Liten footprint Arduino Nano med USB-laddning krets (Li-Ion eller LIPO) som kan stänga av sig själv (mjuk spärren power)När jag började min första Arduino projekt, insåg jag att jag behövde använda ett litet format Arduino så att jag kan bifoga den i min enhet. Att vara ny på Arduino, visste inte jag att alla de utmaningar som jag skulle ha med batteri förvaltning!

Efter veckor av trial-and-error, läsa ett antal ' Ibles och titta på instruktionsfilmer, jag kom upp med en lösning som jag tycker är ganska snyggt att jag ville dela - både i hopp om det skulle hjälpa någon annan, och hoppas också att du kanske har några bra idéer för hur jag kan ta det till nästa nivå också.

Den grundläggande idén är enkel - jag behöver en Arduino, och ett uppladdningsbart batteri och batteri förvaltning, i ett format som är relativt liten och flexibel, lätt att bygga och lätt att felsöka och ändra. Mer än en prototyp, mindre än en final PCB. Min lösning är inte enda, och jag gick igenom för att komma till denna lösning är en personliga en - din kommer att vara annorlunda, och min "vänners kompatibla kommer sannolikt en av många du kommer att läsa innan du hittar rätt lösning för ditt projekt.

Se Steg
Relaterade Ämnen

RS485 Seriell kommunikation mellan Arduino Mega och Arduino Nano med Visuino

Ibland måste vi ansluta Arduino styrelser ligger långt bort från varandra. RS485 är ett mycket bekvämt sätt att ansluta styrelser med bara 2 kablar, och kan arbeta för ett avstånd på 1200 m (4000 ft). Det gör också flera styrelser kan enkelt anslutas...

Arduino Nano med Ethernet Shield

Jag köpte nyligen en Arduino Ethernet shield utformad för Arduino Uno och trodde jag kunde bara enkelt ansluta den till min befintliga Arduino Nano. Jag hade fel!Jag kunde inte hitta mycket information om hur du gör detta, förutom att vissa dokument...

Arduino Nano med WIZ550io = lätt Internet

Jag älskar den Arduino Nano - det är en fin kompakt men ändå fullt fungerande version av Arduino Uno. Men när jag gick för att ansluta den till internet försvunnit alla det snyggt och prydligt litenhet under stora full storlek ethernet shield jag had...

Arduino Nano med DHT11, RTC DS1307 och LCD 16 x 2

Hej. Detta är min första Instructable, så jag hoppas det är OK.Detta är mitt Arduino Nano projekt med LCD med I2C board, RTC DS1307 och DHT11 sensor.För detta projekt jag använde Arduino Nano, RTC DS1307 klockan styrelsen, DHT11 givarkort, 16 x 2 LCD...

Arduino Nano med DHT sensor & OLED

I den här guiden beskriver jag hur man använder en DHT-sensor på en Arduino Nano och OLED-skärm.Steg 1: IntroHejMitt namn är Nick Hendriks och jag bor i Nederländerna. Jag har ingen erfarenhet med Arduino eller de komponenter som används, men jag vil...

Arduino Nano: Med passiva motstånd fotosensor med Visuino

Photoresistors är bland de mest populära belysning nivågivare för Arduino. De är lätt att använda, och ändå finns det några oväntade överraskningar, särskilt när vi försöker använda redo moduler designad av någon annan.I detta Instructable jag visar...

Arduino Nano: Med DS1820/DS18S20 Maxim ena sladden termometer Sensormodul

Jag har fått många förfrågningar för OneWire Maxim DS1820/DS18S20 termometer läraren, så här är först sådana Instructable.I den följande Instructables jag kommer att visa hur du arbetar med flera termometrar ansluten till samma stift, samt hur man få...

Arduino Nano: Med Pull-Up Resistor med Visuino

En av de mest underutnyttjade funktionerna av Arduino är Pull-Up motstånd av Digital stiften. Vi vet alla att de är där, och ändå glömmer vi att vi kan använda dem, och hålla lägga yttre motstånd när de inte behövs. I detta Instructable kommer jag vi...

Arduino nano med Terminal-kontakter!

Är du trött genom att ansluta arduino med hoppare! Här är hur man gör Arduino med Terminal-kontakter.Steg 1: Komponenter som krävs * Koppar klädda styrelse* Järn klorid* borra bitar .8mm* borra pistol* CD-markörSteg 2: Gör ett spår från arduino Termi...

Gör en exakt Arduino klocka med endast en wire - ingen extern hårdvara som behövs!

Hur man gör en Arduino klocka - utan att använda externa oscillatorer eller klocka chips:(mer av mina projekt på vår forskning hemsida - klicka på arduino logotyp upp på hemsidan)Du behöver:En Arduino ombord (bara om någon smak kommer att fungera bra...

Trådlös Arduino kontroll med hjälp av BeagleBone svart eller Raspberry Pi

IntroduktionOm du har letat efter ett lätt och billigt sätt att trådlöst integrera en Arduino och en BeagleBone svart (BBB) eller Raspberry Pi (RPi) titta längre, denna tutorial ska show dig hur!Vad du behöverEn BeagleBone svart mikrokontroller med D...

Sandblästring och pulver beläggningen täcker belägger med metall verktygslådan... eller vad som helst

jag hade gjort denna verktygslåda i klassen kantiga plåt på Techshop. Eftersom det låg i garaget och samlade rost och hånade mig, visste jag att jag var tvungen att ta Sandblasting och pulverlackering klass på Techshop att få en fin perfekt färdig pj...

Fribärande night stand (med USB-laddning)

detta är en bra enkel att bygga Nattduksbord som ser mycket futuristiska och är mycket praktisk. Du kan köpa allt du behöver på Home Depot och kan bygga hela tabellen i två dagar (beroende på hur lång tid det tar för fläcken torka). Ett speciellt til...

Ultimate ATX Power Supply Mod med USB-laddning portarna

jag vet det finns redan ett gäng av dessa på här, men jag såg inte någon riktigt gillar detta så jag tänkte jag skulle skicka det, så här är det.Detta nätaggregat har 3 12v linjer, 3 5v linjer, 3 3.3V linjer, 1 - 12v linje & 2 USB-portar.Det använder...

Arduino Nano och Visuino: 7 Segment Display klocka med MAX7219 och DS1307 realtid Clock(RTC)

DS1307 Realtidsklocka finns allmänt tillgänglig låg kostnad I2C RTC moduler. De kommer med en klocka och ett litet batteri, och när ansluten till Arduino, kan hålla reda på realtid även när Arduino styrelsen inte drivs. Jag har redan gjort Instructab...

Arduino Nano och Visuino: styra 2 stegmotorer med Joystick

När man bygger Arduino projekt med stegmotorer, som CNC -maskin, plottereller Animerad konst, kommer det en tidpunkt när steppers behöver kontrolleras manuellt. Analoga styrspakar är billiga och lätt moduler för manuell kontroll, med variabel hastigh...

Arduino Hexapod (med en personlighet)

I detta instructable du får lära dig hur du gör din egen Hexapod!Roboten har jag gjort bygger bort av Penny och Stomper.. .two fantastiska hexapods!Det snygga med denna robot är jag har gjort chassit med mestadels skrot... gamla penna tube refils och...

Arduino Nano till Arduino Uno adapter

Arduino Nano är en trevlig, liten och billig medlem av familjen Arduino. Den är baserad på Atmega328 chip, som gör det lika kraftfullt som det största hans bror Arduino Uno, men det kan fås för mindre pengar. I Ebay nu kinesiska versioner kan köpas f...

Arduino klocka med Nokia 3110 skärm

mitt mål för detta projekt är att göra en klocka med valbar rattar, stoppur och millidays.Denna idé startade med ett aprilskämt dårar upptåg om metric-tid. (http://www.youtube.com/watch?v=K35xG1buyFA)Först ville jag göra en metrisk klocka men snart i...