Laserskurna z-Gantry för Scratch byggt CNC/3d skrivareDenna gantry är en del av en 40'' x 18'' CNC dremel projekt som är för närvarande i verken. Utformningen av utlastningsanordningen och dess tillverkning är i trängande behov en instructable så att designen kan utvecklas.

Berätta för mig vad jag kunde göra bättre i kommentarerna!

Så småningom blir det en instructable på hela projektet (en arduino-baserad, GRBL-kontrollerad, CNC dremel mill för styckning delar från mjuka träslag och skum) så var noga med att kolla in min sida för uppdateringar hela projektet.

Lite info om projektet:

Utlastningsanordningen (och resten av CNC) är byggt nästan helt från.25'' plywood, med uppenbara undantag av linjär rörelse delar och hårdvara. För det mesta, är det bultad epoxied och fliken/skårad tillsammans eftersom dessa är de enklaste konstruktion metoderna för sammansättningar skära med laser. De flesta av den strukturella medlemmarna är 1/4 '' plywood lager tillsammans för rätt tjocklek, eftersom det är det största djup CNC laser jag använt kan klippa.

Verktygshållare skyltarna och stöd för dremel ingår inte i detta instructable, som jag sannolikt kommer att ändra dem så fort jag försöker min första snittet.

Jag kommer inte att skära något mer än ett par inches av skum eller 1/2 '' mjukt trä brädor, så z-axeln motorn är relativt små. Jag använde en NEMA 17, men någon motor runt den storleken fungerar om de övre och nedre plattorna ändras på rätt sätt för rätt bult hålavstånd.

CAD-filer är bilden i steg 3 men inte nedladdningsbara just nu. Färdiga CNC-maskin är instructable kommer att ha mer detaljer.

Scratch bygga dessa maskiner är otroligt givande - om du väljer att bygga en liknande z-axeln, förhoppningsvis detta instructable tar bort några av gupp i processen.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Hur man gör en R2D2 låg kostnad Full storlek Scratch byggt

Hia och Välkommen till min R2D2 bygga att någon kan göra med lite DIY färdigheter och lite fri tid.Detta bygga är en låg kostnad r2d2 med grundläggande DIY verktyg som de flesta har hemma och använder skrotträ och MDF och andra bitar som jag hittade....

Scratch byggt Blaster

bara ett foto instructable - ledsen jag inte visste om instructables innan så tog inte steg för steg bilder.Detta är mitt första försök till en scratch byggt Storm trooper blaster.Med formuläret planer Blaster byggare club hemsida skapat jag min egen...

Kompakt CNC/3D skrivare

Hej var kompis jag kommer med nya projekt en kompakt CNC/3Dskrivare som var bygga med avfall delar.Först av alla personligt tack vare Gelstronic som hjälper mig för teknisk support.Den här skrivaren helt öppen källkod och gjorts med avfall delar från...

Scratch byggt eldklot skytte Tricopter

"Vad är detta? En repa byggt tricopter på Instructables? På en 250 racing storlek? Med 10 tums rekvisita? En pålitlig, smidig och innovativa YAW mech? OCH ETT ELDKLOT SHOOTER? Hur skapar jag en?"Tja, är jag glad att du frågade.(För en kortare In...

Hem byggt CNC maskin Del1 - stöds linjära skenor

detta instructable är en del av ett pågående projekt att bygga ett hem CNC-maskin. I denna del av projektet, kommer jag visa dig hur man bygger en stöds linjär järnväg som kan anpassas till önskad längd (x-axeln) på ditt eget CNC projekt.De flesta mä...

Helt Scratch byggt Tricopter

Hej alla. Hoppas du vet om drönare aka multirotors.De flesta av oss vet nu att dessa flygande maskiner är lugnt cossstttlyyyyy.Så jag bestämde mig att hitta sätt att göra em billigt och snabbt och effektivt.Så här ekvationen. Mindre motorer = mindre...

Scratch byggt Modellera raket

3... 2... 1... LIFTOFFHej alla! För detta instructable jag har skapat en kul 1 skede Modellera raket som kan hus A, B eller C motor! Denna guide kommer att vara för nybörjare och folk bara ute efter tips! Jag har varit i denna hobby för ca 5 år nu oc...

Scratch byggt Mirage 2000 RC EDF Jet

detta är första gången jag har använt denna typ av skum på ett flygplan före. För 45 sekunder planet var i luften var det jämnaste plan jag någonsin har byggt. Jag hade designat planet runt att göra EUF så effektivt som möjligt. Intag och avgaser är...

Helt Scratch byggt HO skala lokomotiv

Scratch byggnad i HO skala railroad hobby är vanligtvis begränsad till byggnader, strukturer och rullande materiel (personbilar, frakt bilar etc.).Scratch byggnad i form av lok är vanligtvis begränsad till att göra befintliga köpta loco mer äkta titt...

Hemma byggt CNC Router tabellen ett pågående arbete.

Disclaimer: Detta outgrundlig kräver användning av elverktyg. FÖLJ ALLTID TILLVERKARENS RIKTLINJER FÖR ATT FUNGERA DINA ELVERKTYG KORREKT OCH SÄKERT SÄTT. ANVÄND ALLTID RÄTT ÖGON- OCH HÖRSELSKYDD.Så byggde jag en CNC router tabell av aluminiumplåt oc...

Scratch byggt SkySurfer

Det råder ingen tvekan att sky surfare är det bästa planet på marknaden för nybörjare!Jag tror på att göra inte köpa, jag har aldrig köpt någon planet tills nu utom en Q450 storlek ram, om du vill spendera pengar, sedan spendera dem på saker som du i...

Scratch byggt Micro Quad Copter

För några år sedan köpte jag en mini quad copter för mig själv som en julklapp. Jag lärde mig flyga denna mini quad copter och som inspirerade mig nog att bygga en DIY quad copter. Jag bestämde mig att läsa mer om dessa mikro elektronisk så detta är...

Scratch byggt deltavinge RC plan

efter att vara trött på att använda annan bemannar mönster och PDF-filer. bestämde jag mig för att göra min egen! Jag kom upp med en bas design och gjorde upp kroppen när du skapar planet. Jag visste att jag ville ha en bäck kantad kroppen att minska...

Scratch byggt elgitarr

finalen i en musik-klass tog jag byggde ett instrument. Så byggde jag detta.Trä:Lönn-halsPaduak-kropp, spindeldockansOkänd-greppbrädaValnöt-beläggningDe elektroniska komponenterna köptes som en uppsättning och sedan lödas ihop. Mickar var köps separa...

Nerf - "Solodart" Scratch byggt Blaster

Har du hört talas om Snapbow? Det är en enkel, nästan rå hemlagad Nerf blaster i huvudsak tillverkade från PVC-rör. Inte den enklaste sak i världen att göra, men definitivt billigare och enklare än den + båge. Efter att ha misslyckats att göra det se...

Nerf Laser Module (Scratch byggt)

min ursprungliga idé var att utforma ett internt batteri drivna 5v laser modul laddas via USB, men detta komplicerades av behovet av en övergång till dela konfigurationen av 4 AA-batterier i två parallella arrangemang (du inte kan ladda ett 5v batter...

Awesome modell Rocket Scratch byggt från lätt-tillgängligt material

Tro det eller ej, kan du bygga en awesome, två steg, Modellera raket bara från delar kan du hitta i din genomsnittliga hem och några material tillgängligt online och på en vanlig järnaffär. Varför köpa en modell rocket kit när du kan uppleva spänning...

DIY Scratch byggt Mark Watney The Martian utrymmehjälm (ett försök att göra en replik)

Jag kom in i utrymme tävlingen... Vänligen rösta!För detta projekt behöver du:kartong (stor låda)silvertejp (silver)http://www.ebay.co.uk/ITM/silver-Duck-Duct-Gaffa-...elektrisk tejp (orange)limsax och, eller en mattkniv (var ytterst försiktig när du...

LEGO CNC/3D skrivare/plotter

Hey guys, andra instructable här. Den här gången bestämde jag mig att ha en Lego CNC-maskin. Jag hade ursprungligen planerat detta för makeitreal konkurrens, och jag tänkte att tidsfristen hade inte gått, men tydligen.Hur som helst, jag kommer att up...