Rapunzel from Disney's Tangled
När min dotter ville vara "trassligt" som hon uttrycker det, jag tog det som en utmaning och ville att det skulle se ut så nära filmen som möjligt. Jag tittade upp bilder online hitta att andra hade samma intresse och det finns några stora resurser ute visar stillbilder från film och reklam. De bästa som jag fann var dessa:http://findingcorona.tumblr.com/post/9097819285/detail-of-rapunzels-dress-a-bodice-b-skirt , http://www.squidoo.com/disneys-rapunzel-costume och http://costumesandcouturebykris.blogspot.com/p/rapunzel-purple-tangled-dress-disney.html jag har också tittat på en massa cosplay men några av de bästa resurserna var live-action artister på Disneyland och Disneyworld. http://wdwpics.tumblr.com/post/1671091800 ochhttp://disney-nerd.blogspot.com/2011_07_01_archive.html (den andra bilden är en trevlig stor kan du zooma in på se detaljer när du sparar den till din dator) det var att titta på dessa bilder som jag tyckte att tröjan var där de puffiga ärmarna var och livstycket var en separat på toppen.

Jag utarbetade ett mönster genom att både mäta min 4 år gamla och fastnålnings tyg på henne för att få sömmar räknat ut. Jag gjorde en kjol, en skjorta, en livstycket och en mantel. (Vi kan ibland få snö på Halloween så jag gjorde upp en kappa som skulle matcha ifall det var kallt) Efter 5 timmar av forskning och ca 30 timmar för sömnad fick jag genom den. Den sista aspekten att göra var håret. Jag ville göra lite hår kransen som vad man kan köpa på Disney store och jag ville bara sätta en stor hårig peruk på henne som jag visste att det skulle inte ser rätt och hon skulle inte lämna den på. Jag fläta folk hår och har arbetat med att göra min egen falska löshår för en medeltida reenactment grupp jag är en del av så var jag fast besluten att räkna ut en peruk som skulle avsluta kostym perfekt. Det tog 2 1/2 sektioner av falska Kanekalon hår som du kan köpa i en Jumbo Braid på Taylor Maid. Jag fick färg 22 och blandade i en lite ljusare 20 och lite brun färg 6 som min dotter inte är helt ljusblond och jag ville att det skulle matcha hennes hår. Jag fick några bilder av hur jag fäst den och försöka skriva det upp och förklara det, det var alltför förvirrande men i princip den översta lösa änden av jumbo flätan fick bifogas två ponytails och det fanns massor av stift bobby. Den bästa delen var emellertid den glowbys som vi fick från http://www.luminence.com/Glowbys-Glowbys.html, de är fiber optic klipp som gör håret glöd - ett element som du vet är super kul att ha om du har sett filmen. Tråkigt att fånga dessa i ett foto verkade omöjligt men jag har lagt till de bästa som jag kunde få. Det tog ca 2 timmar att göra den hår och nästan 45 minuter att få det i. Mina döttrar håret bara når hennes axlar och hon inte var alltför upphetsad om alla stift bobby och vikt men när alla sa hur fantastisk och vacker var det var hon verkligen lycklig och hon inte klaga på det när hon fick springa runt så jag inte tror det var verkligen för tung men att få alla 4 år gammal att sitta stilla som länge orsakar klagomål av någon form. ;)

Här är en uppdelning av de olika aspekterna av den kostym jag gjort:

Kjol - lila satin, lila brokad och vita bomullsfoder

Skjorta - lavendel satin med vit spets på urringning och Rosa spets på botten, pösiga ärmar med rosa bandet och ren rosa bomull ärm med vit spets

Livstycket - rosa satin med lila bomullsfoder, silver kragarna och lila sladd för snörning

Kappa - lila satin, rosa fuskpäls foder

Falska hår - 2 1/2 förpackningar med falska hår, 4 glowby klipp, massor av falska blommor och massor av bobby-pins

Hoppas du gillar det och det inspirerar dig att skapa din egen!

Relaterade Ämnen

Rapunzel's Magic Brush

detta är en borste som lyser och spelar musik när ägaren eller ägarens vänner komma nära det eller skaka den. Också känner av ljus, och tänds en röd indikator när det är mörkt ute. Denna magiska hårborste kommer aldrig gå vilse!Steg 1: Sammanfattning...

"Jag ser ljuset" lampskärm

Detta är ett roligt projekt som är lätt att göra men kan ta lite tid. Det är perfekt för dig och dina vänner att göra under ett par veckor och den slutliga produkten är fantastiskt! Det är den perfekta båten för Tangled/Rapunzel eller Disney fans! Ja...

Dräkt från Tangled Disney Rapunzel

jag älskade utformningen av Disneys Tangled Rapunzel. Dräkten används en hel del olika tekniker inklusive mönster modifiering, broderi, tyg design och peruk styling. Hoppas du njuta av denna "hur jag gjorde det"!Du kan se fler bilder på min kost...

Disney Ultimate trassliga Rapunzel inspirerade Crown Tiara för klä upp, Halloween, födelsedag,

väl detta började som min dotter verkligen ville ha en Rapunzel krona och jag kunde inte hitta en. Så skapade jag detta en för henne att spela klä med. Jag använde filmen som referens....

Flynn Rider väst från Tangled

detta är hur jag gjorde min Flynn Rider kostym för en lokal fairytale ball jag närvarade nyligen. Flynn är skälmska hjälten från Disneys Tangled, en ny twist på sagan om Rapunzel. Jag hittade denna behändiga resurs som gav mig all information som beh...

Förvånansvärt lätt Rapunzel kostym

jag bestämt som Rapunzel för Halloween i juli. Men jag låta tiden glida genom, och plötsligt var det en vecka före Halloween, och alla jag hade listat ut var hur fläta mitt hår riktigt lång (mer om det senare). Så jag tittade i min garderob, drog ut...

WDW - saker att Bring och förslag för att fylla din resa med Disney Magic!

HejLåt mig börja med att säga att jag inte vet allt om Disney på något sätt men jag har varit ner till WDW drygt 20 gånger och har genom åren lärt mig några knep som gör det bara lite roligare. Kommentera gärna nedan några tips eller knep att du har...

LED animerade glödande Rapunzel hår

här är en kort video på hur peruken ser ut i mörkret:Jag kunde inte låta en dotter bära en lätta upp Tron kostym för Halloween och inte göra något för min andra dotter. Hon ville vara Rapunzel för Halloween.Jag använde samma krets som min Tron skiva...

Disney flygplan dammiga Crophopper kostym

Dammiga Crophopper-dräkt från Disney planKonstruerat och tillverkat avJeff RobertsonSteg 1: Bestäm storleken på flygplan1. först bestämma storleken på flygplan behövs för ditt barn utifrån sina mätningar. Min son var ungefär 7 "L (front-to-back) x 12...

"Nana" kostym, St.en Bernard hund-dräkt från Disney Peter Pan

detta är att göra (för skötsel och underhåll referens) full St Bernard hund kostym används för "Nana" CYT Fredericksburg framställning av Disneys Peter Pan.Om du finner detta instructable först och vill hyra följer detta länk.Hoppa till videon i...

Disney fryst påskägg färg

Min 4-åring gör Disney fryst påskägg färg...

RC Foam Dusty Crophopper (Disney's Planes)

Jag älskar att flyga! Varje sedan jag var liten var jag alltid förvånad med hur något så stort och tungt kunde flyga så långt och snabbt! Så när Disney-film "Planes" kom ut, ville jag göra en till faktiskt flyga! Jag flyger fjärrkontroll och är...

Carbonited Disney

så min första projekt jag gjorde med huvudet Walt Disney var att vakuum form hela 3D tryckta objektet och skapa en gjuten exakt mögel. Tyvärr uppstod ett problem med vakuum form, nämligen storleken på objektet.Du ser, jag insåg inte detta på gång men...

Annas cape från fryst Diy Disney

Hej!här är hur man syr en cape från fryst! Pls förlåta råhet av mina exempel, hade jag redan gjort det när jag valt att publicera det på instructables, det är mer guesstimating sedan ett mönster, se det som anpassade skräddarsy ;)Steg 1: Vad du behöv...

Bästa gratis saker att göra på Walt Disney World

tänka mig scenariot. Du kan ha gått igenom denna samma scenario själv (även om inte nödvändigt som extrema)...Du kommer på en resa till Orlando, Florida med din familj på fyra. Ditt huvudsakliga mål här är Walt Disney World. Ditt livslånga dröm om at...

Disney Pin handlare - Pin innehavaren/höft Logoband (vattentät, förlust-bevis)

Disney Pin handlare - Pin innehavaren/höft Logoband (vattentät, förlust-bevis)Det är vattentäta, dubbelsidiga, och förhindrar pin förlust. (Och inte kostar så mycket som en Disney snodd eller hip snodd)Nöden är uppfinningarnas moder. Det är därför ja...

Cheshire Cat from Alice in Wonderland

Chesire Cat kostym tillverkad hemma. Huvudet var gjord av stoppning skum och plasic mesh bildar formen och täckt av päls tyg då retuscherade för att skapa de blå ränderna. Näsan och tänder var hand bildas från fimo. Ögonen var gjutna från polyester g...

Tangle bevis Örontoppar slips

som alla som någonsin har använt hörlurar innan du vet, de kommer tangle. Oundvikligen. Och när de är in, de ska vara sådär ett tag. Speciellt om du lägga dem i fickorna.Tja, inte längre. Du kan bära din knoppar för alla avstånd i alla behållare med...

Disney Infinity ljus FX batteri Mod

Disney Infinity som ett spel är inte riktigt min grej. Tiny Yoda med en ljus-up sabel är dock definitivt min sortens saker! Så, jag plockade upp en Disney Infinity ljus FX Yoda hoppas att mod siffran vara batteridrivna. Strömkällan standard är en ind...