Så byggde jag en carbon cykel ram hemma (och bambu ram för)jag har byggt denna sammansatta MTB kolfiberram för fyra år sedan med hjälp av enkla byggnadsmetod som beskrivs i detta Instructable. Naturligtvis, denna metod är inte lämplig för massproduktion, men om du planerar att bygga bara en eller två ramar själv, är det tillräckligt och du kan bygga din egen ram av hög kvalitet. Känslan av att rida en self-made ram är bra!

Efter år av ridning, ramen är fortfarande okej och jag är fortfarande lever också, även om jag föredrar att cykla utrustade av bambu/carbon ram, som jag har byggt med samma metod beskrivs här. Hittills har har flera ramar byggts med denna metod i världen.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Så byggde jag en Drift Trike steg för steg guide.

Detta är en steg för steg guide att ersätta tediously långa bildspelet som ärligt talat inte gjorde någon rättvisa på trike build.Jag blev först upptäckte världen av drift trikes ca 6-8 månader sedan på You-tube och omedelbart fast och bestämde mig f...

Anpassade 3D tryckt kolfiber cykel ram

om du är verkligen i cykling och finns på denna webbplats, chanserna är att under åren har du åtminstone lekte med idén att göra en egen ram. Det finns något verkligt speciell och djupt givande om ridning något som du har byggt själv och att kunna vä...

Cykel ram butiken pall

jag bröt växelföraren hängare från en Trek 2200 efter många år av hård användning. Det råkade vara ett terminal villkor för denna cykel. Kunde inte förmå mig att kasta det efter så många underbara miles - så det satt runt mitt garage. Används upp rör...

Cykel ram bygga Jig

lite över ett år sedan tog jag en cykelram bygga klassen genom United cykel Institute. Jag deltog i chromoly hårdlödning klass på deras Portland campus. Sedan dess har jag velat bygga mer cykel ramar. Jag är intresserad av att tjäna pengar gör det, o...

Cykel ram Polar Tracker

vad bättre för att göra av en gammal pojke BMX cykel ram än en ekvatoriella stil spårning montera som kan användas för solenergi att få nästan 50% mer kraft ur ett par PV paneler! De flesta sol trackers är antingen stora dyra saker, eller så liten oc...

Täcka en cykel ram med serier (eller andra papper)

Ibland kommer saker bara ihop som bitar i ett pussel som du inte visste du gjorde:Det var denna cykel hade jag hängande i nästan ett år på väggen i min källare. Jag drog ut den ur en hög med skräp på vägarna en gång och tog hem på min axel medan ridn...

Flerfärgad cykel ram ljus

Ju mer synliga din cykel är, desto säkrare är det särskilt nattetid. Det är därför jag skapade denna ram ljus. Det flimrar också snabbt för att fånga människors uppmärksamhet.Steg 1: material2 - 1nF kondensatorer2 - 47uF kondensatorer1 - 20V 2A Schot...

Interna kabel på någon cykel ram

Jag köpte denna cykel för 40 spänn, vilket är nästan ingenting, så jag bestämde mig att anpassa det:1. reproduktion av talade lock, som jag beskrev här: reproducera talade lock-tangenten2. utbyte av Framnav eftersom flänsen var bruten. Den nya flänse...

Bandage en trasiga cykel ram

Ungefär ett år sedan köpte jag på cykelns ram i mina drömmar, bara att inse senare att det hade en liten spricka där placera röret möter vevlagret. Killen som sålde den till mig omfattas sprickan med nagellack och sa det var bara ett litet chip i fär...

Måla en cykel ram

cyklar repas och börja leta ganska trasig. Lyckligtvis är det inte för tufft att ge dem en ny lack. Bara några verktyg, några spray färg och lite tid. Det är värt det, också, eftersom resultaten gör cykeln ser mycket bättre.Steg 1: Börja strippa cyke...

Så byggde jag en mellanstation för utomhus julpynt

Sedan vi sålde våra live-aboard bogserbåt och köpte ett hus i 2006 har jag tagit ett intresse i att ha en utomhus semester display. Det började med ett inköp av en uppblåsbar snowjordklot. och ett par lampor. Det har nu gått till snowjordklot, santa...

Pimpa din cykel ram under £30

jag beslutat att ge min cykel en makeover för ett antal skäl.1. Glasgow är en älsklig, men stjäl-y staden. Min sista Kona cykel varade totalt 12 timmar innan det var klippta ur en cykel skjul av tjuvar.2. nuvarande lack såg lite trött och flisas.Samm...

Cykel ram triangel stol

så ett tag sedan jag kom över denna prydliga gamla Nishiki Mixte som såg ut som det hade varit olyckligt offer för en klientdel kollision. Det övre röret var alla böjda och ganska i dåligt skick. Ursprungligen tänkte jag vad en awesome poäng, Dia kon...

Pipe-centrering Jig - används för anpassade cykel ram byggnad jig

jag vet några av er kanske vilja ha ett billigt alternativ till en pipe centrering jigg. Dessa kottar kan kosta i de $100 och oftast är byggt / slipat. Denna version är mycket billig och kommer inte att kosta mer än $5,00. Jag avtog verkligen ett gän...

Cykel ram lampa

So... Jag fick mina händer på en bruten cykelram KTM kolfiber och beslutade att inte kasta bort och gör en läcker lampa.Ramen fick krossas av en lastbil i ett lager, det var ganska skadad i baksätet, men fronten var ny.Låter starta projektet, gå till...

Cykel ram Design

bestämde jag mig att designa min egen mini cykel. Jag gjorde detta att utmana min 3D-modellering färdigheter och också göra något som är riktigt cool. Jag kommer att dela några av min designdetaljer som skulle kunna användas för att utforma en större...

Så byggde jag en jätte 10ft lång entré för min skola dans

Så, jag är i ASB på min skola, och en dag bestämde jag mig att det skulle vara häftigt att bygga en ingång för alla att gå igenom för vår nästa dans. Efter att ha beslutat att bygga, jag fick arbeta, och i slutet, jag tror det blev bra.Delar:En hel d...

Så byggde jag en elproducerande vindkraftverk

flera år sedan jag köpte några avlägsna fastighet i Arizona. Jag är astronom och ville ha en plats att öva min hobby långt bort från den fruktansvärda ljusföroreningar Funna nära städerna av någon verklig storlek. Jag hittade en stor bit av egendom....

Kan jag sy en cykel tröja?

HejDetta är mitt första projekt i instructables. Jag syr massa saker men detta är mycket speciell för mig.Jag älskar cykling och jag tror att detta för många månader. Slutligen bestämde jag mig att sy en tröja och jag gjorde det :)Steg 1:Först, detta...