IV-11 VFD klockanhär är min version av en VFD klockan, kör på Arduino (atmega328).

Jag har undersökt många VFD klockan trådar ute och detta är vad kom av det.

Tack till:

Ladyada för isen klockan skriva upp. www.Ladyada.net/make/icetube/index.html

Haris till IV-11 skriva upp. www.candrian.gr/index.php/IV-11-VFD-Tube-Clock-Final-design/

Kevin Darrah hans förklaring av multiplexing med en Arduino. www.kevindarrah.com

Observera att jag inte elingenjör, detta är bara en hobby, så ber om ursäkt för något skrämmande design :-)

Även om du gillar mitt arbete så snälla rösta på mig som har jag in micro controller tävlingen, tack.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Steampunk VFD klockan

Hejhär är en Steampunk klocka med VFD rör. Jag använde en DIY Kit från Günther Rother, Tyskland. Många hälsar från här till honom ;)Steg 1: I början Vi behöver:Kopparrör 60mm och 8mmDelar från mässing lamporEn VFD-Klocka KitTunna kablarStranden träTr...

VFD klockan/Nixie inomhus/utomhus termometer Retro passar Linden mantel klockan

Jag beslöt att göra något jag inte hade sett ännu och kombinerade (2) separat elektronik med (2) olika typer vakuumrör visar för att göra denna unika display. Nixie rör för termometer och VFD (vacuum flouresent display) för klockan.Steg 1: leveranser...

Arduino VFD Display klocka handledning - en Guide till VFD displayer

... + Lite om VFDsMinns du (fortfarande) visning av din gamla CD-spelare, HiFi system eller bil radio? Har du någonsin märkt displayerna används på din lokala mataffär som visar du skannade objektet och priset för det?Dessa skärmar har en karakterist...

Tnychron klockan

har du någonsin sett en miniräknare från 1970-talet? Om du har, vet du att många använt en serie av små, röda, LED sju segmenterar skärmar. Dessa skärmar används små "barer" ljusavgivande material som placerades bakom små förstoringsglas bubblor...

VFD AL CLOCK-A klocka som snarkar och spelar spelet

När jag såg dessa dammiga VFD Visa rör, en idé om att göra något intressant stötte mitt sinne. Någon aning om vad jag gjorde? Nu låt oss blåsa dig steg för steg:Du kanske undrar vad en VFD display röret är. Som det förkortas för "Vacuum Fluorescent D...

Solar-orienterade, Arduino-Powered klockan

detta är en klocka för att hålla exakt tid (oberoende av atom eller GPS), Visa lokala soluppgång, solnedgång och solar, och även justera sig för sommartid.Jag ville ha klockan för att vara lätt att använda och vara flexibel. Funktionerna som inställn...

3:30 klockan

Jag ville göra en väggklocka som betonar när dess 3:30.Varför 3:30? Eftersom de flesta dagar, kl 3:30 jag behöver lämna oavsett vad jag gör och plocka upp mina barn från dagis och dagbarnvård. Ibland är jag så uppslukad i vad jag gör att jag är förvå...

3:30 klockan Version 2

För några veckor sedan jag gjorde den första versionen av 3:30 klocka. Det fungerade ok ibland men eftersom den baseras på försiktigt stänga en elektrisk krets, det fungerade hela tiden.I den här versionen jag använder LDRs och resultatet är en lite...

3D Rainbow klockan

Jag har alltid haft en sak för ovanliga klockor och så finner jag mig alltid göra dem antingen sälja eller som gåvor. Och låt oss inse det, "Klockorna" är nåt som är mycket viktigt i varje enskilt rum! Jag vet, vissa skulle säga jag har min tele...

Abbey Road rekord klockan

Är du en Beatles fan och vinyl knarkare? Letar du efter "Något" unik, lätt och billig att göra? "Föreställa sig alla människor..." stirrade på denna klocka som du kan skapa! Så låt oss "Come Together" och göra denna ikoniska...

Aluminium Uggla klockan

Observera: detta är min första instructable så det inte kan vara perfektDenna klocka gjordes som present.Det var fräst ur ett block av aluminium som var 320 mm x 230 mm x 10 mm.Den använder händer och motorn som bärgades ur en gammal väggklockaSteg 1...

Analog talar glöd i mörka 3D tryckt klockan

Klockan visar tiden med 4 analoga mätare. Jag har sett dessa typ av klockor i olika inkarnationer men jag såg aldrig en analog klocka i detta format som talade. Denna klocka meddelar tiden halv timmes mellanrum och spelar ett meddelande varje gång kl...

Bågskytte ansikte klockan

i detta instructable, jag ska visa dig hur man gör en klocka baserat på en bågskytte ansikte för en vän som gillar bågskytte eller bara för att hålla för dig själv. Det återanvänder ett par objekt från bågskytte (ett ansikte och vissa fletchings). De...

Montering av "Kloka klockan 2" (Arduino-baserad väckarklocka med massor av extra funktioner)

denna handledning visar hur du monterar kitet för Wise klockan 2, ett öppen källkodsprojekt (hårdvara och mjukvara).En komplett Klok klockan 2 kit kan köpas här.Sammanfattningsvis är detta vad Wise klockan 2 kan göra (i den aktuella öppna källa mjukv...

Blues ledtrådar klockan

för vår tekniska Theater grupp projekt, vi beslutat att bygga klockan från Blues ledtrådar. Kolla in denna handledning om hur du kan återskapa denna klocka i bara några korta dagar!Steg 1: material Först, för att göra denna klocka, du måste köpa ett...

BookClock - Arduino-baserad klockan i en kartong

detta är den senaste (och billigaste ännu) Wise klocka familjemedlem.(Som en snabb resumé, de andra medlemmarna i familjen Wise klocka är, hittills, glaskupol Wise klocka och Wise klockan 2. De är "kloka" eftersom, tillsammans med tid, de också...

C51 4-bitars klockan

Detta Instructable hoppas jag att gå igenom att göra din egen 4-bitars digital klocka. För att bygga min C51 digital klocka använde jag denna Ebay DIY kit som kostar bara $2,50. Det har inga instruktioner så det tog en liten bit av forskning för att...

CD-klockan

Ok det här är en rolig idé jag hade att ta min favorit cd och förvandla det till en klocka. Dess mycket enkelt, tar väldigt lite tid, och alla verkar vilja en.Steg 1: Saker du behöver Billigt walmart klocka, sax, tvättbara markör, några CD-skivor och...

Chassi Cross medlem klockan

Jag för närvarande genomgår restaurering av en 1966 serien 2A Land Rover. Vi gör chassit reparationer och denna tvärbalk var ekonomiska repareras, trevlig hålet strax utanför centrum fick mig att tänka. Sedan såg jag en gammal klocka vi hade liggande...