Knyt en på! Många användningsområden (Para) urDet är inte bara för fallskärmar längre!

Jag stötte först "paracord," mer korrekt kallas 550 linje, 1980, när jag bestämde mig att ta upp fallskärmshoppning.

Ooh, baby, var har du varit hela mitt liv? Waitaminnit, annan historia. Jag träffade min blivande make medan fallskärmshoppning, också.

I dessa dagar, student fallskärmshoppare var utrustad med samma fallskärm typ används i D-Day invasion, eftersom de var riklig, billiga (armén överskott), och lätt att flyga (så länge du inte ihåg landar mycket hårt och 2 miles från släppområdet...). Nedsläppen var nylon, med nylon rader av en flätad nylon slida omslutande sju mindre delar av tvinnad nylon, och en hållfastheten 550 pund, alltså "550 line" för kort.

Paracord armband, bälte, och kniv handtag omslag har gjorts till döds, så låt oss titta på några av de andra användningsområdena för det här som är minst lika mångsidig som silvertejp.

Jag kommer att hänvisa till denna sladd som 550 linje, eller bara 550.

Se Steg
Relaterade Ämnen

De många användningsområdena för en vardagliga kaffekopp

okej din i arbetet och du precis köpt en kopp kaffe från var som helst och du gå till jobbet och dricka den. Nu du är don med det och du kommer att kasta bort. Nu sluta. Istället för att kasta bort, använda den för skojs skull.Steg 1: coffe cup korg...

Många användningsområden för silvertejp

Steg 1:Steg 2:Steg 3:Steg 4:Steg 5:Steg 6:Steg 7:Steg 8:Steg 9:Steg 10:Steg 11:Steg 12:Steg 13:Steg 14:Steg 15:Steg 16:Steg 17:Steg 18:Steg 19:Steg 20:Steg 21:Steg 22:...

10 användningsområden för en rakkniv

jag har alltid tänkt "disponibel" rakhyvlar är alldeles för trevligt att bara kasta bort. Så idag när jag var om för att slänga min gamla razor jag stoppat mig själv och tänkte, "Vad kan jag använda denna för?" Alla 10 användningsområd...

16 ovanliga användningsområden för salt

Mänskligheten har använt salt i många århundraden, där vi har samlat många användningsområden för detta fantastiska ämne - användningsområden som går långt utöver än bara matlagning. Här är några av de mer praktiska användningsområdena för salt:Steg...

Ovanliga användningsområden för isbitar

Isbitar kan hittas i nästan varje kök. Visade sig att de har massor av ovanliga användningsområden du inte kanske vet om!Från rengöring till matlagning till skönhet - det finns så många användningsområden! Jag har bara tagit användningsområden för is...

Ovanliga användningsområden för kokosolja

Kokosolja är super mångsidig - jag använder det i bakning, matlagning, på mig själv och mina husdjur, och även runt huset! Min absoluta favorit sak att göra med kokosolja är min bivax och kokosolja läppbalsam - fungerar utmärkt på torra läppar och nå...

Ovanliga användningsområden för kondomer

Sedan februari är kondom medvetenhet månad, nu är en bra tid att släppa tabut och bekanta sig med detta stretchig samlag beskyddare.Visste du att det finns massor av användningsområden för denna populära profylaktiska utanför sovrummet? Dessa små, st...

Ovanliga användningsområden för plast lock

IntroduktionÖverväga plastlock. Toppen av mellanmål, tennisbollar, kaffe, russin, jordnötssmör, etc, behållare. De är runda, varierar i storlek och de är mångsidiga. Det är på grund av dess attribut som inspirerade detta instructable. Om du söker ins...

10 ovanliga användningsområden för Coca-Cola

Detta Instructable listar tio av många ovanliga användningsområden för välkända soda kallas Coca-Cola.Steg 1: Ren en toalettstolen Häll koks i skålen. Häll den runt kanten så den flyter över fläckar runt insidan av skålen.Låt det sitta i minst och ti...

10 ovanliga användningsområden för bakpulver

För sådan en billig och gemensamma hushållet krampa har bakpulver en förvånansvärt omfattande och ovanliga förteckning över användningsområden. Jag skulle vilja dela min 10 favorit en med dig här.Vad är bakpulver & varför är det så bra på sånt?Bakpul...

5 användningsområden för InstaMorph

Instructables' bygga nattprogram har varit bra för våra makerspace, eftersom bland annat det har introducerat oss till massor av nya produkter vi nu hålla i vår verktygslådor. Det är intressant hur olika sätt du kan lösa vardagliga problem när du har...

8 otroliga användningsområden för munvatten

jag tar bra hand om mina tänder, jag borsta två gånger en dag, tandtråd och använda munvatten på morgonen för att förebygga dålig andedräkt. Men vad du förmodligen inte vet är; Det har många andra praktiska, pengar att spara användningsområden.Steg 1...

8 ovanliga användningsområden för pincett

Pincett pincett pincett... Vad kan vi använda dem för?I detta Instructable, ska jag visa dig 8 ovanliga användningsområden för pincett. Låt oss komma igång!Steg 1: Peel dubbelhäftande tejp - enkelt!Dubbelhäftande tejp är en av mina favorit typer av l...

9 överraskande användningsområden för senap (som inte innebär en smörgås)

Oh senap, hur älskar jag dig? Låt mig räkna sätt... det är gult, kryddig, honung, dijon, pepparrot, hela korn... muskelavslappnande?!Ja, just när du trodde att din favorit krydda inte kunde bli bättre, jag presenterar för er 9 ovanliga användningsomr...

9 ovanliga användningsområden för tandkräm

tandkräm. Det håller dina tänder från ruttnande och faller ut från ditt ansikte. Det gör dig berättigad till pussar du annars inte skulle kvalificera sig för. Och det ser till att du dricker din morgon orange juice innan tandborstning.Men det har and...

10 ovanliga användningsområden för citroner

Citroner är en av naturens coolaste gåvor. Inte bara göra de håller hov i köket, de har också många andra användningsområden som bara lägger till deras awesomeness. Här är 10 ovanliga användningsområden för citroner som är enkelt och roligt!Steg 1: B...

31 ovanliga användningsområden för kokosnötter

När jag var i college, fick jag ett jobb som student forskare i min teknik avdelning. Mitt jobb var att forskning kokosnötter. Min professor försökte hitta sätt att förvandla kokosnötter till förädlade produkter. Målet var att främja ekonomisk utveck...

Ovanliga användningsområden för torken ark

Torken ark är något som finns i nästan alla amerikanska hem - varför inte hitta några extra användningsområden för dem?Torken ark har många ovanliga användningsområden, men jag är bara utstationering de jag testat och har fastställt faktiskt fungerar...

Cyberpunk Cable halsband - 101 användningsområden för en död tangentbord - del 2

detta är en mycket enkel sak att göra och kostar väldigt lite för att göra en vacker gåva. Detta är andra delen i min serie, att den löpande summan användningsområden för döda tangentbord till 11.OK, det finns förmodligen inte faktiskt 101 helt olika...