Skivvärlden av Sir Terry Pratchett (Intellectual property)Skivvärlden är en fantasivärld skapad av Sir Terry Pratchett. Namn Skivvärlden kommer från att världen är en skiva av fyra elefanter: Berilia, Tubul, stor T'Phon och Jerakeen. Och allt detta bärs av stor sköldpadda, stora A'Tuin som simmar thorugh galaxen. Skivvärlden är full av magi. Det påminner om vår jord har men sin egen fysikens lagar. Skivvärlden är ett hem för människor (några av trollkarlar och häxor), varulvarna, troll, dvärgar, zombies, boogies och mycket mer. Den mest kända staden Skivvärlden är Ankh-Morpork. Världen har egen historia, kultur, politik, religioner och tävlingar. Det har även egen geopolitiska karta.

Jag har varit en stor Discworld och Sir Terry Pratchett fan för decates.

Historierna om Skivvärlden har påverkat min personlighet, närvaro och min konstnärliga personlighet mer än något annat om du inte räknar Moder natur och min familj i den. Sir Terry Pratchett har varit en inspirationskälla i min konst och i mitt liv.

Det här är min hyllning till en av de mest största författarna i världen, Sir Terry Pratchett.

Du kommer att saknas.

Relaterade Ämnen

Den stora Atuin: En trä Skivvärlden Cake Stand och serveringsfat

Flera månader tillbaka, berättade några mycket kära vänner till mig att de var gifta.För det första de frågade mig om jag skulle göra bröllopet (dvs. gifta sig med dem) och det andra, om jag skulle vara villig att tillgodose hennes brudkläder dusch....

Skivvärlden tema resor syetui

jag reser en hel del. Jag ville ha en söt sätt att ta mina verktyg på vägen. Jag är besatt av Skivvärlden. Vad kan vara bättre än för att kombinera alla tre av dessa saker i en perfekt resa sy-kit? Jag valde att använda Guild sömmerskor som min inspi...

Död råtta

alla bekant med Terry Pratchett Skivvärlden serien vet död råtta (eller bör).I år fick jag inspirerad av jimmyzdc's Monster lera Reaper för Halloween dekoration. Men när det var dags tänkte jag att sådan en reaper skulle ta upp mycket utrymme i lager...

Ultra-billiga Studio hörlurar

aka den bärbara Zen platsen.Gjort genom att kombinera ett par hörlurar och ett par öron försvarare att göra utsidan-världen-blockerande hörlurar, i väntan på en lång tågresa där jag vill hellre höra min musik än alla andra på tåget prata högt i deras...

Duns (Travel Edition)

Jag är ett stort fan av Skivvärlden-böcker, och hellre njuta av de udda tillfällen när böckerna gå över till Roundworld.En av de bättre cross-overs, som du kan njuta av även om du inte Pratchett fläkt är spelet i duns!Spelet representerar förmodligen...

Piratkopiering, att överbelasta och brottet.

När jag fick veta att skicka in en artikel om "Något" för Akademins maiden magazine, fann jag det som en stor möjlighet att dela mina åsikter & insikter offentligt. Jag bara omger ögonen i tomma & börja tänka på några ämnen som jag kunde...

The Ultimate guide till skapa en huvudlös Minecraft server

Så du vill bygga en Minecraft server?Vad du kommer att behöva:En Server (en "dedikerad" dator som du vill köra minecraft servern på: dedikerad server wiki)En datorskärmEn separat dator (datorn normalt)En internet-anslutning (för uppdateringar oc...

Virkade Orangutan

jag älskar orangutanger (skylla Terry Pratchett!), men jag har aldrig hittat någon leksaker som ser ut som en riktig orang. Jag har velat göra en naturlig storlek realistiska baby orangutanger i år, och jag hade turen att hitta det perfekta garnet fö...

DIY semafor lykta

Jag tittade på kommer Postal av Terry Pratchett och i filmen, det var dessa saker som kallas "Clacks Towers". Varje torn består av en massiv ljus med en 4 x 4 slutaren lock system (massor av rep/block/spakar). När som helst någon ville skicka et...

IKEA Digital Video/bild ram

Detta Instructable vill jag dela med mig av min andra Raspberry Pi bygga från min blogg (makerblog.ch)Också som saga telefonen jag har redan publicerat detta på min blogg, men som med Fairytale telefonen jag ville göra processen att skapa ramen så lä...

Enkla kanot

Det har varit några kanot som objekt lägga upp på instructables men den här är verkligen en pirogue- eller platt botten kanot. Det finns faktiskt en hel del teori på båtar som denna men den grundläggande idén är du tar två plankor, hålla dem ihop i ä...

Self publishing

jag är en prisbelönt författare publiceras i många antologier samt komplett böcker av mitt skrivande. På grund av min framgång ber professorerna av kreativt skrivande och engelska från min alma maters mig att ge föreläsningar ibland. Det gör lärarna...

Supermom's Guide för hur man navigerar trasa blöja världen

Du är fascinerad av tanken. Kanske vill du spara pengar. Kanske vill du rädda planeten. Kanske tycker du bara de är så jäkla söt, men du är så jäkla överväldigad om var du ska börja!Alla trasa diapering mammor har varit där, så jag hoppas denna tutor...

Kub världen

Jag var du surfar på webben, slumpmässigt att klicka, när jag plötsligt kom över tanken på icke-sfäriska glober - jordglober av jorden som inte är faktiskt jordglober - dodecahedrons, octahedrons och kuber.Jag bestämde mig för jag måste göra en, så h...

Ghost Chili (hetaste peppar i världen) pumpa krydda kaffe

har du hört talas om The Ghost pepper? Om du inte har, är det hetaste chili peppar i världen. Det kommer att orsaka vuxna män att fälla tårar, på allvar. Jag ville hitta ett recept med Naga Ghost peppar för att göra en kanna kaffe för min man. Jag tr...

Awesome Minecraft världen

denna värld ger dig nog för varje sak att överleva Obs: du kan inte komma in i netherSteg 1: Steg 1: början...Öppna upp minecraftSkapa sedan en ny värld.Steg 2: Steg 2: förinställningar... Enkelt klick på mer världen alternativ knapparSedan ändra vär...

Göra en Sir Finley Mrrgglton plysch från Hearthstone

Min man är oerhört svårt att köpa för, som han aldrig vill något. Det är vår lilla familj skämt. Men denna jul, han gjorde ett skämt förslag som han spelade stenhäll, och loving den nya ligan av upptäcktsresande expansionen. När Sir Finley Mrrgglton...

Hur man minska kostnaderna, rädda världen, och må bättre om dig själv

fattigdomsgränsen i USA är flytande strax över $10.000 för en enda person. Tyvärr är detta mycket högre än för global fattigdom. Jag säger "tyvärr" eftersom det betyder att oavsett hur hårt vi har det just nu, det finns miljontals människor på a...

Bygga en världens minsta elektroniska Shocker!

Denna fantastiska lilla shocker är mycket liten och kan döljas nästan var som helst och ge någon en överraskning chock! Det kan drivs av nästan alla 1.5V batterier!Så, på detta instructable, jag visar dig hur man gör shockers som är mindre än ett öre...