PWM variabel hastighet Disco Ball

nyligen, jag byggde en liten PWM (Pulse bredd Modulation) dimmer för en lysdiod som jag har. Den är baserad på en DC motor domänkontrollant som använder en 555 timer chip.

Den handledning som jag brukade bygga dimmer finns på:
http://www.dprg.org/tutorials/2005-11a/index.html

Pulse bredd modulering är ganska snyggt. Du kan använda den för att variera ljusstyrkan på lysdioder, ändra hastigheten på en DC-motor eller ens köra en Disco boll på vilken nivå av festa-hårt krävs.

Vänligen titta på video för en förklaring av använda PWM för några praktiska användningsområden.

För DIY roligare relaterade till förnybar energi och elfordon, vänligen besök http://300mpg.org

Relaterade Ämnen

GOduino II = Arduino + L293D variabel hastighet Motor Controller

uppdateringarGOduino II var med på dangerousprototypes.com07/04/2012 jag har lagt en budget bild för de läsare som undrade där jag fick min < $20 budget för GOduino II.INTRODUKTIONGOduino II är en fristående programmerbar kontrollant för hjul-baserad...

Disco Ball Halloween kostym

jag hade en hel del gamla DVD- och CD-skivor liggandes och trodde att jag lätt skulle kunna göra en dräkt från dem. Det var ganska lätt att göra och det ser ut som jag skulle kunna vinna tävlingen på jobbet. Det började ursprungligen vara en kostym a...

Variabel hastighet fläkt med Snap kretsar, Kano dator

I en tidigare handledning jag visat hur blinka en Snap kretsar ledde med Kano datorn (blinkar en LED är "Hello World!" av maskinvara dataintrång) och i den här guiden ska jag visa hur man kör en variabel hastighet fläkt med Snap kretsar och Kano...

Enkla Disco-ball pumpa

Disco här och disco där! Inte resa! Gör din egen disco-boll för din Halloweenfest! Med några enkla material och en pumpa, kan du göra detta freaktastic mittpunkten för din Halloween disco dance party! Så ta din gauchos flickor, och få din steg färgad...

Installera variabel hastighet Pool Pump, Filter och VVS

installera VVS för en pool är typ av en konstform. Säker på att få saker och arbeta ganska lätt, men att göra saker ser bra ut och arbetet är effektivt där konsten kommer in. Det är ganska lätt att ha slangen kör överallt gör det svårt att upprätthål...

Bärbar Disco Ball Visor

jag gillar disco bollar, trodde det skulle göra en cool hatt. OK vad du behöver, en billig Visor (oavsett vilken färg), sedan Cutable flexibla spegel, skarpa sisors, limpistol (låg/multitemp) med mycket lim stix. Fina sharpy perment markör, och ungef...

Enkel $20 Disco ball med färgskiftande ljus!

Detta är en riktigt enkel, cheep, projekt som jag gjort medan du väntar på nyårsafton. Effekten är riktigt cool med ljus av :DJag har velat använda dessa färg skiftande ledde jag såg ett tag tillbaka. De kommer att ändra färg på egen hand utan en mic...

LittleBits Disco Ball

Jag är säker på att vi har alla stött på detta problem...Du har en fest och säga till dina vänner "jag verkligen önskar att vi hade en discokula".Du är önskan är vårt kommando! Du kan göra detta awesome discokula som känner av när musik spelas o...

Madonna's Disco Ball

För några år sedan upptäckte jag Madonna (jag vet, jag vet, hon har varit sparkar det sedan 80-talet) och gillade verkligen hennes musik. Även idag jag fortfarande upptäcker hennes talang och bara några månader sedan upptäckte Confessions Tour. Kan v...

Hur man bygger en variabel hastighet keramik hjul.

1. jag är inte en keramik expert. (heck Im inte bra på all sanning ska fram. Så om du vill veta mer om keramik efter att ha läst detta arbete du kommer att behöva fråga någon annan.2. vi att väl arbeta med el som kommer att vara runt vatten. Ha detta...

Seriella kontrollerad variabel hastighet Motor

kontrollera hastigheten på en liten likströmsmotor med bara den seriella porten på datorn, en enda MOSFET och vissa triviala program. (MOSFET och den seriella porten utgör "speed control", du behöver fortfarande en motor och en lämplig strömkäll...

Spara pengar, med denna Inverter variabel hastighet mod till din pool pump

finns det kommersiellt tillgängliga enheter som använder en VFD inverter för att variera hastigheten på din pool pump, och även om de ger stora besparingar, är en DIY-er jag ville ha en gå på min egen, och försöka förenkla hela enheten.Jag rekommende...

Variabel hastighet magnetomrörare från en PC-nätaggregat

jag hittade ganska mycket enkla modeller som föreslagits av hobbyister på webben för att aktivera en PC fan att en magnetisk omrörare och några projekt att bygga en bänk topp strömförsörjning från och gamla dator strömförsörjning.Jag tror att strömfö...

Variabel hastighet bordsskiva Fan

"Detta instructable skapades enlighet projektet kravet på Makecourse vid University of South Florida (www.makecourse.com)"Under den senaste terminen jag 3D tryckt och byggt ett mini bordsskiva fan. Några delar jag ursprungligen tryckt fungerade...

Speglad Disco Ball Halloween kostym

vill vara Discobelle bollen? Denna speglade skapelse kommer att bli en publikfavorit!Skapa en mobil part som kommer att hålla folk som dansar omkring dig hela natten!(Foto med tillstånd av Joshua Targownik)Steg 1: material Material för discokula:speg...

Disco Ball hjälm

varför göra en discokula hjälm? Eftersom det är häftigt. nog sagt.Jag har sett discokula hjälmar innan, men de tillfredsställa inte perfektionist i mig. Nej måfå limmad plast spegel bitar här, detta är den verkliga affären. Om du vill göra en ordentl...

Disco Ball byxor

jag behövde en kostym för min disco band (tyvärr vår trummis spontant förbränns) och någonstans mellan blanka polyester skjortor och plattform skor jag kom upp med detta. I efterhand, jag fick reda på det hade gjorts tidigare, men hey, om det är bra...

Hur man använder en Potentiometer för att skapa en variabel hastighet "Knight Rider" med LED

för min första Instructable jag ville dela den idé som fick mig till Arduino i första hand. Jag ville skapa en Knight Rider effekt för min Jeep. Efter gående igenom turorials och skur forum lyckades jag få hjälp från en kollega Redditor (u/ripred3) ä...

RGB LED Strip Disco Ball

Hej, detta är Brandon Neustadter en av elementärt LED kommersiella Account Managers. Jag ville skapa en LED-ljus show som skulle synka till min musik. Generellt detta tar timmar om inte dagar eller veckor, men med den Apollo Jammer det tar några minu...