Kokos Chutney citrongräs morotMånga år sedan, fruktade jag mat. Jag brukade våndas vid tanken på konsumerar något jag ansett un-ren eller ohälsosam. För över ett år, jag satte stränga restriktioner på min kost och i princip bara åt okokta grönsaker, frukter, nötter och frön, som är en ganska dyr och tidskrävande livsstil. Jag var tvungen att lägga flera timmar varje dag i planering, förvärva och laga min mat.

Morötter är en av de billigaste och enklaste grönsakerna att förvärva och jag råkar vara ett stort fan av de vänliga, orange rotar. Jag bodde typ av av dem ett tag, inte riktigt med tanke på de konsekvenser som kan lurar i den mörka sidan av råa livsmedel. På grund av den massiva överdosen av betakaroten min kropp var emot och avsaknaden av stärkelse att suga upp överskottet, blev min hud en mycket oroande orange färg. Jag är ganska säker på att jag har bränt alla bilder tagna av mig under min håriga hippie, så jag har ingen orange nyans att visa dig. Olyckliga... det var imponerande.

Jag kan också tillägga, att jag hade den värsta Gas möjligt när jag äter råa livsmedel. Trots att det var över tio år sedan, mår jag fortfarande dåligt för flickan jag körde cross-country med. Jag är säker på att hon kände att hon Red med en kamel.

Ser tillbaka på den tiden, våndas jag så mycket mer om orange hud och dålig gas än gungade tillbaka lite orm soppa, groda sashimi eller random bugg. Jag älskar morötter, dock. Vi har genom för mycket att släppa taget om våra förbindelser på grund av en hudton satts tillbaka. Det var lite oförskämt av dem, men jag låter det gå.

Familjen Chutney är en bråkig grupp av kryddor som härstammar från södra Indien. De innehåller oftast någon blandning av kryddblandning, vegetable(s) och/eller fruit(s) och det finns många sorter. Chutney kan vara våt eller torr, kan ha en grov för att en fin struktur och kan innehålla antingen färska eller syltade preparat. Denna lilla chutney Rockin '. Sötma av morötter, krämig smidigare kokos och tang av citron skulle göra någon mun glad. Äter med några Dijon på toast, på sidan av vissa grillad kyckling eller bara sked i munnen.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Röd kokos Chutney

Detta recept är en av de mest autentiska sida skålen i Kerala. Ja, det är kryddig och det är traditionellt hade med rätter som Dosa och sysslolösa.För att ha en Indo twist, kan röda kokos chutney som har en stark kokos smak säkert användas. Du kan an...

Kokos Chutney

Kokos Chutney - Thengai Chutney-Det är soliga utanför, men kallt. Vi sitter vid ett fönster med utsikt över en sömnig stadsdel. Vi ser minareten av en kyrka i bakgrunden och denna inställning är mycket pittoresk. En mycket god morgon faktiskt i Wiesl...

Grillade tigerräkor med yoghurt kokos Chutney, kummin ris och grönkål sallad

Min man är ett stort fan av fotboll och eftersom idag råkar vara Football World Cup Finals, beslöt jag att göra denna maträtt "Grillade tigerräkor med yoghurt kokos Chutney, kummin ris och grönkål sallad". Det var perfekt för dagen, perfekt för...

Enkla kokos Chutney

I detta instructable jag ska visa dig hur man gör enkla kokos chutney. I Indien chutney är en viktig del av vår mat, som för kokos chutney det används eller vi kan säga det äts med ganska många saker och även det är helt färska och inte lägga till de...

Hur man gör kokos Chutney

Kokos Chutney är ett södra Indiska dopp som serveras med Idli, Dosa och Vadai sorter. Södra Indiska frukost objekt som Idli och Dosa är ofullständig utan kokos chutney. Det är ett halvflytande grov pasta gjord med kokos som huvudingrediens.Steg 1: Vi...

Morot Masala Vada | Ventuno hem matlagning

Morot Masala VadaIngredienserChanna dal - 200 gram morot - 2 riven lök - 1 hackad några hackade myntablad några hackad koriander blad några hackade curryblad en bit ingefära hackad vitlök - 3 till 4 kryddnejlika hackad grön chili - 1 finhackad kummin...

Diverse smör Crepe / Assorted smör Dosa

I detta instructable, jag har gjort 4 olika typer av crepe både salta och söta nämligen Veg Schezwan smör Crepe, kyckling Schezwan smör Crepe, choklad smör Crepe och jordgubbar smör Crepe. Dessa crepes är gjorda med ris och linser, därav mycket hälso...

Vegan Masala Dosa

Masala Dosa är min ultimata komfort mat; en mumsig pannkaka fylld med en blandning av stekt potatis, kryddor, tomat och lök.När jag bodde i Indien, brukade jag ha masala dosa för frukost men ärligt talat, det är underbart att äta helst dagen!Detta re...

De många avatarer Dossa, det mest eftertraktade indiska köket

Dossai, uttalas (eller mispronounced) som Dossa i många delar av världen är en mest eftertraktade South indisk delikatess. Dossa råkar vara den första preferensen beställas av de flesta som besöker en indisk restaurang någonstans i världen. Vad är so...

Bröd Ki Barfi

Bröd ki Barfi med massor av morötter - Barfi är indisk dessert. Många sorter av barfis finns tillgängliga men bröd barfi med morötter är en unik kombination. En nyskapande indiska sweet...Ingredienser: Färskt brödsmulor av 4 skivor socker - 1 kopp De...

Chana Dal Vada

Södra Indiska chana dal vada recept är en krispig djupa stekt kyndel tillverkad av bengal gram. Denna krispigt och milt kryddig dumplings eller vada är mycket populära i södra Indien. Chana dal vada är en av mina favorit vada recept som jag minns sed...

Lätt indiska pizza/Uttapam

Hej killar detta är min första instructable. Jag hoppas ni gillar den.Uttapam är tjock pannkaka, skarpa från utanför och mjuka från insidan. Mycket lätt att göra och goda i smaken. Barnen kommer att älska det i sin lunchlåda också.Steg 1: Ingrediense...

Instant bröd Vada recept

Vada är främst en South indisk delikatess men de vadas består av puls som måste vara blöt och än en smet är att bildas. Det är en lång process. För att avbryta processen, vi försökte dessa instant bröd vadas som var snabb och utan förberedelser krävs...

Mumbai särskilda Batata Wada

Wada Pav är en mycket berömd mellanmål i Mumbai Indien. Batata betyder potatis, wada som är patty som är gjord av potatis, därav namnet Batata Wada. Pav är bröd, runda bröd. Wada äts vanligtvis med bröd. men jag gillar äta wada utan bröd, så att jag...

Medu Vadai: Ett välsmakande södra Indiska mellanmål

Medu Vadai är en södra Indiska mellanmål mat med split svart gram linser som den viktigaste ingrediensen. Det serveras med andra rätter under frukost eller som en kväll mellanmål med kokos chutney.Steg 1: Blötlägg svart Gram linser Ta ungefär en kopp...

Södra Indiska Appum

mumsig läckersödraIndiskamaträtt.Steg 1: ingredienser 1. Rice2. svart pulser3. hackad lök, kål, bönor, etc4. koriander blad5. gröna kyligtSteg 2: förberedelse Ta ett mått (cup) påris och tre åtgärder avpuls.Tvättadetunderrinnande vattenoch Blötlägg r...

Ven Pongal - brunt ris Pongal

Pongal recept - Ven Pongal - brunt ris Pongal - Urban Pongal-Pongal ceremoniella första skålen av Tamizh skörd festival kommer att göra en kroniskt sömnlös sov som en Koala. Varje hushåll gör sin egen version av pongal. Det finns tusentals recept där...

Vegetabiliska Idli | Frukost recept

Vegetabiliska Idli recept är den perfekta indiska frukosten. En näringsmässig idli blandat med grönsaker. Lägg till grönsaker som du väljer i smeten och servera denna hälsosamma frukost till din familj.Ingredienser:Mannagryn - 1,5 cupCurd - 1 koppHac...

Azuki bönor (röda bönor), morot och blåbär muffin

jag har försökt många muffin recept. Detta är den som stoppade ytterligare försök. Det är bäst av bästa.Det är ett resultat av lösa två matlagning behov i ett recept. Å ena sidan jag har alltid varit och är fortfarande forska och utveckla frisk, näri...