Skapa en pussel-Boxdetta var mitt första projekt på laserklingor på TechShop, och jag är Bruce Viney att tacka för att leverera planerna för projektet. Kolla detta (och många andra) pussel box planer på: http://homepage.ntlworld.com/bruce.viney/Black%20Nightmare%20Plans.pdf (eller bara söka efter "Bruce Viney pussel lådor"). Interiören i rutan är ganska små (56mm längd x 26 mm bredd x 44mm djup), så om du vill ha en större låda, måste du justera din dimensioner att rymma!

Verktyg och material:
-laser skärmaskin (jag gjorde detta på TechShop: www.techshop.ws)
-vector art mjukvara
-USB-minne
-4mm plywood (minsta storlek: 264 x 390 mm)
-6mm plywood (minsta storlek: 124 x 44 mm)
-metall dymlingar (jag använde korta bitar av en gammal klädhängare, diameter måste vara tillräckligt liten för att någorlunda borra i slutet av 6mm plywood)
-borra lite för att matcha storleken på din metall dymlingar
-din favorit borrning genomföra (vad du kan hålla raka medan borrning i slutet av 6mm plywood)
-5-minuters epoxi för dymlingar
-trä lim
-pincett
-trasor

För att göra rutan:

1. beroende på vilken typ av vektor konst program du använder, ladda ner CorelDraw filer eller importera PDF-filer för pusselbitar. Det blir fem stämmor till rutan: en box interiör/front reglaget panel/back reglage panel combo, en vänster panel, en rätt panel, en övre panelen och en nedre panelen. Observera att färgerna bara hjälpte mig att hålla delarna separat i layout, som gjorde texten; varken är avgörande, och du kan importera eller inte, som du väljer.

2. om du vill lägga till i träets yta, lägga till raster (som ett separat programvara lager!) i de yttre bitarna av rutan (dessa kommer att vara de första och andra lagrarna av varje panel). Jag gjorde min med en vanlig trä finish, men du kan få så fancy som du vill. Läs tips och tricks i steg 4 om du lägger till raster konst!

3. När din konst är som du gillar det, Ställ din trä in på laser och skära dina delar. Plocka din bitar av laser, att noggrant notera vilka delar gå med vilken sida av rutan. Det gör monteringen processen * kraftigt * lättare om du håller delarna för varje sida av rutan åtskilda från varandra. Jag använde broderi/pärla arrangör (en av dessa plastlådor med massor av separata avdelningar), men något som kommer att hålla delarna från att få blandas ihop hjälper. Dessutom kanske du vill skriva ut några (4-8ish) extra enkel och dubbel tjocklek "pinnar" (4 mm x 4 mm x 64 mm) och 4 mm x 8 x 64 mm hjälper dig med att anpassa delarna som du limning upp sidorna (mer "pinnar" du har, mer sidorna du kan arbeta på samtidigt som lim uppsättningar). Kasta inte ut avfall skrot ännu!

4. jag verkligen inte kan förbättra Bruces instruktioner, så följ planerna på sin plats med följande tips och tricks:
-Eftersom lasern kommer att lämna en * något * vinklade kerf, det är bra att vara konsekvent i vilken orientering du montera panelerna, om så bara för estetik. Undantaget från detta är det yttersta lagret av varje panel. Skjutreglagen mate mycket bättre och är lättare att spela med om du har botten av laserskurna vänd ut... så din box kommer att se bättre om det yttersta lagret av * all * panelerna har botten av laserskurna utåt.
-Om du har * art * på din yttersta paneler, du kanske frågar dig själv hur du ska följa tipset ovan. Första vektor skär alla dina pjäser (inte kör rastret ännu). Gör * inte * ta bort/flytta något från laser sängen! För eventuella konst-täckt bitarna där ni kommer att lägga botten av lasern skär utåt (definitivt reglagen och det yttersta lagret av varje panel och kanske det andra lagret också), försiktigt plocka bitar ur avfall skrot (pincett hjälpa) och vända dem. Nu ut bara raster konsten (det är därför du har gjort det ett separat lager i din design mjukvara – aha!).
-Vid limning saker för skjutreglagen, vara säker att yttre reglagen sig hålls säkert bredvid varandra. Också vara säker på att det mellersta övre skjutreglaget är som långt mot toppen av rutan som det kan vara och att mitten längst ned reglaget är så långt mot botten av lådan som det kan vara. Detta kommer att hjälpa till att ta den "slappa" av reglagen som orsakas från laserns kerf och kommer att förhindra en fula gap i ett konstverk som du sätter på reglagen.
-Använd avfall sidan av 4mm cutout för att hålla 48 x 48 mm bitar på plats när du lagrar upp icke-reglaget panelerna.

5. När limmet har torkat helt, montera din box. Bygga det generellt ger dig tillräckligt med information för att kunna montera den, men om du behöver hjälp, lösningen är också på Bruces hemsida. Om det behövs, göra mindre justeringar med en liten mejsel eller en fil. Jag gillar att hålla en liten prydnadssak inuti mig att locka människor att spela med det ("naturligtvis jag inte kan säga vad som finns inuti boxen... du bara måste du räkna ut hur till öppen den!")

Lämna din box till din vän (eller fiende?) och titta på dem pussel bort!

Relaterade Ämnen

3D tryckt "Centrifugal pussel Box" - löst med en spin...

För detta projekt som jag bestämde mig för att utforska världen och använder 3D Tryckningen ytterligare efter min utforskning av 3D ut iPhone fall marknad där jag utformade, skapade och säljer nu de 'TriStand iPhoneskal - 3D tryckt iPhone fall med in...

LEGO pussel box nr 2 'Blocket'

Länk till mina andra lådorHej! Detta är den andra rutan i mitt pussel box serie. Jag gjorde en i slutet augusti 2015. Det är en elegant box, med det är enkla, mjuka färger. Men bara för att det är enkelt på utsidan, betyder inte att det är lätt!Det t...

Sphere faktor ~ Vintage pussel Box Build

Har jag nämnt att jag gillar rutor? Jag kom över denna antika präglade plåtask och vad jag hittade som var bra om det var hur det hade en intakt trä foder redan vilket gör det mycket lättare att göra en pussel låda om det finns något att limma mot.Ti...

Labyrint pussel box

detta är ett pussel-låda. För att öppna den måste du utföra en viss gest och trycka på en knapp. Gesten definieras av formen på en inre kullager labyrint. Du kan enkelt skapa din egen labyrint och planer med hjälp av th. Designen är parametrisk, vilk...

3D tryckt elektroniska pussel Box

De senaste åren har min familj varit inslagning julklappar i mer genomarbetade och svårt att öppna sätt. Förra året, ut jag 3D ett presentkort i en tydlig PLA-ruta. I år bestämde jag mig att kliva och göra det mycket svårare (och förhoppningsvis roli...

Musik kub, inspirerad av Diresta pussel box

Så... jag vet jag har en trend här, men detta är ett annat projekt uppstånden från döda. För några år sedan ville jag göra en boombox, mer traditionella titta, men alla custom. Jag köpte alla nödvändiga delar. Och sedan, Li-on batteri användes någon...

Laser skär Cryptex - pussel Box

Detta projekt har gjorts på en laserskärare som jag använt på FabLab Innovation (http://www.fablabinnovation.dk/)Ända sedan se filmen - Da Vinci-koden - jag har varit fascinerad av cryptex, en liten skala kombination valvet, som bara kan låsas upp ge...

Magic IQ pussel Box

jag behövde en låda pussel för något, och Thinkgeek's "Magic IQ presentförpackning " såg ut rutan rätt för jobbet. Jag har tyvärr inte tid att vänta på att skickas till mig. Så jag tänkte jag skulle göra min egen, som inte borde vara alltför svå...

Codex pussel Box

tar en minut att rösta för mitt projekt i dolda fack tävlingen om du gillar det! Tack!Detta instructable visar dig hur man gör en pussel-låda som öppnas genom att justera inre ringar att rotera och anpassa i unik design. Denna design kan du välja om...

LEGO pussel Box

i följande Instructable kommer att finnas detaljerad vägbeskrivning för att konstruera en utmanande Lego pussel. Lösa detta pussel är ytterligare ett steg för att bemästra dessa kluriga. Jag hoppas du njuta av denna "mind utvecklar" företag!Steg...

Rubiks orm pussel box

med sex pussel ($0,98 på toys r oss)Steg 1: gör varje bit krävs leveransersex orm pussel ($1 @ leksaker r oss)ett par fingrar (använder du egen)Steg 2: lösning...

TARDIS pussel Box Night Light

I detta instructable jag ska visa dig, hur man bygger en Tardis pussel låda, som endast kan öppnas av skjutbara taket paneler på ett visst sätt. Jag älskar bygga pussel lådor och bestämde mig för att göra detta en för ett stort Dr Who fan.Tack mycket...

Låsning pussel Box

(Eller puzzing kryssrutan Lås) Jag ville göra något sånt här ett tag, och mitt barnbarn födelsedag var den perfekta anledningen. Jag satte i 3 lås, en håller inre rutan. Den största rutan är stor nog att rymma den inre lådan och en sock monkeySteg 1:...

Älskare Ring pussel Box

Detta pussel rutan är ett kreativt sätt att ge en ring som en gåva. Fångsten är att du måste få det ur lådan först. Så om du gav slutligen i att köpa Ring för alla hjärtans dag, varför inte se din älskade en kamp lite för att få priset. Detta kan ge...

Retro Blaster - pussel Box Retrofit

Den Retro Blaster är ett "25 rör sig att öppna" moderna underverk av mekanisk förödelse!,... Tja, det är vad jag säger till folk hur som helst. ; ) * Det finns en liten video tour i slutet...Det hela började när jag hittade denna vackra vintage...

Tetris pussel Box

https://www.mfwoodshop.com/2015/11/Tetris-Box/Enkelt att titta på projektet, visade ett 5 timmars huvud värk. Jag fick en liten idé att göra denna låda och även om det skulle gå snabbt och enkelt, jag hade en plan dras ut. Väl de knytnäve två bitarna...

Träpussel Box

ett enkelt pussel låda som jag gjorde i skolanSteg 1: RutanDenna ruta gjordes för 6 år sedan från något jag såg på internet whit ingen plan så jag inte kan visa hur den gjordes. Det finns också en saknade stift längst ned till vänster av blomman.Steg...

Att skapa pedagogiska elektroniska pussel med Circuitscribe kit och 123D's Circuitscribe redaktör

(Obs-detta är en gäst post för Eureka! Fabriken av Chuck Stephens som en del av deras Instructables bygga nattprogram.)Den Circuitscribe kit är ganska cool. Den har elektronisk komponent moduler och ledande bläck pennor som kan användas för att skapa...

Att skapa en DIY pussel kub

skapa ett pussel kub är en rolig och intressant projekt och resultatet blir kul för alla åldrarSteg 1: Först, bör du skapa idéer för dig bitar. som jag gjorde detta var med 27 små block som gjorde min kub, och tog dem isär utan limning dem tillsamman...