Stora siffror bakåt räkna bluetooth klockavarför?
Jag ville göra min egen stor 7-segment siffror för en lång tid nu. Jag hade några idéer hur man gör dem annorlunda. Under processen kom jag till slutsatsen att den standard 7-segment displayen är inte så illa :). Jag var tvungen att ändra på något så jag slutade med en 29-segmentet siffra.
Jag är verkligen nöjd med hur det blev.

Vad?
För att spela med siffror, gjorde jag mig en klocka som också kan användas som en timer. Jag vill använda den som en "TED-talk" timer. För detta bör det räknar ned från 18 minuter.
Ett andra projekt behöver jag en klocka som kan räkna baklänges, så denna klocka måste också kunna göra.
Slutligen skulle det också vara trevligt när jag kan använda detta som en vanlig klocka. Eftersom jag inte kunde lista ut hur och om för att sätta knappar, beslöt jag att göra en android app för att ställa in klockan via en bluetooth-anslutning.

Vad gör detta speciellt?
Jag tror siffrorna ser verkligen trevlig, mycket trevligare än normala 7 segment siffror. Förutom siffrorna 0 till 9, kan denna siffror också visa en hel del bokstäver:
abcdefghijklnopqrstuxyz
Det går inte att Visa:
MVW
Så kan du skapa en massa ord så länge de inte är längre än mängden siffror i klockan. I mitt fall skulle det vara max. fyra bokstäver.
App och bluetooth-anslutningen ger det stor potential för olika funktioner och placering på av nå platser.

Specialverktyg
För att göra siffrorna använde jag en 3D-skrivare. Jag kan inte tänka mig ett enkelt sätt att göra dem för hand. Med en CNC, du kan nog också göra dem. 3D-skrivare är inte så dyra längre. Jag köpte min för mindre än 500, - och det finns en skrivare i utveckling för mindre än 100, - ( peachy skrivare)
För objektiv en laserskärare skulle ha varit bra, men eftersom jag inte har en, jag gjorde dem för hand.
Du behöver också en smartphone för Android app att ställa klockan.

Text vs bilder
I texten jag försöker förklara alla steg, men du förmodligen kommer att förstå det mesta av processen genom att titta på bilder och läsa kommentarerna i bilderna. Var noga med att läsa dem! För det mesta förklara de mer än enbart text.

Färdigheter
Innan du försöker att göra denna klockan, bör du ha vissa grundläggande lödning färdigheter. (du kommer att behöva löda som 250 ledningar och vissa komponenter) Du bör kunna förstå en enkel elektronisk Schematisk. Detta bör inte vara din första någonsin Arduino projekt. Någon erfarenhet av 3D-ritning och utskrift vore också trevligt. När du vill att ad egna funktioner det är till hjälp när du har viss erfarenhet av MIT app uppfinnare eller några andra färdigheter i att bygga Android apps.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Bluetooth klocka

Detta är ett trevligt litet elektroniska projekt jag fick från Banggood. Dess ett bra test av lödning färdigheter och om du aldrig har gjort ytmontering komponenter då detta är en mycket utmanande bygga. Eller för att uttrycka det annorlunda detta ki...

Hur man väljer en titel och sökord för din instructable

Att välja rätt titel och sökord kan vara skillnaden mellan en instructable kommer på första sidan i Googles sökresultat eller krascha och bränna in fruktade nr-visningar i internets.Nyckelord och titel inte är det enda som kommer att avgöra popularit...

Stor, auto dim, rum klocka (med arduino och WS2811)

Första Hej instructables.Detta är min första kontakt med:InstructablesArduinoenProgrammerbara lysdioderSå du inte trow stenar på mig för noobish misstag.Att hålla det i åtanke jag väntar att läsa dina kommentarer med riv intresse och jag är öppen för...

$100 takt klocka eller väggklocka

Ungefär fem år sedan jag ville ha en digital tempo klocka för simma laget att coach men alla modeller var $1k eller högre. Jag behövde också 2 per pool och jag coachade på 2 olika pooler och $4k var ur budgeten. Så som en bra ingenjör jag bestämde mi...

Att lägga till rörelsekontroll en projektion klocka

mål: lägga till en rörelsesensor som tänder upp klockan på natten när den upptäcker rörelse och göra bakgrundsbelysningens ljusstyrka manuellt justerbara.Varför: Jag har bara några krav på en bra säng-side klocka. Det måste vara väl synlig, men inte...

Pong klocka med fallet

Denna klocka använder det klassiska spelet Pong för att tala om tid.2 spelare automatiskt vinna och förlora så deras poäng visar timmar och minuter.Detta är MrNick1234567 Pong klocka design och detta Instructable visar hur passar det in i ett fall oc...

Arduino och Bluetooth HC-05 ansluter enkelt

Hej varje kropp, detta är min första artikel på Instructable.com, jag är så glad för det, och jag börjar med att ansluta arduino med bluetooth, jag lidit en hel del problem när jag försöker ansluta den så spindelväv och instructable artikel gjorde, s...

Arduino klocka med Nokia 3110 skärm

mitt mål för detta projekt är att göra en klocka med valbar rattar, stoppur och millidays.Denna idé startade med ett aprilskämt dårar upptåg om metric-tid. (http://www.youtube.com/watch?v=K35xG1buyFA)Först ville jag göra en metrisk klocka men snart i...

Hand i hand klocka

Jag nyligen flyttade (och från mina föräldrar hem) och bland den stora mängden saker saknas, är en klocka. Nu gillar jag udda saker, så en köpt normal klocka helt enkelt inte kommer att göra. Det finns redan massor av DIY ledde klockor där ute, men j...

Hur man räkna i binär och hexadecimala numrering system

visste du att det finns andra system för numrering än våra vanliga decimal-system?Det första systemet för numrering var bas 60.Det decimal-systemet, eller basen 10, är inom matematik och vardagen, men datorer och annan elektronik måste ha enklare (ib...

Klocka, RTC DS1307 ange och Visa tiden på din LCD.

Baserat på mitt första Instructable.Baserat på WWC skissLägg till Rtc(realtimeclock) till dina Instructable.Artiklar1 Arduino1 USB-uttag tråd1 RTC DS13071 ledningar1 enheten ladda upp skisser.1 gång / DS1307RTC bibliotek http://playground.arduino.cc/...

Hemautomation via Bluetooth

så glad att detta projekt fick äntligen avslutat. Jag hade jobbat på detta länge.Tänk hur coolt det skulle vara om du har möjlighet att styra din AC apparater bara med en touch av din Android smartphone. Allt du behöver att peka på din telefon och du...

Bluetooth RGB hylla belysning

Att vara jätte fan av lysdioder att jag jag alltid försöker hitta nya sätt jag kan sätta dem i hela mitt hus. Ska idag jag visa dig hur man skapar en enkel, men ändå extremt iögonfallande, RGB Bluetooth kontrollerad hylla belysningssystem. Skönheten...

Hand In Hand Skeleton Clock

En hand i hand clock är en klocka där minutvisaren är monterad på toppen av timvisaren (och andra på minut). Detta ger en klocka som ser udda och unik, men fortfarande mycket läsvärd och klocka som.Denna klocka är ett skelett utgåva av en hand i hand...

Mätning av avstånd (och mer) enhet använder Arduino och GPS

i min tidigare Instructable, visade jag hur du få grundläggande uppgifter från en bärbar GPS, Holux M-1000 och konvertera UTC till lokal tid. I morse (Nov. 3: e), slutade i sommartid. Jag vände på enheten när jag vaknade upp i morse för att se om tid...

Analoga vindbommen med Auto ställa in

Fantastiska online GPRS väderstation projektet fortsätter, har vi ännu en uppgradering till det stora utbud av sensorer med en professionell analoga vindbommen, vänligt donerad av vektor instrument. Denna enhet kommer att så småningom bli hugat i ny,...

Enkla RC kil Robot

Jag har älskat avlägsen kontrollerade robotar i år och mina barn växte upp att utsättas för dem. Min son är slutligen gammal nog där han kan ha sin egen robot att börja få kläm på körning med en joystick. Jag gick med en riktigt enkel wedge design oc...

Reproduktionen Regulator klockan

Detta instructableDetta instructable visar hur man gör en reproduktion regulator klocka med hjälp av en gammal klocka ärende och tre kvarts rörelser.Jag har använt en gammal engelsk 12"(300mm) Dial klocka fall från Ebay men helst kan användas så läng...

Stiga och glänsa! -LDR Arduino väckarklocka

Detta instructable skapades enlighet projektet kravet på MakeCourse vid University of South Florida (www.makecourse.com).Teorin om OperationDenna väckarklocka är utformad för att du ska stiga med solen. När ljuset från utanför identifieras av vår Fot...