Kul Hackable högtalare Timerdetta är en rolig högtalare timer jag gjorde för några kommande konferenser. Det använder en 4-siffrig charlieplexed LED (pseudo 7-segment) display och drivs av en AVR ATMega328 eller en Arduino. Det ger en standardtid att ställas in, kan pausas och kommer att sätta ut 5 volt på flera IO rader när 10, 5, 1 och 1 minuter finns kvar. Detta gör för lite kul (säga skjuter upp en NERF raketgevär som du komma närmare sluta tid).

Detta är ett roligt och billigt projekt som använder AVR avbrott. Om du är intresserad i användande avbrott med AVR är detta projekt en bra tutorial.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Introduktion till (IC) 555 TIMER BASICS (ASTABLE)

ÄMNE: 555 TIMERDATUM: 3/24/2016SVÅRIGHETSGRAD: LÄTTKul fakta: The 555 timer har tre 5kohms motstånd inne, det är hur det fick sitt namn:). Hej alla och glad påsk, i dag jag kommer att göra en annan enkel handledning denna gång på den integrerade kret...

SELFMADE glödande GHETTOBLASTER

Hej community,i detta instructable jag vill visa dig ett stort projekt som jag byggt. En selfmade, glödande Ghettoblaster gjord av liggande material. Så om du är intresserad -> Fortsätt läsa:).Steg 1: jag började med den här gamla, som jag byggde 2 å...

Atari Combat: Tank vb 2010

Detta är min första instructable så ha tålamod med mig... för min vb sista jag beslutat att program atari bekämpa tank allt fungerade än när jag slog en barrikad tankar r inte att flytta...Steg 1: Öppna VB2010 Öppna Visual Basic 2010 och välj nya pro...

Vägg monterad dator.

Du folk behöver förlåta mig på den här. Detta är en i efterhand instructable så jag kommer Visa aspekter från en avslutad synvinkel.Jag ville alltid datorn hemautomation till monteras att frigöra utrymme och även att hålla den säker från fysiska effe...

555 timer baserade plasma högtalare

Detta instructable visar dig hur man gör en ljud modulerade plasma högtalare med en flyback transformator från en gammal CRT-skärm, och alla tid hobby favorit som är 555 timer chip.Inte bara kan denna krets användas för att producera ljud modulerade...

Lätt Bed-Time högtalare

saker du behöver:-2 vattenflaskor-hörlurar-tejp-saxSteg 1: Skär flaskor och band ner hörlurarna Minska flaskorna så att de ser ut som trattar och band ner hörlurarna från flaskan som du dricker från.Steg 2: Montera högtalarna på sidorna av din säng M...

555 timer grunderna

555 timer IC är utan tvekan en av de viktigaste och mest använda enda ICs i historia. Designen har varit oförändrat i över 40 år, vilket gör det en av de längsta kör IC mönster. Det har använts i allt från leksaker till rymdfarkoster.555 designades u...

555 timer Hacks: kabel testare, magnetisk omrörare och Lego Grabbers Oh min!

Vill veta om den 555 timern IC? I detta Instructable ska jag visa dig hur du lägger till en 555 till din samling av Snap kretsar block och bygga kretsar kan du experimentera med följande:Bygga en optisk ThereminBygga skämt lögndetektor.Innebär att lä...

Adventure Time's BMO: GBC Mod replika

"It's Adventure Time,Kom igen, ta dina vännerVi ska gå till mycket fjärran länderMed Jake hunden och Finn mänskligaRoligt tar slut aldrig är det äventyr tid!"Hej Instructabrarians, vad är klockan?... Äventyr tid!Gott folk, jag frickin' älskar de...

Hackable julkort & prydnad

Julkort som blinkar och Piper har alltid fascinerat oss. Detta är vår hacka DIY version med en ATtiny13A och några lysdioder - tryck på knappen för att spela en kort ljusshow i trädet. Vi skickar dessa till vänner och familj i år. Det är en handgjord...

Bygga din egen 555 Timer

The 555 timer. Ett chip så mångsidigt att det har använts i allt från leksaker till rymdfarkoster. Ett chip som kan fungera som en oscillator, en schmitt-trigger, PWM föraren, en siren/larm, en ljus eller mörk detektor och mycket mycket mer. Det är d...

Enkla elektroniska Piano med 555 timer i CD-fodralet

i detta instructable, jag kommer att visa dig hur man gör en enkel elektronisk piano med gemensamma komponenter. Den använder kondensatorer och motstånd, så du kan enkelt ändra kretsen. När projektet är klart har du en fungerande enkel krets som kan...

Bygga en buller Maker med kala färg och en 555 timer

I den här guiden kommer vi att bygga en enkel krets som använder en 555 timer och en Bare Paint potentiometer för att göra en interaktiv buller. Innan du dyker in i denna handledning är det värt att kolla in en av Matts tutorials på att bygga en pote...

Kul med PIC församling - Episode 14

Som jag nämnde i ett tidigare avsnitt, jag volontär på en ideell återvinningscentral. Vi fixa mestadels datorer och LCD-skärmar men nyligen jag har tagit på sig uppgiften att få vissa äldre Dell 5650 subwoofer system körs. Svåra var först räkna ut hu...

Väckarklocka med IR- och Bluetooth-högtalare

INTRODUKTIONHej, mitt namn är Ben Hur Gonçalves, jag är en mekatroniska ingenjör utexaminerades Universidade de São Paulo, Brasilien i 2010. Arbetar numera jag med verkligheten, men jag gör dessa projekt med arduino på helgerna, bara på kul. Detta va...

Plasma högtalare DIY

Detta instructable visar dig hur man bygger en 555 timer driven plasma högtalare som kan spela musik från alla enheter med en hörlurar domkraft. Det kommer att gå igenom material, cirkelträning diagram, och hur man gör det. Musiken är tyst, men klar...

Transistorradio Time Machine

kasta inte bort det gamla transistorradio! Re-syfte det till en tidsmaskin med konstiga, nostalgisk sändningar genom den ursprungliga talaren. Komplett med ett urval av anpassade tid-destinationer och fladdrande gult ljus som påminner om gamla tube r...

Enklaste 555 timer synth

jag har nyss fått in i världen av ic, så detta är en av min 1: a circuts med en 555. Det har inte många tonkontroller, så de bara grundläggande surrar och squaks. den förbättra versionen kommer att ha mer kontroll, så fort jag får pengar. ha kul :)St...

12 tim binär klocka, timmar och minuter bara, DS1307 RTC, i2C, Arduino-Nano

Ett tag nu har jag velat göra en binär klocka, men efter att ha tittat jag bestämde mig något bara lite annorlunda. Så jag beslöt att endast visar timmar och minuter och endast visa en 12 timmars klocka, innebär detta du bara behöver 3 kolumner och m...