Mycket enkel och billig gitarr/bas distortion pedalhär, jag kommer att lära dig hur man gör en mycket enkel 1 transistor strömsnål gitarr pedal. (Jag ritade kopplingsschema och PCB). Denna krets kan vara körde av gamla 9v batterier (i version 2, jag sprang det av en riktigt billig mobiltelefon strömförsörjning, 5v SMPS) som fortfarande har en laddning ovan 1.5V vilket innebär att du slipper kasta ut dem!

Redigera: Om du ökar den ingående capacito (100n kondensatorn) mer basfrekvenser kan flöda genom gemensam emitter förstärkaren, orsakar mer av den snedvridna effekten.

Också, om du ändrar bias av transistorn (swap 100 k Resistor för ett mycket högre värde, t.ex. 680k eller mer, transistorn kommer att tvingas att asymmetriskt klipp, ökande förvrängningen. Gå till sista sidan för ljudklipp :)

Min nya krets använder jag en 470 k resistor för bias motståndet.

IGEN! Ett problem uppstår på bekostnad av extra distorsion. Attacken av den instrument kan få avhuggna(tystas i detta fall). Med min bas, detta verkar bara hända när jag använder tekniken som slap bass.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Enkel och billig DIY interaktiva bakgrundsbelysning.

Detta instructable visar dig hur man gör en enkel och billig atmosfär bakgrund belysningssystem för din dator!Detta enkla system kan användas med programvaran AtmoWin, eller använder AtmoLight plugin i VLC (mediaspelare) , ansluter den till datorn me...

Stor kran handtag... Enkel och billig...

Är du i en knipa och behöver peka på stora hål men hittade digha inte en kran handtag stor nog för jobbet och kan integaranterar att få en fin ny som ska endast användas en gång ellertvå gånger om året... Tja är här en enkel och billig handtag som ko...

Hur man bygger en snabb, enkel och billig loudspeakerbox med stuprör material

Hej allaDetta är en mycket kort och universal instructable att bygga en enkel och billig loudspeakerbox. Det fungerar med ett enkelt trick och är snabbt gjort i tre steg.Jag behöver sådana boxar för min nästa steampunk instructable arbetar med två ga...

En enkel och billig DIY raden efter robot

Om någon vill börja bygga robotar, denna robot är för dem, det är lätt att göra, ingen kunskap om programmering krävs, bara lite elektronik kunskap är tillräcklig för att avsluta denna robot.Viktiga ingredienser:1 x chassi2 x IR-sensorer1 x caster wh...

En enkel och billig brandman bil siren.

Kretsen jag beskriver här en enkel och billig sirener av brandbilar. Kretsen är baserad på bara 2 kvarter: en oscillator (långsam) och en annan oscillator (som är snabbare). Låsa bilderna.Denna krets använder endast 14 komponenter, alla lätt förvärv...

Hemmagjord enkel och billig projektor

enkel och billig projektor gjorda av papper och förstoring glas....

Enkel och billig Studio Desk

detta är min första instructable, och jag är inte engelska så förlåt mig för min dålig engelsk. Jag har gjort en post/producent studio desk i min säng. Så låt oss börja.Steg 1: Rengör, rengöra och städa jag gjorde min studio i mitt mezzy bed rum. Så...

Enkel och billig swing

Detta är den instructable av gungan som jag var tvungen att designa för en tilldelning. Detta är bara manuell att göra protype av det.Steg 1: material Du behöver följande:-Planka (mått 50cm på 20cm på 17mm)-Kvast (min. storlek diameter 2cm Max storle...

En enkel och billig ost Press

ost är en fantastisk alkemi som förvandlar mjölk i ett överflöd av olika texturer och smaker. I farstun för mig var ricotta, ett lätt och förlåtande ost att göra utan fancy utrustning eller förnödenheter som behövs. Mozzarella kom nästa, också mycket...

Enkel och billig inomhus TV-antenn

jag har inte haft en TV för de senaste åren eftersom jag fann min familj inte behöver så många (för många) kanaler och kunde se handfull kanaler gratis via antenn. Det kallas OTA (OTA) kanaler. Du kanske måste ge upp några av dina favoritkanaler (jag...

GlowChips - en enkel och billig LED lampa enhet

Har du alltid velat att lysa upp ditt skrivbord på en futuristiska/minimalistisk sätt?Frukta inte mer, som lösningen är äntligen här!GlowChips!Denna lampa enhet kan enkelt göras av nästan vem som helst. Idén är otroligt enkel och det är mycket lätt a...

En mycket enkel och effektiv vakuumpump

jag kommer att visa dig hur man gör en mycket enkel men effektiv venturi vakuumpump cheep laboratorium material. Du behöver flera minuter att göra det. Denna pump är att när vattnet flödar genom vertikala röret, vakuumet genereras på horisontella rör...

Enkel, enkel och billig trådlös presentatör

Under presentationer, jag undvika att vara stationärt och gillar i allmänhet att gå runt för att öka samspelet mellan mig och publiken. Jag är dock ständigt konfronteras med bördan av att behöva gå tillbaka till den bärbara datorn, för att ändra en b...

Enkel och billig luft kylare med datorfläktar

Denna luftkylare är ett billigt och enkelt sätt att hålla ett rum svalt utan att slösa en hel del makt. Användbart för dessa sommardagar, bygga bara behöver två datorfläktar (fall fläktar) och en ice reservoar. Kylningen sker genom en serie av två da...

PAPPER bil: en barndom leksak, enkel och billig

Hoy!Lördag är här.Det är tid för familjen och/eller liberte tid, rätt? Haha.Nu, jag ska ge dig ett tips hur man gör en bil, OOPS! PAPPER bil. Detta papper bil är en av min barndom leksaker. Jag var glad (och fortfarande nöjd) att spela den. De viktig...

Enkel, enkel och billig DIY stegräknare med Arduino

Jag lånade en accelerometer 4 månader tillbaka från en vän men jag insåg det är aldrig satts in i dess bästa användning. Så varför inte göra något bra av den. Jag har redan https://play.google.com/store/apps/details?id=com.noom.walk installerat i tel...

Förbättra mottagningen mobiltelefon. Snabb, enkel och billig.

Detta är min första Instructable. Det är enkelt, kostar mig inga pengar eftersom jag hade material i min butik, och var snabb. Det fungerade så bra jag tänkte jag skulle dela.Efter att köpa en eftermarknad utökat batteri för min HTC Rezound mobiltele...

Hur man gör en mycket effektiva och billiga mikro/macro objektiv för en iPhone eller någon smartphone!

i detta instructable, jag kommer att förklara hur jag har skapat makroobjektiv för min iPhone 4 av bärgning delar från gamla digitalkameror. Varför köpa dyr lins bilagor när de redan ljuger runt ditt hus? Disclaimer: Jag är på något sätt ansvariga fö...

Enkel och billig hemmagjord luftfilter

Detta är en guide för din genomsnittliga DIYer som vill ha en billig och enkel lösning att förbättra inomhusluftens kvalitet på sin medelstora och små storlek bostadsyta. Genom att tvinga luften genom aktivt kol, kan du effektivt "skrubba" lufte...