Modell av en byggnadvad gjorde du?
Eftersom jag är redo att gå in på högskolan bestämde jag mig att få en praktikplats med lokala företag. Lärde jag mig där många saker och jag hade den stora möjligheten att göra en modell av en av byggnaderna som de arbetar på. För att göra denna modell, behövde jag planerna för byggnader, en kork backas linjal, en arkitekturskala penna, skärande matte, X-acto kniv, lim, skum och spånskiva.
Hur gjorde du det?
Som en del av praktik skulle jag ha möjlighet att göra en modell av en byggnad. Att börja och att kunna göra modell, jag var tvungen att lära sig att "läsa" och tolka planerar av byggnaden. Arkitekterna hade mig studera planerna för några timmar och lära sig vad varje tecken på sidan menade. Jag var tvungen att förstå att vissa nummer betydde för mig att vända till en annan sida att se fönstret eller vägg i en bättre detalj.
Efter att jag hade en klar förståelse av vad de flesta saker i planerna innebar, jag skär ut basen av modellen från foam kärna och limmade på planritningen. Nästa, jag limmade på sidan utsikt över byggnaden till vissa spånskiva och klippa ut dem också. Efter att jag hade alla väggar, limmade jag dem på att ha den huvudsakliga strukturen i byggnaderna. Nu kunde jag lägga till väggarna i golvet, men först hade jag att skala planerna på en spånskiva och mäta dem med den arkitektoniska skalan så att jag kunde klippa dem rätt storlek. Denna process krävs mycket tålamod eftersom det fanns vissa små detaljer som dörröppningar och de tunna inlägg som höll upp strukturen och de var tvungna att göras ordentligt.
Där gjorde du det?
Jag gjorde detta projekt i en praktikplats som jag tog med lokala företag. Jag hade något slags erfarenhet med att arbeta med några av de material jag behövs för att skapa modellen. Jag hade tagit klasser på skolan som involverade arkitekturen och använder en arkitekturskala och läsa planer, även om inte så komplicerat.
Vad lärde du dig?
Det svåraste att göra medan att göra modellen var limning väggarna tillsammans och sätta dem i den slutliga modellen. Jag också jag hade det mycket svårt att göra trappan som var belägna utanför byggnaden. Det var något utmanande men mycket roligt eftersom jag hade tålamod för det, men jag skulle inte kunna göra en annan modell igen. Även om, om jag hade den chansen skulle jag ändra min X-acto kniv klinga mer ofta eftersom det skulle ge mig renare skär och gör allt mycket lättare. Jag är mycket stolt över hela modellen eftersom det var första gången jag någonsin gjort en och det såg bra ut och jag fått positiva kommentarer från arkitekterna på företaget.
Relaterade Ämnen

Skala modell av historisk byggnad: Courthouse

Denna tingshuset ligger i Prineville, Oregon och har varit i tjänst sedan 1909. Jag växte upp i 50-talet så fanns det mycket bekant med byggnaden. Att vara en artist, och en nostalgisk sådan, var det ett arbete av kärlek att bygga detta projekt!Steg...

Raffinering ArchiCAD BIM modeller till Print byggnader

Historia av projektet.Jag gick nyligen min lokala fab lab med målet att finslipa min 3D utskrift färdigheter. Jag är också en arkitekt så jag beslutade att använda ett av mina projekt för att utveckla mina kunskaper om utskrift. Efter några test mode...

Förstärkt verklighet Tutorial - PizzaSalad! (Android)

Hej alla!Denna handledning handlar om att göra egna förstärkt verklighet app på android. Jag bara kom över den här bara häromveckan, och har gjort dem icke-stop; Det kan vara ganska rakt fram, men awesomely givande när klar. För det första skulle jag...

Cool automater/Faux Steampunk inspirerade CD-fodralet

En gång om året jag gör vissa entreprenadarbeten för ett riktigt häftigt företag som skapar "visuella wow" för nationella och internationella auto visar. När de meddelade att de anställa, bestämde jag mig för att jag behövde ett kreativt sätt at...

Personlig familj schackspel

Jag skapade en chess set med alla mina familjemedlemmar som bitar som present till min familj i år. Det visade sig vara en stor hit vid jul så bestämde jag mig att dela processen och dokumentera mitt arbete. Varje bit är en 3D tryckt modell av var oc...

Designa din trädgård för solen

jag spelade nyligen runt med en ny bit av programvara kallas Autodesk FormIt. Det är tekniskt utformad för arkitekter men det är verkligen lätt att använda och jag tyckte det var ganska kul. Du kan verkligen enkelt utforma byggnader och se hur de kas...

3D grafik inspirerad av den verkliga världen

3D-utskrift har varit något jag har förundrades över de senaste åren, titta på det är plötslig tillväxt och förfining. Jag har tillbringat mycket av den tiden försöker övertyga arbetsgivare att vi verkligen behöver en 3D-skrivare på kontoret, mest ba...

K'NEX elektrisk ål 2 berg-och dalbana

DETALJER:Denna coaster är ett roligt spännande berg-och dalbana, med stavar, connecters och 20 + fötter av spår spiral och skyhöga dock glasunderlägg med två slingor i två riktningar. Detta bygga är ser ut som en dalbana byggs från "Talon Twist berg-...

En arkitektonisk modell av en futuristiska underjordiska byggnad

Detta bygga är vår (min kollega och jag) inträde till kategorin arkitektoniska senaste 3D utskrift utmaning. Uppgiften för denna kategori, ganska generisk kan jag tillägga, är komma med en byggnad struktur som maximerar mark eller snarare utrymme beh...

Modell byggnader

Denna handledning är att hjälpa dig göra din egen unika modell byggnader som du tycker passar. Vara kreativ och bygga modeller du vill!Saker som du behöver:1. laser skärare/gravör2. Autocad eller ritning programvara3. material att skära modellen av (...

Hur till DESIGN modeller och byggnader för google earth

har du någonsin gått till google earth och tittat på dessa coola byggnader. någonsin viljat till design en. Tja, är här din chans.Steg 1: Vad du behöverGoogle earthGoogle skutchup: http://sketchup.google.com/index.htmlen snabb datorSteg 2: Steg ett n...

Hur man gör en till-skala modell av Parthenon i Grekland

Jag har alltid varit typ av intresserade av antik grekisk arkitektur, så en dag när jag var uttråkad, beslutat att göra en till-skala modell av Parthenon i Grekland. Detta visade sig vara faktiskt ganska enkelt, bara klippa ut olika stora rektanglar,...

Bygga en bärbar grov-sågade byggnad

IntroNågonsin att du har för mycket grejer? Din minimalistiska vänner ge dig hånfull ser ut när du kommer hem med mer loppmarknad godsaker? (Eller, jag menar, viktigt och användbart verktyg...?) Om du befinner dig spendera alltför mycket tid vada gen...

Hand att göra en flygel åtgärd modell

Hej, jag gjorde en Grand piano åtgärd modell för "Gör det verkliga utmaning" och "Träbearbetning challenge".Jag har precis köpt en spanking nya 7'6 "Shigeru Kawai SK7 och tänkte att en trevlig funktion bit som det skulle vara häft...

Bygga en Laser skära modell på en regnig dag

Om du älskar bygga modeller och har inte provat laser skär kit... så har du en stor behandla i butik.Jag tittade på Instructables och har ännu inte sett någon hänvisning till dessa stora kit och tyckte jag att det vore en bra idé att dela mina erfare...

Arkitektonisk modell att göra med en laserskärare

många saker kan utformas i tre dimensioner med hjälp av 3D-modellering program som Google Sketchup, ett gratis 3D-modellering program utnyttjas av arkitekturen studenter överallt. Med hjälp av sådana program, kan arkitektstudenter utforma detaljerade...

Utforma arkitektoniska modeller för laserskärning i Inkscape

Kan utforma enkla arkitektoniska modeller i Inkscape och använda mönster att laser cut och tillverka enkla modeller. Inkscape kan vara ganska svårt att lära. Det finns massor av knappar och några knepiga gränssnitt oroa. Men om vi tar det långsamma,...

Laser Cut konceptuella designstudier modeller

Detta exempel ger en schematisk design motion införliva grundläggande massing, program och omsättning i ett integrerat arbetsflöde som inkluderar Schematisk plan utveckling med massa / glas konceptuella modeller använder basswood och akryl. Detta sät...

3D byggnad Papercraft med rutnät papper!

Hej! Jag här idag följer upp min 3D-byggnader på rutnät papper "kompatibel med en papercraft version av it - nu kan du förvandla din awesome rutnät papper byggnader till riktiga objekt! Mer av ett koncept som det förra, men ändå cool. Ha kul med det!...