"Mormor, kan du göra detta för mig?"Det är min frus tur att göra en Instructable och hon har en fantastisk historia- och en vacker klänning för dig - så är hon här.

Sagan om en siden och Satin balklänning - livet imiterar konsten

"Mormor, kan du göra en prom klä sig så där?" Jag arbetade på ett korsstygn porträtt av en ung kvinna i en formell klädsel. Hon hade kort hår, ett hjärtformat ansikte, lång hals, breda axlar och en liten midja. Jag hade plockat upp detta särskilt korsstygn eftersom det påminde mig så mycket av mitt barnbarn, och de "sådär" hon syftade på var den ganska fantastiska axelbandslös klänning kvinnan i korsstygn var klädd - ljust röd topp som kvävas i i midjan och fortsatte vidare till mitten av höft, och en svart kjol täckt med medelstora blandade röd , rosa och lila rosor blommar utåt från midjan i nästan nittio graders vinkel.

Wow! Ha det en balklänning? Verkligen? Grandmas är riktiga pushovers - speciellt när det är en sondotter gör den trycka. Jag började med att sammanställa en lista över potentiella problem ansluten denna strävan och mitt barnbarn Katelyn skulle bidra mer allteftersom projektet fortskred. Jag är ganska behöriga med en symaskin men långt, långt ifrån ett proffs och har sällan gjort någon sömnad som inte var styrs av ett mönster. Jag brukade ha en klänning form men till slut fik befria för den bara en stund sedan. Hur skulle jag göra detta för att passa henne? Och var i världen skulle jag hitta tyg som ens avlägset liknade det dramatiska mönstret klänning i korsstygn?

Katelyn och jag diskuterade material för en tid, försöker komma på sätt vi kunde imitera mönstret på bilden. Toppen verkligen utgöra inte ett problem - det var eldröd. Men botten - med dessa rosor... vi tänkte kanske vi kan göra en svart klänning och applikationer rosor på den. Eller kanske måla rosor på. Usch. Vill ha ingen en balklänning som skriker Made by mormor - och de som verkligen vill. För att vara ärlig, hoppades jag slags hon skulle förlora intresse och jag skulle hitta en väg ut ur detta, men jag tänkte inte göra eller säga något för att dämpa sin entusiasm om det kvarstod.

Vi gick till lokala tygaffär en dag för att leta efter rött tyg för toppen. Butiken var att flytta till en större plats och hade en enorm försäljning pågår av material av bulten. Vi gick i och ner i första gången, och där var det-två skruvar av svart siden med rött, rosa och lila rosor ganska glödande på hyllan - en dead ringer för kjolen på bilden - och till försäljning! Vid 90% off! Vem är jag att argumentera med öde?

Övertygad om denna otroligt sammanträffande och drivet av Katelyns outtröttlig entusiasm, jag hoppade in med båda fötterna och såg aldrig tillbaka. Detta skulle naturligtvis vara för en tonåriga flicka - för en prom - så hela processen var späckat med design ändringar och utmaningar att min ganska ödmjuka klädsömnad färdigheter. Kunde du göra det så toppen och kjolen är två separata delar? Jag antar att jag kunde. Kunde du göra det så kjolen börjar vid höfterna snarare än midjan? UM, antar jag det. Kan de vara lite kortare att visa vissa mellangärdet - säga ovanför naveln? Eh, ja - jag kunde göra det. Kan det vara bara lite kortare - upp till min bröstkorg? Jag förstår inte varför inte. Kan du göra baksidan öppna, med skosnören samlar det? Skosnören? OK, tror jag jag kan göra det. Jag är själv medveten om strapless klänningar - kan du lägga till remmar? Ja, jag kunde förmodligen göra det. Sedan - en vecka innan balen - det blir svårt att dansa i denna kjol - kan du göra en kortare kan jag ändra till för dans? Nu? Säker - varför inte? Och jag tänkte Manhattanprojektet var komplicerat. Om du har erfarenhet av sömnad, borde denna klänning design egentligen vara en bit av kakan. Men även om du är en nybörjare jag har försökt att ge detaljerade instruktioner och massor av bilder så kan du, för, göra en knockout prom dress!

PS Efter balen, jag la remmar till klänningen i korsstygn, så vi hade ett slags liv imitera konst imitera livet sak händer när det var allt sagt och gjort.

FÖRTECKNING ÖVER MATERIAL:

LIVSTYCKET: 1 yard (42" brett) polyester satin. Om du använder satin som både yttertyg och foder du behöver två gårdar. Om du ska använda ett annat tyg till beklädnad behöver du 1 gården av yttertyget och 1 gården av fodertyg.

KJOLAR (både långa och korta kjolar): 8 1/2 varv av 58" bred blommiga sidentyg.

Hoop underkjol med kardborrelås. Vi beställde en online.

Minst 6 inches av 3/4" bred sticky-backed kardborrband (inte sy-på). Jag använde medium tunga.

1 mellanstor krok och öga.

Tråd.

Papper för att skära mönster för toppen. Jag använde en rulle omslagspapper.

Tunt - om du ska göra test livstycket.

Se Steg
Relaterade Ämnen

PCB: kan jag få bort det #^ % $! Översta lagret spår?

Så, du har utformat en krets, och gjorde den till en PCB design, efter detta Instructable. Ser bra ut. Förutom den enda en irriterande toppen lager tracen. Det ser ut som du kan köra den mellan benen på en av transistorerna... Tyvärr, de designregler...

Hur får ett Messenger-program för PSP utan custon Firmware. (Obs: du kan inte använda detta på PSP Go, endast 1000, 2000 och 3000)

Hej, killar. Detta instructable handlar om ett Messenger-program för PSP. På detta bud, kan du komma åt AIM, MSN och Yahoo! på din PSP webbläsare. Detta instructable kommer att få tips, också. Detta är vad Pro Messenger ser ut.Steg 1: Steg 1: Ladda n...

Den vetenskapliga metoden? Den har sina brister, hur kan vi göra det bättre?

Ambjorn Naeve uppfann en snygg sol enhet över 30 år sedan. Men praktiska idén och matematiska begreppet föll mellan stolarna i systemet.En gång, gjorde bra att göra människor "vetenskap" privat för skojs skull. Peer review var inte formaliserade...

Jonglering: Kan jag göra det?

Det finns ett talesätt bland jonglörer som "Vem kan slå på en strömbrytare kan jonglera". Jonglering är en utmärkt skill-du kan wow dina vänner, bryta isen med främlingar och förvåna familjemedlemmar för så länge du kan hålla jonglering i luften...

Jag kan inte tro att detta är en annan USB-strömadapter!

Detta var inspirerad av några (läs: mycket) handledning om "hur man ladda * på USB-ström", så jag omvänd logik och jag publicerar "Hur att ansluta * s laddare till USB-portar".Som en "extra bonus" kan du antingen använda 2 US...

Porslin knappar - hur kan vi göra det?

Vi bär knappar varje dag utan att tänka hur det görs. Porslin är traditionella och lite speciella. Se hur du kan göra det på egen hand! :)Steg 1: Följ stegen en avAllt är återuppta här !Steg 2: Porslin är enkelt!Du behöver bara porslin glida / gips m...

Photoshaper (aka: lithophane): vad du kan göra med det!

Photoshaper... Lithophane...På Shapeways vi kalla det en Lightsculpture som skapats med vår Photoshaper... ut på en 3D-skrivare. Innan det gjordes i porslin, kallades troligen för hand och det ett Lithophane.Det grekiska ursprunget av ordet betyder "...

Något du kanske vill veta om DTS-HD MA och hur DVDFab kan affären med det

DTS-HD Master Audio, eller DTS-HD MA i förkortningen, är en förlustfri ljud codec definieras av Digital Theater System, att skala upp det gamla DTS-ljudet, så att det kan låta en-till-bitars representation av den ursprungliga filmen studio master sou...

Kan Ikea göra detta rum bättre?

Väl detta sovrum har några saker som händer.1. min dotter har gått bort till college.2. jag försöker att renovera vårt kök.3. hennes gamla sovrum har blivit en dumpningsplats för allting.Jag vill skaffa en ny säng [kanske en HEMNES], en byrå [6 låda...

Kan jag göra detta?

Jag har två sovrum butiker i slutet av en makt ben.Det sista utloppet (till höger) är för närvarande inte GFCI skyddade, och jag vill hålla det så eftersom det har elektronik inkopplad i det.På andra sidan av väggen är skärmad-in rummet - "utomhus&qu...

Blir Tony Stark: Mobil virtuell verklighet Setup med språng Motion

Hur många av er har velat använda händerna och leta naturligt utan att använda din mus, tangentbord och skärm? Tja, idag kommer jag visa dig hur du använder en telefon, hoppa rörelse, och Virtuell verklighet glasögon för att skapa din egen värld.Varf...

Bälte slidor för knivar (med låret rem)

Jag fick uppdraget att göra bälte slidor med låret remmarna för egna knivar. Klienten bad att artiklarna bo i deras givna ställen samtidigt som taxeras för klättring och vandring. Artiklarna bildades från upphittade föremål (järnväg band) som skickad...

123D design Lego tegel

i detta instructable jag kommer att visa dig hur man gör en Lego tegel som jag inte har en 3d-skrivare så det har inte testats men jag är nästan positivt det kommer att fungera. Om du har en 3d-skrivare utskrift kan du överväga det för mig jag kommer...

Dagliga Mindfulness kompetens

Kanske är vissa människor perfekt.Helt.Enligt min mening har vi allaproblem, i mitt fall, ätstörningar och andra självförgörande beteenden. Jag hade nästan förlora allt innan jag var villig att söka behandling. Nu, år senare, tycker jag fortfarande d...

Gör en mask av glasfiber-harts.

Som titeln säger, ska jag göra en steg för steg (med bilder) av formning och gjutning en skräddarsydd mask av glasfiber-harts.Innan jag vill börja jag hänga några friskrivningsklausuler över hela genomgången:För det första: Detta kommer att vara gans...

Dart Light

En darttavla behöver bra belysning och traditionella spotlights eller omgivande rum belysning bara är inte tillräckligt bra. Så efter sökning efter vad som fanns tillgängligt och vad andra har gjort i världen, slutade jag med den bästa lösningen är a...

Kaffe grunder... en trädgårdsmästare tillgång

Ahhhh kaffe... min flytande guld. Morgon skulle inte vara detsamma utan dig. Kaffe är älskade över hela världen. Vi kan inte köra för länge utan att se de ljusa tecken "Tim Horton's". Här i Kanada är det vårt favorit stopp. Amerikanerna har Star...

Thanksgiving måltid: Tårta stil

en vän sa, Hej jag vill göra en massa kakor som ser ut som en Thanksgiving måltid, kan du göra det för mig, oh och btw jag behöver det i morgon.Jag sa ja det är alltid roligt att bli utmanad.Steg 1: Att göra kakan Köpa din favorit kaka mix och förber...

Silver Smithed Pendent och halsband

i detta instructable, lära dig hur man gör en bezel ange silver hänge och en silvertråd arbetade matchande halsband. Detta är en mellanliggande färdighet av silver smithing. du behöver tillgång till specifika verktyg och ha en grundläggande förståels...