Soldriven Piano KeyboardMusiker har lagt faktiska pianon i ett fält och spela vacker musik mitt i solsken och fågelsång. Jag äger inte en faktisk trä & strängar piano, men jag har en digital piano keyboard - och jag kan lätt läsa mitt tangentbord, batteri och solpanel i min lilla bil och ta musiken vart går vägen och solen skiner. Du kan också! Och om du gör, skicka mig bilder...!

EDIT: Många digitala pianon ute redan kan drivas av ett stort antal alkaliska C eller D batterier storlek--för de flesta av er, som kan vara billigare alternativ! Bygger detta system, dock ger du uppladdningen-tag-playing kapacitet!

De viktigaste komponenterna måste du göra din egen soldriven piano keyboard är:

 • en digital piano keyboard som tar en 12VDC input - kolla på baksidan av nätadaptern som ansluts till ditt tangentbord - det borde ha två rader som berätta ingående spänning och ström, då produktionen spänning och ström. Se bilden ovan av adaptern för mitt piano: mata inspänningen är 12VDC, och den ingående strömmen är 1.5a. Mitt tangentbord är en Casio CDP-120.
 • en 40-50W solpanel --jag använder en äldre 40W Kyocera mono-crystalline panel, men någon 40 eller 50W panel skulle vara tillräckligt, och det finns mycket där ute som är mycket billigare. Du kan använda en större panel om du vill, se bara till dess max effekt är inom spänna din laddningsregulator kan ta i. Till exempel min solpanel max spänning (Voc) är 21.7V, max ström (Isc) är 2.65A (se dekalen på baksidan av panelen för dessa specifikationer), och min laddningsregulator kan ta ett max på 30V, 6.5A, så jag är väl inom gränserna.
 • en sol laddningsregulatorn för 12VDC system --välja en som kan anskaffa minst dubbelt så mycket aktuella som vad tangentbordet kommer att dra. Till exempel ritar mitt tangentbord en max 1.5a (från nätadaptern). Jag använder en Morningstar SunSaver-10-12V, som kan anskaffa 10A. Overkill, ja, men jag känner mig säkrare. Det finns andra, billigare avgift regulatorer för 12VDC, men jag har inte provat dem - Låt mig veta om du gör!
 • en 12V slutet bly-syra batteri --jag använder en UDP-12120, som kan anskaffa 1.8a av nuvarande om behöver vara, så det kan driva tangentbordet på max volym med alla tangenter trycks ned samtidigt, om det fanns ingen sol. Jag använder bly-syra eftersom de flesta solar avgift-styrenheter är designade för pålitlig arbetshäst bly-syra batterier, så jag behövde inte göra några andra särskilda kretsar. Obs: en laddningsregulator för bly-syra batterier fungerar inte för litiumjon- eller andra kemiska sammansättningar batteri!

Markera delarna, Välj ett 12V batteri som kan leverera något mer än den nuvarande du behöver för oavsett hur länge du behöver det, om det är en molnig dag. I mitt fall, mitt tangentbord använder en max ström på 1.5a, och låt oss säga att jag vill köra det i tre timmar. Då vill jag ha ett batteri som kan anskaffa på minst 1.8a, och har en kapacitet på minst 1.5a * 3 tim = 4.5Ah. Jag har hittat att batterierna har jag köpt inte verkar kunna källa sin fulla fått beloppet, så för att vara säker, multiplicera det med en faktor 2. Jag använder en 12Ah batteri, så overkill, men för kanske $10 extra, jag kan vara mer säker på att systemet kommer att köras så länge som det krävs för att köra.

Totala kostnaden för leveranser:

 • tangentbord: $100-250
 • solpanel: $75-200
 • Sol laddningsregulatorn: $10-60
 • lead-acid batteri: $20-$40

Den ytterligare verktyg och förnödenheter du behöver är:

 • Wire strippor
 • eltejp
 • stjärnskruvmejsel (för charge controller-anslutningar)
 • 14AWG utomhus fått tråd, i rött och svart (tillval i meningen kan du använda inomhus-klassade wire ner till 22-24AWG för aktuella < 3A. Outdoor-rated tråd tål UV-exponering och fuktighet kan bättre än inomhus-klassade tråd, men om du är ok med att byta ut dina kablar varje gång på ett tag, sedan inomhus-klassade tråd ska vara bra)
 • sex alligator clip hoppare ledningar, i gult och svart, eller rött och svart (valfritt)
 • zip band (frivilligt, för dragavlastning)
Se Steg
Relaterade Ämnen

Docka Piano Keyboard

Hej! För att göra detta piano keyboard för dockor behöver du bara ett par saker:-kartong - vitboken-lim eller tejpSteg 1: Steg 1 (enda)Först skär en rektangel av kartong och sedan två strips.glue eller band sedan tillsammans för att göra ett x. limma...

Hur man gör en piano keyboard

i del 4 av "Hur till göra ett Pianoforte" W. H. Davies instruerar den amatör piano maker "att förse {sig} med en uppsättning 16 tum för att matcha storleken på nyckel-botten; de kan köpas på från 38s. £3, enligt kvalitet". Du kan välja...

Grafit Piano Keyboard med MaKey MaKey och Scratch

Vid MaKey MaKey bygga natten på Boise ange Albertsons Universitetsbiblioteket, deltagare och student, Scott Schmader, lärt sig grunden för att utveckla detta awesome piano. Använd händerna fria MaKey MaKey marken armbandet han utvecklade för maximal...

Arduino Dubstep Piano Keyboard

som musiker, jag ständigt skriver musik. En del av min kreativa process innebär spelar melodier eller ackord mönster på min gitarr eller piano så att jag kan vidareutveckla dem och (förhoppningsvis) förvandla dem till låtar. Jag har redan en ryggsäck...

Skjutbara E.Piano/Keyboard stå för DAW

behöver flytta tangentbordet framåt och bakåt under skrivbordet för användning med din digital audio workstation? Jag gjorde! Så här är min lösning: PVC-rör tillskuret runt botten metall polerna av mitt tangentbord stå. Sedan fäster jag klädde med fi...

Kapacitiv Touch Arduino Keyboard Piano

med endast en Arduino, några motstånd, en Summer och några bitar aluminiumfolie, kan du skapa din egen touch-sensor piano keyboard på bara några minuter! Med en Arduino Uno kan skapa du ett piano med upp till 18 nycklar. eller med en Arduino Mega, ka...

Det snabbaste sättet att lära sig Piano ackord & Keyboard

jag är förvånad! När du får rytmer, kan du verkligen låta som ett proffs! Väldigt roligt! Gratis prov pianolektioner: http://piano-keyboard.fbtips.info...

Nybörjarguide till att spela Piano

STEG 1 Varför spela Piano?STEG 2 titta på PianoSTEG 3 hem nycklar och A-GSTEG 4 vad är skalor?STEG 5 behandlingen musik: IntroduktionSTEG 6 rader och utrymmenSTEG 7 skrivet Piano musik och rytmSTEG 8 nycklar och tonarterSTEG 9 få det tillsammans med...

Göra en ersättare musik poäng står för Korg dp - 3000c elektroniska piano

köpte en begagnad Korg DP - 3000c piano keyboard. Fungerar bra men saknade ett musikställ. Tittade på nätet men kunde inte hitta en ersättare. Så gjorde en från delar å, på kortare tid än jag hade tillbringat söka på nätet.Steg 1: få några "pinnar&qu...

Hur man spelar piano och lätt piano låtar för nybörjare

Jag började lära piano för några månader sedan, så jag letade efter pianolektioner för nybörjare och lätt låtar att spela på piano.Det är hemligheten för ett framgångsrikt lärande: vistas motiverad eftersom du kan spela lätt piano låtar snabbt. Inte...

Piano tårta!

jag vet, jag vet, ingen gör någonsin piano tårta längre. Mest för att det inte existerar, åtminstone inte som en distinkt platonska ideal. Men det slutade aldrig oss innan, här på ...Nu är det värt att fråga, är inte detta faktiskt ett recept? Jag me...

Morot Piano (en MaKey MaKey Project)

har du någonsin tänkt att en morot kan skapa ett bra ljud? Med hjälp av en MaKey MaKey kan de. Men att bara ha några nycklar är inte tillräckligt bra, vi ska bygga en som kan ha 18 nycklar och 2 full octave.Steg 1: material -MaKey MaKey-Morötter (ell...

Makey Makey elektroniska Melodica

Ansluta dig till marken/jorden när med hjälp av Makey Makey tangentbordet tar lite av roligt bort, eftersom det ofta innebär att du sluta med en tråd ofta klippt till din handled eller hållas i handen. Så kom Divya med utmärkta idén om att placera ma...

HOW TO MAKE A upprätthålla PADEL

i denna TUTORIAL jag har försökt att förklara hur man gör A upprätthålla PEDAL för PIANO KEYBOARD....

Negativa Tilt vinkel tangentbord stå för tillfälliga stående skrivbord

de flesta stående skrivbord på instructables är byggda på en höjd nära mitten av magen, så böj armbågarna i 90 graders vinkel att nå tangentbordet. Efter några experimentera med position har jag kommit till föredrar en lägre skrivbord, en i ljumsken...

Ljud massage möbler

denna möbel är prototypen för 2 huvudfunktioner:1 - komponera och lyssnar på elektronisk musik medan läggas direkt på högtalaren2-möbler för att ge en full massage med ljud synkroniseras filerSteg 1: ritning idén På uni hade vi denna musik remix work...

Söta handgjorda eldflugor

fortlöpande från dragonfly jag byggt, bestämde jag mig för min nästa lilla gåva skulle vara en serie av tre små eldflugor. Dessa visade sig vara mycket enklare att tillverka, även om de är visserligen en hel del mindre intrikata. Fortfarande, en av d...

Intro till MaxMSP

MaxMSP är ett grafiskt programmeringsspråk som hjälper dig att bygga komplexa interaktiva program utan någon tidigare erfarenhet av att skriva kod. MaxMSP är speciellt användbar för byggnaden audio, MIDI, video och grafikprogram där användarinterakti...

Skugga eller Illusion stickning

Shadow knitting, eller illusion stickning, är en process av stickning så att den färdiga pjäsen har en dold bild bara kan ses från en vinkel. Effekten är skapad av alternerande rader med två färgade Garner så att upp stygnen från en rad blockera ut p...