Stickad Kebaya för Lion Brand utmaningOK, här går.
Du undrar säkert "Vad är en kebaya?". Så ska jag berätta om det först. Kebaya är en indonesisk traditionella damkläder. Det är i grunden en blus, vanligen tillverkade av skira tyger med spets, brocade, bar med en bustier, parat med batik trasa och vanligt bar vid speciella tillfällen som bröllop, examen dag, etc. Jag älskar denna typ av kläder eftersom det är mycket siffra smickrande.
Hur som helst, som en indonesisk bor utomlands, jag ville sticka något som är mycket indonesiska, eftersom stickning har aldrig varit en del av vår kultur, om endast en mycket liten del. Så gjorde jag som en hyllning till mina rötter.

Jag använde ljus kamgarn 100% rayon garn eftersom Indonesien är ett tropiskt land, så garnet måste vara lämplig för sitt klimat. Den röda färgen och skimrande glans av rayon lägga till en elegant och lyxig känsla till det, det är ju för speciella tillfällen.

Jag gjorde mönstret själv (tror jag det har aldrig funnits några stickmönster av kebaya var som helst), och stickade det med ett par #6 nålar. För efterbehandling, virkade jag kroppens kantning, knappen loopar och knapparna.
Det kan göras utan knappar, helt enkelt använda en brosch eller corsage (jag använde stickade blomma corsage i matchande färg) för stängning.

Relaterade Ämnen

Lion Brand utmaning - läsarens Wrap

Jag stickade denna läsarens Wrap för min mammas julklapp... och hon är nöjd med det!Hon behövde "en liten sak" varm att hålla kylan borta från hennes nacke och axlar medan hon sitter för att läsa eller titta på TV, men som lämnar händerna fria....

Lion Brand utmaning - bomull enkel kofta av kärlek

[http://cache.lionbrand.com//yarns/newcottonease.html bomull lätthet]Knitty'' Utrustade stickat ''Beskurna Cardigan med Leaf bandjag avgudar denna kofta, och det är min allra första tröja! Om bara vintern skulle kunde slutet och jag bära den! Mönstre...

Lion Brand utmaning-Lion Julstrumpa

detta är en mycket kort bildspel visar upp min första virkade Lion Julstrumpa. Jag gjorde det för min rumskompis i år från grunden. Nu när julen är över kommer vi förmodligen grejer det och göra det till ett uppstoppat djur.Jag använde en fuzzy lion...

Lion Brand utmaning: Spets bröllop strumpeband

mitt första försök på spetsar - en bröllop strumpeband för en vän som var gifta. Färdiga 10 timmar innan den stora dagen. Hon hade en extra om jag inte var klar. Tack och lov jag färdig och hon brukade reservdelar slänga i den skrikande publiken av f...

Lion Brand Magic ränder stickade strumpor

dessa strumpor var sticka med Lion Brand Magic ränder i Denim.Steg 1: I början. Med Lion Brand Magic ränder garn i Denim, jag gjorde en mätare färgruta med storlek 3, strumpst (DPN). Min mätare swatch Låt mig veta att jag behövde göra dessa strumpor...

Lion Brand tävling: Min bön sjal

Debbie Macomber[http://cache.lionbrand.com//yarns/homespun.htm Lion Brand homespun]Lion BrandThe Prayer sjalefter läsa en av Debbie Macomber romaner jag sökte ut sjalar och hittade boken The Prayer sjal publicerade av Leiseure Arts. Jag sökte senare...

Lion Brand tävling - virkade Dolly Dress & Bonnet in

visar den klänning och motorhuven som jag gjorde och några av det tänkande som gick in i att göra det.Material: 1-2 nystan av Lion Brand färg vågor garn (Pebble Beach färg); Virknål (minns inte vilken storlek - J kanske?); saxDags att göra: ca 3-4 ti...

Lion Brand Moonlight Wrap

när jag först såg Moonlight Mohair jag visste att jag var tvungen att göra något med den. Dock finns lever i Florida, det begränsningar för vilken typ av garn och mönster kommer att få mycket användning i vår varma vädret. Då såg jag mönstret på Lion...

Lion Brand bildspel: Liten virkad för små bebisar!

Min lilla flicka var född tre veckor tidigt med ett allvarligt hjärtfel kallas truncus arteriosus. Lång historia kort, hon tillbringat tid i NICU för nästan en vecka innan de flyttas till PICU; hade öppen hjärtkirurgi på sex dagar gammal. och återska...

Hur man skriver in Lion Brand garn bildspel utmaningen

vinnare meddelat. Se vem som vann!Välkomna det nya året genom att dela dina projekt och inspiration!Instructables och Lion Brand garn vill hjälpa erbjuda lite uppmuntran till slut de kvardröjande projekt som en ursäkt för att starta och visa upp någr...

Hur man virka en Nintendo DS fallet (för Lion Brand garn utmaningen)

det är så jag kom upp med för min Nintendo DS. Det har fått 6 spel fickor och en rem för att hålla DS på plats. Jag använde Caron helt enkelt mjuk i plommon vin och choklad (tyvärr lejon! Jag visste jag skulle skicka detta till en Lion-sponsrad tävli...

Lion Brand otroliga Scarf

jag hittade denna boll av Incredible på försäljning för $1.00 och ville se hur det skulle se gjort på storlek 50 nålar, utan något annat garn till i för bulk. Jag kastade på 12-14 stygn (jag minns inte hur många) och sticka varje rad tills jag var nä...

Lion Brand tävling - Mickey Blanket

Baby Musse startades för en medarbetares baby shower. På något sätt gjort det aldrig det till henne. Jag avslutade det för denna gled show. Jag har gjort många filtar och utformad för mitt eget mönster för vänner söker den filten att matcha deras "te...

Lion Brand Instructables bildspel skal babyutstyrsel av clauria4

detta är en rosa och vita baby girl's shell stygn och dubbel virka babyutstyrsel. Denna uppsättning innehåller en filt, tröja, motorhuven och tossor. Detaljer inkluderar grov grain "fluga" band för huven, förankrad med 4 mm pearlized baby knappa...

Poncho Mania

när Martha Stewart klev av planet klädd i sin nya "Coming Home" poncho, http://majorknitter.typepad.com/photos/patterns/marthas_poncho.html stickare och crocheters gick vilda. Jag visste att jag var tvungen att sticka en! Lyckligtvis för oss all...

Lätt stickade halvvantar

Hand stickade halvvantar. Perfekt tillbehör för kyliga dagar. Håll dina händer varma och fingrar tillgänglig. Varje varmare handled mäter ca. 7" lång x 7" omkrets.Steg 1: Samla dina leveranser stickor storlek 5 mm (8 U.S.)Garn - (mina favoriter...

Stickade kablar!

Avsikten med detta instructable är att förklara hur man utför kabel stygnen för en specifik stickmönster: Lion Brand garn Covetable kabel halsduk. Detta mönster var den första jag någonsin försökt sticka kablar, och jag tänkte jag skulle dela en länk...

Stickade ögongloben

detta är en rolig, lätt stickning projekt med Knifty Knitter stickning vävstolar. Stickade ögonglober i olika storlekar gör stor Halloween dekorationer. Göra en hel uppsättning i olika ögonfärger, att matcha alla dina familjemedlemmar!Detta projekt ä...

Stickade clowner

dessa stickade clowner är gjorda med prylar av Lion Brand garn http://cache.lionbrand.com/cgi-bin/yarnInfo.cgi?yarnPageIndex=1 och rött hjärta, http://www.coatsandclark.com/ och fyllda med giftfria fibrefill http://www.m-w.com/dictionary/fiberfill ....