Maple Cookie tabellFörvandla en bit av obehandlat trä till ett hållbart soffbord! Denna guide följer min process för efterbehandling en cross-cut lönn "cookie" med epoxiharts och fästa hårnål ben.

Detta live-edge träbit hade några hål på toppen som jag ville fylla, och något måste göras för att hålla Barken på. Så jag bestämde mig att använda bartop epoxiharts till slut hela pjäs.

Epoxiharts inte stå upp till hög värme, så använd underlägg för kaffe och kakao och aldrig sätta en het panna eller skålen direkt på bordet.

Denna platta av lönn kom från mina föräldrars fastighet i Connecticut. Jag fick höra spalting (pigmenterad ringmönster orsakade av svampar) gjorde detta trä mycket önskvärt.

Innan du börjar omformningen från skiva till tabellen, kakan torkat ut i mina föräldrars barn för ca två år.

De varor som används för detta projekt inkluderar, men begränsas inte till:

 • trä platta, återvunnet trä eller annan plan yta

 • bälte/oscillerande/orbital sander

 • varierande gryn sandpapper

 • hårnål ben och matchande skruvar

 • borr och trä bitar

 • polyuretan trä finish och skum borstar

 • Liquin eller andra avslut för raw stålben

 • barbord topp epoxi

 • Blanda behållare

 • rör om pinnar och/eller blanda drill tillbehör

 • plast droppe blad

 • maskering/förpackningstejpen

 • E6000 eller smältlim lim

 • gummihandskar

 • dammfri bota området ovanför 75 grader F

 • skrot kartong

 • Ögonskydd

Detta projekt är mycket rörig och använder material kan orsaka skador på fast egendom och kroppsskada. Följa alla tillverkarens instruktioner och säkerhetsvarningar.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Chocolate Chip Cookies--Cookie tabell

jag gör dessa kakor varje vecka för "cookie tabell" (social samlingsplats) i vår kyrka. Jag har varit bett om receptet så många gånger att jag trodde jag skulle göra en Instructable så att folk kunde se exakt hur man gör dem.Dessa är stora Sega...

Maple Cookies

En annan awesome cookies bakning idag! Kontoret var glad att se mig med deras favorit kakor lönn Cookies!Dessa lönn Cookies är definitivt en beprövad favorit cookie, tillfredsställa någons sötsaker. Dessa cookies innehåller Nr ägg, vilket är ett plus...

Gör din egen hårnål ben för en trä Cookie tabell

Jag besökte Istanbul på Jan 2016 (därav tabellen namnet :)) och jag tog i min resväska en trä cookie som jag fick för några liras. Tyvärr, medan jag gjorde fortfarande benen, det knäckt, så jag var tvungen att ordna om struktur, men det slutade ser s...

DIY Bride Guide: Några bröllop dag Tips

Hej! Jag är Maverick12 och jag är en nyligen Gift DIY brud. Jag ville dela med dig några tips som jag upptäckt under min bröllopsdag.Steg 1: Klänningen* Jag är inte en vidskeplig person. Jag är inte heller en girly tjej. För att vara ärlig, jag var b...

Cookie periodiska tabell aka. "Periodiska systemet av Aliments"

söker en mycket opraktiskt öken som är både läckra och pedagogiskt? Inte leta längre! Detta instructable Detaljer hur man skapar en periodiska frostat sugar cookies, komplett med en bakgrund matta att tjäna dem bort av och för att hålla dem i ordning...

Maple Leaf Cookies

dessa cookies se ut lönn löv och smakar som sirap som kommer från dem. Sötad med vissa lönn extrakt och inredd med glödande färger i höst, gör dessa cookies den perfekta höst behandla.För cookies:1-1/2 dl smör, rumstemperatur1-1/2 dl strösocker1/2 ko...

Bacon Spice fläskkotlett Cookies

detta Instructable beskriver hur man görBacon Spice fläskkotlett CookiesI denna unika cookie används bacon drippings i stället för förkortning eller smör. Detta leder till en subtil rökig bacon & sälta, som accentueras av tillägg av mald ingefära, ka...

Christmas Cookie skog

Frosted cookies är en klassisk semester. Med en stjärna Tree Cookie Cutter Set och några extra sötsaker kan du göra en härlig semester scen för att njuta av din söta tand.Massor av bilder på det färdiga projektet kan ses i steg 11 i detta Instructabl...

Cookie korg

Här är en söt handgjorda cookie korg jag sydde som en gåva till min granne, att tjäna cookies under denna festivalen säsongen. Med lite skrot av tyg som du har, kan du sy dem i till valfri storlek du vill ha. Jag hade en filt bit 8 1/2 inches i bredd...

En lång arbete tabell med vinklade benen och enkel leder

när jag flyttade jag bara min gamla träbearbetning bänk att arbeta på men det är för lätt, liten och kort för de flesta saker och jag brukade alltid fastnar på den främre vise eller resa över basen. Jag hittade några butiken fixturer i den nya plats,...

Mustasch Cookies!

Material-Aluminium cookie cutter du inte behöver längre-Din favorit kaka recept-Cookie deg ingredienser-Mjöl för händer och tabell-Rullande stiftSteg 1: Cookie cutter Det första du behöver göra är att se mustasch cookie cutter.Steg 1.Plattar cookie c...

Pepparkakor cookie skål

Ja, du kan göra en skål helt av cookie! Och det är lättare än du kanske tror...Fyll din cookie skål med pepparkakor män eller någon sort av cookies du gillar, äter kakor, sedan äta skålen!Jag använt polkagrisar, men du kan använda någon typ av semest...

Alla hjärtans dag Party tabell idé

Glad Alla hjärtans dag (på en budget) alla!Steg 1: material De flesta av det material som behövs finns på Dollarstore, därav varför jag skrev "på en budget" i Beskrivning :) Och jag lovar dig, tabellen är utan mycket krångel.Du kan hitta många d...

Mint Chocolate Chip maräng Cookies

A Christmas tradition sedan jag var ett litet barn, jag skulle vänta hela året för julen rulla runt eftersom jag visste att mamma skulle göra dessa cookies.Dessa lite maräng cookies är som bita i en mintliknande moln flecked med Chocolaty godhet. När...

Hemgjord potatis skarpa Cookies

salt-sweet Potato skarpa Cookies är fuktad med mörk choklad och toppad med en nypa ljuvlig Fleur de Sel.Dessa crunchewy cookie behandlar är en läcker, äventyrliga avvikelse från gågatan söt-söt behandlar... så vad väntar vi?Detta recept ger ca 2 duss...

Lätt Halloween häxa Finger Cookies

äckligt yummy häxa finger cookies kommer att drabbats av Halloween tabellen!Detta är snabbt och enkelt när du startar med köpta cookie deg. (Om du vill göra detta från grunden, Använd en socker kaka recept för skära ut cookies)ta gärna en stund och r...

Giant hjärtat formade Chocolate Chip Cookie

Normal0falsefalsefalseEN-SEZ-NONEX-NONEMicrosoftInternetExplorer4 / * formatmallsdefinitioner * / bord. MsoNormalTable {mso-stil-namn: "Tabell Normal"; mso-tstyle-rowband-storlek: 0; mso-tstyle-colband-storlek: 0; mso-stil-noshow:yes; mso-stil-p...

Hellraiser Cookie kub

Pinhead, här är för dig, xoxo. Jag älskade Hellraiser filmer på grund av rädsla, smärta, kostymer, kedjor och den söta lilla lådan.Detta är inte en full kub, sant. Jag tanken om det - men det enda som skulle övertyga mig att göra det - är om jag hade...

Hur till göra Fortune Cookies

när jag går ut för att äta på en kinesisk restaurang, en av de saker jag ser fram emot är fortune cookie i slutet av måltiden. Öden gömd inuti är ofta meningsfulla, men ibland är de rent ut sagt lustigt när de tillämpas på en viss person. Här kommer...