Super makro-fotografering med en koppling ringär super makro foto dag! Eller hur man ska uppnå 16 x förstoring med din DSLR och "vanliga" objektiv...

Jag har försökt och gör makrofotografering för ganska länge nu och jag hade nyligen godtagbara resultat jag tänkte jag kunde dela.

Tanken är att kombinera dina vanliga objektiv med en omvänd koppling ring för att få hög förstoring ström (16 + gånger). Jag tog mig flera försök att få det rätt så förhoppningsvis denna handledning kommer att spara lite tid!

Jag använde:

-en DSLR-kamera (Canon 450D)
-ett fancy stativ (MTL 9351B från Giottos)
-en inriktning järnväg (20$ på ebay http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=Macro+Focusing+Rail )
-en koppling ring (5$ på ebay http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=Reverse+Coupling+Ring )
-en 18-55 zoom (en som följde med kameran)
-en 70-300 zoom objektiv (Sigma)
-en slarvigt fjärrkontroll-kabel (ristat av gamla hörlurar)

Naturligtvis kan du använda andra brännvidd objektiv. Det viktiga här är förhållandet mellan din längsta och din kortaste brännvidd. I mitt fall 300 / 18 = 16,67: starkaste förstoring makt kan jag uppnå med denna installation är 16 gånger +.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Ta Super makro bilder med mobilkamera

i detta Instructable visar jag hur att ta fantastiska makro bilder med nästan någon mobiltelefon kamera.Den kan skjuta mycket nästan från objektet (ca 1-3mm max) att sätta en liten laserlinsen över telefon lins.Material:-1 laserlinsen, kan du hitta d...

Hur man (billigt) ta mikro / makro fotografering med din iPhone

så snubblade jag på ett roligt, Billigt, lite Mikroskop på amazon som kan du par den med din iphone och ta några ganska cool bilder.Första, du måste få ett Mikroskop. Jag valde detta en (Mini 45 X Mikroskop) eftersom det har en upplyst LED pack med d...

Bygga en super billiga ljuslåda för makro-fotografering.

Jag ville ta några nära upp fotografier av små föremål, men jag var missnöjd med originalbilderna. Belysningen var fattiga och färgerna verkade tvättas. Så jag bestämde mig att bygga en ljuslåda ur diverse artiklar jag hade runt huset. Som ett result...

Makro fotografering Robot för omkring $15

Detta Instructable visar dig hur man bygger en robot som hjälper dig att skapa fantastiska makrobilder med din DSLR-kamera. Det kommer inte endast att skapa vackra statiska bilder som de som visas ovan, men det kan även snurra i ämnet för att få en f...

Magic Lantern för makro-fotografering

Detta var ursprungligen ett blogginlägg till mig. Jag insåg att jag skrev en hel del diy inlägg som var lämpad för att göra till instructables så jag tänkte jag skulle publicera inlägg här. Du kan läsa de ursprungliga inlägg på min blogg här. Den ins...

DIY Super makro kamera för gratis

Gör din kamera telefonerna till en super makro kamera för en kostnad nästan ingenting! Super lätt att göra med grundläggande verktyg och saker runt huset.Via telefon är Samsung Galaxy S2Saker du behöver:En bra förstoringslins2 skruvar och en vårenoch...

Fotografering med hjälp av kamera Smartphone

Fotografering med hjälp av kamera smartphone, kanske öra omöjligt, men om du kreativa använder kameran din smartphone här inte omöjligt.du behöver bara telefon med kamera 2 megapixel eller mer pixel. och app kamera vad du gillar.Steg 1: Vad du tycker...

Hur man ta makro bilder med en kamera (billigt och lätt)

först av allt detta är min första instructable så om det något inte klar eller så fråga mig.Låt oss komma igång,i detta instructable jag kommer att visa dig hur att ta makro bilder med en kamera (eller mobil)på ett billigt sättvad du behöver;något at...

Super Mario Brothers med torra ben Dungeon "Snö" världen

Välkommen kära instructable Lovin ' användare!Idag kommer du lära dig hur du skapar din egen Super Mario Brothers med torra ben Dungeon "Snö" Globe! Jag vet vad ni tänker, vänta poofrabbit inte du bara göra Super Mario Brothers guldmynt "Sn...

Fotografera med bara vänster hand (dSLR kamera).

För Instructables behöver du ibland din högra hand i bilden för att visa en punkt. Fotografering med vänster hand är omöjligt: klorna på en SLR-kamera är på höger sida och så är på avtryckaren.Vrida kameran upp och ner kommer att placera greppet på v...

Makro fotografering ljus

Jag byggde detta makro fotografering ljus för min stora konstruktionsprojekt.Professionell makro fotografering ljus är oftast mycket dyra. Jag kunde inte se några billiga makro flash lampor så jag gjorde detta makro ljus för människor som vill göra e...

Att skapa scotch tejp fotografi med photoshop

Att skapa ett tejp fotografi, med hjälp av Photoshop med någon bild önskas...Scotch tejp borstar är lätt tillgängliga på nätet, men med denna handledning kan du göra din egen...Njut av denna demo...Steg 1: Steg 1Först och främst skapa ett nytt dokume...

Hur till skapa Awesome fotografering med iPhones!

Bara lägga en Instagram filtret kommer inte att göra en professionell bild. I detta Tips och Tricks Instructable, att jag sjuk Visa dig hur du skapar awesome fotografering med iPhone, precis som titeln antyder.Steg 1: Tips 1) för att göra något i du...

Hur man ta makro bilder med Blackberry kamera 9860

Eventough Blackberry 9860 har en 5MP kamera och en förmåga att ta makro bilder, men dess resultat inte är tillräckligt bra.För att lösa detta problem, har jag en idé att använda linsen från en "door viewer" med en diameter på 14mm och 35-50mm lä...

Super starkt band med cigarr aska

I detta instructable jag kommer att visa dig hur att återanvända den oanvända cigarr ask för super starka band med superlim.SÄKERHET!1. INANDAS INTE EVAPORATIONS NÄR DU GÖR BOND DE ÄR GIFTIGA OCH FARLIGA2. DO inte SLIPA THE BOND med maskiner (Dremel,...

Närbild av fotografering med hjälp av makro rör

för det mesta köper flera olika hög effekt linser är bara inte möjligt. Den här artikeln lär du dig att använda en lins och få 6 olika befogenheter. Ofta, när man försöker att ta en bild av något mycket litet eller mycket långt brukar din kit objekti...

Makro fotografering ljus källa med kall katod ljus

när skytte med ett lätt tält en låg intensitet ljuskälla är ganska bra. CCFL (Kall katod fluorescerande ljus) Funna i LCD-skärmar är perfekt för detta ändamål. CCFL och tillhörande ljusspridning panelerna kan hittas i trasiga bärbara datorer och LCD-...

Makro fotografi stand (roterande med ljus)

Idén med detta stativ kom efter tittar på de många instructables på makrofotografering. Jag hade en projektor som små bilder infogas, då de kan förstoras och projiceras på väggen av multipliceras med roterande spegel bollen längst ned på stativet.För...

Ren vit bakgrund fotografi med Smartphone

En bild är värd tusen ord, men inte utan lite ansträngning från din sida. Min första instructable var så ful med mörka och ofokuserad bilder att jag aldrig publicerat det. Jag bestämde mig att satsa på kvalitet framför kvantitet och fastställa randof...