Mrs & herr. Garn dockor (Martenitsa)När jag var älskade liten jag att göra saker att leka med. Jag hade gjort det nyligen för en vän till mig.

Inga stora virka tekniker inblandade. En "Garn magic" skapelse!

Jag gjorde dessa docka när jag kom över en bild och jag visste inte det finns en underbar tradition bakom dem. Tack Rldkfl.

Så kommer tradition-

En Martenitsa är en liten bit av utsmyckningen, gjort av vitt och rött garn och oftast i form av två dockor, en hane och en hona.

Veta mer klicka på länken.

Jag har lagt några virkade dekorationer för att ge det en liten skillnad från de traditionella dockorna.

Så låt oss komma igång.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Garn dockor

detta är en enkel hantverk som du kan göra när som helst. Det är riktigt bra för både barn och vuxna. (jag ber om ursäkt om sidled bilder. hopp thay fortfarande make sense.: p)Steg 1: material som jag sa, detta hantverk är egentligen enkel. allt du b...

Honey Bee Cake

Jag gjorde denna kaka med honung kaka bas och Marshmallow Fondant. Jag är helt nöjd med resultatet av kakan. Hoppas ni alla gillar Mrs & herr Honey Bee och deras Baby Beezzzzzz... :)Denna kaka är perfekt för alla tillfällen som födelsedag, bröllopsda...

Lil' bröllop dockor

bröllop, är en vacker ceremoni att officiellt fira två individer som begår sina liv till varandra och till en ny resa tillsammans. På en bröllopsdag, det är när en man och en kvinna bli man och hustru, två hjärtan gick med för att bli en, när de säge...

Klädnypa dockor

hur man skapar en docka ur en klädnypa--lätt och roligt.Njut!Melissahttp://underconstructionblog.typepad.comhttp://Haworth.Etsy.comSteg 1: leveranser En rund klädnypa/docka pin (finns i hobbybutiker som Michaels)Rester av bomullstyg och filtgarn elle...

6 nystan garn caddy

jag hatade att kasta ut en sådan perfekt bra ost bollen behållare, och detta är vad jag kom med.Du kan använda alla behållare och besluta hur många dockor det kan hålla. Se bara till att du tvättar behållaren noggrant att hålla från att få ditt garn...

Pojke och flicka marionett dockor

dessa dockor gjordes genom att skapa en lera huvud sedan gjutning en gips mögel. Trä degen trycktes in i formen, en klassisk dockteater teknik. Då var cheferna slipas och målas. Organ, händer och fötter är tall. Deras hår är rolig päls för pojken och...

Herr och fru sticka disktrasor

Jag ville göra min kusin och hans fru något för deras bröllopsgåva. Jag trodde det skulle vara roligt att sticka disktrasor eftersom jag gillar att göra det nu :) Istället för att göra det hela "hans" och "Hennes" disktrasor, jag gick...

Anvisningar färga garn med påskägg färger

En FiberArtsy handledningLadda ner denna Tutorial gratis!Så många färgämnen, så lite tid! Visste du att du kan färga garn med vanliga ole påskägg färgämnen? Japp! Inte den fancy-schmancy nya färgämnen ute men bara vanlig Paas som är gjord med karamel...

Ful dockor

jag inspirerades av Jennifer Strunge Bomull monster att göra mina julklappar i år. Mina dockor är inte lika detaljerad som henne eftersom jag ville göra ett dussin eller så en veckor så jag anpassade mönstret så det skulle ta ungefär en timme att gör...

Sticka sjöjungfru svans för dockor

jag har förändrat min dockor till till sirener i havet med denna nya stickmönster jag designade, sjöjungfru svans för dockor.Modellerna är en Barbie och en 27cm Volks docka. Möbler och tillbehör är av Mattel och Re-ning.Mönstret kräver 1 nystan bomul...

Sträng Voodoo-dockor!

Göra din egen sträng Voodoo Dolls!Okej... Låt oss börja med en ansvarsfriskrivning.Jag gjorde detta projekt med mina 10 och 8-åriga barn.Jag trodde detta skulle vara en rolig kid hantverk... men det visade sigatt vara lite svårare än väntat...så jag...

Utrymme färgat garn

Indie färgade brokiga garn och Roving är i ropet nu och de är lättare att skapa hemma än du kanske tror. Skapa din egen ljusa eller subtila brokiga garn och Roving med denna lätt teknik. Snart har du unik en-av-en-slag colorways för alla dina projekt...

DIY garn Swift

Har du garn snabbt? De är oerhört händig redskapen för enperson som arbetar med garn. Som en spirande garn dyer och stickning mönster designer, tror du jag äger en. Nope. För mycket pengar som skulle kunna användas till garn. Baksidan av stolar arbet...

Låt oss göra majs skalet dockor! ~ Thanksgiving Craft

Jag älskar majs skalet dockor! Förra året gjorde jag några med min dotter. Vi fick denna fantastiska idé att vi skulle göra några mysiga och rustika dockor och ge dem till "Nana" för en pre tacksägelse gåva. Vi sätta majs skal på vår inköpslista...

Hand-några dockor

några hand dockor, mer eller mindre.Snabbt och enkelt, Använd din avlopp färdigheter att tillverka några kul att sätta på din egen dockteater handdockor. Om du vill ha något lite mer utmanande än strumpan marionett men inte riktigt redo att ta itu me...

Hur man bygger den romerska akvedukten i Segovia, Spanien med garn

InspirationDenna Roman Aqueduct projekt är perfekt för alla som är bara att lära sig att virka och vill ha en hel del övning. Jag hatar efter mönster i virka, och är faktiskt väldigt, väldigt dålig på att göra min slingor även och enhetliga. För att...

Läkare som tid herre/dam huvudbonad

Ett bra tag, jag har velat ha en tid herre/dam huvudbonad. Jag har försökt att hitta mönster eller instruktioner men det finns mycket få. Så jag bestämde mig att göra min egen instructable, mer eller mindre beroende av en tid Herren headress i fjärde...

Gör din egen herr & fru älskling tabell Sign

I detta Instructable kommer jag visa dig hur jag gjorde min egen älskling tabell skyltning.Steg 1: Gör en mall Många av er kan vara bekväm gratis lämna ditt eget brev, och i så fall kan du välja att hoppa över detta steg. Dock konsekvensens rekommend...

En Jute garn lampskärm för billiga

För mindre än fyra spänn gjorde jag en spiffy lampskärm!Jag hade fått en sparsamhet butik lampa men det kom sans skugga. Efter flytta lampan runt huset, det fann sin plats och man börjar fråga om dess skugga, eller brist på sådan.Steg 1: Få leveranse...