Mosaik Garden hyttventilinspirationen till projektet kom från två källor jag vill tacka och kredit från get-go.

Det var alisonb och hennes ubåt-stil dörren vind-fuskare som inspirerade det ursprungliga projektet. Det var Creativeman som förseglade affären. ;-)

Jag har alltid älskat mosaikkonsten, men var en lite skrämd av det. Att vara något av en perfektionist, börja ibland jag inte ett projekt eftersom jag inte vill förstöra den. Creativeman tog bort all min fåniga rädsla med sin underbara tutorial på kakel konst. Som kunde eventuellt förstöra frigolit? Särskilt återvunnet frigolit? Inte jag! ;-)

Detta är en mini foto tutorial på min mosaik Garden hyttventil. Det är fönstret till mitt hjärta innehåll... min lilla oas på stranden i Baja.

Verktyg och förnödenheter Jag använde:

  • en tråd Frigolitskärare ($7 cheapie från ebay)
  • återvinnas (gratis!) frigolit portabel behållare, tallrikar och skålar-tvättas väl
  • en bärgade trä ram-självklart hemmagjord, men inte av mig ;-)
  • trälim
  • latex och diverse akrylfärger
  • Rensa nageln polska
  • målarpenslar

Efter beslut om en blomma trädgård design, började jag klippa och limma små kullerstensbelagda gränsen. Projektet fortskred bara därifrån. Förformade kurvorna av styrofoam fungerade fint som blomblad och sådant. Det gav den mosaik tillagda dimensionen.

Halvvägs genom limning, började några av kronbladen poppar. Jag målade ett lager off-white latex färg över limmas bitarna till bättre försegla dem på ramen och den arbetat lik förtrolla.

Efter designen var fullständig, jag gav den hela hyttventil ytterligare ett lager av latexfärg, sedan började måla med min akryl. Efter målning "brickor" för min smak, jag gav var och en ett mödosamt lager klar nageln polska för extra glans... och min mosaik hyttventil ramen var redo att monteras.

Författarens anmärkning: Detta var den roligaste konstprojekt jag gjort sedan slutföra sköldpaddan skal mosaik Scone förra sommaren. Lita på, du kommer att se mer mosaik arbete från mig i framtiden. ;-) Jag uppmanar dig att prova kakel konst och skapa något unikt din egen. Jag skulle älska att se och höra allt om det, också!

Jag avråder från att köpa den $7 cheapie Frigolitskärare från någondär. Jag älskade att det är handhållna. (Jag i princip sparkade tillbaka och gjorde alla styckning medan du sitter på min bak. ;-) Nackdelarna? Den använder ett C batteri som verkade för att dränera ganska snabbt, och det är en bra sak jag klippte tunn frigolit... eftersom jag tvivlar på att det skulle skära något mycket tjockare än så.

Efter avslutade detta projekt, jag gick vidare en beställde en dyrare elektrisk Frigolitskärare. Det finns också många DIY tutorials här på Instructables att göra dina egna hoat binda Frigolitskärare, inklusive den mäktiga Goliath. Sökmotorn är din vän. ;-)

Om du kort på skicklighet eller idéer, var noga med att kolla in allt det arbete som Creativeman har delat här. Han är en mästare på mosaik arbete. Alla hans tutorials är lätt att följa och rent ut sagt vackra!

Tack för besöket! ;-)

Relaterade Ämnen

Delaunay mosaik

Konst kan inspirera kraftfulla känslor. Math kan ge kraftfulla svar. Kombinerat, kan de skapa något beräknade och exakta, men ändå poetiska och vackra. I i det här fallet en övernaturlig kraft nerdy, egendomliga godhet som jag vill kalla en Delaunay...

CD-mosaik reflekterande Hat

märkte jag var en stack av riktigt gamla CD-skivor av mitt skrivbord (saker som Encarta 2000, 65 000 Clipart bilder, etc.). Det första jag tänkte var "OOOOHHHH glänsande". Nästa sak jag tyckte var "Hmm, kanske jag skulle kunna göra något av...

Ett jätte lapptäcke och knappen mosaik brev

Denna jätte inledande versal har en platt botten så att den kan sitta på en hylla men denna teknik är bara lämpligt att dekorera en stor bokstav. Med hjälp av en jätte bokstav snarare än ett hela namn har du mycket större utrymme för kreativitet!Steg...

En enkel Rock Garden

Vi har bott i hyrda hus och nu nyligen vi köpte hus och flyttade. Huset kom med en liten trädgård. Tyvärr på grund av träden skuggning marken var inte gräset växer.Träden var bra mestadels örter och frukter med träd.Våra rum var över, och det var int...

Flaska Garden

göra din egen lilla moss trädgård i en flaska.Steg 1: materialGlasburk med lock eller korkStenar eller grusAktivt kolTorvKrukväxtjordMossSked eller trattSpritzer vattenflaskaNågra anteckningar om att hitta tillbehörAktivt kol: Din bästa insats för at...

Garden Lights

Garden Lights är lättskött och senast för år, sätta dem ute på våren, föra dem i hösten, detta är en bra tid att tvätta dem, lagra dem över vintern med batterierna ut och byta batterier varje två år, det okända som du kan glömma dem. Men mina grannar...

Renovering: hur till installera metall mosaik väggplattor (rostfritt stål, aluminium,..)

Om du följer denna enkel installationsguide, kan du också sluta med en vacker ny yta täckt av modern metal kakel. Installation bilder här visar mosaik kakel som installeras på en vägg rostfritt stål backsplash, men exakt samma process används för att...

Sovrum hyttventil

En dag min fru gick ut på några ärenden och lämnade mig och pojkarna hem ensam. Hon återvände för att hitta en hyttventil från min sons garderob i nästa sovrummet. Jag har inte sett barnen ensam sedan...Det är kul att öppna luckan från inuti garderob...

Darth Vader Lego mosaik

Någonsin velat veta hur man konverterar en bild till pixelly glädjen vi känner som Lego? Jag presenterar en metod som är super enkelt och resulterar i en jäkligt spiffy lego mosaik!Redigera (23 Jan 2007): Pojkarna över på Pictobrick släppte nyligen s...

Enkelt skapa en Lego mosaik av något!

Syfte:I slutet av detta kort och koncist tutorial, ska du enkelt skapa storskaliga Lego mosaik av exceptionella Lego landskap, (som bilder av tungan fint.), Lego landområden och Lego objekt. ("Objekt" inte börjar med ett "L"! Detta är...

Kul & lätt murare burk mosaik

Jag älskar burkar. Jag har alla möjliga runt mitt hus väntar ett syfte. Jag blev mycket upphetsad när jag visste murare burk utmaningen skulle komma, det enda problemet började jag har var att avgöra vilka projekt att fokusera på. För detta Instructa...

Gjuten Hypertufa Garden Art

Hypertufa är något jag har velat prova under flera år, men aldrig försökt tills i sommar. Börjar med krukor, kallas instruktionerna jag hade följt för en 2" för mycket stora bitar. Detta förändras snabbt av min krukor är små. En en tum bas är tillräc...

En kartong Zen Garden

Här är en liten kartong Zen Garden våra team i London gjorde med några lådor liggande, lite sand och ett par stenar. Vi är en flyttfirma och använde en av lådorna från ett senare steg. Som för sand och stenar - använde vi en del från en lokal park. O...

Bättre än Olive Garden toskanska soppa!!!

jag utvecklat denna soppa efter olive garden. Mine har mer smak och krämigare. Jag får ravepartyn över denna soppa. Hoppas du njuter!Steg 1: ingredienser1 pound varm italiensk korv (jag använder canino's varumärke)8 oz skivade färska champinjoner1 li...

En mekanisk Iris fönster med hyttventil

I detta Instructable kommer jag att beskriva processen med att bygga en mekanisk irisbländare fönster med en hyttventil i en befintlig vägg öppning. Jag har alltid uppskattat gamla gammaldags uppfinningsrikedom var mekaniken var mycket konst som funk...

Steampunk hyttventil foto bakgrund

YuKonstruct och Yukon komisk kultur samhälle uppmanas att göra dekorationer för 2016 Yukon surdeg Rendezvous Steampunk Ball här under februari. Eftersom temat för Rendezvous var "Världen runt" beslutat vi att gå med en steampunk resor tema för a...

Matchbox mosaik

För mig representerar en regnbågar kärlek och familj.När jag var en liten flicka, berättade min far att regnbågar är en välsignelse för oss, en glimt av vad himlen är som. Att minnet är en favorit för mig, och med fars dag runt hörnet, jag tänkte jag...

Mycket liten mosaik telefonerna tabell

Jag var i desperat behov av en torr plats att ställa ner min mobil i min super små badrum. Jag letade efter en lösning som skulle passa - även växt ställning skulle göra. Men allt var för stort eller för tunn. Jag bestämde mig för jag skulle behöva b...

Solar Air uppvärmning Collector för våra sten bygga Garden House

Hej, använder vi platsen under terrassen som sten bygga Garden House.Det finns ingen uppvärmning. Sommartid är Ok, men i alla andra årstider, det finns för mycket fukt och på grund av den låga temp finns mögel everywere på trädgårdsredskapSå jag bygg...