Laser skär klocka ålar och pendelefter flera prototyper och misslyckade försök, lyckades jag skapa en konsekvent klocka ålar som en del av en större kinetic skulptur. Denna modell bygger på en variant av deadbeat ålar. I allmänhet fungerar Spärrhakar av begränsande hur snabbt potential energi frigörs. Eftersom ålar garanterar en enhetlig tid mellan gungor pendelns (lägga en liten mängd energi tillbaka till pendeln som det svänger) lita vi på ålar för att berätta exakt tid i mekaniska klockor. Dessa anvisningar om hur du skapa fungerande pendel och ålar uppsättning, men det kommer inte att köra utan att lägga till en spole och vikter till slutet av staven ansluten till de ålar redskap (visas på toppen).

Jag har köpt majoriteten av mina delar genom McMaster Carr, men du kan hitta alternativ någon annanstans.

Du behöver:
Material:
10 1/4" axel krage (enda skruv)
10 1/4"-20 sexkantmuttrar
Cirka 16" av 1/4"-20 stål gängstång, skuren i två 4 "bitar och en 6" bit
5" av 1/4" smidig stållist
Ett rullager med invändig diameter en 1/4". Utomhus diameter är flexibel så länge du ändra det i laserskärare
diagram
2 1/4" ärm kullager. Flänsad eller vanlig både arbete (jag använder en av varje i detta instructable)
Uppsättning av Laser skär delar som innehåller två identiska ram bitar, en ålar redskap och en pendel med paret som krävs
Lastpallar
(om du vill ändra din ålar typ, jag rekommenderar klocka och titta på ålar mekanik av Mark V. Headrick)

Verktyg:
1/4" skiftnyckel
tång
Insexnyckel (samma storlek som din skruv)
Gorilla lim eller epoxi

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur jag gjorde en klocka ålar SUN DIAL - gjorde jag det på Techshop Detroit!

http://www.techsop.wsDetta instructable täcker hur jag gjorde en söt lasergraverade solur.Steg 1: Samla ditt material You will need:En träbiten linjalen pennaen drill pressen laser skärare/etsareen hacka sågSteg 2: Hittade jag en bild av en klocka ål...

Med en enda RGB LED (eller en LED strip) för att visa information: klocka, termometer och en konstig kommunikatör

En av de första projekten som jag gjorde med en Arduino var en jul ljus krans. I själva verket var det tillverkade av en enkel RGB LED strip skär i två, som Arduino har endast 6 hårdvara PWM utgångar. Jag ville inte det att Visa trivial regnbågar och...

Lätt att göra konkreta skålar och krukor...

För en snabb, rolig och lätt trädgård projekt, ta en påse av betong, din fantasi, och följ mig!Konkreta krukor och trädgård ornamentik är ett utmärkt komplement till utomhusmiljö runt ett hem. Sådan inredning kommer ofta, med ett högt pris, enorma st...

Decoradio: Hacka en radio för målare och dekoratörer

detta är vårt andra år produktdesign uppdrag som varade i 12 veckor vid Dundee University. Vårt mål var att skapa en fullt fungerande radio för att passa en viss användare/kund.För mitt projekt valde jag att konstruera och bygga en radio för att pass...

DIY - gör skålar och penstands från tidningar

Lär dig att göra starka och awesome letar skålar och penstands från tidningar... Använd den här metoden för att organisera prydnadssaker och prydnadssaker runt ditt hus... Ett häftigt och enkelt hantverk som barnen kommer också älska :)...

Segmenterad vrida tomt (för skålar och koppar)

dekorativ koppar och skålar kan göras på en woodturning svarv, och är ofta gjorda av ett enda block av trä (eller en enkel laminerade block av trä). För en mer komplex utseende, prova en segmenterad wood svarvning. I en segmenterad svarvning, är den...

Staplade Laser skär skålar

detta instructable om hur du ska utforma, laser cut och bygga en staplad skål snabbt och enkelt. Dessa skålar avfall mycket lite material under tillverkningen. De kan göras från en mängd olika matrials som: plywood, massivt trä och akryl. Instruktion...

12 tim binär klocka, timmar och minuter bara, DS1307 RTC, i2C, Arduino-Nano

Ett tag nu har jag velat göra en binär klocka, men efter att ha tittat jag bestämde mig något bara lite annorlunda. Så jag beslöt att endast visar timmar och minuter och endast visa en 12 timmars klocka, innebär detta du bara behöver 3 kolumner och m...

DIY alla hjärtans dag hårnålar och band

Här är en länk till videon.Steg 1:Hej alla! Idag gör jag en annan vervison av min hemmagjorda hårnålar! Jag älskar att använda dessa presenter till mina vänner och även för mig själv!En sak jag gjorde förra året som var otroligt kul var ha en tjejkvä...

Hur man laser skär med Sketchup och 123dmake

Detta kommer att ge dig en snabbkurs om hur du använder sketchup, 123dmake och en laserskärareSteg 1: Steg ett: använder SketchupNär du har öppnat Sketchup hittar du att det finns många olika skalor som du kan använda. Denna handledning har du använd...

Alla hjärtans dag DIY: Hårnålar och Mason burkar

Hej alla. Här är en video som jag gjorde visar steg för steg instruktioner om hur man gör söta hårnålar med filt, falska blommor och stift bobby. Också, jag visa dig hur du kan dekorera mason burkar för alla hjärtans dag! Njut!...

DIY hårnålar och band

Hej alla! Idag gör jag en annan vervison av min hemmagjorda hårnålar! Jag älskar att använda dessa presenter till mina vänner och även för mig själv!En sak jag gjorde förra året som var otroligt kul var ha en tjejkväll hantverk! Vi gjorde dessa hårnå...

LED-nattlampa och Laser ljus Show med 4017 och 555.

Titeln kan vara lite missvisande. Det "Laser ljusshow" är inte verklig. Det finns ingen lasrar i detta projekt så lugn er själva.Jag hade ingenting att göra en dag så, jag bestämde mig att titta igenom min Ramsey tidskrift för en cool projekt so...

Hacking Spy Video Trakr med Frickin' Laser balkar... Och missiler!

Artighet av CPT Hans.Jag köpte en USB-drivna skum missil bärraket, som har pan & tilt, och även en inriktning på laser! Jag driver den från den Trakr interna USB-porten, och styra det med GPIO raderna.Steg 1: Original kontrollstyrelsen var ganska sof...

Choklad skålar och strawberry rosor!

Denna choklad skål med glass och en choklad täckt jordgubbe var förvånansvärt lättare att göra än jag trodde! Här är hur man gör det!Steg 1: Smält chokladen. Hur för att smälta chokladen du behöver koka en liten kastrull med vatten, sedan placera en...

CNC Laser gravör med GRBL och Arduino

I denna serie videoklipp kommer jag visa dig hur jag gjorde min egen CNC laser gravör med en Arduino laddad med GRBLSteg 1: HårdvaraVarje bra projekt kräver viss maskinvaraHär är några länkar för denna del:Arduino-R3-UNO:http://www.banggood.com/Ardui...

Skum skålar och askar

Dessa färgglada behållare har skapats av gäst presentatör Lynn Pavey. Hon gjorde dem från "dollar shop" craft skum och tyg stumpar. De är händig lätt behållare som kan användas för innehåller något (frukt, färgad penna stash, brevpapper bitar el...

Sprintronic - klocka med Laser skär fallet

Om du har läst Sky Mall magazine på ett plan, har då du sett inspiration till Sprintronic klockan.Detta är en mycket lätt, billig, och snabbt projekt. Klockans rörelse är en standard batteridrivna kvarts rörlighet från ett hantverk butik. Fodralet är...

E-checkar klocka med Arduino Yun och hur returneras olästa e-postmeddelanden som ett heltal.

I denna video vi kommer att använda en Arduino Yun (eller leonardo med en wifi sköld) för att kontrollera din e-post konto (eller valda etikett) och returnera antalet olästa e-postmeddelanden som ett heltal som ska användas i ett annat projekt eller...