LED Chaser - faller meteorregn ljusSom en maker jag går alltid upp på att göra något eller det andra när någonsin jag är fri, nyligen hade vi Diwali India.Diwali är en av de största och ljusaste festivalerna i Indien. Festivalen betyder andligt segern av ljuset över mörkret, kunskap över okunnighet, bra över onda, och hopp över förtvivlan. Dess firande innehåller miljontals lampor lyser på hustak, utanför dörrar och fönster, runt tempel och andra byggnader i samhällen och länder där det har konstaterats. Festival preparat och ritualer vanligtvis sträcker sig över en period om fem dagar, men den viktigaste festivalen natten av Diwali sammanfaller med den mörkaste, new moon natten hinduiska Lunisolar månadens Kartika. I den gregorianska kalendern, Diwali natten faller mellan mitten av oktober och mitten av November.

Så planerade jag att göra en av favorit dekoration ljus, faller Led eller fallande meteorer ljus.

Detta ljus kom för runt 350 INR eller 7$ i min lokala butiker, detta kan enkelt göras genom en mikro-controller
, men jag verkligen ville det är nördigt, och billigt, så gjorde det som låg värdelös i min verkstad.

Gillar också min sida för stöd
https://www.Facebook.com/makewithRex

Se Steg
Relaterade Ämnen

LED-nattlampa och Laser ljus Show med 4017 och 555.

Titeln kan vara lite missvisande. Det "Laser ljusshow" är inte verklig. Det finns ingen lasrar i detta projekt så lugn er själva.Jag hade ingenting att göra en dag så, jag bestämde mig att titta igenom min Ramsey tidskrift för en cool projekt so...

LED Chaser (enda chip krets)

Det finns zillions av LED chaser kretsar och de flesta av dem använder 1 integrerad krets för sekvensen (t.ex.CD4017) och en för klockan (t.ex.555). Vissa går ännu längre och använda en mikrokontroller (overkill). Denna enkla krets använder endast en...

UFO LED chaser

UFO LED chaser är i grunden krets sekvens av ledde som blinkar en efter en. Här är de arbetande snaps av min en.Steg 1: Steg 1: saker krävs PCB-kortetNE555 timer ICCD4017 counter IC (med bas helst)Lysdioder (totalt 20)Röd, grön, blå, gul (alla fyra f...

LED Chaser

Hej alla! Jag är tillbaka med en annan instructable om att göra en LED Chaser. Det är en superenkel projekt baserat på den 555 timern och räknaren 4017 decennium. Det fungerar otroligt bra och det är ganska lätt. Så låt oss komma igång!Steg 1: Första...

LED CHASER-15 läge

Dess min LED chaser görs med hjälp av Micro controller MSP430G2553. Dess en 8 ledde chaser.here jag ger dig PCB och krets diagrammet för alla,Steg 1: komponenterkomponenter1. PCB2.LED3. micro controller(msp430g2553)4. ULN 28035.resistors-10k(1),560oh...

LED dator fall belysning

jag ville göra min datorfall lyser upp, men efter att ha läst några dåliga recensioner på kallkatodrör lampor beslöt jag att göra min egen LED-lampor istället.Dessa lampor bara kosta mig ca $15 för att göra. Jag hade det mesta på hand ändå. Det enda...

8 LED Chaser med 74HC595 8-bitars skiftregister

har du velat göra en söt Cylon/Knight Rider (Larson) Scanner effekt? Men du vill inte använda upp all din Arduino IO pinnar? Tja, kan du göra en fin 8 LED Scanner med en förskjutning registrera IC.I den här guiden kommer vi att använda 74HC595 8 bita...

Bilen radiofrekvens LED färgskiftande kupol ljus

DIY av: Michael GoodmanMaterial som används från Elemental ledde. (www.elementalled.com)1 x - hög effekt RF-kontrollern1 x - 1 ft hög densitet RGB Strip ljus1 x - kupol ljus kontakten(Om du vill göra detta projekt låta en kund tjänst associera hjälpa...

LED fläkt/part ljus

är du uttråkad med middagsbjudningar? Letar du efter ett enkelt sätt att göra dina nästa få ihop en liten hjälpmeddelanden? Då är denna enkla krets projektet för dig.Detta instructable kommer att lära dig att skapa en kvicksilver switch som kommer at...

RGB + W/UV LED Strip tvätta ljus med LED-Display

Detta projekt har NLED 4 kanaler DMX tvätta Controller med LED-Display. Perfekt för att bygga din egen DIY LED tvätta/översvämning ljus. Registeransvarige har många funktioner, inklusive en extern 3-siffriga blå LED-display för att justera konfigurat...

Glödlampa lampa vägg skans upplyst med LED Bar och pucken ljus

Hej, Tara här, en av elementärt LED kundservicepersonalen med ännu en upcycled DIY projekt!Jag tycker att skönheten ligger i ögat betraktarens och med lite kreativitet kan du omforma ett objekt som har förlorat sitt syfte och ge det ett helt nytt hyr...

LED fåfänga ljus

Vi har bara slutade renovera våra viktigaste badrum och behövde en fåfänga ljus. Vi trodde inte våra krav var särskilt stränga - vi ville bara att det använda LED-lampor, för att ha en ganska modern atmosfär, och vara tillräckligt ljust för att lysa...

$25 DIY LED Strip växa ljus

Jag ville ha ett starkt ljus för att börja min plantor på våren. Det finns två variation till detta projekt, en med en kylfläns och en utan. Bilderna är för kylflänsen version eftersom det är vad jag gjorde.DelarFlexibel LED-Strip ($7.19 för 5630 typ...

Hur att reparera en solar driv LED trädgård ljus

detta är en guide om hur man reparera ditt ljus om du har haft det i några år och spänningen av naturen ha lett till att sluta arbeta.Ärligt talat, varför kommer inte billiga saker pågå längre än fem minuter?Steg 1: Ta isär lampfäste. Det första du b...

Altoids någonsin bestående led lampor diy, jackolatern ljus

Jag var uttråkad, och såg att alla var att dessa coola lilla contraptions ur Altoids tin burkar, så jag gjorde min egen. Jag har inte riktigt bestämt vad det är... det kan vara en någonsin varar ledde ljus kit eller det kan vara en ljus spegel om du...

Sensor LED ficklampa (9v, med ljus / mörk detektor video)

detta instructable handlar om att göra en LED flashlite med ljus / mörk sensor. det slås på automatiskt när dess mörka och släcks när sin dag.Steg 1: Steg 1: samla delarna:Här är vad du behöver:1. LDR (Light upptäcka / beroende motstånd)2. NPN Transi...

LED Chaser Kit

kit köpa information kan hittas här: http://www.easternvoltageresearch.com/led_sequencer10.htmlLysdioder har alltid fascinerande mig. Och ända sedan jag först såg Knight Ryder tillbaka i 1980-talet, hade jag alltid en "sak" för LED sequencers. D...

Solar LED Tonka lastbil Path ljus

nytt liv för gamla leksaker!Få din gamla leksak lastbilar tillbaka till livet med LED sökväg lampor.Jag har aldrig velat ha till en del med min älskade Tonka dump tuck men som vuxen blev det svårare och svårare att motivera hålla... förrän nu.Steg 1:...

LED arrangör/bok ljus

Detta instructable visar dig hur man gör en LED-ljus för en bok/laptop/arrangör. Det tänds när du öppnar det och släcks när du stänger den. Jag kom upp med detta ur ren nececity. Jag gör nästan alla min elektronik från min costom kartong organizer (t...