Precision multimetern kalibrering referensVarning / DISCLAIMER: om det inte är trasigt, laga det inte. Mixtra med inställningarna inuti din multimeter kommer inte garantin, kunde röra till sin noggrannhet permanent, risker som orsakar mekaniska fel och rimligen kan orsaka faktiska fara från höga spänningar. Jag accepterar inget ansvar för eventuella skador som orsakats genom att följa dessa instruktioner.

Cirka 10 år sedan köpte jag en Mastech 3,5 siffrig + analog multimeter när de var i försäljning till Maplin. Jag gillar denna mätare, men jag har tappat förtroende det är noggrannhet, och tanken på att istället köpa en ny, eller betala för professionell kalibrering, jag skulle ha en gå på DIY kalibrering. Jag skulle vilja dela resultaten, så här är det.

Spänning spänner av min speciella mätare är: 200, 2V, 20V, 200V, 600V. På 200 spänna det har 0.1mV upplösning och tolerans av ± (0,5% + 1 siffra)

Innan jag går vidare, vill jag hänvisa dig till denna utmärkta guide till multimetern noggrannhet: http://www.designworldonline.com/articles/5416/260/How-to-Determine-Digital-Multimeter-Accuracy.aspx. Jag lärde mig mycket mer av det än jag trodde jag visste.

Efter många timmar att spela med olika nummer, fast jag på med en 5v referens med en tolerans på ±0.5mV, på ±0.01%. Även om mätaren är lägsta intervall är 200, jag valde att använda denna hänvisning och dela ner produktionen med cirka 26 (faktiskt i praktiken var det ca 28) använder precision (±0.01%) motstånd, sedan så delar du den tillverkade spänningen, du också dela upp absolut fel spänning, som flyttas ner betydelsen av siffrorna.

Jag gjorde så småningom ett kalkylblad för att träna de olika scenarierna för referens- och motstånd att vara ute med ±0.01%, visar bästa och sämsta fall. Felet är nu ±0.052mv i värsta fall som i fråga om upplösningen på min mätare är obetydlig om positivt, eller inom den tillverkare toleransen om negativ. Det är 0% i bästa av över 24 möjliga kombinationer felet var bättre än ±0.01% för 12 av dem och exakt ±0.01% för 4 av dem. Jag har lagt upp kalkylbladet som en .pdf som .xls.

Jag tror du skulle behöva vara ganska otur att få värsta fall. Den faktiska spänningen används är något olyckligt som det avrundas uppåt av 0.036mV per meter - en siffra som slutar i en hela 0,1 av en millivolt skulle ha varit bättre, men har en mycket stram budget, jag var tvungen att använda de billigaste delarna tillgängliga. Jag är säker på att du kan välja bättre värden än jag gjorde.

Om du hämta kalkylbladet och vill spela med nummer, behöver du bara ange ett värde en gång - röda siffror till höger om toleranser, svart fet siffror överkanten för insatsvaror V, R1 och R2 - är ganska mycket alla andra formler så inte ändra någonting tills du förstår dem. Det visar volt eller millivolt automatiskt, varierade på 199.9mV. Andra sidan visar mätaren toleranser, igen, behöver du bara ändra någonting en gång. Det visar "E" för över intervallet.

Logiken i att välja denna metod var toleransen av spänning referenser jag faktiskt hade råd. Det finns en rad referenser med en tolerans på ±0.5mV av Intersil. För en 5v referens är ±0.01%. Även om dessa referenser gå ner till 1.25V. toleransen är fortfarande ±0.5mV, vilket är ±0.04%

Se Steg
Relaterade Ämnen

Montering av Dragon Rider 500 för användning med AVR Dragon

inte länge sedan företaget Atmel kom ut med ett bra verktyg för användning med AVR microcontrollers kallas AVR Dragon. Denna lilla USB-enhet ger proffs och amatörer både förmågan att använda: I System programmering (ISP), JTAG, felsöka tråd och hög s...

3D-tryckt skruv i främre Lenscaps

Kameraobjektiv kanske inte är särskilt sköra, men det kan vara överraskande lätt att få dem smutsiga, eller ens att skada utsatta framsidan--vanligen när du försöker torka smuts bort dem. Det är vad lins caps försöka förhindra.Lenscaps (det är offici...

Min Guide till AVR Transistortesters

Om du är en elektronik hobby sedan är AVR Transistortesters den största sak sedan skivat bröd! Varför om Ron Popiel levde han skulle hawking dessa natt och dag på Shopping nätverket. Men ibland finns det något sådant som för mycket av goda. Sortering...

USB-drivna Musicator

detta är en mycket enkel Musicator som rinner av USB-porten. I sin grundläggande form använder det bara 4 komponenter plus en enda vit LED. "Stjärna" av showen är LM431 "programmerbara Zener Diode" - som kostar under 20c, så vårt proje...

Arduino hög hastighet oscilloskop med PC-gränssnitt

Använd din Arduino och PC som en Snabb lagring oscilloskop.Arduinoen kan på ett tillförlitligt sätt samla spänning avläsningar med en frekvens mellan 141 och 153 KiloHertz.1000 data avläsningar kan tas i runt 6.8ms.Överfört kapitalinlösenfond till en...

Färg kalibrera RGB lysdioder med en Arduino

De flesta människor tror lysdioder och Arduinos relationerna avslutas med ett ögonblick skiss. Därefter måste du gå mot motorer, smarta hem och andra "allvarliga" saker. Tja, kanske jag är långsam eller kanske är det bara att jag är en grafisk k...

Lätt att göra Precision måttband

detta är en lätt ändring till alla stål måttband. Längden på bandet och graden av precision du vill avgör hur mycket tid går åt att göra det.När jag kom först in detta instructable i "Jag kan göra som" tävlingen, tänkt jag att efterlikna en ny e...

Precision Tempereringsaggregatet

p.MsoNormal, li. MsoNormal, div. MsoNormal {marginal: 0,0 i; font-size: 12.0pt, font-family: Arial;} p.MsoBodyText, li. MsoBodyText, div. MsoBodyText {marginal: 0,0; text-align: styrkas, font-size: 9.0pt, font-family: Arial;} div. Section1 {sida: Sec...

Precision Puzzlemaking Primer--Volym 1

Av Lee KrasnowDetta instructable kommer guide du igenom alla stegen för att förvandla en vanlig tabell såg till en precision puzzlemaking maskin.Gå med mig i denna djupgående primer som jag täcker alla viktiga aspekter av designa och bygga din egen p...

En nästan tillförlitliga, hög Precision, 3D-skrivare: Son till MegaMax (SoM)

Om du letar efter en hur-till artikel på att bygga en 3D-skrivare för $300, kan du hitta alla typer av dem med en snabb Webbsökning. Detta Instructable är definitivt inte för dig.Om du letar efter en hur-till på att bygga en maskin som skriver ut min...

ATtiny oscillator kalibrering

Hur fungerar det:Din ATtiny kommer med en okalibrerade oscillator, och när du arbetar med tid, din tid kommer inte att vara den förväntade.Denna process gör att man kan få rätt OSCCAL värdet för din Attiny, så du kan kompensera din klocka och få det...

En liten färg referens för fotografering

få bättre färgåtergivning i varje foto med denna lilla enhet.Tricken till exakta färger fånga är att alltid ha och använda en färg referens varje gång du börjar skjuta i olika belysning... men bär en färg referens kort stor nog att fokusera på är en...

Designa din egen referens bokhylla högtalare

Några månader tillbaka, gick jag in i en stor låda konsument elektronikbutik och vandrade tillbaka till avsnittet elit. Nyfiken på uppståndelse, jag bad mannen att spela lite musik genom ett par tjusiga $2000 högtalare. Wow. Jag hade ingen aning att...

Atum3D V1 3D DLP skrivare kit montering och kalibrering

Tack för att välja Atum3D V1 skrivaren. Atum3D V1 är ett resultat av intensiv testning och utveckling av en grupp av allvarliga 3D utskrift entusiaster. Vi älskar instructables, det är där det hela började så ingen mer än passande vi lägga våra manua...

Hemgjord 6 siffror precision termometer med Farenheit, Reamur, Kelvin och Celcius

killar,I denna artikel vill jag dela mitt experiment på att bygga en hemmagjord digital termometer med 6 siffror precision,Jag använde en enkel NTC och ATMEGA128.Låt oss komma igång med förbereder delarna...Steg 1: De delar som behövs för detta exper...

Fastställande och kalibrera en Clicky stil momentnyckel

detta är en re-make av en sida som jag hade på min webbserver många år sedan. Jag tänkte det var på grund av en uppdatering och mer synlighet.I detta "vänners kompatibla jag skall gå igenom hur jag fixade min momentnyckel (en cheapo-clicky style jag...

Gör din egen Precision vinkel Finder

jag har alltid trott att jag ville ha en precision vinkel finder. Slutligen bestämde jag mig att göra min egen. Bilden visar att det används för att kontrollera vinkeln på en bjälke på min vind. Detta är ett mycket lätt, men vissa försiktighetsåtgärd...

Pier 9 Felsökning: A-Jet snabb kalibrering

Detta Instructable är utbildad Shoparones och butiken personalen på piren 9.Krav för att använda detta Instructable.Vara medlem i butiken personal ellerVara en Shoparone som har fått utbildning från butiken anställd.Detta är en del av det löpande und...

Digitala multimetern shield för Arduino

Detta instructable beskriver en sköld, som omvandlar "Arduino" ombord i en digital multimeter (DMM).Skölden kan sättas in på "Arduino" UNO und Duemilanove styrelser. Det kan fungera i tre lägen:fristående - mätning data kan ses på teck...