Lion Brand tävling - virkade Dolly Dress & Bonnet invisar den klänning och motorhuven som jag gjorde och några av det tänkande som gick in i att göra det.

Material: 1-2 nystan av Lion Brand färg vågor garn (Pebble Beach färg); Virknål (minns inte vilken storlek - J kanske?); sax

Dags att göra: ca 3-4 timmar ge eller ta

Stygn används: kedja, slipstitch, enda virka, dubbel virka och minska stygn (inte säker om det är rätt namn för det eller inte)

Storlek: passar min dotters amerikansk flicka Bitty Baby Doll

"Mönster" (han han):

Jag är inte mycket på mönster, jag bara titta på det, visualisera det,
och sedan göra det, men om du vill försöka göra detta,
här är i grund och botten vad jag gjorde:
1. runda: kedjan till ca 7-8 inches lång, vänd.
2: a omgången: hoppa över en maska och SC i varje resten av
kedjorna till slutet. Vrid.
3-9-10 rundor (men många rundor måste du
gå till botten av ärmarna): SC runt för att göra formen
visas ovan. (1 SC per stygn utom då de röda prickarna
är du gör i diagram, 3-4 FM i samma maska.
i ett STYGN. Dessutom öka jämnt över ärmarna att ge en liten volang.

Kontrollera att ärmarna kommer att passa bekvämt över doll's arm,
Sedan på nästa runda Anslut bottnarna ärmarna med en slipstitch och fortsätt runt.
På denna punkt kan du även stänga öppningen i ryggen så att du nu har ett sammanhängande
runda. SC runt en gång eller två gånger (eller mer om du vill att din midja är lägre). Nästa göra rufsar. * CH 4, sedan SLST (slipstitch) i nästa stygn. Upprepa från * hela vägen runt. Om du inte vill så bred av en rufsar, endast CH 2 eller 3 per stygn. Eller du kan variera
rufsar genom att göra detta: * CH4, då SLST i 2: a maskan från din kedja (hoppa över en maska i mellan). Massor av sätt att göra en volang.
Experimentera med vad du gillar.

Kjol: inte binda upp ditt garn; bara fortsätta på från din rufsar. Vik din rufsa upp och fortsätta under det med följande:
behandla basen av din rufsar som din startpunkt och:

Rond 1: FM runt (1 SC per rufsar "loop" eller däromkring);
Rundar av 2-4: vid denna punkt, måste du öka eller minska beroende på storlek du docka och hur full du vill att kjolen ska. Till exempel:
Gradvis ökning: * 1 FM i nästa 3 maskorna, 2 FM i 4: e maskan; upprepa från * runt
Mer dramatiska - fylligare kjol: * 1 FM i nästa 2 maskor, 3 FM i 3: e maskan; upprepa från * runt

5-? Avrundar: 1 DC (dubbel virka) per stygn runt i kontinuerlig rundor tills kjolen är så länge du vill att det ska vara.

Sista omgången: göra samma rufsar som du gjorde i midjan på hemline.

Efterbehandling:

Sträng en längd av garn genom en trubbig punkt nål och kör det runt midjan (väva det genom in och ut bakom rufsar). Dra åt den att samla midjan till din smak och för att bättre passa dockan.

SLST runt halsen öppningen att jämna ut några ojämn rad kanter.

CH 6 och SLST till toppen av halsen för en buttonloop. Bifoga en stor knapp, eller en du har gjort (jag gjorde mig av garn).

Göra en motorhuv, sätta em på dockan, och du har en lycklig liten flicka :-)

Klicka här för att se LION BRAND GARNET jag har till salu på Ebay!

Relaterade Ämnen

Lion Brand tävling: Min bön sjal

Debbie Macomber[http://cache.lionbrand.com//yarns/homespun.htm Lion Brand homespun]Lion BrandThe Prayer sjalefter läsa en av Debbie Macomber romaner jag sökte ut sjalar och hittade boken The Prayer sjal publicerade av Leiseure Arts. Jag sökte senare...

Lion Brand bildspel: Liten virkad för små bebisar!

Min lilla flicka var född tre veckor tidigt med ett allvarligt hjärtfel kallas truncus arteriosus. Lång historia kort, hon tillbringat tid i NICU för nästan en vecka innan de flyttas till PICU; hade öppen hjärtkirurgi på sex dagar gammal. och återska...

Lion Brand tävling - Mickey Blanket

Baby Musse startades för en medarbetares baby shower. På något sätt gjort det aldrig det till henne. Jag avslutade det för denna gled show. Jag har gjort många filtar och utformad för mitt eget mönster för vänner söker den filten att matcha deras "te...

Hur man virka en Nintendo DS fallet (för Lion Brand garn utmaningen)

det är så jag kom upp med för min Nintendo DS. Det har fått 6 spel fickor och en rem för att hålla DS på plats. Jag använde Caron helt enkelt mjuk i plommon vin och choklad (tyvärr lejon! Jag visste jag skulle skicka detta till en Lion-sponsrad tävli...

Lion Brand Moonlight Wrap

när jag först såg Moonlight Mohair jag visste att jag var tvungen att göra något med den. Dock finns lever i Florida, det begränsningar för vilken typ av garn och mönster kommer att få mycket användning i vår varma vädret. Då såg jag mönstret på Lion...

Hur man skriver in Lion Brand garn bildspel utmaningen

vinnare meddelat. Se vem som vann!Välkomna det nya året genom att dela dina projekt och inspiration!Instructables och Lion Brand garn vill hjälpa erbjuda lite uppmuntran till slut de kvardröjande projekt som en ursäkt för att starta och visa upp någr...

Lion Brand Magic ränder stickade strumpor

dessa strumpor var sticka med Lion Brand Magic ränder i Denim.Steg 1: I början. Med Lion Brand Magic ränder garn i Denim, jag gjorde en mätare färgruta med storlek 3, strumpst (DPN). Min mätare swatch Låt mig veta att jag behövde göra dessa strumpor...

Lion Brand utmaning - bomull enkel kofta av kärlek

[http://cache.lionbrand.com//yarns/newcottonease.html bomull lätthet]Knitty'' Utrustade stickat ''Beskurna Cardigan med Leaf bandjag avgudar denna kofta, och det är min allra första tröja! Om bara vintern skulle kunde slutet och jag bära den! Mönstre...

Lion Brand utmaning - läsarens Wrap

Jag stickade denna läsarens Wrap för min mammas julklapp... och hon är nöjd med det!Hon behövde "en liten sak" varm att hålla kylan borta från hennes nacke och axlar medan hon sitter för att läsa eller titta på TV, men som lämnar händerna fria....

Lion Brand utmaning-Lion Julstrumpa

detta är en mycket kort bildspel visar upp min första virkade Lion Julstrumpa. Jag gjorde det för min rumskompis i år från grunden. Nu när julen är över kommer vi förmodligen grejer det och göra det till ett uppstoppat djur.Jag använde en fuzzy lion...

Stickad Kebaya för Lion Brand utmaning

OK, här går.Du undrar säkert "Vad är en kebaya?". Så ska jag berätta om det först. Kebaya är en indonesisk traditionella damkläder. Det är i grunden en blus, vanligen tillverkade av skira tyger med spets, brocade, bar med en bustier, parat med b...

Lion Brand otroliga Scarf

jag hittade denna boll av Incredible på försäljning för $1.00 och ville se hur det skulle se gjort på storlek 50 nålar, utan något annat garn till i för bulk. Jag kastade på 12-14 stygn (jag minns inte hur många) och sticka varje rad tills jag var nä...

Lion Brand Instructables bildspel skal babyutstyrsel av clauria4

detta är en rosa och vita baby girl's shell stygn och dubbel virka babyutstyrsel. Denna uppsättning innehåller en filt, tröja, motorhuven och tossor. Detaljer inkluderar grov grain "fluga" band för huven, förankrad med 4 mm pearlized baby knappa...

Lion Brand utmaning: Spets bröllop strumpeband

mitt första försök på spetsar - en bröllop strumpeband för en vän som var gifta. Färdiga 10 timmar innan den stora dagen. Hon hade en extra om jag inte var klar. Tack och lov jag färdig och hon brukade reservdelar slänga i den skrikande publiken av f...

Blå solros dolly dress

jag blev kär i denna solros tyg direkt, men klänningen var vägen till länge för mig. Jag köpte den för strax under åtta dollar och fixade det själv.Första steget: Line klänningenAndra steget: Skär hur kort du vill ha detTredje steget: Vik ändarna och...

Virkade fyrkantig hatt - Instructable Robot, Sponge Bob & WALL-E

En av de projekt som har simmat runt i mitt huvud var denna "fyrkantig" stil hatt, även kallad en jester hatt. Jag kunde inte motstå att ange Instructable Robot tävlingen så detta Instructable är en produkt av två.Medan jag var att skapa robot h...

Dread Cthulhu virkade

stjärnorna är rätt! Dread Cthulhu legat i R'yleh och har vaknat bedårande äta alla hans cultists!Detta projekt är perfekt för alla dina geek vänner. Dread Cthulhu är en äldre Gud av H.P. Lovecraft mythos. Jag med en mer traditionell återgivning av ho...

Lion Halloween kostym.

Mitt barnbarn ville vara ett lejon för halloween. Jag visste vad jag ville ha den manen ska se ut, men var inte säker på hur att gå tillväga. Jag hittade ett gratis mönster på Lion Brand garn hemsida för en vild röd peruk (http://www.lionbrand.com/pa...

Virkade leksaker (Amigurumi)

jag nyligen blev intresserad av amigurumi (virkade dockor och djur). Min första var en virkad kanin för min dotters 3: e födelsedag. Jag använde det bästa Bunny amigurumi mönstret från Lion Brand garn webbplats (http://www.lionbrand.com/cgi-bin/patte...