Ice pack västen för hästvi har en häst som är anhidrotic; Det är ett syndrom där man inte svettas ordentligt eller alls. I synnerhet om den andra veckan i juli (när natten temperaturer sluta släppa nedan 70F), vår häst slutar svettas helt. Hon börjar svettas igen i slutet av September, men aldrig så mycket som behövs för att hålla henne helt bekväm.

I Florida är detta ett stort problem. Utan att kunna svettas, hon kan inte kyla sig själv, och så hon blir överhettad. I själva verket har hon utvecklat "HIVAR" (liknar astma hos människor) till följd av stående runt blåser hårt när hon är överhettad. Varje sommar när hon står runt andas tungt, gör hon sin "HIVAR" värre. Vi har fläktar och en imma system för henne, men hon fortfarande tillbringar en eländig några månader under den hetaste delen av sommaren.

Jag fick henne ett par ice wraps som fäster med resår och kardborre för att hålla hennes kylare. Dessa har tyg fall som kardborrband stängd, och lakan av ice celler, som vi kan byta ut. Ice cell täcker själva är billig, gjort av ett företag som heter "Cryopak." Min andra halva & jag jobbar frilans / hemifrån, så finns det oftast någon här som kan byta ut is förpackningar varje par timmar under de hetaste delarna av dagen. (Vi också slang henne med kallt vatten på den tiden.) Men efter ett par veckor av daglig användning kardborrband slutade att vara effektiva: det höll inte täcker i fall, och inte hålla fall på hästen.

Så designade jag denna västen som har blixtlås och en sida release spänne i stället.

Denna idé skulle förmodligen kunna användas för hästar utan anhidrosis som fortfarande behöver svalna snabbt (uthållighet hästar eller 3-dagars eventers, kanske) eller även för icke-equine ändamål om den allmänna formen ändras. Det blir förmodligen inte fruktansvärt nyttig för traditionell användning av is, eftersom den rymmer is förpackningar på en fast plats, Du kan Linda den runt en skada. (Dessa is wraps köpte vi ursprungligen är utformade mer för skador, och de skulle fungera ganska bra för tillfällig användning.)

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man gör en fryst Gel Pack (Ice Pack)

i denna snabba tips Video jag visa hur man gör en fryst gel pack. Du kan använda dessa för värk och smärtor efter träningen eller stort sett allt. Du kan också använda dem för att hålla mat kall om du behöver.Tack för att titta på! Känn dig fri att k...

Den Insiders Guide till efterlevande i slutet av världen, och behandling av skador längs vägen

Det kan vara skrämmande när du är fångad i en nödsituation, särskilt när någon du känner eller älskar är skadade, sjuka eller i smärta. Lära sig grundläggande första hjälpen kan hjälpa lugna dig i en situation som dessa, och kan ge dig sinnesro att v...

Knep och behandla Reese's

Du någonsin har en av dessa vänner, upptågsmakare?Min kompis på jobbet trodde han var den regerande upptågsmakare, tills jag stänga ner honom med en senap-fyllda Reese's cup.I denna tutorial kommer jag återskapa processen jag använde i sin eländiga s...

Höstens Spice Cupcakes

dessa är spice muffins toppade med en kanel vanilj buttercream frosting. Jag dekorerade dem med hemgjord choklad blad och serverade dem på helt ätbar choklad skottkärror.Jag hoppas du gillar att göra dem så mycket som jag njöt kommer upp med idén och...

ICE ROAD ÄVENTYR!

Kanske höjdpunkten av kanadensiskaerfarenheter är att ha ett ice road äventyr. Nu är ett djärvt påstående – pinnacle. Men också ett försvarbart. Du ser, Kanada är fantastiskt på så många sätt. Dess unika fördel är dock dess vinter. Vi har alla typer...

Sommaren hantverk för barn: Ice Cube båtar med Dum Dums segel

både dekoration och en behandla, ice cube båtar är den perfekta sommar aktiviteten för barn. Se till att njuta av din Dum Dums innan de seglar bort!Vad du behöver:• Diverse Dum Dums• Ice Cube fack• Klädnypor• Cardstock papper• Segla mall• Hantverk li...

Spritz Cookies med Royal Icing

ett tag sedan jag gick till en farmers market och det fanns en cookie butik som säljer några små bita stora kakor med en droppe av royal isbildning på dem. De var mycket ljus, smörig cookies och utan att veta du äter massor av dem. Jag har försökt at...

Pumpa hackor: En överlevnad vägleder för hösten

pumpa Hacks: en överlevnadsguide till hösten levandeDetta är en guide för upptagna människor som är obekanta med pumpor, men vill ha tips på hur man får mer pumpa-y för höstsäsongen.I detta instructable kommer jag att täcka: pumpa Carving, pumpa matl...

DIY Ice kakan Push dyker! Läckra varianter!

Det tryckande hett! och det enda som skulle cool du upp är något kallt!Nåväl, låt mig cool du upp med dessa dessa läcker och söt driva dyker :-DSteg 1: is goody essentials Nedan ingredienser finns för alla varianterglass för att förstora - vanilj var...

Djupa stekt Ice Cream

Im ganska säker på att djupa stekt Ice Cream är den 8: e underverk i världen. Och den faktiska fritösen själv är den 9: e. Bredvid bacon är djupa stekt glass den enda anledningen att min pojkvän pinnar runt. Jag ber honom att göra alla möjliga house...

Ice Cream Sandwich recept

Hemmagjord glass smörgåsar? Ja tack!Gör din egen smak kombinationer med denna enkla Ice Cream Sandwich recept! Jag gillar glass smörgåsar alla tider på året, men jag hitta den grundläggande chokladkakan / vanilj center lite trött. Jag njuta av underl...

Labyrint: Hur till layout & pack en klassisk kretensisk 3 nivå

labyrint: Hur att lägga ut och packa en klassisk Cretin 3 nivå labyrint, och varför.Innan jag börjar vill jag ägna detta ' kompatibel till alla medlemmar i Instructable gemenskapen som har använt den odödlig legenden "Det är vad jag hade" någons...

Anpassade Spiral sten tegel uteplats

Ok detta är hur jag gjorde this10 fot av tio fot uteplats i min trädgård. Jag gjorde tegelstenarna själv i en anpassad spiralmönsterJag gjorde detta förra sommaren och hårddisken i min dator dog och min backup hade inte någon av bilderna jag tog av d...

Sällskapsdjur nödutrymning Pack

Trots det roliga omslagsfotot är detta en allvarlig kompatibel. Jag har märkt att The Walking Dead sällan visar tamdjur, förmodligen eftersom Svaren på frågorna "var skulle de gå? Vad hände med dem?"är mer sorglig och hemsk än vi önskar att begr...

Gör en falsk sten grotta/sola plats för en reptil bur.

Här jag ska visa dig hur man gör en falsk rock grotta/sola plats för din reptil bur. Detta är en jag har gjort för min Bearded Dragon, Viggo.Steg 1: Design! Detta är min ursprungliga design jag gjorde för månader sedan. Designen har förändrats sedan...

GoPro fordonet fästen: Universal säkerhet kabel

The Bonneville Salt Flats har haft en vädjan till prylälskare i nästan ett sekel, höjdpunkten som är den årliga "Speedweek" hölls i augusti månad. För de senaste 3 åren har två goda vänner till mig gjort resan från Minnesota till Utah i unika fo...

Puls Jet Powered RC Ice Racer!

Normala fjärrkontroll bilar, flygplan, båtar och RC oavsett är tråkigt. Detta Instructable är om hur man gör en puls jet powered is racer! Detta är en mycket unik högt och farliga RC bil som du kunde bygga om en dag med rätt material och verktyg och...

Hur till göra Hot Ice med hemgjord natriumacetat

har du någonsin velat spela med is, men det var alldeles för kallt för du röra? Tja, har vi hittat ett sätt att lösa problemet med hjälp av vardagliga hushållsföremål. Ja, menar vi heta is! Ofta används i Handvärmare, värmer denna "ice" händerna...

Lätt ice ball

jag ville ha en ismaskin bollen efter att ha en av sfärernas is att det gör att sätta in i min drink jag älskade det med tanke på hur lång tid det sista så jag gick online för att prissätta dem de är alldeles för dyrt för min blod så jag kom upp med...