag skriver (enligt min åsikt) en ganska cool öppning... Damnation! Tja... låter prova detta igen va?Tja... Välkommen till den andra delen av mina Scout projekt... I detta Instructa...

Hur till: Bygg en PC

bygga en dator kan vara en svår uppgift. Det krävs forskning och tålamod. Rusar genom en bygga kan skapa problem med omedelbar eller intermittent. I denna tutorial, ska jag gå igenom processen för att installera PC-komponenter och ge några praktiska...

Knex Sniper Plus lager hur till bygga

jag behöver din hjälp att förbättra fix eller ändra denna pistol kommenteraFråga och sjuk lägga upp instruktionerJag älskar denna syn syn. Jag träffa målet visas från fem fot så det måste vara korrekt. Eftersom du kräver att du använder din input och...

Hur till bygga anpassade högtalare

bygga dina egna anpassade högtalare har fått vara en av de mest givande, enkel och kostnadseffektiv DIY aktiviteter som jag har stött på. Jag är helt chockad över att det inte har haft en större närvaro på Instructables och gemenskapen... Jo, tills n...

Hur till: Bygg ett rullande skafferi

Jag visste från början med mormors hus som köket skulle hamna en bit av en text. Vid första jag lutade till med garderoben under våra trappor för vårt skafferi men det fungerat alltför väl för att det är våra vedfack. Jag visste också att vi skulle f...

Hur till bygga en enkel 555 Synth

detta instructable visar hur man bygger en enkel synth med en 555 timer.Steg 1: Delar som behövs1 270 k ohm potentiometer (jag använde två. 1 250 k ohm för stora pitch förändringar och en 30 k ohm bild potentiometer för finare justering1. koppla1. 10...

Hur man bygger en limmad laminerat trä strålar

Titta på videon för detaljer om hur vi bygger Limträ balken.Vi bygger ett öppet beam tak så vi behöver två tunga bjälkar som är 20' lång och kan bära taklast. Engineering tabellerna visar att en 3 1/8 "x 9" Limträ stråle kommer att bära taklast....

Hur till bygga din egen rörliga Tardis!

Få din "hur att bygga din egen Tardis Kit" & en annan klar Tardis för skala.Steg 1: Steg 1 öppna Tardis Kit Steg 1 Öppna "Hur att bygga din egen Tardis Kit"Kontrollera att du har alla bitar du behöver!Steg 2: Steg 2 sätta lampa i T...

Hur till bygga din egen gitarr

hur man bygger en egen gitarr från grunden.Detta instructable kommer att hjälpa dig att lära dig hur du anpassar din egen gitarr, börjar med en tom kropp.Steg 1: Forma gitarr Forma gitarren är ett svårt steg. Detta kommer att ta mycket tid och kommer...

Hur till bygga och programmera en Lego NXT robot

Legos är en stor attraktion för många små barn. FÖRST har (för Inspiration och erkännande för vetenskap och teknik) skapat ett program för små barn som kan skapa robotar av Legos använda ett kit. Som ett team skapa barn en robot av detta kit att utfö...

Hur till bygga trappor

trappor, spiraltrappor och steg kan mycket på många olika sätt. Jag ska försöka förklara hur man bygger en trappa med allmänna trappa information, göra det informativa till någon storlek eller form och några "riktiga" trappa builder.Det viktigas...

Hur till: Bygg en egen bokhylla

vi har kul med träbearbetning oavsett vad projektet är, men den mest givande sak för oss är att göra våra egna möbler. Låt oss säga att du ville ha en solid ek bokhylla men inte hade de fyra till sex hundra spänn en butik vill ha för en. Du kan uppnå...

Hur till bygga din egen vikt maskin

hur att bygga din egen vikt maskin och spara en massa pengar,...

Minecraft hur till bygga någon storlek Pyramid

hur man bygger Minecraft pyramid. Någon gång, jag fick uttråkad bygga det och fick en bild på Google.Steg 1: Base Göra ett torn på höjden av din pyramid, sedan sätta en platta ovanpå.Steg 2: Resten Omger blocket under plattan med trappor. Omge lagret...

Sök upp * Video-fil * rekord från kamera Video Tips & Tricks ep13: hur till bygga Barndoors på ett billigt Worklight för grön skärm & mer

i detta avsnitt av Video tips och knep Mark diskutera hur man bygger hemgjorda ladugårdsdörr för en arbetslampa. De kan användas för belysning din grön skärm chromakey (grön eller blå skärm) bakgrund eller belysning motivet för en film eller video. E...