Mormors pund kakaen resa till mormors hus var inte komplett utan hennes berömda pund kaka. Första jag frågar efter den långa åtta timmars bilresa var "när kan vi börja göra pund kaka?!" Min mormor lärde mig sin recept när jag var liten, eftersom hon visste att jag älskade henne så mycket tårta. Vi skulle göra det tillsammans varje gång jag kom på besök; sedan skulle det vara borta nästa dag eftersom det var så läcker vi alla inte kunde hjälpa oss från att äta skiva efter skiva. (Detta är förmodligen därför jag var sådan en knubbig unge.) Ärligt talat, pund kaka var den enda typ av tårta jag skulle äta i år, och min mormors recept är fortfarande i dag den bästa pund kaka recept jag någonsin provat, varför jag delar det med dig. Dock jag varnar dig, detta är inte alls en frisk kaka, men det är helt utsökt.
Se Steg
Relaterade Ämnen

Gamla hederliga citron glaserade pund kaka

Hur man gör choklad och vanilj marmor pund kaka från grunden! Prova det här lätt teknik för virvlande smeterna i en vacker marmor tårta.Få recept med amerikanska åtgärderna (uns)IngredienserMjöl - 220 gramMajsstärkelse - 50 gramBakpulver - 5 gramSmör...

Du gör mitt hjärta pund kaka

vanilj och röda sammet lager tillsammans i en kärleksfull limpa pund kaka. (Om du inte gillar smaken av röd sammet tårta, kan du göra en extra sats av vanilj och färg det med karamellfärg eller lägga till i ett annat utdrag smak. Jag kan göra en cher...

Äggtoddy pund kaka

äggtoddy är perfekt för semester, i någon form. Denna smakrika äggtoddy pund kaka är inte bara läckra, men otroligt lätt att göra!Jag är en purist gjort från scratch, och blev förvånad över att se recept kräver vissa boxed kaka mix. Men, efter samråd...

Citron pund kaka

bestämde jag skulle göra en Instructable för min berömda citron pund kaka. Det finns 3 stora saker om denna särskilda kaka som skiljer sig från andra.1) du kan ändra vilken typ av extraktet aromer att göra andra typer av pund kaka. Jag ska även lägga...

Att göra en pund kaka

Detta instructable kommer att lära dig hur man gör en pund kaka - och det är precis i tid till julhelgen.Steg 1: Samla dina ingredienser1/4 kopp smör2 1/2 kopp socker1 tsk vaniljsocker5 ägg3 koppar mjöl1 tsk bakpulver1 krm saltVärm ugnen till 350 gra...

Södra färskost pund kaka

Super lätt södra färskost pund kaka. Men det tar flera timmar att baka, så planera i förväg... dina smaklökar kommer tack :-)...

Mormor Barb kaka/tårta Pie

Jag arbetar med en hel del äldre folk i mitt vanliga jobb och mormor Barb och jag fick tala om enkla desserter och bakning. Som jag sa till henne, och som ni alla vet, jag är en farligt olämplig bagare, så enkel desserter är a-okay med mig! Detta är...

Grillad persika pund kaka

jag älskar djup smak som du får från att grilla en persika. Det släpper en helt ny nivå av matens goda! Om du grillning upp några persikor för denna awesome kaka, kan du göra några extra att göra vissa södra stil grillad persika svalare, också!Ingred...

Ricotta olivolja pund kaka

Ingredienser:¼ kopp plus 1 msk osaltat smör, på rum temperature1 ½ dl mjöl2 ½ tsk bakpulver½ tsk salt1 ½ dl ricotta, vid rumstemperatur1 ¼ dl socker1/3 kopp extra virgin olivolja1 msk vaniljextrakt1 tsk mandel extrakt3 äggVägbeskrivning:Värm ugnen ti...

KAKA grillad ost & tomat soppa

Jag är ganska säker på att alla älskar Grillad ost smörgåsar doppad i tomatsoppa.Men... för dessert?Ja! Denna grillad ostsmörgås och soppa är 100% söt! Det är så övertygande, att det är ett lite konstigt att äta. Men när du komma förbi det maskerad s...

Hur man gör en dubbelstjärna kaka

allt detta är eftersom jag inte gjorde en död stjärna tårta när jag sa att jag skulle. Det var Cmdr. Vik födelsedag och ånger, erbjöd jag att göra honom någon tårta som han ville för sin nästa födelsedag. Han kom med en dubbelstjärna system kaka och...

Baby block Shower kaka

om du tittar noga, ser du att jag är en komplett amatör. Med tiden och rätt verktyg, kan du helt göra detta. Det kommer inte att imponera på Ace av kakor men det kommer att imponera på fan av dina vänner som inte har en aning hur man gör något av det...

Choklad tårta skott

några choklad kaka skott är fulla av boozy godhet men inte innehåller någon choklad eller kaka. Dessa är laddade med både choklad och kaka (men saknar alkohol), och är perfekt för en fest eller andra festliga tillfälle.Get bakning folk! En 3-månaders...

Clone Trooper Cupcakes

min son 5 år gamla födelsedagsfest, han ville kombinera sina två favorit saker, "Phineas & Ferb" och "Star Wars" . Intressant kombination, nr? För avsnittet Clone Wars födelsedagsfest kom vi upp med idén för upp och ner clone troop...

Kaffeälskare paj (Cocopandan paj)

Perfekt för alla hjärtans dag "dessert för kaffeälskare.Steg 1: metod 4 msk Maxwell snabbkaffe2-3 msk margarinvarmt vatten1-2 msk 15% grädde1-1 1/2 tsk Rom extrahera3-4 msk socker1 liten behållare vispad toppning (jag använde nr namn), tinadeen dropp...

Hur man gör Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake. Det är en söt docka och en läcker dessert som alla vet. Men vet du hur man gör det? Om du vill göra ett mumsigt mellanmål, eller en läcker öken för din nästa middagsbjudning, är du på rätt plats! Detta recept använder en varm jo...

Karamell äpple Cider Jelly

Jag älskar att göra denna gelé! Den betecknar vanligtvis jag avslutar min apple konservering, och som jag burk över 80 lbs. av äpplen i år, denna gelé är ganska lätt att göra och bearbeta flera partier i några timmar. Använda lokala, i säsong, apple...

Enkla Strawberry sås (urlakade jordgubbar)

Mmmm jordgubbar. En av mina favorit delar av denna tid på året.Jag gillar att använda min jordgubbar för att skapa en enkel jordgubbssås som kan användas på allt från pannkakor till pund kaka. Det är gott nog att även ätas på egen hand som en söt som...

Alla hjärtans Bellini och chokladfondue

Kolla in min Bellini och choklad fondue recept! Det är perfekt för någon som vill göra något lite speciellt för deras älskling i år! Det är också riktigt enkel!Strawberry Bellini4-6 jordgubbar (stjälkar klippte och rensade)1 msk socker½ tsk av apelsi...