Re purposing en antik bärbar Radio i en höft Bluetooth högtalare** detta instructable kommer att gå igenom processen att förvandla en bärbar antik radio till en sval sett Hi-Fi-bluetooth-högtalare. Det tar hänsyn till att du har erfarenhet av lödning, arbetar med grundläggande elektronik, och tillräckligt mekaniska fingerfärdighet för att kunna ta isär saker och sätta dem tillbaka tillsammans successfully.* *

Vad är bluetooth?!?!?
Jag inser att inte alla builder är tekniskt kunniga så är här en snabbis på bluetooth. Bluetooth är en trådlös data överföringsprotokoll som använder samma radiofrekvenser används av 2.4ghz trådlöst internet (WiFi)-anslutningar. det fungerar inte i ett nätverk, ansluter enheter direkt till varandra och är kort räckvidd bara. 10 fot handlar om genomsnittlig täckning för bluetooth-enheter. en bluetooth-högtalare måste "kombineras" till en enhet för att arbeta. Det kan vara en bluetooth-kapabel mobiltelefon, ipod, dator eller annan musik spelar enhet. para ihop instruktioner finns i handboken till din enhet.

normalt föredrar jag att återställa mest antika radioapparater som kommer min väg, finns det en betydande under uppskattning för antika tube bärbara. med få undantag, de flesta inte ge mycket i collector marknaden och deras är inte mycket kärlek för dem. Jag tycker de ser ganska cool. vissa, som Delco modellen jag använde, är förpackade i tweed. Vad jazz älskare inte gräva tweed?!?!?

mitt mål var att ta denna cool tweed täcks AM-radio, och re-syfte det till något som skulle se rätt bland mina andra vintage redskap ännu en modern dag tjänar. Jag hade velat en bärbar bluetooth ljud låda av något slag ett tag och de Heléne lilla extendo högtalare inte passar min smak. Jag ville ha något lite svalare ute. Det är vad som ledde till detta projekt!

så, på att bygga ut!

Se Steg
Relaterade Ämnen

Spjällådan Radio/bärbar Radio / Boombox

Hej allaDetta är min första instructable!Jag sluta brukar med massor av saker jag köper över året. Högtalare, radio förstärkare du namn den, jag har det.Så vad gör du om du har alla det bstuff liggandes?Gör en bärbar radio för din verkstad! Eftersom...

DIY Bärbar Bluetooth högtalare 30W, BT4.0, passiva radiatorer

Hej alla! Så i denna tutorial ska jag visa dig exakt hur jag byggde denna (sant) 30W RMS bärbar bluetooth högtalare! Delar till denna högtalare får du ganska enkelt och billigt, och det kommer att finnas länkar till allt som behövs. Allt i detta proj...

Passiva högtalare, bärbara högtalare och mycket mer! Guide till att köpa delar för bluetooth högtalare

* Uppdatering: ny uppdaterad artikel är upp! *Hej stötarna, så här är mitt första inlägg på Instructables!Så detta är inte mycket av en handledning, utan mer av en guide till att köpa delar för att bygga bärbara högtalare. Under de senaste 4 månadern...

DIY: Bärbar Bluetooth-högtalare!

Hej folk,Jag var bara forska om denna LM386 IC och jag upptäckte att det var ett ljud IC. Så jag tänkte skulle jag några bra användning av som. Detta Instructable vägleder dig att göra en bärbar Bluetooth-högtalare.Ja!! Du läser det rätt! En bärbar B...

Konvertera gamla Radio till en Bluetooth-högtalare

Jag hade denna sval sett sovjetiska ryska transistorradio Neywa 402 (tillverkad i 70-talet) på min hylla i ett år. Det var trevligt att titta på och hade ett sentimentalt värde men det fungerade inte. Så jag bestämde mig att ge den ett nytt liv som e...

Batteri Mod en bärbar Bluetooth-högtalare

ersätta en bärbar bluetooth-högtalare batterier med större kapacitet quadcopter batterier. Jag använder en G-Boom bluetooth-högtalare, men principen kan tillämpas på alla bärbara enheter. Allt du behöver är ett nytt batteri som matchar din gamla batt...

Bygga en antik stil crystal radio

jag har, av okänd anledning, alltid varit intresserad av forntida teknik, främst elektronik och mekaniska saker och jag har alltid velat göra en sann gamla gammaldags stil crystal radio. En crystal radio, eller crystal set är som det ibland kallas, e...

Antik Radio som Bluetooth-högtalare

UPDATE 7/1/2014 - se video i slutet av detta Instructable som har en hud som jag skapat på DWJukebox... löpande på en 8 tums Windows 8.1 tablet... som tillåter användning av detta system som en hem jukebox.Jag har alltid känt en tillgivenhet för gaml...

Bärbar Bluetooth högtalare Boombox

jag har blitt vaktande instrutables ett tag och även YouTube-videor och forum. Detta är från där alla mina idéer kom från. för att göra denna lilla boombox jag använde en vinflaska trä fallet som jag skar till en mindre storlek, en 12v 12ah batterier...

Bärbar Bluetooth-högtalare

en kraftfull, lång varar trä Bluetooth högtalare, detta är mitt försök till en hemmagjord Bluetooth-högtalare.Steg 1: forskningGöra lite forskning! Ta reda på vilka typer finns tillgängliga för dig och deras fördelar och nackdelar. Jag har valt att h...

Bärbar Bluetooth högtalare 2x3W klar!

Bluetooth-högtalareGör din egen Bluetooth högtalare lätt förklaras, billig och praktisk att använda för mindre sedan 14$.Kanske har du några komponenter som du inte behöver köpa som 3W högtalare att göra det billigare.I följande steg jag ska försöka...

Bärbar PVC Pipe Bluetooth högtalare

jag har sett några pipe talare på denna webbplats och det har inspirerat mig att göra en av mina egna.Detta "vänners kompatibla är faktiskt mer som hur jag gjorde det än en hur och jag hoppas du kommer att lära sig något av den.Steg 1: Delar & ve...

Kraftfull bärbar Bluetooth-högtalare 2x5W

Bluetooth-högtalareGör din egen kraftfull Bluetooth högtalare med några extra funktioner, enkelt förklarat, billig och praktisk att använda för mindre sedan 15$.Kanske har du några komponenter som du inte behöver köpa som 5W högtalare och några litiu...

En "Antik Radio" jul nuvarande

Jag råkar vara en del av de 5% som har svårfångade awesome svärmor. Till jul ville jag göra henne en "Antik radio" som är super enkel att använda och som skulle kunna spela någon "old time radio" typ programmering att hon lyssnade på n...

1940-talet radio Bar

Jag kommer att visa dig hur du tar en antik 1940-talet radio och förvandla det till en personlig mini bar. Projektet var mycket roligt. Det tog upp många helger men det var väl värt den tid och ansträngning.Steg 1: Rensning & skär Första saker först,...

Spiralformade antenn (helix) för FM-radio

Denna spiralformade antenn fungerat otroligt bra för en dålig FM-radio. Jag fick bara 13 kanaler efter auto-förinställda funktion. Denna anpassning resulterade i 27 förinställningar, mer än dubbelt så många kanaler fått klart stereoljud.Snabb uppdate...

Gamla Radio Transformation

Jag har läst om Bluetooth-radion för ett tag, och beslutade att bygga något stort. Min flickvän ville ha en fin radio för sitt rum. Jag slutade köpa en gammal radio från en sparsamhet butik, en Fridor 521. Radion hade några defekter (volym fast på 80...

DIY 2.1 bärbar högtalare med USB, AUX, TF, Bluetooth och fjärrkontroll

Hej killar, jag är en själv trodde DIY fan, jag älskar att göra småskaliga projekt, jag ville göra instructables här men hade inte en trevlig kamera att ta bilder av processen. Ja nu har jag köpt en trevlig kamera så är dags jag börja göra instructab...

Den ultimata bärbara hem/butik Bluetooth talaren

Detta är mitt inträde i Plywood tävlingen, ge mig tummen upp och rösta på mig... Tack :)EDIT: JAG HAR LAGT TILL DXF-FILER FÖR DEM SOM HAR BETTÖversikt:För några månader sedan en vän tog en Bose Bluetooth-högtalare till ett läger ut, jag blev förvånad...