LEGO T-korsningen trafik lysdiod

Video inte leker? Se det på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=q0tiiWwC6Zo

Bakgrund
Varje jul som vi satt upp en stor LEGO tåg layout i en del av vardagsrummet. I år hamnade jag vinna en eBay-auktion för ett antal äldre modell LEGO road plattor, varav en med en T-korsning. Vid ungefär samma tid såg jag en artikel på tidningen med att få igång programmering en Arduino inbäddade mikrokontroller. Jag är en programmerare av handel.

Inspiration
Det verkade uppenbart att på denna punkt ett perfekt projekt vore att skapa en lysdiod trafik av LEGO tegelstenar, några lysdioder och resistorer och en Arduino Nano-styrenhet. T-korsningen blev centrum-bit av layouten. Detta Instructable kommer att leda dig genom att bygga trafikljuset som illustrerar hur Arduino programmet fungerar.

Ta två
Detta är mitt andra försök att bygga trafikljuset. På första försöket hjälpte min 9 - årige son mig. Att vara lite otålig, som 9-åringar är benägna att vara, var jag kvar med ingen tid att ta detaljerade fotografier. Lysdioderna I används, Funna i min delar bin, var också extremt dim: ljus på natten, men osynlig i dag.

Med detta andra försök fått jag mycket ljusare lysdioder från en sträng av LED-julgran lampor att endast hälften lyste upp. Jag tog också mycket detaljerade närbilder fotografier med en helt ny Sony DSC-TX5 digitalkamera som kan nära fokus till 1 cm. Jag har kommenterad många av bilderna.

Suppleanter
Du kan välja att bygga detta Instructable som presenteras eller bara använda det för inspiration till ditt eget skapande. Jag inser att LEGO T-korsningen väg plattor har sedan länge upphört och är svårt att komma nu. Cross-korsningar är allt som finns tillgängliga i LEGO butiker nu. Du kan välja att bygga ett fjärde ljus. Jag har levererat ett omväxlande program som ska köra ett cross-korsningen med fyra advance gröna-lampor. Det borde fungera, men eftersom jag testar programmet bara på min T-korsningen, det kanske inte fungerar perfekt. Du behöver mer LEGO tegelstenar och lysdioder för att bygga en ljus.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Lego Man Space Lamp

Fumla runt med några Lego nyligen, hittade jag en ursprungliga Lego spaceman blandas i bland resten av block. För de gamla nog för att minnas, var spacemanen ganska enkelt, med den klassiska leende ansikte och berömda Space-logotypen.Han var för bra...

Den mest grundläggande LEGO 9V ficklampan.

Det finns massor av 9V ficklampor instructables. Min bara utnyttjar den perfekta passformen på 5mm lysdioder i hålen i bitar av den klassiska tegelsten LEGO och fin och "Jag betalade för det" ser av tegel.Tack även för de som förklarar hur man å...

Apple-logotypen Glow ljus

jag är en Macolyte, jag gjorde en Apple-logotypen Glow ljus, den använder legos, lysdioder och en Apple klistermärke.Jag inte godkänna Apple och Lego, nor arbetar jag för någon av dem, detta var bara för kul projekt! ***Här är de delar som användes i...

Motorcycle Safety: Ridning i regnet

Jag pendling en timme hem tillbaka till Philly igår och det var då det hände. Jag såg en droppe regn flyger in min hjälm visir. Jag åtnjuter inte rida i regn alls. Köra motorcykel har sin egen inneboende risker och därigenom i regnet tredubblar dessa...

Fullt fungerande LEGO trafik signallampa

som många av er vet, de flesta av mina LEGO skapelser är en blandning av min barndom passioner, särskilt transformatorer, Nintendo, och uh, trafik ljus? Ja gott folk, det är en Baron von Brunk känt, men när jag var en pissa pojke, jag hade en udda be...

Belysta mosaik LEGO Sprite porträtt

första jag tog du min tutorial på att utarbeta vertikala LEGO mosaik porträtt. Sedan bländade jag du gillar allt med min populära mosaik LEGO lampor. Vad händer när du kombinerar två? Varför, får du en lodrät mosaik porträtt med belysta komponenter:...

Bygga Lego MP3-spelare

jag såg ett par USB-enheter med Lego hölje och tänkte jag skulle ge det en chans. På mitt sökande efter en billig enhet att hacka öppen fann jag denna mycket billiga MP3-spelare och tänkte djärvt, "Wow, som ska bli ännu bättre!"Skiljer sig från...

Att lägga till lysdioder till objekt

Välkommen till min LED Tutorial Välkommen denna handledning om hur du lägger till lysdioder objekt, att ge dem den extra gnistan! Observera mina metoder är en av många olika sätt att göra detta, så om du ser mig göra något annorlunda än någon annan s...

Elektroniska LEGO DL-44 Blaster (ljus & ljud)

Uppdatering: detta projekt är nu tillgänglig på LEGO idéer --så säker att stödja det om du skulle vilja se det säljas i butiker en dag!Byggdes ursprungligen för Star Wars dag 2014, presentera jag ett projekt att jag har varit ständigt revidera och gö...

Elektroniska LEGO Super Mario Bros. svamp

Inlämnad för godkännande av Instructables samhället, ge jag dig ett annat elektroniska LEGO projekt med en retro videospel tema!Använda exakt samma principer för design och konstruktion som min Elektroniska Super Mario Starmen, har jag byggt en annan...

Electronic LEGO Super Mario Starman

Detta är ett roligt och unikt projekt att jag inledningsvis började byggnaden strax efter utgivningen av min Elektroniska LEGO Star Wars DL-44 Blaster Pistol --vilket innebär naturligtvis särskilt projektet byggdes med hjälp av min förvärvade kunskap...

Lego Man Lamp

Bygga en Lego man lampa!(Om du använder en mobil och vill se den i aktion, klicka på den sista bilden (det är en GIF)Om jag kunde vara någon lego människa skulle det vara vintage utrymme människan. Definitivt den coolaste och lyckligaste killen som n...

LEGO TARDIS med blinkande LED

Jag var nyfiken att se om jag kunde kombinera en blinkande lysdiod krets med LEGO TARDIS (#21304 - http://shop.lego.com/en-US/Doctor-Who-21304). Med lite av borrning kunde jag montera en LED under TARDIS tak och Visa genom tydliga dubbar. Blinkande k...

Lätta upp Beatles Abbey Road (Lego)

Hej! Om du är en Beatles fan som jag skulle sedan du veta att det inte finns mycket Beatles/Lego kombination på instructables.Så, jag bestämde mig för jag skulle göra en på egen hand. Och till toppen av det jag ska göra det ljus upp!Detta projekt är...

Spela lego star wars för PC med wiimote

Okej jag är ett stort fan av glovePIE och lego star wars så jag satte både i ett projekt! gamepad jag har för min PC är riktigt kort så jag måste sitta bredvid tornet att spela men inte längre. Om du alla redo har en wiimote och nunchuk ansluten till...

Lego Octopus LED Light

I detta Instructable lär vi dig att ta en ordinarie Lego bläckfisk och göra det häftigt med glödande LED lampor. Detta är ett relativt lätt projekt men några verktyg är inblandade. Vi kommer att vara lödning och med hjälp av en Dremel att bortse från...

LEGO AA batteri innehavaren

Detta är en lego AA batteri innehavaren att ersätta köpta batteri hållare. Det kan hålla 2 AA-batterier som kopplas i serie för att lägga till spänning.Avsett ändamål:Om du vill ersätta butiken köpte innehavare att driva små elektroniska fans eller l...

Enkla POV blinkande lysdioder

trevliga människor av Jameco (www.jameco.com) skicka en låda full av komponenter. Den allestädes närvarande 555 var där, och så en massa lysdioder. Lets göra några blinkande extraljus sedan!Steg 1: Gå runt Här kan du hämta filen fritzing för kretsen....

Om fastställande av LEGO NXT tegel döda LCD

Glömt av alla, LEGO NXT tegel satt på en hylla för ett och ett halvt år. Det byggdes till en balanserande robot, men efter den inledande febern var borta, den stod bara där väntar på bättre tider. Batterierna var drog ut så att inget ont skulle hända...