Modulära soffbord (Design Reinier de Jong)I början av sommarlovet fick min yngsta son en plötslig idé att göra möbel tillsammans. Vi bläddrade igenom min inspiration boards på Pinterest, och vi båda gillade en soffbordet designad av Reinier de Jong från Rotterdam. Syftet med att bygga detta tillsammans var att ha lite kvalitetstid tillsammans, men på samma gång jag tog det som en möjlighet att förmedla vissa grundläggande träbearbetning färdigheter på "smartphone generationen".

Jag bad honom att göra några skisser, baserat på de råvaror som jag brukar använda. Sedan gjorde vi den till en Sketchup modell att arbeta ut alla detaljer i konstruktionen och härleda en detaljerad lista över.

Vi beslutade att göra det från Björk plywood (12 mm) och Wenge golvbräda (71 mm x 9.3 mm).

Vidare beslutade vi att göra det en övergripande storlek 70 cm x 50 cm (i stället för den ursprungliga 80 x 60 cm), så skulle det också passa i en mindre lägenhet eller studio. 5 'lager' 70mm Wenge skulle, ge ca 35 cm hög.

Här är en länk till den ursprungliga designen.

Se Steg
Relaterade Ämnen

[Prototype] Zee soffbord

Jag tänker för Flat Pack tävling. Jag har denna vik-stånd soffbord design i mitt sinne, men jag saknar makt verktyg för att bygga den. Läsa min Twitter såg jag "9 dagar kvar till ange stora eller små utmaningen och vinna en iPad!". Glödlampa! [G...

Enkelt soffbord

enkelt soffbord design byggd med billigt material.Material som krävs:1 x 4" vit trä styrelser ~ $3 varje beroende på breddSkåpdörren ~$4.5 bärgning från Ikeaskruvarnalim (valfritt)VerktygGerings box/sågMaskinisten SquareBorrmaskin skruvmejsel + bitar...

Kaffe runt världen-skapa dina egna anpassade soffbord

Vill du ha kaffe i Europa, ta ut i Kina och en hamburgare i USA på samma gång? Så skulle jag! Tyvärr är detta inte en Instructable om hur man kan vara i mer än ett ställe i taget eller resa världen. Men med din egen anpassade världen karta soffbord k...

Xcompact: DIY drone ram som passar i ryggsäck

Hej drone älskare!I detta instructable jag vill dela min nuvarande framsteg med en verkligt bärbara drönare ram.Målet är att underlätta drone transport av:Fällbara vapen i det mest kompakta sättetTa loss benenSteg 1: vapen Jag använder vapen från min...

Runner spel i VHDL

Vi är EE/CPE studenter på Cal Poly, San Luis Obispo, i en digital design klass undervisas av Professor Andrew Danowitz. För vårt sista projekt var vi uppdrag att skapa ett elektroniskt spel med Nexys 3 FPGA styrelsen. Vi beslutade att skapa en ändlös...

Industriella FPGA

Detta är automatiseringssystemet för specifika kemiska industrin, där temperatur och hastighet på omrörning är mycket viktig för vissa kemiska reaktioner. Syftet med detta projekt är att visa, att FPGA kan användas tillsammans med microcontroller. På...

Soda kan Theremin

Kom ihåg de gamla skolan sci-fi filmerna med finfina och kuslig bakgrundsmusik? Dessa unika ljud gjordes med hjälp av en theremin, elektroniska instrument som kan spelas utan fysisk kontakt. När du spelar en theremin, kan operatören styra volym och p...

Väder Beacon

När min son har fått äldre blivit han mycket intresserad av väder och hur jorden fungerar. Han är bara 3 och vet inte hur man läser men får en hel del information från bilder, ljud och färg. För att hjälpa honom att förstå några grundläggande begrepp...

Smartare hem (avancerade Intel Edison DIY Instructable)

Smartare hemEn intelligent PA för upptagen yrkesverksamma - på skoj, hälsosam livsstil och hållbarhet!började på Intel IoT Roadshow London Hackathon på 13-14 juni 2015: http://iotroadshow.intel.com anrikat ytterligare på Unilever #ReHack eCommerce Ha...

Bygga din egen z80 mikrodator

Tillägnad min son Efe, första versionen var 4Mhz, 4 kb minne och enkel ur standard serial comunication protokoll första Efex serverdatorn designad 1998 av mig själv.Denna vinter jag beslutat att re-design och förbättra detta projekt och låta kan andr...

Bygga ett Multi-läge fordon (MMV)

*---uppdatering---*Det har gått några månader sedan flyttade in det nya utrymmet och slutligen kunde jag ägna mer tid åt mitt lilla projekt. Den har vuxit en hel del och då menar jag helt. Det började som en enkel föregångare till en halv låt är nu n...

Fibonacci hylsan

Världens smartaste, Bantningen, modulära ärm är lyxigt överkomligt ändå funktionellt fantastiska.Fibonacci express individualitet med skräddarsydd anpassning & vents gadget värme med smarta tryckknappar på mest tankeväckande sätt.Steg 1: Att göra av...

Arduino kontrollerade makt källa

Detta instructable beskriver hur du utformar en Arduino kontrollerad leverans strömkälla.En kort video som presenterar sitt arbete kan ses i min Youtube-kanalSteg 1: Design idéer, begagnade strategi... Syftet med projektet var att skapa ett litet dri...

Design soffbord

jag är en DIY-er med för många idéer. Några av dessa idéer jag gör, de flesta av dem jag inte. Det beror främst på tid och pengar om jag med vissa idéer till liv. Detta var en idé som började med att jag och min flickvän vill liv tillsammans efter vå...

Infrared närheten Sensing soffbord modul & färgskiftande glödande kran

Denna video finns på youtube.http://www.youtube.com/watch?v=h5n0rw8wo14Kolla in annan, och några andra av mina videorDetta är bara en instructable att förklara hur enheten fungerar. Jag hoppas att allt inte är alltför förvrängd.Denna prototyp består...

Modulära geometriska papper lyktor, 5 design

Ett år & en dag innan jag publicerade detta papper lampa, min favorit papper lampa av hela tiden, min första också. Och gissa vad, jag nästan glömde omkring den tills några dagar tillbaka någon fast det på pinterest från min ombord. Gamla minnen kom...

Göra en modulär tesla ventil av foam clay - ett bra sätt att Visa teknik och fysik av vätskor för barn - OCARINA DESIGN

StorylineDetta är en ytterligare design, jag gjorde faktiskt.Jag frågade mig själv om en modulär tesla ventil (från som jag antar att jag är typ av "uppfinnaren" men jag erkände att jag inte tittat i litteraturen att se om detta gjordes innan -...

Tio gröna soffbord - från regenererats trä och glas flaskor

Ten Green är ett hyllor och bord, konstruerat helt enkelt från lokala återvunnet material. Detta intervall började med hyllor/tabell moduler och fortsatte in i små hyllor, stora hyllor och nu soffbord.Detta dokument kommer att berätta hur man konstru...

Tio gröna modulära hyllor: hyllor och bord med glasflaskor

Ten Green är ett modulärt hyllsystem system, konstruerat helt enkelt från lokala återvunnet material.Denna prototyp byggdes med Coach House Trust i Glasgow, med flaskor från deras återvinningsstation, och trä från underhåll av sina egna webbplatser....