Polaritet-vända kabel för DC strömförsörjningDetta är en mycket enkel Instructable syftar till ett specifikt problem. Vad göra om en DC strömförsörjning har fel utgång polariteten-säga pluggtips är positiva och fat är negativt, men du behöver motsatsen?

Jag behövde nyligen ett nätaggregat för en Casio CTK-491 musikalisk tangentbord. Jag hade en med krävs 9 VDC / 1 Amp output, och rätt plug storlek (2,1 mm). Casio jack kräver dock motsatta polariteten för strömförsörjningen.

Jag kunde har helt enkelt avskurna nätkabelns kontakt, omvänd leads, lödda och isolerade lederna och märkt förändringen på strömförsörjningen. Jag ville dock en mer flexibel lösning, särskilt eftersom jag kan använda det nätaggregatet för andra tillämpningar som kräver den ursprungliga polariteten.

Istället valde jag att göra en "förlängningskabel" som skulle gå från DC kontakten till tangentbord-uttaget som skulle också ge nödvändiga polariteten på tangentbordet.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Polaritet vända switch experiment

jag vill göra en enkel polaritet vända switch men jag hade inte en växel med 6 ben som denna på Instructables. Jag hade en hel del motstånd och en liten likströmsmotor. Slutligen använde jag 2 bitar av 62R motstånd och en strömbrytare. Detta är hur d...

Använda en xbox 360-strömförsörjning till ett slutsteg

jag letade en nätadapter att använda för min bil förstärkare för att använda i mitt hus, men alla de andra 12 volt strömförsörjning antingen inte har anough watt, eller sa att de var 12v när multimeter sa 14v, eller båda. så jag skruvade med xbox kra...

Återanvända gamla motorcykel förseglade strålkastare

jag har precis köpt en 78 Kawasaki KZ200 för 500 bux. Jag tyckte det var en hel del för det är villkor och viktigast, det går ganska bra efter en kick. Jag ersätter mindre saker på det ganska snabbt, de flesta delar kan hittas på ebay. Men är en av d...

10Amp linjär strömförsörjning

Varför göra det för 3 när vi designar för 10?! På college vi fick i uppdrag att utforma en 3 Amp strömförsörjning, men jag sökte för en utmaning, inte ett betyg!Overcomplicating denna typ av "enkla" projekt kan göra ditt liv lite svårare men sät...

50, 000V högspänning strömförsörjning

DISCLAIMER:Detta är en extremt farlig projekt, och det bör endast prövas av personer med erfarenhet av elektronik, och särskilt högspänning. Om det är din första tid söka hjälp för din egen säkerhet.Hemlagad hög spänningstillförsel uppfyller alla int...

Gitarr effekter Pedalboard & fallet med isolerad strömförsörjning

detta är kulmen på ett fåtal projekt att omorganisera alla mina pedaler i bärbara fall. Kraven för min bräda är följande:-Passar min 3 pedaler + tuner-Portabilitet-Drivna, utan Kedjekoppling av en läskig wallwart-Bypassable-Integrerad channel-växel-S...

IKEA "Solvinden" - sol USB-strömförsörjning

Detta är ännu en annan sol strömadapter instructable. Men vänta! Vad skiljer den här?Tja till att börja med det bara kostar ca $10 och kan driva de flesta USB-enheter.Men den stora inslag är att den har den söta svenska IKEA styling och funktionalite...

Kondensator mikrofon strömförsörjning

Kondensatormikrofoner vanligtvis låta bättre än dynamiska mikrofoner. Om du är obekant med dessa två typer av mikrofoner kan du läsa om dem i denna Wikipedia-artikel.http://en.wikipedia.org/wiki/microphones#Condenser_microphoneDen korta versionen är...

Konvertera 12v/24v strömförsörjning till remote (G-kod) växla

Hej alla!Detta Instructable visar hur distans slå din 12v eller 24v strömförsörjning, med hjälp av G-kod eller genom att lägga till knappar i Pronterface. Processen håligheter garanti på strömförsörjningen, men de är bara omkring $25 så inte slutet p...

Dator strömförsörjning till bänk leverans nätadapter

Det finns många sätt att du kan re-syfte och återanvända gamla elektronik. Till exempel, en dator strömförsörjning kan göra en stor bänk nätaggregat för din verkstad.Det finns redan en hel del tutorials online som visar hur konvertera en gammal dator...

Fixa en funktionsstörning LCD strömförsörjning

så jag fick fem av dessa Optiquest Q9B LCD-skärmar från där min pappa jobbar, tänkte jag kunde använda dem för något annat än bildskärmar. Problemet var, de bara inte ens slå på. Problemet var desamma i alla av dem, så jag gissar att det är ett gansk...

Avbrottsfri strömförsörjning - utvidga bearbetningstid

jag mycket välbehövligt att förlänga den rinnande tiden av min reservkraft supply utanför fabriken specifikationen. De ursprungliga batterier föreskrivs 1 minut av driver kör maskinen på de maximala 1200 wattna min dator inte kan konsumera och 6 minu...

Variabel lab strömförsörjning (1-24 V, 0 - 1 A)

En Övergångsrit för många elektronik hobby är att göra sin egen strömförsörjning. Färdiga nätaggregat har blivit ganska låg kostnad men att göra egen är en bra övning i att bygga elektronik. I det här exemplet jag tar den enkla vägen med hjälp av en...

Bil förstärkare och Subwoofer drivs av en dator strömförsörjning

bakgrundsinformation:Till att börja med är din bil förstärkare tänkt att få sin spänning från ett 12 volt DC-källa som är ditt bilbatteri. Gemensamma hushåll använder cirka 120 volt växelström. Så du kan se att vi två problem. Först är att vi behöver...

ATX nätaggregat till bänkmonterade strömförsörjning

jag skulle vilja börja med att säga detta är min allra första instructable.Detta projekt startades av mig letar efter något att göra med en gammal dator jag har som är daterad och virtuella värdelös. Jag såg några PSU (strömförsörjning) till bänken ö...

Bänk PSU strömförsörjning från gamla ATX med Arduino och LCD-skärm

Hej alla och Välkommen till min första Instructable.Jag har alltid velat en bänk PSU för enkel åtkomst till en strömkälla, och något som jag kan lita på när du arbetar med olika projekt. Jag ville ha ett NÄTAGG som:• ger 12v och 5v 3.3V utgångar• ger...

Billig variabel strömförsörjning

inledning.Enkel strömförsörjning från LM2596 ihop modul.Kan ge utdata till 35V.Rad 1.25V - 35VStrömmen upp till säkra 2.5AUtformad med1. 2 banan uttagen för utdata2. 1 amperemeter anslutning + sin produktion3. 1 extern Voltmeter anslutning (kan använ...

Super USB-laddare, och 12V strömförsörjning

Detta är super super enkel strömförsörjning som ger dig en hög 5v strömtillförsel du kan ladda en zillioner enheter på en gång med, och en anständig 12v strömförsörjning. Ingen lödning behövs.Steg 1: Montera skruv Terminal Strip, klippa trådar, separ...

Variabel spänningsregulator - filtrerad linjär strömförsörjning

detta Instructable kommer att visa hur man gör en 1.6V-6v filtreras linjär strömförsörjning med en LM317 för variabel spänningsregulator och en 1kohm Potentiometer (trimmer). Det kan anskaffa makt från någonstans mellan 7v till 14v för denna version...