Sticka en bättre mus leksak!Förra veckan hittade jag själv dinglar mellan stora stickning projekt, och ännu inte på humör för att starta en ny. Jag behövde något snabbt och enkelt att piska upp, helst från min befintliga stash. Så jag bestämde mig att sticka en liten luren mus leksak för min älskling katter.

Medan jag gillade särskilt den gratis nedladdningsbara Lion Brand kattmynta mus mönster sticka med Lion Brand [http://cache.lionbrand.com//yarns/funFur.htm kul päls garn], är jag sjukligt oförmögna att exakt som det skrivs en stickmönster!

I det här fallet har Lion Brand musen en mager garn svans som kunde drog ut och sväljs av en svag katt. Mönstret tydligt varnar att du bör utesluta svansen om du inte kan övervaka perioden spela... "garn är inte bra för en kattens mage." Det är förvisso sant, och värdefulla råd.

Hmmm...

Tro att mina katter skulle njuta av musen leksaken mer med en svans än utan, tog jag en annan strategi. I min modifierade mus design, är svansen sticka som en del av kroppen, snarare än bundet på som en sträng.

Och jag bestämde mig för att jag skulle kombinera kamgarn ullgarn med kul päls, då kände musen för att se till att roliga päls delarna stannade kvar.

Och, voila! En ny utformning kattmynta mus, komplett med kraftig svans!

Min variant på Lion Brand kattmynta mus mönster är lika enkelt och snabbt att sticka som originalet, en bra liten stash-buster... och för att spara tid & energi, du kan kände det med andra, större projekt du har på hand.

Men här är verkligen lysande delen: nästa gång du har att sticka en mätare färgruta för tovning, bara sticka en svans på det som jag beskriver här. När du har avslutat tovning & mätning för ditt projekt, återvinn gauge färgrutan till en omedelbar kattmynta mus leksak!

STICKA EN BÄTTRE MUS LEKSAK

MATERIAL

-> Skrot 100% ull eller andra feltable garn, kamgarn vikt, ca 2 varv. I mitt projekt använde jag en anonym bit av lavendel ull, visas i bild 2.

-> Skrot Lion Brand [http://cache.lionbrand.com//yarns/funFur.htm kul päls garn] i komplementfärg, ca 2 varv. I mitt projekt använde jag Violet (färg #191).

-> Raka stickor, storlek 8 eller vad i USA fungerar bäst med ditt garn.

-> Skrot garn, svart eller brun, att brodera näsa & ögon, ca 12-14 inches.

-> En handfull fyllning material. Jag gillar tvättbara polyfill, men du kan använda bomull bollar eller nylonstrumpor eller vad du har på hand.

-> En nypa eller två av torkade kattmynta.

-> STOPPNÅL för sy upp sömmar & sy ansikte.

MÖNSTER SY:
Rätst (stickas alla rader)

GAUGE:
Spelar ingen roll! Är inte så bra? Större garn och nålar ger dig en större mus, mindre garn och nålar kommer att ge dig en mindre mus. (Men du visste att.)

STEG 1. Stickning med musen

Om du vill referera till mitt diagram visas i bild 3 när du följer dessa enkla instruktioner. Observera att jag räknas rösterna på raden som rad 1.

Varv 1: Med din favorit cast-on metod och lämnar en 8-tums svans för senare falsning, CO 5 stygn med kamgarn ullgarn. Gå med i roligt päls garn genom att vrida den runt kamgarn garnet, lämnar en kort svans att vävas i senare, och fortsätta att CO 15 mer stygn. När du är klar bör du ha 20 stygn på St.

Rad 2: K 15 fortsätter att hålla den kamgarn & kul päls garn tillsammans. Sedan släppa kul päls garn, och K-5 använder kamgarn ensam.

Rad 3: K 5 med kamgarn ensam, sedan plocka upp och ansluta sig till roligt Fur för att sticka resterande stygn (K 15).

Raderna 4 & 5: upprepa rader 2 och 3.

Du har nu slutfört ett torg "nakna ansikte" för musen använder ull ensam, mäta 5 maskor bred med 5 rader djup. Alla återstående rader av musen kroppen är sticka hålla ull garnet och kul päls garnet tillsammans, enligt vad som anges i diagrammet.

Ror 6-18: K 20 med både Garner.

Rad 19: K 20 med både garner, sedan CO 15 med både Garner för svansen.

Varv 20: BO med båda Garner. ClipArt-garner, lämnar en 8-tums svans av kamgarn för falsning, och en kortare kul päls svans att väva in senare.

STEG 2: Falsning musen

Du har nu en tillplattad mus form, som visas i bild 4. Min mätt ca 5 inches kvadrat. Ansiktet och svansen är på två diagonalt motsatta hörn av torget, och de andra två motsatta hörn är enkelt.

Tråd gjutning på svansen i en STOPPNÅL. Dra två vanligt hörn tillsammans, och whipstitch 2 kanterna tillsammans, som visas i bild 5, på näsan och slutar i vikta i hörnen.

Musen är nu en öppen konformad.

Nu platta öppna slutet av musen konen så att musen svansen faller i mitten. Använd bundna-off svans och STOPPNÅL sy denna söm stänga som visas i bild 6, hoppa över några stygn i mitten sömmen under svansen. (Detta lämnar en liten öppning genom vilken du kan infoga fyllningen efter musen är tovade.)

Väva in alla garn ändar.

STEG 3: Tovning musen

Eftersom detta är ett litet projekt, kan du kände det för hand i en skål med varmt vatten diskmedel, eller kände det i tvättmaskinen om du föredrar, tillsammans med andra tovning projekt och ett par jeans för extra agitation.

Jag tovade min mus i brickan. Om du vill placera musen stickade till en blixtlåsförsedd kudde fallet eller underkläder påse att fånga fuzz som det kommer att sprida under tovning. (Jag erkänner, jag bryr inte mig alltid med detta: min tvättmaskin har inte klagat, och musen felts snabbare om den är lös i badkaret.)

Ange din bricka till sin lägsta nivå vatten, med den mest kraftfulla agitationen, å en varm tvätt kall sköljning cykel.

Börjar vattnet och tillsätt 2 msk av elfenben diskmedel. Släpp den påse som innehåller ditt projekt i heta diskmedel vattnet tillsammans med ett par gamla Blå jeans (ingen fuzzy tröjor eller handdukar, som ludd från dessa kommer att hålla sig till musen tovade också).

Stäng locket och låt tvättmaskinen gör sin magi.

Jag gillar att kolla mina tovning projekt var 5 minuter eller så under tvätta agitationen cykla: stoppa maskinen, dra ut påsen och kontrollera ditt projekt för att se hur det framskrider. Använda tång om det är för varmt att hantera.

Om maskinen når slutet av wash portionr av cykeln och musen inte är ännu så tovade som du vill, starta om tvättcykeln.

När projektet är så tovade som du vill att det ska, kan du dra ut till hand-skölj i kallt vatten eller att maskinen att slutföra skölj och spin cyklar.

Ta bort den nu-tovad mus från maskinen, pressa ut överflödigt vatten och forma den med fingrarna. Du kan dra och bogserbåt ganska svårt att forma musen, som tovade tyget är ganska robust. Klipp alla dinglande garn ändar. Låt luft torka helt innan du avslutar.

STEG 4: Fyllning musen

Du har nu en ihålig tovad mus, torr och klar för fyllning. Använd din stickning nål för att peta fyllning i hålet du vänster under svansen, noga med för att driva fyllningen ända till punkten av näsan.

När musen handlar om halvfullt av fyllning, kan du valfritt strö i ett par nypor torkade kattmynta. Sedan avsluta fyllning musen.

STEG 5: Efterbehandling musen

I de sista avslutande steg ska du vara försiktig med att lämna någon lös broderi garn ändar som din katt kunde dra ut. Därför omfattar min avslutande metod "begrava" garn slutar i kroppen av musen.

Om du vill sy fyllningen stängd hål, tråd STOPPNÅL med samma kamgarn ull brukade sticka musen. Knut i slutet, och föra nålen från inuti musen, lämnar den knutna änden inne. Whipstitch hålet stängt, Knut garnet, kör sedan nålen genom kroppen av musen. Dra fast ut motsatt sida, sedan Klipp garnet, så att garnet slut att sjunka tillbaka till fyllda kroppen.

Nu är du redo att brodera näsa och ögon! Trä STOPPNÅL med mörka accent garnet och knut i slutet. Pierce i slutet av näsan, lämnar knut på ytan av den näsan spets. Satin-sy några stygn för att täcka Knut och bilda näsan.

Nu kör STOPPNÅL in i och genom näsan, och föra den ut där du vill att den första musen öga. Satin-sy några stygn för att bilda ögat. Kör STOPPNÅL genom huvudet, kommer ut var du vill det andra ögat. Satin-sy några stygn för att bilda det andra ögat. Knut garnet, då springa nålen tillbaka in i kroppen av musen. Dra fast ut motsatt sida, sedan Klipp garnet, så att garnet slut att sjunka tillbaka in i kroppen.

Och musen bättre KATTMYNTA är klar!

Relaterade Ämnen

En (mycket) bättre mus fälla

har du någonsin haft mus problem, men ville bli av med det på ett humant sätt? Ja nu kan du göra det med stil!Mitt mål var att göra en mus fälla som var effektiv, humaine, grönt och mindre än $0.50, (priset på den traditionella trä musfällan).Väl här...

Att göra en bättre mus fälla!

Det finns en massa saker här i världen behöver för tillfället. En av dem är en bättre mus fälla. Möss blir smartare varje dag och om vi inte är försiktiga vi ska sluta med Planet av möss. Lyckligtvis, med hjälp av en Makerbot Replicator 2 (dess enorm...

Hur-att-göra en Zombie mus leksak

har en katt? Behöver en distraktion för din senaste högt prissatta soffa eller värre den bräckliga vas du blev kär på en art show? En kvälls sy projekt (ca 1 tim), jag gjorde ett par gratis zombie mus kit för April så om du vill ha en, gå vidare fram...

En bättre mus fälla

jag behöver lägga till denna ansvarsfriskrivning, detta instructable är i brist på bättre ord OHYGGLIGA, om du är svag i magen eller inte gillar att se döda möss då Vänligen inte Visa detta.Jag minns inte där denna idé kom från men om inte min då jag...

Jag har en Whammy Diddle i min ficka - hur man gör en gee-haw stick leksak

som pojkar, pappa land visade min bror och jag hur man gör vad han kallade "Whoopie Stick", sedan han vexed oss ett bra tag med den. Det var doggone kul.Ofta kallas "Gee-Haw stick", är det en gammal leksak gjord av två pinnar. En är he...

Praktiskt taget fria katt leksak: Kartong mus

tillfälle, du kan hitta dig själv under ständig blick din kisse som, på ett ögonblick skulle vara redo att hoppa upp och ha lite kul, förutom att du har inget att erbjuda.Detta instructable visar dig hur till jazz upp en lat söndag eftermiddag för di...

Mus hålet

Mus hålet är en enkel leksak för din katt, byggt med en låda, papper, bomullsrondeller, en bit av mantel och en Arduino.Detta projekt gjordes som ett skolprojekt och var mitt första projekt med Arduino Yun.Steg 1: Få artiklarna behöver duFör att bygg...

Lätt Mental stimulans leksak för katter

Innan jag börjar, jag deltar i Katt tävling på denna webbplats, så Vänligen rösta på mig.Detta är ett roligt och lätt leksak som du kan göra hemma med dina barn för din katt. Det är en multi syfte leksak som kan utnyttjas på många sätt. När dess färd...

Hur att fånga en mus

"Bygga en bättre mus fälla..."Väl behöver du inte bygga en ny mus fälla. De gamla standarden fungerar bra med en liten ändring och korrekt användning Använd bete.När du har din fälla modifierade och agnade ordentligt, det finns tre saker som är...

Billig och enkel DIY franska Knitter

En franska sticka är en rolig liten leksak som tillåter dig att lätt sticka en mycket lång sladd. När du har skapat min sticka Spaghetti och köttbullar halsduk, påpekades det att en franska sticka kan vara ett enklare och snabbare sätt att göra det....

Digimon födelsedagsfest

Dags för Zanders födelsedagsfest igen. Förra året gjorde vi Skylanders och Årets tema är Digimon.Digimon är förmodligen inte så väl känt av dagens ungdom eftersom det inte har varit kommer på TV i år. Det är dock nu på Netflix. Om du inte är bekant m...

Surrningsgarn kattleksaker

nyligen fick jag en ny kattunge. Även om han ser mycket lik till min tidigare katt, är han ganska olika och mycket vilda! Han spelar med något han ser hela tiden och håller att förlora sin mus leksaker.Därför bestämde jag mig att skapa en istället fö...

Konst från skräp

detta är en jätte mosaik som är en variabel av konstverk som kan vara vilken storlek och form, från skräp! Jag började med detta projekt eftersom jag ville göra något nyskapande och intressant, plus att det är ett bra sätt att återvinna. Jag ville ve...

BP Oil Spill Clean-Up kostym

om något kunde vara mer frustrerande om 2010, jag måste plocka BP oljeutsläpp. Men med varje stor tragedi finns ett utrymme att göra narr av de ansvariga.Denna kostym kommer att göra huvuden vända och du är säker på att få konstigt utseende från alla...

Betong räknare med min råd för att bygga din egen spara pengar & gör det för under $30

Jag går överallt jag ser nice glänsande Visa plattor... Men det behöver inte vara! Jag ville ha en mattare, mörkare platta som inte konkurrera om att vara stjärnan i mitt kök, eftersom jag redan har tillräckligt skinande rostfritt stjäla apparater (s...

Dart Light

En darttavla behöver bra belysning och traditionella spotlights eller omgivande rum belysning bara är inte tillräckligt bra. Så efter sökning efter vad som fanns tillgängligt och vad andra har gjort i världen, slutade jag med den bästa lösningen är a...

LEGO iPhone fall

Jag är en allvarlig fidgeter, så det är en bra idé för mig att bära en fidget leksak med mig tiden hela. Jag har funnit att det finns ingen bättre fidget leksak än LEGO, så jag bestämde att jag behövde sätta några LEGO block på något annat jag bär me...

Shell hjärtat Home Decor

detta inramade dekoration är en stor accent i alla rum. Det är lätt att göra, och definitivt trevliga att titta på.Steg 1: material Behöver du:•en bildramen•Seashells•Hot limpistolTillval:•spray färg•Paint•Thin kartongBildramen måste vara stor nog at...

Borrmaskin Apple skalaren!

En bättre mus fälla? Du satsar! Kolla in denna borrmaskin metod för skalar äpplen!...