Mer än bara en tabell reparationJag bestämde mig att titeln detta Instructable "Mer än bara ett bord reparera" inte att jag gör mer än bara en reparation, men eftersom detta är mer än bara en tabell. Detta är en medlem av min familj och en inspiration för mig.
Den här tabellen köptes används av mina morföräldrar tillbaka i 1947, inte långt efter slutet av andra världskriget, när min mamma var bara 3 eller 4 år. Min mamma och alla hennes syskon växte upp med denna tabell. Alla deras släktmiddagar och alla sina måltider på semester sammankomster åts på det. Otaliga högar av läxor, bill betala och brevskrivandet hände rätt på detta mycket yta.

Mina morföräldrar sedan gav det till min mor i 1962. Jag är nästa till sista av mina sex syskon som växte upp med denna tabell. Detta, var liksom alla andra register, mycket centrum bit för våra liv växer upp. Vi åt mat här. Oändligt pratade i telefon här. Hävdade, skrattade, grät.

Vi var fattiga uppväxten och hade råd med inte fina saker. Det fanns tider när vi inte hade el eller telefon eftersom vi inte kunde betala våra räkningar, och det var tidigt (när jag var ca 10 eller så) att jag insåg hur olika denna tabell var från resten av våra möbler. De flesta andra möblerna vi skulle få gratis på sidan av vägen eller från vänner eller familj som bara skulle kasta bort om vi inte tog det. Mycket av det var gjord billigt av billiga material och var på det sista versen. Den här tabellen var välbyggd av äkta trä och hade varit här längre än mig eller någon annan för möbler i huset. Jag var stolt över denna tabell stolt att det var en kvalitet glasbit möbel vi ägt, och stolt över att det var en sak som inte skulle genera mig om våra hem när jag tog en ny vän till huset.

Jag minns inte hur detta ämne skulle komma upp, men jag skulle ofta berätta för min mor att när hon passerade eller om hon någonsin beslöt att del med sina tillhörigheter, tabellen var det enda som jag någonsin velat. Om hon på något sätt slog det rika och hade massor av pengar. ett finare hem; fina bilar... Jag vill ändå bara den här tabellen. På grund av min stolthet och känslomässig kontakt med det, här tabellen innebar och fortsätter att betyda världen för mig.

Jag har alltid varit en tillverkare av sorterar redan från tidig ålder. Jag var ständigt bygga någon form av projekt eller målning eller teckning. Men på grund av denna tabell, jag var alltid mycket förtjust i möbler och hur den gjordes. Det var inte förrän jag var i tjugoårsåldern sena eller så att jag äntligen beslutat att jag vill kunna bygga möbler för en levande. Del av det hoppet var att jag kunde göra högkvalitativa heirloom möbler för människor som normalt inte kunde råd. Jag fortfarande plan på att göra det och jobbar mot det målet.

Det är därför jag nästan grät den dagen när, cirka 10 år sedan, min mamma ringde mig och frågade om jag fortfarande vill ha den. Hon berättade att det var lite stryk och bladen fungerade inte på det längre, men ingen av som betydde något för mig. Jag ville ha det även om det var en splittrad hög med tandpetare. Jag visste att jag skulle en dag ta på sig uppgiften att fastställa det och göra den vacker igen. Jag visste att jag var inte redo att ta det ännu eftersom jag inte litade på att jag skulle göra det rätt, men jag visste att jag en dag skulle känna redo.

Jag har lärande och arbetar på mina färdigheter och även om jag känner inte mig jag är ens i närheten av bra på det ändå, jag känner att jag är redo. I denna restaurering är min avsikt inte att göra det showroom nya igen. Jag vill här tabellen att fortsätta att visa det är ålder och historia. Denna tabell är en berättelse om de senaste 70 åren med min familj och jag vill inte att radera ett enda kapitel i den. Tänker jag bara fixa det som är trasigt; gör den stark och hel igen. Ungefär som vi skulle göra med en sjuk medlem av familjen, vill jag bara laga det och inte radera det är minne.

Se Steg
Relaterade Ämnen

BACKBOX en - mer än bara ett lufttrafikföretag och tunga (verktyg)

' aldrig sluta utbildning"är en av mina favorit citat."Att göra fel är kul - du gör det mycket bättre nästa gång" är också en av mina favorit citat."När det blir tufft, tufft få gå" är... också, ja.Men min ultimata favorit är 'Ald...

DIY fixa d-pad på Xbox 360-spelkontrollen (mer än bara slipning)

okej, första sakerna första: Jag tycker d-pad på 360 trådlösa handkontrollen vara en grötig röra. Inte alla gör och om du inte gör detta är inte för dig.Jag har tillbringat större delen av 4 timmar försöker lista ut hur man fixar detta (också ta isär...

3D-utskrifter, mer än bara plast

Modern teknik har tillåtit oss att göra verkligt fantastiska saker.Med några freeware programvara, en Reprap 3d-skrivare (eller liknande) och en grundläggande gjuteri ugnen en person kan skapa verkligt fantastiska saker tidigare endast möjligt av män...

Mer än bara din genomsnittliga Burger

Tidigare i somras hade jag nöjet att försöka "Elvis Burger" på en lokal restaurang. Först var jag försiktig med listade ingredienserna: jordnötssmör, bacon och banan, men efter att ha hört den kyparen glödande rekommendation bestämde jag mig för...

Mer än bara en timmer vagn

en mobil vagn att hålla allt från små cutoffs till större bitar av virke. Den innehåller också gott om förvaring lådor och en klämma rack.Steg 1: Verktyg behövs och material Verktyg som behövs för* Mitersaw eller cirkelsåg* Fram-och tillbakagående så...

Aloe vera! mer än bara en växt! (med en växt att stöta bort sniglar!)

Want to keep snails away? vill vara snäll mot miljön? inte leta längre!Steg 1: Vad du behöver. du behöver en sked, en skål vatten och naturligtvis Aloe Vera.Steg 2: Komma igång Plocka den Aloe Vera 3 små spears ska göra. För att ta försök bort dem an...

Hur man gör en blank tejp trebladiga plånbok med mer än bara tejp

Trött på att göra fula duct tape plånböcker, men ändå vill att duct tape väsen? Väl här är det! Min gamla plånbok var trogna, men tjock. Det bästa alternativet för en tunn plånbok var all-ett Sedelklämma, men jag ville inte spendera $30 eller vänta p...

Bar Pall tabell

PlanMaterial24" i diameter träbit (3)44" metal tube (från basen till toppen) (3)träbit för base (28" inches längd och bredd) (3)Block av trä (längd: 3 ½ inches och bredd: 4 inches) (6)VerktygBorrDrillSkruvmejselClampSquareMåttbandSandpapper...

Det är mer än bara en hatt

Bära denna hatt under din nästa presentation på kontoret och du är säker på att bli en hit!Steg 1: Samla material & verktyg 1.Material som behövs:5 jumbo kul skum hantverk pinnarCoin batteri1 LYSDIOD1 1,5 v-3v hobby motorWireStor knappLiten kardborre...

Skrivarens hatt: mycket mer än bara en hatt

En skrivares Hat är mycket lätt att göra. Även små barn kan lära sig hur man viker det mycket snabbt.Den är tillverkad av miljövänlig tidningen, det är helt biologiskt nedbrytbar och har många, många användningsområden. Det gör en super papperstallri...

Förlängningssladd: reparera och modifiera

av okänd anledning denna helt nya förlängningssladd är busted, många människor skulle kasta det i papperskorgen på denna punkt. Jag märkte att pluggar höll halka ur där uttag när den används, då kontakten mellan uttag och pluggar bara skulle tillåta...

Nyckelbricka reparation

om din nyckellösa "fob" fortfarande inte fungerar efter byta batteriet, det kan bara vara ett problem med slitna ut kontakter inuti enheten. Dessa kontakter är gummi-liknande, ännu belagd med en El utför film som kan bära med användning.En typis...

Enkla knock-down kartong end tabell (flat pack)

detta är en relativt lätt att göra, knock-down (flatpack) slut bord gjorda av en kartong (det kan också göras från flera lådor eller enheter också). Det finns fyra stycken hölls tillsammans med slots, samt enkel instickslås och tappar typ hål.Jag pos...

DIY Utility tabeller

denna tutorial visar hur att göra bärbara tabeller som är lätt att installera och precis rätt storlek för craft visar, loppisar, loppmarknader eller bara extra tabeller för efterbehandling arbete. Min fru behövs bärbara tabeller för sitt hantverk vis...

Billig, starka gröna ägg tabell

Tekniskt sett visar huvudbilden att vi faktiskt inte använder ett grönt ägg, men ett annat märke som det. Men alla keramiska grillar som denna kommer förmodligen att kallas ett grönt ägg oavsett vad, precis som vi alltid kallar alla mjukpapper Kleene...

Titta på det skina! Tabell restaurering

jag fick detta fast bord av trä från Craigslist för ett år sedan. På tiden hade det endast en repa i den. Nu efter ett år dess slitna ner och har många repor och bleknar men bara på toppen! Så detta instructable kommer bara vara på hur till restaurer...

Ange glöd tabell

Jag gjorde en epoxy harts fyllda end tabell och lagt till en glöd i mörka funktionen när du gör den verkligen unik. Du kan enkelt anpassa min design med en enkel form som kontaktpunkt för tabellen. Jag är bosatt i den vackra delstaten North Carolina...

Själv vattning Veggie tabell

En kort historia av trädgårdsarbete i behållare:Gillar du trädgårdsarbete men gräva i smutsen är alltför smärtsam, stökigt eller tidskrävande? Container Trädgårdsskötsel är ditt svar. I många år nu, har behållare trädgårdsmästare använt krukor, baljo...

Reparera en trasig gitarr halsen (det starkare sättet)

Så har du på något sätt lyckats bryta din gitarr huvud rensa halsen. Med detta i åtanke, det är nog en Gibson/Epiphone design med extremt vinklade huvudet och du tappat förmodligen den. Du kan limma och klämma det goda som ny, kanske måla lite som br...