OiO - en skrivbordslampa som har en själHans namn är "oiO", han är ett skrivbord lampa robot, men han tror att han har en själ. Ärligt talat, jag kan inte förneka att...

Idén att bygga oiO, kom från min respekt till enkelt objekt som låg runt, att spela en stor, och vanligtvis obemärkt roll för att göra våra liv enklare och kanske mer intressant. Tror på en penna eller en anteckningsbok, Tänk på den personliga tid du spenderar med sådana objekt, uttrycka dig genom dem, de en tydlig funktion, aldrig ifrågasätta dina avsikter eller dina fördomar, de förblir trogen dig tills de konsumeras... Tja, kanske inte längre. Det är dags för dem att uttrycka!

Jag har alltid varit fascinerad av objekt som kan uttrycka eller genomföra känslor, och det är därför jag ändå bygga en skrivbordslampa som kan interagera med mig, det ändrar humör, den har beteende, svarar den genom sina sinnen, till ljud eller mig närmar sig det, det lyder, eller lyder, det känns gånger passerar, det nyser, det sover... "det" blir "han", ibland "hon".

Jag gjorde oiO med ett tänkesätt som gör det enkelt att bygga, prisvärda och kan anpassas. Här delar jag alla detaljer och kod så du kan bygga din egen oiO, och höja honom eller henne det sätt du tycker passar :)

Jag är glad att dela med dig som oiO har vunnit första pris i tävlingen Microcontroller tillbaka Nov 2014, sponsras av Instructables, så tack för allt ni röstar, kommentarer och stöd :)

Du kan se nedan en video av oiO i aktion. Känn dig fri att skriva mig någon kommentar eller fråga

Oio's vän

Se Steg
Relaterade Ämnen

ESL klass spel: "kom ihåg vem som har vad"

Bra spel att få unga studenter tränar enkel konversation som "Har du---?"Steg 1: Lära och utöva innehållLära och öva på ditt innehåll. Idealiskt för detta spel du skulle lära "Har du?" stil frågor och svar, såsom "Har du äpplen?&q...

Förvandla en kontorsstol till en skidhållare som har monterats

under den sista Snösäsongen fick jag till längdskidåkning i stort sätt. Jag köpte en komplett uppsättning av redskap för mig själv och jag fann mig själv på stigar på bara om någon gång du kan tänka dig. I själva verket tillbringade jag mesta tiden s...

Raspberry Pi Bluetooth in/ut styrelsen eller "som har hem"

jag ville skapa en elektronisk in/ut styrelsen. Typ du kan ha till posten som är närvarande eller inte i ett företag eller hem. Den är oftast placerad av huvudentrén så alla kan se vem som är in eller ut.Jag ville också ett annat projekt för min Rasp...

Hur hjälpa en Person som har ett beslag

när jag började att arbeta som en CNA, jag var överväldigad. Det är en sak att läsa om kramper, slaganfall, hjärtstillestånd och andra typer av medicinska akutfall, och en annan att faktiskt se dessa saker i verkliga livet. Sanningen för att säga, ja...

Hur får man på kameran i Studio publik från en kille som har gjort det fyra gånger

Så vill du få visas på kameran i studio publik tycker du? Det är väl egentligen inte så svårt om du kan uppbringa lite kreativitet. Jag har visat på kamera på CONAN vid fyra olika tillfällen. En gång jag var på kameran i 60 sekunder och pratade med C...

Lindra smärtan av ett barn som har Cancer 2

MEDDELANDE - detta Instructable förespråkar inte hugga ditt barns huvud och placera den mellan pumpor att göra henne lycklig!!!Jag mooching runt Instructables.com igår och jag kom över två inspirerande Instructables som helt ändrat min syn på denna u...

Fastställande en nyckelbricka som har varit till städare.

Jag blev ombedd att ta en titt på en tidiga 2000-talet GM fjärrkontroll som hade gått igenom tvätten. Det var inte fungerar men tidigare erfarenhet med nyckelbrickor, hade visat dem vara ganska motståndskraftiga mot sådana saker. Jag var övertygad om...

Hur man fixar öronproppar som har förlorat sina gummi

Jag råkar älska öronproppar som kom med min iPod. När den gummerade delen kom bort av en, sedan den andra, försökte jag par efter par ersättare bara för att finna mig själv som önskar jag hade min gamla earbuds tillbaka. Min musik ljud inte bara dets...

Presenten till den som har allt... anpassade ornament.

Inte säker på vad du behöver så och så för x-mas?Du har en vän som verkligen gillar sengångare, men vart fan ska du hitta lättja något?Du fick Kviga internationella donationer för någon, men vill ge dem mer än en kort?Du vill göra någons x-mas kort e...

[UPPDATERAD] Lindra smärtan av ett barn som har Cancer med papper flygplan

uppdatering: här är en video av jägaren och hans plan som visar bara hur många som bryr sig om honom och sin sak.VideoLedsen att jag inte kunde bädda in denna video.Det är en förälders värsta mardröm: livsförändrande ord "ditt barn har cancer".F...

Som har hem?

Hemma hyr vi ut gratis rummen som var mina bröder, så för det mesta det finns folk med olika scheman som bor i samma hus. Vi har ett larm, så den sista en lämnar är tänkt för att sätta den på när han lämnar men det är ofta svårt att veta vem som är s...

Hur man fixar en kostym som har lösa trådar.

Bara en snabb bakgrund om hur jag lärt mig denna konst. Jag tjänade ett 2 års uppdrag för min kyrka (i Skottland och Irland). Du bära en kostym för det mesta, och slitaget är gemensamma. Jag slutade med några lösa trådar (främst från katter och bär r...

Min nerf vapen som har ändrats

alla dessa vapen har ändrats, på camo longshot finns det en olika fat än i min andra bildspel, gul longshot är mina bröder som jag modifierat den för honom.vapnen som finns i detta är 2 longshots, 1 recon, 1night finder och 1buzz bee shot gun.Om du v...

Knappen, knappen, som har fått en knapp?

Skulle du spendera timmar limning knappar till en stol om det inte var för en Gorilla lim tävling? Ja kanske. Jag började faktiskt detta projekt sent en natt och några dagar senare fick reda på lim tävlingen så detta är min post. Jag använde Gorilla...

Laserskurna valnöt smårätter Pick - perfekta presenten till värd(Inna) som har allt

en söt liten tack gåva är i ordning efter en stor middag part. Denna tutorial ska show dig hur man utformar din egen Hors-d'œuvres plockar för att göra en uppsättning eller en en-av-en-slag.Valnöt är ett bra material att använda eftersom det är tradi...

Spela korthållare för barn och personer som har svårt att hålla kort.

Nyligen min fru och jag började spela bilar med några vänner, en av dem har MS, så det är svårare för honom att hålla större antal kort, mer än tio. Så började jag leta efter något att hjälpa honom och för mina barn också.Jag kom med detta lätt fixa...

Ändra om på koder på en HC-05 med koden ZS-040 som har EN PIN-koden i stället för nyckel pin

Samtidigt söka om hur du ändrar på inställningarna för HC-05 det blev det uppenbart fanns ett antal styrelser som hade olika nummer till de flesta av tutorials jag hittade. Den kommer jag att arbeta med här är HC-05 med en kod för ZS-040. Detta har e...

Hur du kör Kommandotolken på en dator som har det låst, och få in administratörer lösenordet

namnet säger allt.Detta instructable kommer att berätta hur till springa CMD (befalla snabb) och ändra lösenordet.Steg 1: Att få saker Nu behöver du programmet.Gå till http://portableapps.com/apps/utilities/command_prompt_portableJag rekommenderar at...

Att göra en Pop Up-kort som har en bild av ett hjärta och ordet kärlek

I detta DIY göra jag kortet bilden ovan.Steg 1: Ladda ner PDF härSteg 2: I den här videon som jag går igenom de steg jag tar för att göra kortetSteg 3: Gör Pop upp kortetVerktyget som jag använder i videon kallas GyroCut.Jag säljer GyroCut på...