Switchmode avgå spänningsregulatorSpear till en 7805, men effektivare. Output 3,3 volt.

Mitt försök var att göra en tre stift modul som kunde skall lödas på plats av en 78xx spänningsregulator, att använda sig av switchmode kontroll chips för att genomföra en effektivare lösning.

Gör en användning av TC105333 integrerade kretsar tillverkas av mikrochip. Detta innehåller alla komponenter i strömförsörjningen utom växlingen transistor, rullning diod och induktor. TC105503 kan användas för 5 volt utgång, vilket skapar en effektiv 7805 ersättare som behöver ingen kylfläns.

Växlingen av enheten är en TPS1101 PMOS Transistor tillverkad av Texas Instruments.

Rullning (schottky) dioden var ur en gammal hårddisk ombord. Induktor har ett motstånd på ca 1,8 ohm och var ur en gammal VCR ombord.

Med ingen belastning, och en input tillgång på 6 volt drar denna krets omkring 17 mikroampere. Med ett motstånd på 33 ohm ansluten (belastning 100 mA) är nuvarande ca 63 milliampere. Detta beräknar att en verkningsgrad på cirka 87%.

Se Steg
Relaterade Ämnen

Nikon MB-D10/MB-D12 externt batteripack

Hela detta projekt startade när jag beslutade att fullfölja den "heliga" fotografering i tidsintervaller. För er som inte vet vad den heliga Graalen time-lapse är - kort sagt, är det en time-lapse från solnedgången genom natten till soluppgång....

ESP8266 + Raspberry Pi El Monitor

Jag har alltid övervaka min verktyg mäter i det gamla hederliga sättet. Först skrev jag dem ner i en liten redovisningen (Japp, jag är så gammal), jag skrev senare ett kalkylblad för det och de senaste åren jag använder ECAS smartphone app för att gö...

Hur man gör en tillförlitlig motorcykel spänningsregulator

Denna artikel är gjord på grund av många frågor efter inlägget om DeadBug prototyper, så jag har beslutat att göra en helt instructable att förklara hur motorcykel regulator reläet fungerar och hur man gör det.Disclaimer:Vissa scheman var tagna från...

5V spänningsregulator

Alla de flesta alla projekt jag gör är baserade på en 5V spänning leverera, och för att reglera spänningen leverans kräver en spänningsregulator. Den vanligaste spänningsregulatorn är en 7805 IC som är verksam i 1A. I detta instructable jag ska visa...

LM317 spänningsregulator justerbar

vad du behöverLM317 spänningsregulator100 om motståndpotentiometer1uf 50v elektrolytisk kondensator.01 uf keramiska disk kondensatorDetta är också min min första hur för att göra något sak så förvänta inte dig det ska vara braSteg 1: LM317 spänning r...

Komma igång med LM317 spänningsregulator

I detta instructable vi ger dig en översikt över LM317 spänningsregulator och hur man konfigurerar den. LM317 är populära spänningsregulator bland beslutsfattare på grund av dess låga kostnader och dess justerbar utspänning. Du kan köpa LM317 på forc...

Hack spänningsregulator 7805 i temperaturgivare

hacka spänningsregulator 7805 i temperaturgivare78l 05 positiva 5 volt regulator kan ge 100 ma max, om du överbelasta det med överdriven ladda sedan, inbyggd över belastning (termiskt överlastskydd) sparkar in och sänker den ström som passerar genom...

Bärbar bakbord med spänningsregulator för 9V batteri (och andra externa källor)

Hej alla och Välkommen till min Instructable!Idag täcker vi hur man gör en enkel spänningsregulator att driva en prototyping styrelse med 5 volt, använda annan spänning inmatningsmetoder och värden (8-35V).Min lilla mod använder en L7805CV spänningsr...

Att bygga en spänningsregulator och mäta växelspänning med arduino

AC-spänning mätt använder en micro controller är en ganska svår uppgift som vågen blir lätt snedvrids på grund av talrika buller i miljön. Därför för lämplig konstruktion av hårdvara är mycket nödvändigt. En spänningsregulator är utformat för att aut...

DC flera spänningsregulator

Hej alla, som tidigare nämnts i en Instructable jag in UAV'S. Senaste köp var för en uppgradering sändare från Devo 7 till en Futaba 10J. Kräver extra kanaler som jag vill styra kameran gimbal med rulle men också gir. Också, jag gör upp infällbara la...

LM317 spänningsregulator bärbara

första Instructable för mig. Jag har velat bygga en ställbar spänningsregulator i en Altoids tin ganska länge. En variabel spänning på mellan 1.2 & 6volts för att testa små dc motorer och lysdioder Hämtad från gamla elektronik skulle tillfredsställa...

Variabel spänningsregulator - filtrerad linjär strömförsörjning

detta Instructable kommer att visa hur man gör en 1.6V-6v filtreras linjär strömförsörjning med en LM317 för variabel spänningsregulator och en 1kohm Potentiometer (trimmer). Det kan anskaffa makt från någonstans mellan 7v till 14v för denna version...

Kabeldragning för en ställbar spänningsregulator

I denna enkla handledning ska jag visa hur tråd en spänningsregulator med en potentiometer justera utspänningen. Jag använder en LM317T som är lättillgänglig och mångsidig. Detta Instructable är mestadels för nybörjare, jag har försökt att täcka varj...

Hur man gör en hem avgångsstation

Innan du lämnar huset, vill du se till att du är förberedd för dagen. Jag gjorde hem avgång stationen, som sitter på baksidan av min ytterdörr, att låta mig kolla mitt utseende och erbjuda påminnelser om dagen.För att göra en hem avgångsstation, behö...

Booleska tester enhet (B.T.U.) med spänningsregulator

Låt oss tänka på detta scenario:Det är söndag, nära midnatt, och du inte har slutat med den krets som du behöver för din Digital kurs lab för i morgon.Timmar senare, trött men till sist med den slutliga kretsen gjort på din skärbräda (dvs proto styre...

Mini ställbar spänningsregulator

Målet var att göra en variabel strömförsörjning och göra det så kompakt som möjligt. Detta är vad jag gjorde. Jag vet det finns många andra spänning regulator projekt där ute, men jag ville göra min att passa mina behov. Detta instructable förutsätte...

Den avgörande igelkott

The avgörande Hedgehog har många användningsområden, men främst det tar på sig ansvaret för svåra val eller beslut, sparar från skulden om resultatet:Avkomma käbbel över TV-kanaler? Fråga igelkotten!Vet inte vad man har från takeaway? Fråga igelkotte...

Spänningsregulator med potentiometer / arduino på bakbord.

Arduino på en skärbrädaSå jag har en sändare och mottagare som jag har försökt att använda för alla projekt, men jag har bara en arduino bakbord. Jag har också en arduino atmel328p-pu chip. I detta projekt ska jag göra en arduino ombord. Först skapad...

5V spänningsregulator med 7805

mig presentera mitt nya projekt, som jag har gjort igår. Det är en 5V spänningsregulator som jag ska använda för att driva min skärbräda Sanguino. Jag har använt schematiskt från Sanguino webbplats och det ser ganska trevligt. Jag hade också några pr...