Japansk stil E-textilierDet finns ett dilemma när du sy e-textilier. Tråden måste vara ledande, stark och flexibel och som vanligt innebär att den har tråkigt flätad eller vriden stål. Det fungerar, men det är inte mycket attraktiv. De flesta människor ta itu med detta genom att dölja den ledande tråden på något sätt, vilket innebär att tittaren verkligen inte får full effekt av handarbete.

Men tänk om du kunde använda trådar som var attraktiv på egen hand, så att du inte har att dölja dem? Faktiskt, du kan - du behöver bara lära dig ett nytt sätt att sy.

Japanskt broderi använder sig mycket av metalliska trådar, som ni kan se på bilden här. Dessa trådar är oftast tunna blad av metall eller mylar lindas runt en kärna av fiber. Trådar som denna kommer att strimla i bitar om draget igenom tyget, så det finns en särskild broderi teknik som används för dem, som kallas "couching".

Denna teknik fungerar även mycket väl för ledande trådar och ledningar, så du kan ha din tjusiga broderier och din LED också.

(Foto: Bruno Cordioli, via Wikimedia Commons.)

Se Steg
Relaterade Ämnen

Japansk stil lampa

jag vill verkligen göra en instructable för detta, men min brist på bilder har hindrat mig från att publicera den. Jag blev inspirerad att göra en japansk stil lampa efter att titta på olika instructable projekt på dem. Men jag hade inte material föl...

Gör din egen japansk stil ljus gosedjur! (Nuigurumi)

Älskar du att dela roliga historier med din dotter eller barnbarn? Till gör så, du kanske behöver några roliga karaktärer? (NØ) är glada för att dela med dig ett sy projekt om du vill skapa japansk stil ljus gosedjur kallas nuigurumi (ぬいぐるみ).Steg 1:...

Japansk stil misosoppa med Soba nudlar

En av mina favorit objekt att beställa i japanska restauranger är misosoppa. Min andra favorit är nabeyaki soppa med soba eller bovete, nudlar. Du vet, det som serveras i järngryta med nudlar och allehanda andra välsmakande objekt? Så, jag lade fram...

Japansk stil bänk - pall trä

I detta instructable jag gör en japansk stil bänk gjorde att likna en Torii grind. Jag har alltid gillade formen på Torii grinden och slutligen kom upp med ett ödmjuka sätt att tävla med den. Jag gjorde detta med 2 x 4s från pallar, som jag normalt s...

Att göra japansk stil kökskniv

Att göra japanse stil kökskniv.Tack för att titta och hälsningar från Polen :)...

Förvaringslådor med japansk stil lock

Dessa förvaringslådor är tillverkade av 1/2 inch plywood. Locken har en självlåsande mekanism för japanska verktygslådor karakteristiska.Steg 1: Skär lista och verktyg som behövs Du kommer att behöva skära följande (alla mått är i tum)11.5 x 11.5 änd...

Dammen bro byggnad Plan - trädgård Bridge - japanska bron (välvd)

Hej medlemmar,Jag byggde bro över min ström / creek. (22 fot gångväg). Kan användas också för damm bridge. I trä har min överbryggar en japansk stil. Jag skulle vilja dela er mitt experiment. Jag gjorde en guide... steg för steg med bilder. Aldrig se...

Japanska kedjan Maile väva 18-in1

detta instructable kommer att innehålla en annan typ av kedja maile armband väva. Det är en japansk stil väva i stället för en spiral typ av väv som min tidigare, som kan hittas här http://www. instructable.com/id/Chain-Maile-Bracelet/. Anledningen t...

JAPANSK lykta

hur man bygger en vacker och avkopplande japanska trä lampaSteg 1: Material och verktygVi behöver:SågSander och filTrälim (billigt en)DrillTrä tallrikarFyrkantiga och runda pinnarHalvtransparent papperDator och skrivareLackSvart färgSteg 2: Vi kommer...

Shoji-stil bordslampa

jag hade planer på att bygga en golvlampa med bambu för Polen och en lampskärm som var typ av inspirerad av shoji skärmar (jag försöker få en japansk stil inredning kommer), jag gillar det utseendet av ljus genom genomskinligt papper. När jag hade by...

Simple japanska bron

detta är en mycket liten och enkel bro för att korsa en damm i japansk stil trädgård.På en bro av denna omfattning inte kunde jag lägga till ledstänger eller verkligen alla detaljer som du kan få på en större bro.Jag tänker inte också gå in alltför d...

Tsukemono / Hakusai ingen Shiozuke / japanska surkål

Tsukemono (säga "TSKEH-mohnoh" aldrig "TSOOkeh-mohnoh"... Tänk bara på den "su" delen som som viskade i stället för talat) betyder "inlagda saker" och innehåller en stor mängd japanska ättikslag, både frukt och grön...

Installera en japansk toalett stolen

denna guide är att installera en japansk stil toalettsits i ett USA hus.Jag tror VVS är säkert, men det har inte kontrollerats till koden. Jag är inte en rörmokare och några rörmokare kan inte godkänna denna metod. Jag är inte heller en elektriker-le...

Båt säng med hemliga fack

så min son fick för stor för krubba jag gjorde för honom ett par år sedan och jag började må dåligt för att göra honom sova på en madrass på golvet. Det påminde mig om typ av en scen från en film där de hittar det kidnappade barnet i ett rum med en g...

Elektriska baryton ukulele

Detta projekt bars från en pågående tvist mellan mig och min tre år gamla dotter över ägandet av min akustiska sopran uke. Fördelarna med en elektrisk ukulele är:1) kan spela i den unplugged, så inte rubba alla i gatan2) min dotter kommer inte höra m...

Ford mini glovebox gitarr/ukulele

Fast i trafiken?Uttråkad med ingenstans att gå?Inget på radion?Passagerarna klagar du smälla dem i ansiktet med Spindelhuset när du spelar upp en full storlek gitarr i bilen?Inte tillräckligt med utrymme i bilen för en flygel?Nå över och ta din Ford...

En presentation av smycken skapelser

Beaded Flower Ring - RAW är ett av de enklaste stygn att lära. När två nålar används, det är ofta kallas cross-vävning (eftersom trådarna passera i motsatt riktning genom pärlorna) och används den grundläggande stygn för japansk stil pärlarbete.Pärls...

101 + Hacks life använder ätpinnar

Tänk ätpinnar kan bara östländerna? TROR IGEN :)Här är 101 + fantastiska (och ovanliga) saker du kan med pinnar i köket, matsal, butik/garage, "man cave," office, hemma bibliotek, trädgård och badrum. Också, för spädbarn, hjärnans utveckling och...

En Guide för Simplifing och Minimalizing.

Förenkla och Minimalize.En guide till städa upp, att minska röran och materiella ägodelar, organisera och frigöra mer utrymme i ditt hem.Många av oss lever i en handel baserat samhälle och vi tenderar att ackumuleras lite av röran. Jag har tillbringa...