Jem kostym - Halloween 2008detta år jag gick alla ut för Halloween och valde att göra Jem från den klassiska 80-tal tecknat.

Jag började genom att köpa peruk och signatur Jem örhängena på ebay. Japp, hittade jag ett par folk på ebay som gjort kopior av de star-liknande rosa örhängen.

Nästa jag ställa om att göra klänning och bälte. Jag gick till den lokala tygaffär och köpte en rosa lam med silver accenter för klänningen och en vit vinyl tyg för bälte med rutiga hologram mönster till den (se bilderna). Jag fick också några lös utsäde pärlor som matchade vissa pärlstav fransar som jag hade kvar från en annan kostym.

Jag köpte en vintage 70-tal wrap klänning mönster på ebay, igen. Det var super enkelt att var bara två stycken; Du kan inte göra det enklare än så. Efter att jag hade grundläggande klänningen sys ihop började (med min enkla maskin Singer) jag att lägga till pilar för att skräddarsy klänning mer på min kropp. Mönster är ett bra ställe att börja, men mer ofta än inte, jag tycker att jag behöver att öka dem för att passa min form.

När klänningen var klar började jag på bältet. Jag skar en grundläggande form och sedan svepte den runt min midja, sätter den på plats så jag kunde sy det. Bältet var lite knepigt eftersom bältet smalnar ner till en punkt och att en del ska sitta på höften. Jag ville inte ha en söm längs området men i slutet var det enda sättet tyget skulle passa som jag ville det också. Efter form gjordes jag la kardborrband till ändarna och började arbeta på pärlstav detaljer.

Jag hand sydda pärlstav utkant på den under sidan av bältet, där det kommer ner till en punkt över höften. Sedan använde jag min referens konst för att skära formerna av accenter för bälte. Jag började med skrot vinyl tyg för att skära 4 böjd trianglar jag behövde. Sedan jag täckt tyget med lim och hälls utsäde pärlor över limmet. Jag använde pincett för att dra iväg några udda pärlor som inte håller hela vägen och tillät dem att torka i ett par timmar.

Efter de hade torkat en stund, jag fast bitarna på plats på bältet och började till hand sy dem. Limmet var bara tacky nog att hålla pärlorna på plats men fortfarande formbart nog att tillåta mig att sy igenom det och böja tyget utan att förlora alltför många pärlor (endast 3 pärlor föll av).

När brytningarna var på jag sammanställt kostym på min kropp form och får accenttecken till helt torra. Dräkten var klar. Jag är redo att vara verkligt, verkligt, verkligt upprörande denna Halloween.

Relaterade Ämnen

Hur man gör en "Jem" kostym

Jem var sångare i en 80 tecknad band som heter JEM och hologram. Dagen hon var Jerrica, men hennes pseudonym var Jem. Jems utseende har utvecklats under episoder, men den jag gillar bäst är hennes heta rosa omlottklänning, glänsande asymmetriska bält...

Hur man gör Baby LED kostym Halloween kostym

Lägg till mig på Facebook (klicka som på Facebook för att lägga till mig)http://on.FB.me/1lHLtqCJag gör denna Baby LED ljus kostym halloween kostym för min son som har 18 nattfjärilar och med ledde kostym ser fantastiska. Väldigt billigt att byggt, 5...

DIY Halloween 2008 kostym tävlingsbidragen--pirater, älvor, & A Dirt Devil!, FaerySpell skapelser

här är min kostym poster för DIY Halloween tävling, 2008. De är alla handgjorda av mig--pirater, älvor och mycket mer! (Jag ingår både anpassade kostymer för andra, och de gjorde för mig själv och min familj :)...

Dalek kostym för Halloween 2008

detta mindre av en förklaring av hur du och mer av en massa bilder på min kostym som en slags visar du hur det gjordes.Jag inte planera framåt och ta bilder som varje slutfördes. Förlåt....

ENT /8 fot träd Monster / treebeard / träd man kostym Halloween & Faire

Denna dräkt är bra för Halloween som väl en Renaissance faires.Tolkien i Sagan om ringen hade träd monster som kallas föräldrar. Detta är i grunden vad du kommer att bli.Dräkten kommer hamna ca 8 fot hög till toppen av bladen. Att ha en wrangler allt...

Gubben i lådan kostym (Halloween 2011)

koncept och processen instructable för min Halloween 2011 Jack-i-the Box kostym!Lever! Framkalla mardrömmar i dina vänner och familj genom att bli en onaturlig leksak komma till liv!Se! Hur jag byggt en låda som var utnyttjas till mig och flöt nästan...

Halloween 2008 flygande tefat

detta är en post i gör: tidningen 2008 DIY Halloween tävling. Jag byggde ett nästan 9-10 fots diameter flygande tefat som flyttar upp och ner ca 4 fötter med en utlänning som hoppat ur som fatet landade.Förslaget var kontrollerad av en 1,5 tums hål 1...

Varulv kostym Halloween 2010

detta är min varulv kostym för 2010. Min inspiration var "Amerikansk varulv i London" möter "Underwold". Huvud och ben var skulpterade och gjutna i latex med ett kit från Monster beslutsfattare. Styltor var baserade på Gryphern design...

Mommymae's halloween 2008

vi åkte med en alice i Underlandet tema med alice, cheshire cat, queen of hearts och vit kanin. Det enda som inte gjort av mig är skor, strumpor och väskor. Jag använde generiska kostym mönster för cheshire katt och kanin, en gammal klänning användes...

Uggla kostym Halloween 2009

Halloween 2009. Kvinnan som jag arbetar för ville vara en uggla för Halloween i år. Jag började med bearbetning masken i papper mache & sedan täcka den i fjädrar. Näbben är tillverkad av Sculpey. Klänningen var en som hade hon & jag lagt band av f...

Halloween 2008 - Monster spannmål Franken Berry och räkna Chocula (inspirerad av och tack till pokiespout)

de säger "imitation är den ärligaste formen av smicker" och jag hoppas att han ser det så. Från första gången jag såg pokiespout's Frankenberry mask bildspel visste jag att jag var tvungen att göra det själv för Halloween. Jag tror inte jag uppn...

Dalek kostym Halloween 2014

Min 10-årige son sa "mamma, en Tardis är för enkelt. Ingen tror att jag kan göra en Dalek, så jag kommer att göra en Dalek."Vi kunde inte hitta en mall online så vi googlade Dalek kartong kostymer.Vi hittade bilder på andras kostymer att få en k...

Katy Perry Smurfa kostym Halloween 2013

ett roligt och kostnadseffektivt sätt att vara Smurfa. Saker som behövs: 1 affisch ombord, Elmers lim, sax, pincett, penna. 1 nål och tråd (fiske linje fungerar också), 1 roll blå, 1 himmelsblå 1 svart, 1 gul - Sharpie markörer. Paljetter - vit 2 går...

MUTEX Lab Tour (Halloween 2008)

Trick-or-treaters till vårt hus bjöds på en genomgång som ingår en mutant utbrott, DIY laser tag kanoner, konkurrenskraftiga scoring och allmänt kaos.Se till att kolla in våra bakom kulisserna tech tour som visar cool Hack att vi brukade dra alla til...

Giant Etch en skiss kostym

detta instructable Detaljer de steg jag gick igenom för att skapa den jätte Etch en skiss kostym för Halloween 2008. Se den färdiga kostym nedan.Varje år, vår familj gör en tema kostym, och i år beslutade vi att vara klassiska leksaker. En av mina fa...

Alice busting ur den vita kaniner house kostym! Inte din genomsnittliga Alice!

Kontrollera den kostym jag gjorde till Halloween 2008. Jag älskar Halloween och att göra crazy kostymer, förra året var jag den vita häxan från Narnia (inklusive hår!) Jag har också varit The Queen of Hearts, Törnrosa och Rainbow Bright, alla handgjo...

Optimus kostym

Optimus/Facehugger kund för Halloween 2008.Gjord av skum stoppning, massor av lim, lite färg och slem.Jag hittade ett bra sätt att göra slime samtidigt att göra denna kostym. Det är super enkelt och super billigt. Här är hur:Elmers klar Gel limKoncen...

Hur man gör en Marvels "Dr Doom" kostym

det finns dysterhet och doom... när saker går boom... i DEXTERS LAAAAAAABBBB!... Skämtar bara.. Det är Dr Doom. PH.d i DOOMOLOGY!* Detta var min första cosplay försök som jag gjorde 2008. Det är fortfarande en stor kostym, men jag ska skriva några ny...

Vampyr kostym

för Halloween 2008, Christy och jag var vampyrer. Vi reste till New Orleans och jagade.Vår dräkter ingår hemlagad huggtänder som passar över våra tänder, skulpterad av Christys tandläkare pappa, Bob Canida; Uddar med röda capelets och andra fancy klä...