Inte vara dum som mig (ingen havet est pido como yo)Todos sabemos que las herramientas, en viss las de potencia, son Ed, pero solemos confiar en la suerte bajo la tonta suposición "en mí ingen mig va en pasar, yo tengo experiencia".

Hoy a la mañana me levanté con planes de continuar la construcción de mi chulengo, esperando poder estrenarlo este sábado, al menos con la parte främsta terminada. Ya el chassi estaba hecho, pero como mig quedó unos centímetros más alto que lo conveniente, mig dispuse en cortar las patas para hacerlas de longitud variabel. Corté las tres primeras synda novedad, pero cuando estaba cortando la cuarta se presentó violentamente – unas centésimas de segundo – FN: s accidente:

 1. Se trabó la hoja de corte sv el metal y se rompió sv pedazos
 2. La amoladora salió volando de mis manos
 3. Mig Vlatko FN tajo bastante hondo en la mano Izquierda (yo soy zurdo)
 4. Mig rasgó la camisa, la camiseta y la piel de la panza
 5. Cayó al suelo, donde siguió funcionando como si nada hubiera pasado.

El "accidente" fue con suerte, mucha suerte.
Porque pude haber perdido la mano y aun la vida, si ingen se hubieran dado una serie de circunstancias atenuantes:

 • Primero, el corte se produjo en la parte överlägsen de la mano y no sv la muñeca, donde Plurans todas las venas.
 • Segundo, mi mujer estaba en casa, en punto de salir en hacer las compras.
 • Tercero, en la clínica donde mig llevó de urgencia estaba disponible el médico de guardia, que rápidamente contuvo la hemorragia, mig desinfectó la herida, mig puso 5 o más puntos de sutura y mig recetó todos los medicamentos necesarios.

Analizando las circunstancias, ingen fue FN accidente sino la consecuencia oundvikliga de mi imprevisión.

Resumiendo:

 1. NUNCA hay que sacarle a la amoladora la cubierta que proteje la hoja. Hay situaciones sv que esta cubierta molesta o impide hacer un determinado trabajo. SI es OUMBÄRLIGA sacarla, hacerla por un momento pero volverla en colocar ENSEGUIDA.
 2. NUNCA hay que intentar cortar o limar con la amoladora una pieza que ingen esté FIRMEMENTE asegurada. SI hay alguna posibilidad de que vibre, se doble o se afloje, ingen usar la amoladora para esa tarea, aunque eso suponga transpirar un buen rato haciéndolo con la sierra manual o la lima.
 3. Se pierde mucho más tiempo haciendo el descanso obligado por el accidente, que el que se puede ganar haciendo las cosas rápido y mal.
 4. Se gasta mucho más dinero sv tratamientos médicos, remedios, etc, que el que se puede ahorrar por hacer un trabajo apurado y mal.
 5. Se sufre por mucho más una herida provocada por imprevisión, que lo que se disfruta haciendo FN proyecto "hágalo usted mismo".
 6. Mientras más PODEROSO es un elemento, más PELIGROSO es: explosivos, brännbara, fenor, mujeres, etc.
 7. ESTA VEZ tuve suerte. Cuidado con la próxima, puede ser mucho peor.

NOTA1: Omití decir que el olor en sangre es hemsk!
NOTA2 agregada jueves 12: NUNCA användning los diskotek de corte para desbastar, o viceversa. Ingen fue este el caso, pero es un consejo en tener en cuenta.

Vi vet alla att verktyg, speciellt de kraftfulla, är farliga, men vi tenderar att lita på turen med dumt antagande "det inte skulle hända mig, jag har erfarenhet."

I morse vaknade jag upp med planer på att fortsätta bygga min chulengo, hoppas att premiären det lördag, minst avslutat den viktigaste delen. Chassit var gjort, men eftersom det var några inches högre än önskvärt, jag beredd att klippa benen för att göra dem variabel längd. Jag klippte de första tre utan incidenter, men när jag klippte fjärde visade sig våldsamt – en några hundradelar av en andra – en olycka:

 1. Bladet har fastnat i metallen och bröt i bitar
 2. Kvarnen flög ur mina händer
 3. Det gjorde ett ganska djupt sår i min högra hand (jag är lefty)
 4. Det slet skjortan, undertröja och huden på magen
 5. Föll till marken, där fortsatt arbeta som om ingenting hade hänt.

I denna "olycka" var jag lycklig, mycket lycklig. Eftersom jag kunde ha förlorat min hand och även mitt liv, om de inte hade varit ett antal förmildrande omständigheter:

 • Först såret var i topp i handen och inte i handleden, där det finns mycket mer vener.
 • Andra, min fru var hemma, om att gå för att shoppa.
 • Tredje kliniken där hon tog mig hade tillgängligt en akuta läkare, som snabbt stoppade blödningen, desinficeras såret, gav mig 5 eller fler stygn och alla nödvändiga läkemedel

Analysera omständigheterna, var inte en olycka men den oundvikliga följden av min brist på förutseende.

I Sammanfattning:

 1. Har aldrig att få kvarnen omslaget som skyddar bladet. Det finns situationer där det täckande retar att göra ett visst jobb. Om du måste ta bort det, göra det för ett ögonblick men INMEDIATELY vända för att placera den.
 2. Aldrig försök att skära eller annan fil med kvarnen en bit som säkras inte ordentligt. Om det någon chans att det vibrera, böja eller lossa, inte Använd kvarnen för jobbet, även om det innebär att svettas en längre tid gör det med den hand såg eller fil.
 3. Förlorar du mycket mer tid att göra paus tvingas av olyckan, att de kan vinnas genom snabb och dåligt gjorda saker.
 4. Du spenderar mer pengar på medicinsk behandling, läkemedel, etc, som du kan spara genom att göra en hast och dåligt arbete.
 5. Du lida mycket mer för ett sår som orsakats av brist på förutseende, som att du tycker om att göra ett "gör det själv" projekt.
 6. De mer kraftfullt är ett element, mer farliga är: dvs sprängämnen, bränslen, motorer, kvinnor, osv...
 7. Den här gången jag var lycklig. Se upp nästa, kan vara mycket värre.

Obs: jag försummat att säga att lukten av blod är hemsk!
NOTE2 lagt till torsdag 12: Använd aldrig skära skivor för slipning, eller vice versa. Detta var inte fallet här, men ett råd att överväga.

Relaterade Ämnen

Hur man inte ska vara dum.

Gå till steg ett.Steg 1: Den inte. 1. inte Fisa.2. inte vara överviktiga.3. inte vara alltför mager.4. inte äter som en gris.5. inte upptåg.6. gör inte april dårar.7. inte skratta åt någon fett, skinny, skada eller dödats eller knivhuggen.8. inte dra...

10 steg till din egen logotyp i Inkscape (gratis) och använda kreativa marknaden for dummies som mig

HejLedsen för den långa titeln. Jag har några bekännelser också. Först är min ritning och konstruktionsarbeten färdigheter inte ens detsamma av en finger målare. Det andra tjäna jag inte pengar, så jag har alltid att göra saker som kan köpas, inklusi...

Inte - så - origami bok med ingen staples

i detta Instructable, jag ska lära dig hur man gör en halv sida stor bok. den använder ingen staples. allt du behöver är sax, papper och lite tålamod. Ledsen för de extremt dåliga bilderna. min kamera har ingen veiwfinder eller skärmen. så, i princip...

Varför skulle det inte vara ormar?!

Ibland har pumpor vara ormar.Steg 1: Rita Steg ett är alltid KLOTTRIG, och detta var inget undantag.Den ursprungliga idén var en stor ringlar orm, sedan det förvandlas till två stora ormar välva sig runt varandra i något ying-yangish mode, sedan jag...

Hur man skär upp en hel fritös kyckling (för bestick nedsatt som mig)

det finns flera skäl jag aldrig lärt mig att skära upp en hela fritös, minst av de som det är verkligen en otäck typ av jobb. Att under mer än ett par år leva som vegetarian eller vegan verkligen inte hjälpa mig att lära sig någon form av styckning f...

Hur till undervisa din hund några viktiga trick (och några inte så viktigt som)

alla älskar sina husdjur. Oavsett om du har en hund, katt, marsvin, orm, vad som helst, älskar du detta djur. Något som är viktigt för alla djur för att kunna göra är svaret ett kommando (eller gör tricks). Dessa kommandon/tricks kan rädda din hund l...

Hur kan man inte vara okunniga

här är några tips på hur man inte ska vara okunnig med några av de mest diskuterade ämnena av året.Steg 1: politik Nu jag inte bryr mig vädret du ett proffs eller anti Obama. Jag är anti Obama, en massa människor jag pratar med som är pro Obama är he...

Bike placera kedjan lock (som inte ser dum)

jag har sett massor av cykel sits lås från cykel kedjor som ser dum - de är jätte slingor av cykel kedja måfå loopas runt skenan och cykelns ram som klaff i vinden. Effektiv, säker, men de ser ut som skit. Vem vill det?Min cykel säte [cykel] kedja lå...

Hur att äta en påse av marker som kan eller kan inte vara din

dag jag kommer att hjälpa dig, inte många i vår ålder vet hur man äter en påse chips på grund av modern teknik och jag tror att det ursprungliga sättet att äta chips är det viktigaste.Steg 1: Samla dina leveranser Du behöver...-en påse chips-en yogam...

Sol mobiltelefon laddare för idioter som mig

Redigera: denna sak fungerade inte! tillbaka till drawin styrelsen. Jag kommer att göra om hela idén eftersom jag är alldeles för envis att ge upp. och jag har nu ett gäng sola paneler och ingen trädgård lampor lol. men jag har studerat upp på kretsa...

För Halloween... Varför inte vara sig själv?

jag hade en original för att vara något annat för Halloween, men då på grund av tidsbrist och skolan beslutat att gå med en enklare projekt, en chef för mig själv. Ledsen för låg kvalitet bilderna... fick bara min webbkamera fungerar just nu.EDIT:Jag...

INSTANT färg ostadigt ersättning hörlurar svamp / öra MUFF /SPONGE för alla storlekar och modeller (inte den AVIATIOR som, jag tror) (Jugaad Technology)

alla av oss har ett par hörlurar som vi älskar och svampen har nästan slits bort och i sitt slutskede men vi älskar det fortfarande.Som modeller kommer och går, kan inte vi hitta den ursprungliga svampen eller ens ett bekvämt lätt alternativ.Jag förs...

Hur kan man inte vara en öm förlorare

här är en snabb och enkel instructable på hur man inte att vara en öm FÖRLORARE när det gäller instructables.1. samla alla bilder på alla dina instructables.2. andas in och andas ut långsamt3. sortera dem och ordna dem i alfabetisk ordning4. andas ut...

Inte baka kakor som tjänstgöringslistor Inc.

Detta recept är lätt att göra och tar inte det mycket tid!Ingredienser:2 koppar socker1/2 dl mjölk1 stick (8 matskedar) osaltat smör1/4 kopp osötat kakaopulver3 koppar gammaldags havregryn1 kopp slät jordnötssmör1 msk rent vaniljextraktStor nypa kosh...

Hur man gör glitter bomber som inte ser ut som glitter bomber

Detta är allt du behöver göra en vanlig storlek brevbomb glitter. Några gram av glitter, ett pappersark kan du sätta vad du vill på den, ett kuvert och ett klistermärke för gör det mer personligtSteg 1:Vänd pappret i sidled och vik ena sidan över.Ste...

Hur kan man inte vara en A-hål spelar rollspel spel

Hej du! Vi NatOne Productions, ett onlinespel grupp som talar om kul och häftigt berättelser genom kraften av rollspel!Så du har några vänner, läsa reglerna, och köpte några tärningar? Stor, ser ut som du är redo att rulla upp en karaktär och erövra...

Utformning och placering din lean till växthus (inte så enkelt som det låter!)

Denna video hjälper dig att undvika misstag och design och bygga ett växthus som passar till ditt område och din vill och behöver....

Hur man vara dum

sitta där och se ut som en idiot...

Drill Press slang montera

jag ville ha ett sätt att snabbt montera slangen i min Shop-Vac till min drill press så jag kunde ha det suga upp damm medan jag borrning. Jag tänkte på denna snabb och enkel lösning. Det tog mindre än 15 minuter att bygga.Och efter jag använt den et...